2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Selam kızlar nasılsınız Uzun zamandır yoktum buralarda 9 ay bitecek ayın 9 da bizimde Bu arada Karın çatlaklarını çözen var mı :))
ben takmiyorum catlaklari gun gectikce mor halide gecti o kadar goze batmiyor.

Kızlar otokoltuğuna geçtiniz mi ? Önerisi olan var mı ?
Biz neredeyse 6 ayliktan beri kullaniyoruz bize bi tanidik vermisti Romer marka rahatlik bi yerde ama cok terletiyor bizim ki zaten sirtinda havuz tasiyo sanki sirtini bi yere dayadigi anda terliyo emzirirken kolum geliyor sirtina o anda bile terliyo yani yaninizda arabadan cikmadan giydireceginiz yedek olsun muhakkak bir de yatip yatmadigina bakin altindn hafif cekince biraz yatiyor bizim uyudugunda iyi oluyor diger turlu kafasi one dsuyor cocugun.
Merhaba arkadaşlar, miniğim biraz üşütmüş sanırım. Dün gece ateşlendi. 38.5 oldu ateşimiz. Burun akıntısı, geniz tıkanıklığı da cabası... Otribebe serum fizyolojik damlattım. Çok iyi geliyor ama ağlıyor damlattırmıyor. 6 saat arayla da calpol verdim. Ateşi düştü şimdilik. Bir duş ve şimdi de uyku... Çok üzülüyorum. Var mı başka tavsiyeniz? Ne iyi gelir oğluşuma?
doktor bize augmentin pediatrik surup yazdi birde asist surup 1 gunde duzenli kullaninca gecti atesi bir gun daha kullandim sonra antibiyotik ishal yaptigi icin biraktim iyi simdi

Bunu ben de merak ediyorum. Almayı düşünüyoruz şu sıralar ama hiç araştırmadım. Aşırı pahalı olmayan güvenli bir oto koltuğuna ihtiyacımız var. Uzun yolda arka koltuğa yastık koyduk. Arada kalan boşluğa da kutu, üzerine yastık koyduk. Yanyana iki yastık oldu. Rahat rahat uyudu. Ama artık oto koltuğu ihtiyaç...
Bu arada ustten dis cikaran var mi kizlar

Biz neredeyse 6 ayliktan beri kullaniyoruz bize bi tanidik vermisti Romer marka rahatlik bi yerde ama cok terletiyor bizim ki zaten sirtinda havuz tasiyo sanki sirtini bi yere dayadigi anda terliyo emzirirken kolum geliyor sirtina o anda bile terliyo yani yaninizda arabadan cikmadan giydireceginiz yedek olsun muhakkak bir de yatip yatmadigina bakin altindn hafif cekince biraz yatiyor bizim uyudugunda iyi oluyor diger turlu kafasi one dsuyor cocugun.
doktor bize augmentin pediatrik surup yazdi birde asist surup 1 gunde duzenli kullaninca gecti atesi bir gun daha kullandim sonra antibiyotik ishal yaptigi icin biraktim iyi simdi

Teşekkürler. İyileşti çok şükür. Bizimki henüz sadece alttan 2 tane çıkardı. Üst damağı da sert gibi geliyor sanki ama çıkarmadı henüz. Alttan 2 tane, sonra üstten 4 tane (önce öndekiler sonra yanlarındakiler) sonra yine alttan şeklinde gidiyormuş sırası...

Bizimki Ben
Sı gd

Bizimki alttan 2 üstte 1 çıktı 1 tane patlamak üzere ama 15 gündür gece uykumuz yok saat başı uyanıyor ama çok ağlayarak uyanıyor var mı tavsiye olan

kızamık aşısı yaptıran var mı ?????????? biz yaptrıdık cuma günü burun akıntısı hapşırma oldu.. yaptıran varsa sonrasında sorun yaşayan oldu mu ... Selamlar bu arada

bizim hiç dişimiz yok.. emeklemiyoruz boyumuz 75 cm kilomuz 9400 .. emekleme pozisyonunda dahi durmak istemiyor ağlıyor. Sanırım yürüteçte olduğundan dolayı. sizde durumlar nasıl.. Emeklemesi illa şart mı off.

15 aralik dogumlu boy 71 kilo 7900 8bucuk aylik olcum bu ... bunada sukur...

Hep ayakta siraliyo durdugu yerde durmuyo ordan oraya sanki bi gorevmiscesine kendini parcaliyo bi tane oturmuyo hep bisey buluyo tutunup kalkicak namazda bile bana tutunuyo arkamdan sirtima tirmaniyo rabbim korusun cok hareketli

Once ust 2 sonra alt iki dis cikardi. Gecen 4 gun suren atesi oldu ilk gun direndim ama ilacla mudale etmek zorunda kaldim . Doktorumuz asla bekleme ates dusurucu ver illa yuksek ateste havale olmaz dedi. Sonrasinda vucudu kizardi bir iki gune gecti simdide pisik oldu kakasi balgam gb oluyo bazen bugun onuda atlatttik sanirim...allah sifa versin iki diside yolda uyku yok zombi gb oldum elim ayam bosaliyo bazen zor baska dert vermesin allah

Yumurta beyazi bal seker tuz haric herseyden vriyorum tadiyo kusma onleyici mamasini muhallwbi meyve ve corbasina katiyorum biz yemek yerken yediklerimizden onune koyuyorum hunnap marka dogal keci sutlu hurmali biskuvi veriyorum eline taze fasilyeyi cok sevdi gecen karpuza uzume bayiliyo ... boyle cok sukur yemesi duzeldi bi sira asla agzini acmiyodu...

Evcilik oynuyo bebegine ninnni soyluyo bana mama yediriyi baba diyo em diyo meme diyo bazen bilincsiz bidi bidi soyleniyo:KK66: baybay yapiyo alkis yapiyo eliyle agzina vurup aaaa ses cikariyo tukuruyo :KK43: burnunu biliyo cirkin oluyo amacok guzel :) heryerde dislerini kasiyo ://

Herkeze sevgiler

bizim hiç dişimiz yok.. emeklemiyoruz boyumuz 75 cm kilomuz 9400 .. emekleme pozisyonunda dahi durmak istemiyor ağlıyor. Sanırım yürüteçte olduğundan dolayı. sizde durumlar nasıl.. Emeklemesi illa şart mı off.

Bizde 8 aralık doğumluyuz aşımız 19unda bu aşının böyle yan etkileri olduğunu hiç duymadım belki o gün üşütmüş olabilir. Bizimde hiç dişimiz yok bu arada alt dişlerimiz beyaz baya kabarık ama patlayip çıkan yok henüz. Biz 1 aydır emekliyoruz evin her tarafını dolaşıyor akşama kadar bi yerden destek alıp dikilebiliyor sıralamaya çok beceremiyoruz henüz. Çok hareketli o yüzden de et tutmuyor hiç 9 kiloyuz sadece. Emeklemesi şart değil tabiki eşimin yegeni emeklemeden sıralama yapıyordu daha yeni emekliyor bizden 2 ay büyük birde.

2 aralık doğumluyuz boyumuz biraz kısa 69cm:KK43:kilo 8300 sıralama tutunarak kalkma yok çabalıyor ama henüz yapamıyor emekleme var ama çok ilginç bir emekleme tarzı var sürünerek yanlara denizde yüzer gibi kulaç atarak ilerliyor ama halının üzerindeki her şeye ulaşabiliyor.yemek olarak biz ne yersek onu veriyorum yumurta beyazı süt bal şeker vermiyorum ama bizim yemekleri yediği için malesef tuz oluyor ayrıca yemek yapamıyorum işin aslı tuzsuz tatsız pek sevmiyor:KK43:bizde durumlar böyle Rabbim yavrularımızı korusun 9 aylığız ama hala bazen gaz problemi yaşıyoruz bizde gelişmeler böyle sizin bebişleriniz nasıl neler yapıyorlar bu sıralayan çocuklar yattığı yerden kendi kalkabiliyor mu bizimki biz oturtursak oturuyor ama yatarken oturur pozisyona kendi geçemiyor ne zaman geçmesi gerekir

2 aralık doğumluyuz boyumuz biraz kısa 69cm:KK43:kilo 8300 sıralama tutunarak kalkma yok çabalıyor ama henüz yapamıyor emekleme var ama çok ilginç bir emekleme tarzı var sürünerek yanlara denizde yüzer gibi kulaç atarak ilerliyor ama halının üzerindeki her şeye ulaşabiliyor.yemek olarak biz ne yersek onu veriyorum yumurta beyazı süt bal şeker vermiyorum ama bizim yemekleri yediği için malesef tuz oluyor ayrıca yemek yapamıyorum işin aslı tuzsuz tatsız pek sevmiyor:KK43:bizde durumlar böyle Rabbim yavrularımızı korusun 9 aylığız ama hala bazen gaz problemi yaşıyoruz bizde gelişmeler böyle sizin bebişleriniz nasıl neler yapıyorlar bu sıralayan çocuklar yattığı yerden kendi kalkabiliyor mu bizimki biz oturtursak oturuyor ama yatarken oturur pozisyona kendi geçemiyor ne zaman geçmesi gerekir

Bebeklerin gelisim sureci farklidir hic bi bebek yapiyo brnimki yapamiyo diye uzulme lutfen . Doktoruna danis istersen .bizimki emekledikten bi dure sobra durup oturdu . Ben 9/10 aylik yurumusum bunlar birazda irsi olabilir. Gorumcemin oglu emeklemeden yurudu. Kimi yasina kadar yuruyo kimi daha emeklemiyo bile doktorun normal diyosa normaldir. Rabbim saglik sihat versin er gec olcak hepsi

Kızlar 12. aydan sonra hemen inek sütüne başlayacak mısınız. Günlük kutu süt mü yoksa mandıradan sütçüden açık süt mü almak gerekli??

yok canım her bebek bır olmuo benım zıllı sabırsız 6 aylıkken emeklemeye basladı sımdı tutunup yuruyo arada elını bırakıp bı adım atıp dusuyo henuz diş yok hıc belırtısı bıle yok gercı olmamasından memnunum tuttugu yerı damagıyla ısırıo dişi olsa ayvayı yerım heralde :KK70:

benım kızda 2 aralık dogumlu canım her bebek farklı gelısım sergılıyo ben cok erkenden yurutec zıpzıp kullandıgım ıcınmı bılmıyorum ama 6 ayından berı emeklıo ılk başlarda tam oturamıyodu yan oturuyodu sımdı maşşallahı var evde terör estırıyo resmen bende ayrı yemek yapmıyorum ne yersek onu verıyorum cok nadır benı emıyo keyıf yapcagı zaman onun harıcınde mama ve yemekle mesgul yemesıne gore benım kız kılo cok almıo 8 300 kılosu 73 cm boyu elınden geldıgınce bebegını yere bırak sert dıye aglıyosa yorgan ser oyle bırak daha cabuk gelısıyo kasları ama kafanada takma daha cok mınıkler zamanı gelınce emeklıcekte yurucekte

Kızlar 12. aydan sonra hemen inek sütüne başlayacak mısınız. Günlük kutu süt mü yoksa mandıradan sütçüden açık süt mü almak gerekli??
ben acık sut vermeyı dusunmuyorum saglıklı oldugunu dusunmuyorum cunku ahırda ınegın memesınden dırek kaynatınca zaten ıcınde ne varsa öluyo kalıtelı kutu sut vermeyı dusunuyorum

15 aralik dogumlu boy 71 kilo 7900 8bucuk aylik olcum bu ... bunada sukur...

Hep ayakta siraliyo durdugu yerde durmuyo ordan oraya sanki bi gorevmiscesine kendini parcaliyo bi tane oturmuyo hep bisey buluyo tutunup kalkicak namazda bile bana tutunuyo arkamdan sirtima tirmaniyo rabbim korusun cok hareketli

Once ust 2 sonra alt iki dis cikardi. Gecen 4 gun suren atesi oldu ilk gun direndim ama ilacla mudale etmek zorunda kaldim . Doktorumuz asla bekleme ates dusurucu ver illa yuksek ateste havale olmaz dedi. Sonrasinda vucudu kizardi bir iki gune gecti simdide pisik oldu kakasi balgam gb oluyo bazen bugun onuda atlatttik sanirim...allah sifa versin iki diside yolda uyku yok zombi gb oldum elim ayam bosaliyo bazen zor baska dert vermesin allah

Yumurta beyazi bal seker tuz haric herseyden vriyorum tadiyo kusma onleyici mamasini muhallwbi meyve ve corbasina katiyorum biz yemek yerken yediklerimizden onune koyuyorum hunnap marka dogal keci sutlu hurmali biskuvi veriyorum eline taze fasilyeyi cok sevdi gecen karpuza uzume bayiliyo ... boyle cok sukur yemesi duzeldi bi sira asla agzini acmiyodu...

Evcilik oynuyo bebegine ninnni soyluyo bana mama yediriyi baba diyo em diyo meme diyo bazen bilincsiz bidi bidi soyleniyo:KK66: baybay yapiyo alkis yapiyo eliyle agzina vurup aaaa ses cikariyo tukuruyo :KK43: burnunu biliyo cirkin oluyo amacok guzel :) heryerde dislerini kasiyo ://

Herkeze sevgiler
oy maşşallah Allah nazardan saklasın benım zıllımde mama baba meme dıyo bıde gel dıyomus guya dee dıo :KK70: alkıs yapmayı yenı ogrendı koltukların tepesıne tırmanıyo evım savas alanı gıbı her koltugun dıbınde mınderler yorganlar var canı acımasn dıye ellerıyle masayı felan tutup kendını yukarı cekıyo cok korkuyorum ama zapdedılmıo beşiğinden ınıyo dıye besıgın etrafınıda mınderlerle doldurdum dun gece ordanda ındı mınderı gecıp bıde iş başarmıs sevıncı gormen lazım heycanını butun prızlerı açamıyca sekılde bantladım o mınıcık parmaklarını buldugu yere sokuyo 5 dakıka gözlenmeden durulmuo

3 Aralık doğumluyuz.. Kilo 10 buçuk boy 74.
Şükür Allahımızdan sıkıntı yok. Tek derdi yürümek tutunup kalkıyor. 10 /15 saniye sabit duruyor biz yakınsak elleri bırakıyor ama henüz adım yok. Dede baba diyor su isteyince mama diyor. Ben çalıştığım için maalesef bir çok şeyi kaçırıyorum ananeyi çok yoruyor kadın sürekli peşinde. Yemek sabah normal domates yumurta zeytin peynir li kahvaltı bazen patatesli otlu omlet bazen menemen. Sonra 1 kase yoğurt öğlen uykusu kalkınca meyve bazen 1 biberon süt. Akşama doğru yemek ne varsa. Muhallebi her akşam vermiyorum yemek az yerse veriyorum üstte 3 altta 2 dişi var 1 hafta hurma 1 hafta ceviz pekmez dönüşümlü yoğurt yada meyvasına ekliyorum sebze yemeklerine soğan sarımsak mutlaka koyuyorum. Gece özellikle ilk uyandığında su veriyorum çok içiyor her seferinde emziriyorum. Su içince biraz daha düzene girdi gece uykusu suyu biraz daha az akan normal biberonla veriyorum sulukta boğazına kaçırıp uykudan uyanıyor çünkü

Kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz sizleri çooook özledim :)
derinsu06 derinsu06
elifeva elifeva
zonox zonox
esraecem esraecem
aslidrmz aslidrmz
Melodram_Punisher Melodram_Punisher
K kaplan2535
blueflower blueflower
remya remya
huzurluvemutlu huzurluvemutlu
esmerim53 esmerim53
arge34 arge34
gulsrht gulsrht
E ednah1907
B Basakfehmi
ozizo ozizo
zendost zendost
hedef 2016 hedef 2016
ayshem789 ayshem789

unuttuklarım kusura bakmasın, bayadır giremiyordum :)
Bıraz canlandıralım sayfamızı
Ben çok çok iyiyim maşallah kızım 10 aylık oldu bebeğinin hareketlenmesine mutlu olan nadir annelerdenim en azından sebepsiz ağlamaları olmuyor gezip duruyor evin içinde sıkılmıyor bende peşinde dolanıyorum erken yürümüş diyorlar ama benim tek sıkıntım çok sık poposu nun üzerine düşmesi oturmayı bilmiyor umarım sende iyisindir senin bebiş nasıl?

Ben çok çok iyiyim maşallah kızım 10 aylık oldu bebeğinin hareketlenmesine mutlu olan nadir annelerdenim en azından sebepsiz ağlamaları olmuyor gezip duruyor evin içinde sıkılmıyor bende peşinde dolanıyorum erken yürümüş diyorlar ama benim tek sıkıntım çok sık poposu nun üzerine düşmesi oturmayı bilmiyor umarım sende iyisindir senin bebiş nasıl?

Sana katılıyorum canm,kesinlikle haklisin Gecen aksam esimle bebeğin ilk ayki videolarini izliyorduk, vik vik cirlana gibi ağliyo ne istediği belli deil Şimdi büyüdü sıpa, peşimde dolaşiyo, kucak hiç istemiyo, canının istediğini kendi gidip aliyo, bana bagliliği azaldi daha rahatladim :) Ev bile temzledim :) Benmki bayadir tam oturuyo artık, tutunup kalkiyo, bi yere tutunarak yürüyo, sonra da yavasca çömelerek oturuyo :)
Keyfimiz yerinde şükür Allah sağlik sıkıntilarini göstermesin hiçbirinn
Forum baya pasifleşmiş, pek sık girmiyo kimse galiba???

X