2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Aynen annem 14 15 aylikken yurur diyor bakalim kendi kendine kalkmaya yeni basladi ama genelde elinden tutmami istiyor kalkarken bile

bizimki de aynı şekilde bana tutunup kalkıyo. kendi kendine kalkabilecek pozisyonda bırakmıyoruz düşer diye.

Maşallah küçük prensese benim oğluşunda zor geçti canım hassas bir çoçuk canı çok tatlı ayın 4 ünden beri yürüyor yaşını beklemiş meleğim ablaları gibi.zor çoçuk uyku yok durmak yorgunluk bilmiyor gece zor bela sallaya sallaya uyutuyorum

Allah yardımcın olsun canım. bizimki kendi kendine uyuyor dogdugundan beri. uykuda sıkıntı yok. Bizimki geç yürüyecek sanırım canım ona sıkkın. 20 ye yakın kelime söylüyo. anne,baba,dede hadi abi, gel, güle güle bay bay dayı hav hav pisi pisi anne, benim, git,ay,miyav,su,mama,bebek, bir iki üç diyo..

konuşma iyi de hareket zayıf. Bi yürüse de rahatlasam.

kızlar oğlan geceleri çok sık uyanıyor ağlıyor genelde yatagında yatıyor ama sabaha karşı pes edip yanıma alıyorum sizde durumlar nasıl şöyle dalgın dalgın 4-5 saat uykusu yok max 2,5 -3 saat bazen saat başı kalkıyor

bizim uyku sorunumuz çok yok ama meme arıyor arada ada susamış oluyor oda sıcak olduğu için .. hep bizim yanımızda yatıor beşikte durmuyor dönerken ya kafasını çarpıyor ya elini.

bizimki de aynı şekilde bana tutunup kalkıyo. kendi kendine kalkabilecek pozisyonda bırakmıyoruz düşer diye.
Ben arkasina yastiklar dizip koltugun kenarina birakiyorum elini atiyor tutunmak istiyor birakiyor bana uzaniyor bu sefer ver elini diye ama bazen cani isterse mi desem artik nasil oluyorsa kalkiyor yanima geliyor ben tekrar yapsin isteyince yapmiyor tam bir oglak :)

kızlar oğlan geceleri çok sık uyanıyor ağlıyor genelde yatagında yatıyor ama sabaha karşı pes edip yanıma alıyorum sizde durumlar nasıl şöyle dalgın dalgın 4-5 saat uykusu yok max 2,5 -3 saat bazen saat başı kalkıyor
Aynen benim kizim ancak 3 saat kesintisiz yatiyor gece cok sık uyanıyor sabaha karşı yanıma alıyorum

Arkadaşlar iyi akşamlar nasılsınız kızımın göbek deliginin icinde siyah pislikler goruyorum yani kir gibi temizlemeye çalışıyorum çıkmıyor kulak çöpü ve ıslak mendille zorlamakta istemiyorum korkuyorum sizce bu göbek kordonundan kalmami yani 1 yaşında ama ne bileyim olabilirmi sizce

Kızlar devam sütü veren var mı yada normal süt yaşını geçti ya değişik ne veriyor sybuz

Arkadaşlar Merhaba ya bişey sormak istiyorum kafama takıldı demin kızımı oksarken sağ ense bölümünde bu saçın bittiği yerin 2 parmak altında yeşil mercimek büyüklüğünde elle dokununca hissettigim oynayan beze gibi birsey hissettim cok korktum öteki sol tarafa baktım ayni yerde buldum bitane ama soldaki daha az hissediliyor çok araştırdım şimdi internetten bebeklerin çoğunda olurmus sizde kontrol edermisiniz bebislerde oyle birsey varmi ( hani saçın oval dönüşü varya bir köşe kulağa dogru diğer köşe ense hizasinda o oval yerin altında umarım anlatabildim)
Merhaba, biraz geç olacak belki cevap ama 3 gün önce ben de oğlumu severken dediğiniz gibi bir beze fark ettim. İnternet genelde felaket tellalı gibi olduğu için bu konularda bakmak istemedim. Doktorumuza götürdük. Bebeklerde ve çocuklarda boyun ve baş bölgesinde 2 cm.'ye kadar olan bezeler normalmiş. Hatra benim bulduğumdan başka 3-5 tane daha buldu. Enfeksiyonlu vb. bir hastalık geçirdiklerinde vücut kendini savunmak için üretirmiş. Kaybolmaları 6 ayı bulurmuş ve tam küçüldü kayboluyo derken farkında bile olmadan dışarıdan yeni bir mikrop aldıklarında bezeler de yineleyebilir ve tekrar büyüyebilirlermiş. Korkacak bir şey yok arkadaşım içini ferah tut.

Kızlar devam sütü veren var mı yada normal süt yaşını geçti ya değişik ne veriyor sybuz
Pinarin cocuk sutu var ondan verdim iciyor ama cok isteklide degil biberon almadigi icin sivi seyler vermek zor oluyor tahilli mamalardan yapip veriyorum gece yatmadan baska bisey yok benimle kahvalti ediyor yemek yiyor yogurt bi d hala emiyor gun icinde pek emmesede gece hala emiyor

Pinarin cocuk sutu var ondan verdim iciyor ama cok isteklide degil biberon almadigi icin sivi seyler vermek zor oluyor tahilli mamalardan yapip veriyorum gece yatmadan baska bisey yok benimle kahvalti ediyor yemek yiyor yogurt bi d hala emiyor gun icinde pek emmesede gece hala emiyor
Süte biz de yeni başladık. Birkaç gün oluyor. Doktorumuzun tavsiyesiyle şu küçük sütlerin yanındaki küçük pipetler var ya, sütü bardağa koyuyorum, o küçük pipetlerle içiriyorum. Bu zamanlarında pipete bayılır demişti doktorumuz. Ama dediğim gibi küçük meyve suyu ya da sütlerin yanında olanlardan. Öğrenmesi biraz zor oluyor nasıl içilecegini. Ama deneme yanılma derken ben de gösterdim filan şıp diye öğrendi. Şimdi sıktığım meyve sularını da gece yatmadan önce içirdiğim sütü de pipetle içiriyorum. Süt olarak da çok güvendiğiniz bir sütçünün sütünü kaynatabilirsiniz veya Torkunun çiftçi sütü var. Üzerinde çiftçi sütü diye yazar. Günlük süt. O en iyisiymiş sanırım. Onu bulamazsanız aoç günlük süt iyiymiş. Bu arada, yine doktorumuzun söylediği bir şey; süte asla bal pekmez vb. bir şey karıştırıp içirmeye alıştırmayın. Normal ılık şekersiz süt içsin bebeğiniz. İlk gün sevmezse pes etmeden ikinci gün deneyin. Sonra yine yine.. Ama deneyin.. Biz şimdilik ajda bardakla yarım çay bardağı içiyoruz. 1 bardağa çıkaracagım artık. İyi beslenmeler :)

Ben yaşında önce azıcık azıcık inek sütü veriyordum. Şimdi de verdiğim zaman güzelce içiyor torkunun günlük sütünü alıyorum. Arada dönüşümlü olarak pınarın çocuk sütünü veriyorum. Devam sütünu de gece içiyor sadece. Yavaş yavaş azaltmaya düşünüyorum ama illa onu da istiyor.

Arkadaşlar iyi akşamlar nasılsınız kızımın göbek deliginin icinde siyah pislikler goruyorum yani kir gibi temizlemeye çalışıyorum çıkmıyor kulak çöpü ve ıslak mendille zorlamakta istemiyorum korkuyorum sizce bu göbek kordonundan kalmami yani 1 yaşında ama ne bileyim olabilirmi sizce
canım onlar buyudukce kendısı cıkcak benımde vardı kucukken cok cıkarmaya calısırdım yara olurdu hep banyo yaptırcagın zaman bı yarım saat onceden bebe yagı felan surebılırsın

Menenjit asisi vurduran var mi ?
Menenjite sebep olan 3 mikrop
menenjite sebep olan 3 çeşit mikrop varmış. 2'sine karşı zaten sağlık ocağında (1 yaş aşıları dahil) zorunlu olarak vuruluyorlarmış. Diğer 3. mikroba karşı vurulan aşı özel aşıymış ve 15. Ayda vuruluyormuş. İsteğe bağlı yani. Afrika'dan yayılan bir mikropmuş. Ayrıca hacca gidenlere de vuruluyormuş. Oralardan da gelebiliyormuş yani. Doktorumuz tavsiye etti ama vurdurur muyum bilmiyorum.

Evet 9. Aydan sonra 3 yaşına kadar vuruluyor. İster tek doz ister iki dozluk olan var
Ben tam 12. Ayında Dr tavsiyesi üzerine tek dozluk olan aşıdan vurdurdum. Şuan maalesef salgın var aşısız ülkeye alınan zavallı insanlardan ülke içinde salgın halinde görülüyor, bence yaptırmak en güzeli için rahat eder en azından

Mrb bayanlar kizim 18 ocak dogumlu.yani hemen hemen 1 ay kucuk sizinkilerden.boyu 75cm.suan 9 kilo.sizce kilosu azmi.emmeyi azaltti.hata "sifir "emiyo desem yeridir :KK43:

Mrb bayanlar kizim 18 ocak dogumlu.yani hemen hemen 1 ay kucuk sizinkilerden.boyu 75cm.suan 9 kilo.sizce kilosu azmi.emmeyi azaltti.hata "sifir "emiyo desem yeridir :KK43:
Benimki 15 aralik dogumlu benimkide 75 cm 9 kilo cikti yas asisinda rabbim saglik versin gerisi pnun dogasi minyonum ben ve hep zayiftim 43 kiloyla evlendim ilk yurudugumde o kadar minikmisim ki ustune basmayin diye espiri yaparlarmis. Kizimda dogustan reflu vardi ilk iki ay kilo cok aldi sonra gram gram . Simdi gecti cok sukur 11 ay yediginden fazlasini cikardi simdi gecti ama cok hareketli hic ama hic durmuyo uyurken bile surekli hareket eder kilo tutmuyo ama saglikli sukurler olsun sizde takmayin kiloyu kilo iyi bisey degil saglik gelisim gostergeside degil boyunun uzamasi daha onemli. Simdi kilo vermeye calisiyorum ilerde tombik olurlar :)

Benimki 15 aralik dogumlu benimkide 75 cm 9 kilo cikti yas asisinda rabbim saglik versin gerisi pnun dogasi minyonum ben ve hep zayiftim 43 kiloyla evlendim ilk yurudugumde o kadar minikmisim ki ustune basmayin diye espiri yaparlarmis. Kizimda dogustan reflu vardi ilk iki ay kilo cok aldi sonra gram gram . Simdi gecti cok sukur 11 ay yediginden fazlasini cikardi simdi gecti ama cok hareketli hic ama hic durmuyo uyurken bile surekli hareket eder kilo tutmuyo ama saglikli sukurler olsun sizde takmayin kiloyu kilo iyi bisey degil saglik gelisim gostergeside degil boyunun uzamasi daha onemli. Simdi kilo vermeye calisiyorum ilerde tombik olurlar :)
:KK66: canim emiyomu senin bebegin.emiyosa belki sonralari daha cabuk toplanir.4 yasinda oglum var.onun 1 yas dogum gunu resinlerine baktim daha toplu bebekmis.bugun kizimin 1 yas dogum gunu mesela.arasinda cok fark var daha zayif.bide esimle ben iri yapiliyiz oglumda oyle.ama bu kiz kime cekti anlamadim:KK43:

Evet 9. Aydan sonra 3 yaşına kadar vuruluyor. İster tek doz ister iki dozluk olan var
Ben tam 12. Ayında Dr tavsiyesi üzerine tek dozluk olan aşıdan vurdurdum. Şuan maalesef salgın var aşısız ülkeye alınan zavallı insanlardan ülke içinde salgın halinde görülüyor, bence yaptırmak en güzeli için rahat eder en azından

1 yaş aşısında saglık ocağında vuruluyor sizin dediğiniz meningokok aşısı olabilir.

X