• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ben de hiç bir enteresanlık yoktu ya akıntımın renginde o_Osadece artmıştı biraz ama öyle çok çok da artmamıştı hani. Sinsi olabiliyor bazen hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu ondan farketmemiş olabilirsin dedi hemşirenin biri bana ama :110:
yaaa şimdi içime kurt düştü bak bende pek rahatım mutlaka fark ederim diye:(
tm cnm sağol uyardığın için pazartesi olmazsa bende söyleyim druma.

pembe beşik çok hoşuma gitti cnm. kadinlarkulubu.com a da bak derim çok uygun şeyler var cnm
. Cnm beşiği bidaha cocuk olunca tekrar kullanımve kayinbabam aalck oyuzden sıfır olsun istedim .bnde çok bgndm bu pembe yerleri capicino rengi olanınıalcm .kanz in.oyuzden dayanıklı olur diye dusnym.tek düşündüren kısmı 60-120 olması ama zaten 2 yaşından snra oda yapcm

kilo demişken ben hiç kilo almadım. başlangıca göre -2 deyim hatta. karnım çıkıyo bebek büyüyo ben aynı... doktorum kilo alma diye kızıyor. yani hamile nasıl kilo almaz bilmiyorum. korkudan az az yiyorum. sizde durum ne
canım neden doktor alma diyor anlamadım?
normalde alınması gerekmiyor mu o_O

kızlar ya bende de yüz şişmesi oluyor, bildiğiniz elimden ayağımdan çok yüzüm, kollarım şişiyor. çok çirkin ne yapıcam bi çözüm. tuza ve suya dikkat ediyorum.
günün konusu canım: idarar tahlili yaptırdınmı

çok değilmi 6 tane penye...en fazla dört olabilir..hatta ben extra almayı düşünmüyorum.iki hastane çıkışında oluyor bir triko birde yün battaniye düşünüyorum..annemde örerim dedi bitane...azmı olur yoksa benimkiler:confused:

Bende de şuan 6 tane penye battaniye, 2 polar battaniye, 5 tane de örgü battaniye oldu ve hastane çıkışındaki hariç hiç birini ben almadım :) annem kayınvalidem hazırlıyor birçok şeyi.. Ama penye battaniyenin çok kullanıldığını söylüyorlar. Önümüz kış, yıka kurut, zor olur diye düşünüyorum. Kullanmadıklarım olursa hediye veririm birşekilde çözerim :) diye düşünüyorum

bende hiç hissetmedim benimde idrarımda iltihap çıktı. ne yanma ne renginde değişiklik. bir doz iğne vuruldum. 4 lt serum yedim. şimdi de antibiyotik kullanıyorum. çok şükür ağrım yok gibi. sen nasıl oldun canım. ağrıların geçti mi nst ye girdin mi bidaha. pek giremediğim için geçmişi okuyamadım

Sen de uğraşmışsın baya enfeksiyonla.. Ben şu ana kadar toplam 5lt bitti 6.serum takılı koluma.. Kasılmalarım çok şükür stabil hale geldi. Nst günde 3 kere takılıyor.. Çarşamba günü hastaneye düzenli 50ye vuran kasılmalarla yatmıştım şimdi kasılma olmadan 20de seyrediyor. Gene de tedbir amaçlı ciğer geliştirici iğneleri de vurdular.. Şu an için iniş çıkış olmaması yeterliymiş inşallah böyle devam ederse erken taburcu olabileceğim gibi duruyor bakalım.. :KK15: Rabbim hepimizin hamileliklerini güzel kılsın tüm tehlikelerden emin eylesin inşallah, çok zormuş erken doğarsa korkusu..

canım ben pek bir zararının olduğunu düşünmüyorum ama için rahat etsin istiyorsan,
yulafını alıp,içindeki malzemeleri sen katabilirsin,kuru üzüm incir,fındık,badem vs.
belki içinde koruyu katkı maddesi var mı bilemem ama ben sürekli kullanmadıkça zararlı olduğunu düşünmüyorum.
ben şimdiye kadar taş çatlasa 1-2 kere kullandım.

140 diye biliyorum.

inşallah güzel sonuçlar alırsın :KK66:

Bu kadar teferruat gereksiz geliyor ama bilemiyorum
ahşap beşik alacaksanızda biraz büyük alsanız en azından 90 cm daha kullanışlı olur.
ayrıca park yataklarda titreşim olmadanda iteklediğinde sallanıyor.
İnşallah sallamaya alışmaz tabi.Bence basit bişey yeterli olur.
cnm ahsap besigim 60-120.diger kucugunu de daha uygununu alirm olmazsa

Bende de şuan 6 tane penye battaniye, 2 polar battaniye, 5 tane de örgü battaniye oldu ve hastane çıkışındaki hariç hiç birini ben almadım :) annem kayınvalidem hazırlıyor birçok şeyi.. Ama penye battaniyenin çok kullanıldığını söylüyorlar. Önümüz kış, yıka kurut, zor olur diye düşünüyorum. Kullanmadıklarım olursa hediye veririm birşekilde çözerim :) diye düşünüyorum
hediye geldikten sonra sıkıntı yok yani..bişekilde değerlendirilir..

Kızlar ya doktor benden bu zamana kadar hiç idrar tahlili istmedi. Normalde akıntım olur ama akıntım o kadar arttı ki artık su gibi gelmeye başladı. Gün içerisinde 2-3 kez iç çamaşırı değiştiriyorum. Korkuyorum suyum mu geliyor diye tuvalete koşuyorum. Umarım enfeksiyon çıkmaz, hamile kalmadan önce vajinal ilaç kullanmıştım. Ben en iyisi doktorumdan idrar tahlili isteyeyim di mi ? Sizin hamilelikte doktorunuz istemiş miydi idrar tahlili ?
Canım eğer istemediyse bile, acile gidip sen de yaptırabilrsin, hem çok çabuk 1 saatte çıkıyor. Ona göre sen doktoruna bilgi verebilirsin.

kilo demişken ben hiç kilo almadım. başlangıca göre -2 deyim hatta. karnım çıkıyo bebek büyüyo ben aynı... doktorum kilo alma diye kızıyor. yani hamile nasıl kilo almaz bilmiyorum. korkudan az az yiyorum. sizde durum ne
olmaz öyle şey ama ayda en az 1 kilo almam gerek, sıkma kendini sen :)

benim yıllardır süregelen enfeksiyon şikayetim var. 15 yaşından beri çapadaki proflara gittim. Enfeksiyon var ama hangi tür olduğu belirlenemedi. 18 den sonra da yanma şikayetlerim azalmıştı. Ara ara üşüttüğümde oluyor 1,2 gün devam edip geçiyor zaten. Hamile kalmadan önceki kadın doğum akıntımın fazla olduğunu söyledi ve bana vajinal hap verdi. Benim de doktorum şimdi istemeyince bende üzerinde durmadım hiç. Baktığım yorumlarda enfeksiyonun erken doğum riski yarattığı söyleniyor. Bende isteyeceğim şimdi. Ama akıntım hep yoğun hatta artık su gibi geliyor. İç çamaşırımı sürekli değiştiriyorum. Günde 2 kere değiştiriyorum. Bir isteyeyim tahlil ben. Benimki çok ilgisiz anladığım kadarıyla herkes yaptırmış . Devlete ben 3 haftadır gidiyorum yeni başladım. Hemşireye soracağım.

canım bak bir de tüm foruma da öneri olur sana cevap olarak yazıyorum ama :) akıntın fazlalaştığında günlük ped ihtiyacın olursa, eczaneden böyle ped boyutlarında gazlı bezler var onlardan alıp arasına kağıt havlu koyup çamaşırına koyabilirsin. Günlük pedler kadar rahat değil ama en azından çamaşırımızın ıslanıp o bölgenin nemli ve haliyle mikroplara yarar bi ortam olmasını engellermiş. Bana hastanede şimdi böyle yaptırıyorlar aklında olsun. İnşallah bir sıkıntın yoktur bir an önce yaptır bakalım. :KK15:

Kızlar ya doktor benden bu zamana kadar hiç idrar tahlili istmedi. Normalde akıntım olur ama akıntım o kadar arttı ki artık su gibi gelmeye başladı. Gün içerisinde 2-3 kez iç çamaşırı değiştiriyorum. Korkuyorum suyum mu geliyor diye tuvalete koşuyorum. Umarım enfeksiyon çıkmaz, hamile kalmadan önce vajinal ilaç kullanmıştım. Ben en iyisi doktorumdan idrar tahlili isteyeyim di mi ? Sizin hamilelikte doktorunuz istemiş miydi idrar tahlili ?
canım 35 haftalık hamile arkadaşımda aynı belirtilerle suyum geldi sanarak dün doktora gitmiş ped üzerinde akıntısı inelenmiş enfeksiyon çıkmış doktor fitil vermiş idrar testinden de belli olur sa

öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin canım.. bende bakteri bol yazıyor bide değer aralıkları var ya birkaç tanesi onların ya çok üstünde ya da altında çıkmış.. mesela rcb (eritrosit) 8 çıkmış olması gereken değer aralığı 0-3... sqep 12 değer aralığı 5-6... gibi wbc (lökosit) ne olduğunu da anlamadım 16 çıkmış olması gereken 0-5...
böyle sonuçlarım olmazsa doktoruma telefonla ulaşmaya çalışayım çok zor ama denicem.. dediğiniz gibi randevuma çok var Allah korusun iyice ilerlemesin belki bi ilaç söyler ya da gel der.. sağolun kızlar..

Canım ben son tahlil sonucumu görmedim. Hani kendiminki ile karşılaştırayım belki bi yol gösterirdi sana ama hastaneye yatarken yaptılar ve taburcu olurken nst sonuçlarımla birlikte dosyamı verirlerken alacakmışım. Ama önceki tahlillerimde hep doktorum iyi demişti ve 3ü geçen bi değerim olmamıştı eritrositte lökositte falan o_O

Kıyamam sana ... Benim ailem senin anlattığın gibi ne arıyorlar, ne soruyorlar umurlarında değil. Eşim çok içerliyor çünkü kayınvalidem sürekli arayıp soruyor , valla anneme değil kayınvalideme hüngür hüngür ağladım ben. Biliyorsun babam bir ara aldır bebeği vs bile dedi yani. Eşim şuan tabiri caizse hiç sevmiyor bizimkileri. Öyle işte yine de şükret bebeğim en azından moral bozucu şeyler söylemesinler..
Allah hidayet versin canım. Umarım vazgeçerler bu tavırlarından.
Bu arada benim hemen hemen 2 haftada bir tahlillerim yapılıyor ama tabi ekstra durumum olduğu için. Ama sana bu kadar uzun süre yapılmaması da yanlış. Beklemeden yaptır bence tahlillerini. Sen çapada takip ediliyor musun? Orada hemen yaparlar söylersen.

evet çok işime geliyor bu durum :) iki tarafında ilk torunu. ondan biraz da tabi. seninkide yapar canım. daha erken diye yapmıyodur belki
Ay benim kız da iki Tarafın ilk torunu olacak inş ;) bizde de sessiz bi rekabet hakim gibi gözüküyor. Annem hastane çıkışı, uyku seti Aldı. Örgü yelekler, ceketler, elbiseler, badiler Aldı.. Kayınvalidem de 3 tane battaniye ördü, 2 tane de hazırını Aldı. Onda da örgü yelekler var. Kıyafetler almış. Bi de bana pijama Takım'ı Aldı. Yani baya baya eksikleri onlar tamamladı şimdilik. Ben de o bunu almış, bu bunu almış diyorum senin gibi canım :)

Back
X