2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Ben hic muz vermiyorum canim kabizlik sikinti var kizimin malesef.istahsiz biraz kendide yemiyo banada yedirmiyo
Canım belki denemiş olabilir sin ama muzu kivi ile karıştır verince hiç kabızlık yapmıyor. Kahvaltı da da pekmezin içine ceviz dövüp karıştırıyorum küçük ekmekleri bandırıp yiyoruz besleyici şeyler

Merhaba, biraz geç olacak belki cevap ama 3 gün önce ben de oğlumu severken dediğiniz gibi bir beze fark ettim. İnternet genelde felaket tellalı gibi olduğu için bu konularda bakmak istemedim. Doktorumuza götürdük. Bebeklerde ve çocuklarda boyun ve baş bölgesinde 2 cm.'ye kadar olan bezeler normalmiş. Hatra benim bulduğumdan başka 3-5 tane daha buldu. Enfeksiyonlu vb. bir hastalık geçirdiklerinde vücut kendini savunmak için üretirmiş. Kaybolmaları 6 ayı bulurmuş ve tam küçüldü kayboluyo derken farkında bile olmadan dışarıdan yeni bir mikrop aldıklarında bezeler de yineleyebilir ve tekrar büyüyebilirlermiş. Korkacak bir şey yok arkadaşım içini ferah tut.
Benimde teşekkür cevabim geç oldu:) icim rahatladi cok tesekkur ederim

Yurumeyen bebislerimiz vardi kizlar ne alemdesiniz bizim ki bir haftadir yuruyor artik cok sukur yani 13 aylik yurumeye basladi. Bi de canli sarkilar duyunca dans ediyor asagi yukari yaylanarak :KK70:

Kızlar dün gece ölümden döndük. Cumartesi 3 tane 1 yaş aşısı olduk ates yapar dedi doktor dün biraz öksürük vardı öğürme falan gezmekten eve döndük üstünü değiştirirken birden titredi kasıldı gözleri kaydı napıcaz bilemedik suya soktuk nefes almıyordu dişleri kenetlendi parmağımı soktum bi araya çıplak ayak arabaya binip 5 dk hastahane geldik kapıdan girdiğimiz an çözüldü ağlamaya başladı havale nöbeti dediler eşim bağırıyor oğlum gidiyor diye allahım kimseyi evladı ile sınamasın şimdi hastahane deyiz kendi doktorunu bekliyoruz gece yükselmedi şükür sürekli gözetim altında geçirdik çok acı tecrübe edindik

Gecmiş olsun beyza kuzuma, hastalıklar bdaha yanasmasin inş.

Bade baya duruyo ayakta artık ama korkuyo adım atmiyo :)
Aman emeklemesin boswer, keyfi yerindeyse sıkıntı yok :)
Kendini yormak istemiyo demek ki kuzucuk :)

Badenn ılk kelimesi de "bade" ben "bade yapma, bade dur, bade bırak" diye dıye ılk kelimesi o oldu tabi, bi de soylemesi var cok tatli , a kısa e cok uzun, badeeee :)

Evet dişariya alişmişlardi, sıkılıyo ewde, ben de üzülüyorum hep ewde tutunca ama ewine gttigm bi kişi bile yok yakınmda :KK43:
O yüzden sıkı gydirip az da olsa cıkariyorum hala, bi de sürekli cam kenarinda oturup dişariyi izliyoruz :)

Bzddn haberler boyle, irtibati koparnayalim, öpüyorum zeynommmmm :)
Canım ben bebek doğduğundan beri Doğu görevindeydim evime Yen'i kavuştum hep çalıştım şimdi evdeyim fırsat bulup giremiyordum malum eşimde yoktu yanımda zor oldu baya senin cimcime nasıl

canım benimmmm nasılsın;

ugrasşıoruz bebişlerle. bizim ki geçen ay bogaz enfeksiyonu oldu yüksek ateşten acile gittik. mecburen ilk defa antibiyotik kullandık ama 3 gün süreli..

bizim minik tembel emeklemiyor sadece yürüteçle mümkünatı yok emekleme pozisyonunda durmak bile istemiyor.Umrunda bile değil.. Sanırım emeklemeden yürüyecek. Onun dışında emzirmeye devam..

11.aya giricez. ama bizimde dişimiz yok hala :KK43: bazen emerken az bi acıma oluyor snrm az bişi çıktı. o da yan taraftan. Bizim yürümemiz rahat 1,5 yaşını bulur. Biraz kiloda var kendini kaldıramıyor bile.

anne baba dede bize göre annane de diyo :KK70: ama en güzeli hadi demesi. ben tez canlı olduğum için sürekli hadi hadi diye diye o da tekrar eder oldu.

dışarı çıkmaya alıştı. Soğukta napıcaz bilmiyorum avm lere de pek gitmek istemiyorum. Havasını almadan kesinlikle durmuyor ağlıyor .. İlla dışarı çıkacak. Senin bebişi de merak ediyorum..Özelden resim isterim..Herkestennnnnnnnnnnnn

derinsu06 derinsu06
@elifeva
@zonox
@esraecem
@aslidrmz
@Melodram_Punisher
@kaplan2535
@blueflower
@remya
@huzurluvemutlu
@esmerim53
@arge34
@gulsrht
E ednah1907
B Basakfehmi
@ozizo
@zendost
hedef 2016 hedef 2016
ayshem789 ayshem789
Aylardır giremiyordum şimdi okudum geçmişi biraz burayı okuyunca bi tuhaf oldum uzun zamandır görmediğim dostlarımı görür gibi

Kızlar dün gece ölümden döndük. Cumartesi 3 tane 1 yaş aşısı olduk ates yapar dedi doktor dün biraz öksürük vardı öğürme falan gezmekten eve döndük üstünü değiştirirken birden titredi kasıldı gözleri kaydı napıcaz bilemedik suya soktuk nefes almıyordu dişleri kenetlendi parmağımı soktum bi araya çıplak ayak arabaya binip 5 dk hastahane geldik kapıdan girdiğimiz an çözüldü ağlamaya başladı havale nöbeti dediler eşim bağırıyor oğlum gidiyor diye allahım kimseyi evladı ile sınamasın şimdi hastahane deyiz kendi doktorunu bekliyoruz gece yükselmedi şükür sürekli gözetim altında geçirdik çok acı tecrübe edindik
Geçmiş olsun neden olmuş canım bi açıklama yapmadılar mı Allah korumuş

Ay çok geçmiş olsun ya. Benim de en korktuğum şey ateş ve haveledir. Rabbim tekrar yaşatmasin inşallah.

Yurumeyen bebislerimiz vardi kizlar ne alemdesiniz bizim ki bir haftadir yuruyor artik cok sukur yani 13 aylik yurumeye basladi. Bi de canli sarkilar duyunca dans ediyor asagi yukari yaylanarak :KK70:

Biz şükür 11.5 aylıkken yürümeye başladık senin oğlun yürümez falan dedikleri halde şimdi koşuyor tabi. Bizimkine de oyun havası açtın mı kolları direk havaya kalkiyor oynuyor..

bizimkinde tık yok yeni emeklemeye başladı :))))) ama kendi kendine kalkıp dikiliyor koltuktan duavara tutunup sıralıyor.. Doktor telaş yapma dedi ama bilemiyorum. Yatağın üstünde dikilip kendini geri atıor yatağa.. oyun yapıyor. . oooooo deyip geri bırakıyor belki 20 belki 30 kez aynmı hareketti yapıyor. Yere yastıkları koyuyoruz yine ayakta dikilip aynı hareketleri tekrar ediyor.

Ama kendini güvende hissetmeyince ayağa bile kalkmıyor. :KK70: Bir kaç kez yürütmeyeçalışırken düştü ondan korkuyor.

Sevindim senin bebişin yürümesine ...

Sizde 1 yaş aşıları 3 ü birden mi yapıldı

geçmiş olsun çok canım evet aynı anda yapıyorlar. bizde de yüksek ateş bogaz enfeksyionu yaptı. Çok agır geçti ..ardından ishal oldu çok şükür atlattık..

Çok çok geçmiş olsun. Dikkat edin. Öpüyorum sizi.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız size bir sorum olacaktı yurt disindayim 1 aya kadar turkiyedeyiz aşı takvimi değişmiş simdi ne olacak bizim aşılar acaba gerçi 1. 2. Ay 9. Ay aşısı turkiyede olduk 4. 6. 12. Ay aşıları yurt dışında karisti biraz ama simdi kafam tam karisti ne olacak bizim benislerin asilari yeni takvime goremi devam edecek

Merhaba arkadaşlar nasılsınız size bir sorum olacaktı yurt disindayim 1 aya kadar turkiyedeyiz aşı takvimi değişmiş simdi ne olacak bizim aşılar acaba gerçi 1. 2. Ay 9. Ay aşısı turkiyede olduk 4. 6. 12. Ay aşıları yurt dışında karisti biraz ama simdi kafam tam karisti ne olacak bizim benislerin asilari yeni takvime goremi devam edecek
12 Aydan sonra 18 ay aşısı geliyor. O da haziran da .. aylar değişmeyeceğine göre sıkıntı olmaz sanırım??? En son aşın 1 yaşında yaptırdıysan diğer aşı 1.5 yaşında olacak yani haziran da .

bizimkinde tık yok yeni emeklemeye başladı :))))) ama kendi kendine kalkıp dikiliyor koltuktan duavara tutunup sıralıyor.. Doktor telaş yapma dedi ama bilemiyorum. Yatağın üstünde dikilip kendini geri atıor yatağa.. oyun yapıyor. . oooooo deyip geri bırakıyor belki 20 belki 30 kez aynmı hareketti yapıyor. Yere yastıkları koyuyoruz yine ayakta dikilip aynı hareketleri tekrar ediyor.

Ama kendini güvende hissetmeyince ayağa bile kalkmıyor. :KK70: Bir kaç kez yürütmeyeçalışırken düştü ondan korkuyor.

Sevindim senin bebişin yürümesine ...
Ben ne zaman yuruteci kaldirdim oyle yurydu tavsiye ederim

X