2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
[Ozaman gormemis olabilirim cokTE="ayshem789, post: 46069047, member: 645342"]Canim sana bi arkadas cevap vermisti sanki besinci aya baslarken diye

Ar[/QUOTE]

Ozaman gormemis olabilirim çok teşekkür ederim 5. Aya girerken başlarım 8 damla demisti doktorum devit 3 3 damlayı bile zor veriyorum diliyle itiyor akiyor agzindan kan damlasi daha zor olacak her taraf batacak:)

Arkadaşlar bu arada 2 gündür sol kasigimm feci agiriyor ayni yumurtlama donemindeki agrinin aynisi kizim 27.nde 5 aylik oluyor daha adet olmadim böyle bir durum yaşayan varmi

[Ozaman gormemis olabilirim cokTE="ayshem789, post: 46069047, member: 645342"]Canim sana bi arkadas cevap vermisti sanki besinci aya baslarken diye

Ar

Ozaman gormemis olabilirim çok teşekkür ederim 5. Aya girerken başlarım 8 damla demisti doktorum devit 3 3 damlayı bile zor veriyorum diliyle itiyor akiyor agzindan kan damlasi daha zor olacak her taraf batacak:)[/QUOTE]
Bu kan damlasi olayi cok farkli aslinda 4. Ayda hatta daha erken baslatan bile var damla sayisida degisiyor 4,5,8 veya kilosuna gore her kiloya bir damla diye kullnma kilavuzunu da bi oku istersen ulasabiliyorsan kendi doktorunada danis birde demir sut urunleriyle birlikte alininca etkisi azaliyor yani 1 saat en az arasi olmali etkilesmemesi icin orada kan tahlili yaptirabiliyorsan bence yaptir oyle kullan ihtiyaci yoksa 6. Ayinda baslarsin bu arada tadi kotuymus sen d3u zor veriyorum diyorsun Allah kolaylik versin ben iki yanagina hafifce basip agzini acmasini sagliyorum oyle veriyorum yutmasini sglayip oyle birakiyorum yoksa zor vermesi bizimkide diliyle itiyor tukuruyor

Saol canim tesekkur ederim bi arastiriyim bakalim burda yokmus benim kendi ozeldede ne kadar sormadim

Goztepe ssk ile zeynep kamilde yapiliyormus. Benim daha 11. Haftama var suan 6 nin icindeyim 5 6 haftam daha var . Dr pazartesi tam sorarim goztepemi umraniyemi diye nereyi onerirse oraya giderim artik. Kendi hastanemde 150 200 mus yuh dedim. Yol gorundu kisaca :) suan zaten almak istesem 28 ine kadar verebilio benim haziran ilk haftasina almam gerek o yuzden istesemde alamiorum beklemem gerekiyo.

Zeynep kamil haric netten alamiyosun randevuyu bildigim kadariyla once kadin doguma gidiceksin onlar yonlendiricek zeynep kamildeyse perinatoloji bolumden aliyosun randevuyu dirkt netten senin hastane sadece radyolog bakiyodur organlari tam mi diye onemli olan perinatologun o testi yapmasi yarim saat suruyor onlarin incelemesi down sendromu var mi organ eksigi gelisememesi var mi diye perinatologlarin ozelde yaptigi 350den basliyo en az ben Beylikduzu nde oturdugum halde zeynep kamile gitmistim bi tek oradan randevu alabilmistim cunki

Tesekkur ederim canim. Zeynep kamilden alirim o zaman

Ay kızlar bugün kayınvalideler bendeydi. Oğlumu aldı tepeden tırnağa inceledi resmen. Acaba iyi bakabiliyor muyum diye. Yok bunun burası niye kızarmış tırnaklarını güzel kesememissiniz çok agliyo karnı aç bunun doyur demeler. Neyse emzirdim oglum emerken çok terliyo bu cocuk niye bu kadar terliyo hasta olacak herhalde diyo bu seferde. Aksam akşam sinir oldum anlayacağınız sizler nasıl baş ediyorsunuz böyle kayınvalidelerle..

Arkadaşlar bu arada 2 gündür sol kasigimm feci agiriyor ayni yumurtlama donemindeki agrinin aynisi kizim 27.nde 5 aylik oluyor daha adet olmadim böyle bir durum yaşayan varmi
ben de acayip şişlik oldu.10-15 güne de adet gördüm. hemde ne adet. lohusalıkta bu kadar olmamıştı..

Bu kaka problemi bi geçmedi bizde. Sabahtan beri bu 3. Kaka ve oldukça köpüklü. Normalde günde 2 kez yapıyordu.
bzmki en az 7-8 yapio genelde 10 civari dr kilo alimi iyiyse sorun yok dio

Kızlar motilium.adlı.bi ilaç.duydum antiemetik olmasına rağmen süt arttrma varmış. Kullanan var mı aranızda yada duyan
cnm bn oyle bi hap kullandim ama bnmki migde hapiydi yanlis hatirlamiyorsam bu isimdeydi. Snn bahsettigin farkli galiba

Ozaman gormemis olabilirim çok teşekkür ederim 5. Aya girerken başlarım 8 damla demisti doktorum devit 3 3 damlayı bile zor veriyorum diliyle itiyor akiyor agzindan kan damlasi daha zor olacak her taraf batacak:)
Bu kan damlasi olayi cok farkli aslinda 4. Ayda hatta daha erken baslatan bile var damla sayisida degisiyor 4,5,8 veya kilosuna gore her kiloya bir damla diye kullnma kilavuzunu da bi oku istersen ulasabiliyorsan kendi doktorunada danis birde demir sut urunleriyle birlikte alininca etkisi azaliyor yani 1 saat en az arasi olmali etkilesmemesi icin orada kan tahlili yaptirabiliyorsan bence yaptir oyle kullan ihtiyaci yoksa 6. Ayinda baslarsin bu arada tadi kotuymus sen d3u zor veriyorum diyorsun Allah kolaylik versin ben iki yanagina hafifce basip agzini acmasini sagliyorum oyle veriyorum yutmasini sglayip oyle birakiyorum yoksa zor vermesi bizimkide diliyle itiyor tukuruyor[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim :) doktorum 5. Ayda 8 damla demistide sonundami girerkenmi onu unutmusum cok sagol bilgilerin için bizimki ağzını zor açıyor galiba kaşığa damlatip veririm

ben de acayip şişlik oldu.10-15 güne de adet gördüm. hemde ne adet. lohusalıkta bu kadar olmamıştı..
Aynen gobegim fena sis çok şükür bugün kasık ağrısı yok bende lohusallikta pek kanama olmadı cok azdı zaten daha regl olmadım böyle rahat şimdilik:)

Arkadaşlar rota virüsü aşısı vurdurmayan varmı ben sağlık ocağına gittigimde hatirlatmamislardi zamanı gecmisti vurduramadim inşallah gelmez gormeyiz:

Giciklar canım baş edilmiyorlar ne yazikki duymamazliktan gel ben öyle yapiyorum artık kızım 4 aylik olcak bu hafta aramış beni daha oturmuyor mu yoğurt yedir elini emmesin agladiginda sütün yetmiyor vb. Sinir oluyorum eşime çaddim bende ben bakıcı değil anneyim kimse karışmasın diye.

Arkadaşlar merhaba. Çok uzun zamandır giremiyorum. Bebek, ev derken başka şeylere vakit ayıramıyorum. Size bir şey danışacağım. Daha önce bebeğimin alerjik olması sebebiyle anne sütünün yanında bir de neocate mama verdiğimizi söylemiştim. Günde 4 mama içiyor ve bunu gündüze yayıyorum. Meme+mama. Gece sadece anne sütü veriyorum. Ama uyandığında çok acıkmış oldugu için öyle bir emiyor ki beni korkutuyor. Bir de cukk diye alt dudağını çekiyor ve boğazına bi kaçıyor. Kızarıyor, öksürmeye çalışıyor. Hemen karnından tutup sırtına vuruyorum. Kimi zaman geçiyor. Geçmezse ayaklarından ters çeviriyorum vuruyorum. Öyle de geçmezse poposunu sıkıp ağlatıyorum. Ama çok üzülüyorum. Nerdeyse her gece yaşıyoruz bunu. Canavar gibi saldırıyor ve tıkanıyor. Kendi de korkuyor tabi bi görseniz... Ama ben ondan daha çok korkuyorum. Günün birinde tıkanır da sütü boğazından çıkaramazsam diye Allah korusun... Biberonla içerken yapmıyor bunu. Çok nadir 1 veya 2 kere oldu sadece. Bu durumu nasıl atlatabilirim? Yardımcı olur musunuz...

Kızlar naptın ız nasılsınız ya benim saçım deli gibi dökülüyor emzirme yle ne biliym alakalı mı acaba?
Biz yarın 4 aylık oluyoruz. Saçımda hiç dökülme yoktu, ama 1 haftadır filan inanılmaz dökülüyor. Bebeğimin altını değiştirirken filan öyle bir dikkat ediyorum ki ayaklarına dolanmasın içine saç girmesin saç turnikesi olmasın diye. Nasıl kendine gelecek bu saçlar bilmiyorum...
Ben geçen gün su ve tarhana karıştırdım 2 çay kaşığı verdim. Yarın 4 aylık oluyoruz. 3 aylık kontrolümüzde doktora gittiğimizde belki 4. Ayda başlarız ek gıdaya. Tuz şeker salça koymayıp yağ koyacağız, bir dahaki gelişinizde tarifleri veririm demişti. Önce pirinç unu muhallebisi ve sebze püreleriyle başlayacakmışız. Öğreneyim, tarif ederim burada. Tattırma işini de yapıyorum ara sıra. Karpuz yalatmıştım. Bayıldı. Üstüne atladı resmen :) ama sadece dilinin ucuna şöyle bi değdirmesine izin veriyorum.
Bu kaka problemi bi geçmedi bizde. Sabahtan beri bu 3. Kaka ve oldukça köpüklü. Normalde günde 2 kez yapıyordu.
Bizde şimdi yok ama yaklaşık 1 ay öncesine kadar bir köpüklü yapıyordu kakasını, altını açtığımda yaparsa görüyordum. Şampanya patlatıyordu totosuyla bizimki :) öyle köpüklüydü ki. Doktora sorduğumda sorun yok gaz olduğunda köpüklü olur demişti. Şimdş geçti.
Bende bir ara çok oluyordu. Hatta buraya da yazmıştım. Ama geçti. Regl de olmadım. Doktoruma gittiğimde sordum. Olur o dedi. Bebek ağladığında anne vücudu bir hormon salgılayıp rahmin kasılmasına sebep olabilirmiş.
Kızlar bebisleriniz dönüyor mu
1 haftadır dönmeye başladı. O kadar tatlı oluyor ki :) kendisinin de çok hoşuna gidiyor. Ama henüz yalnızca sağına dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…