2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Zeynep kamil haric netten alamiyosun randevuyu bildigim kadariyla once kadin doguma gidiceksin onlar yonlendiricek zeynep kamildeyse perinatoloji bolumden aliyosun randevuyu dirkt netten senin hastane sadece radyolog bakiyodur organlari tam mi diye onemli olan perinatologun o testi yapmasi yarim saat suruyor onlarin incelemesi down sendromu var mi organ eksigi gelisememesi var mi diye perinatologlarin ozelde yaptigi 350den basliyo en az ben Beylikduzu nde oturdugum halde zeynep kamile gitmistim bi tek oradan randevu alabilmistim cunki

Aysem naptin kız, bdüzünden zeynep kamile :) ben şişli etfalde yaptrmiştim hepsni. OzamAn bana deseydin ben yönlendirirdm seni şişliye

Ay kızlar bugün kayınvalideler bendeydi. Oğlumu aldı tepeden tırnağa inceledi resmen. Acaba iyi bakabiliyor muyum diye. Yok bunun burası niye kızarmış tırnaklarını güzel kesememissiniz çok agliyo karnı aç bunun doyur demeler. Neyse emzirdim oglum emerken çok terliyo bu cocuk niye bu kadar terliyo hasta olacak herhalde diyo bu seferde. Aksam akşam sinir oldum anlayacağınız sizler nasıl baş ediyorsunuz böyle kayınvalidelerle..
Bizim oğlan kapıdan gördüğü anda başlıyor ağlamaya çok gülüyorum içten içe

Giciklar canım baş edilmiyorlar ne yazikki duymamazliktan gel ben öyle yapiyorum artık kızım 4 aylik olcak bu hafta aramış beni daha oturmuyor mu yoğurt yedir elini emmesin agladiginda sütün yetmiyor vb. Sinir oluyorum eşime çaddim bende ben bakıcı değil anneyim kimse karışmasın diye.

Benimki de aynı hadi duymazlıktan geleyim diyorum olmuyo çünkü dediklerinin ardı arkası kesilmiyor. Yalnız bırakmak istemiyorum valla oturtur her an ağzına birşey verir diye

Selam in aleyküm...

Burda okuyorum etrafımda görüyorum böyle saatlerce yapışıp emen bebekler şaşırıyorum. Yada 2 saatte bi 120 cc 100 cc leri nasil yiyo bebeklerini. Benim kizimda reflu var kilo alımı 200/300e düşünce kusma önleyici mama ve surup kullanmaya başladık. Doktor bi emzir bi mama ver dedi ama ben veremiyorum kizim asla emzik biboron sevmiyo uyku serseri sallayarak işitiyorum 60cc mamayi zorla. Günde 2 kere zor veriyorum çoğu gun 1 kere. 4 ayımız doldu. Emi iyo kuzum ama oyle saatlerce dakikalarca değil en fazla 10/15 dk sürer gazını çıkarıp reflu yatağında yatıyo. 22 sinde kontrolumuz 4 ay aşımız var. yine az da kilo alımı ek gidaya erken başlıca sanirim. Nabmaliyim iştahını açmak için di cem ama çok yerse daha çok kusuyo :KK43: bugün bebek mevlidine gittik bebek 2-3 saat hep memedeydi. Inanamiyorum nabiyo acaba çok merak ettim örtüsü vardi hep cekiyo mu acaba diye:) küçücük mide nasil o kadar şutu aliyo anlamıyorum. Tabi bizimki 4 aylik 6 kilo olmamistir kimi cocuk bi aylik iki aylik 6 kilo oluyo oyle yiyenlr o kiloda olur herelde. Allah saglik versinde kilo onemli degil gwlisimi geri olmadin tombik olmasada olur normal olsun yeter tabi neyse icimi doktum....

Aysem naptin kız, bdüzünden zeynep kamile :) ben şişli etfalde yaptrmiştim hepsni. OzamAn bana deseydin ben yönlendirirdm seni şişliye
Hosgeldin canim benim ben randevularin boyle zor alindigini bilmiyodum sisli etfalede once muayene olmak gerekiyordu sanirim o zamanda benim haftam gececegi icin zeynep kamile gitmistim bi skinti olmamisti ya metrobus sagolsun :) sen nasilsin Badisle nasil geciyor gunler 4 ay asisi oldunuz mu ateslenir diye cok korkuyorum bu persembe gidicez bizde

Selam in aleyküm...

Burda okuyorum etrafımda görüyorum böyle saatlerce yapışıp emen bebekler şaşırıyorum. Yada 2 saatte bi 120 cc 100 cc leri nasil yiyo bebeklerini. Benim kizimda reflu var kilo alımı 200/300e düşünce kusma önleyici mama ve surup kullanmaya başladık. Doktor bi emzir bi mama ver dedi ama ben veremiyorum kizim asla emzik biboron sevmiyo uyku serseri sallayarak işitiyorum 60cc mamayi zorla. Günde 2 kere zor veriyorum çoğu gun 1 kere. 4 ayımız doldu. Emi iyo kuzum ama oyle saatlerce dakikalarca değil en fazla 10/15 dk sürer gazını çıkarıp reflu yatağında yatıyo. 22 sinde kontrolumuz 4 ay aşımız var. yine az da kilo alımı ek gidaya erken başlıca sanirim. Nabmaliyim iştahını açmak için di cem ama çok yerse daha çok kusuyo :KK43: bugün bebek mevlidine gittik bebek 2-3 saat hep memedeydi. Inanamiyorum nabiyo acaba çok merak ettim örtüsü vardi hep cekiyo mu acaba diye:) küçücük mide nasil o kadar şutu aliyo anlamıyorum. Tabi bizimki 4 aylik 6 kilo olmamistir kimi cocuk bi aylik iki aylik 6 kilo oluyo oyle yiyenlr o kiloda olur herelde. Allah saglik versinde kilo onemli degil gwlisimi geri olmadin tombik olmasada olur normal olsun yeter tabi neyse icimi doktum....
Emiyorsa bebegin sık sık emzirsen olmaz mı az ama sık emsin midesi dolmazsa cıkarmazda bende de reflu vardi midenin fazla dolması rahatsız eder haliyle cıkarır bebegin bu sana biraz zor gelebilir ama tek yol bu

Arkadaşlar merhaba. Çok uzun zamandır giremiyorum. Bebek, ev derken başka şeylere vakit ayıramıyorum. Size bir şey danışacağım. Daha önce bebeğimin alerjik olması sebebiyle anne sütünün yanında bir de neocate mama verdiğimizi söylemiştim. Günde 4 mama içiyor ve bunu gündüze yayıyorum. Meme+mama. Gece sadece anne sütü veriyorum. Ama uyandığında çok acıkmış oldugu için öyle bir emiyor ki beni korkutuyor. Bir de cukk diye alt dudağını çekiyor ve boğazına bi kaçıyor. Kızarıyor, öksürmeye çalışıyor. Hemen karnından tutup sırtına vuruyorum. Kimi zaman geçiyor. Geçmezse ayaklarından ters çeviriyorum vuruyorum. Öyle de geçmezse poposunu sıkıp ağlatıyorum. Ama çok üzülüyorum. Nerdeyse her gece yaşıyoruz bunu. Canavar gibi saldırıyor ve tıkanıyor. Kendi de korkuyor tabi bi görseniz... Ama ben ondan daha çok korkuyorum. Günün birinde tıkanır da sütü boğazından çıkaramazsam diye Allah korusun... Biberonla içerken yapmıyor bunu. Çok nadir 1 veya 2 kere oldu sadece. Bu durumu nasıl atlatabilirim? Yardımcı olur musunuz... :KK43:
canim o kadar acikmasini beklemeden emzirsen olmaz mi cok hizli emdiginde de memeyi skip ( kahverengi kismini )sutun akisini yavaslatabilirsin boylece tikanmaz emerken ama bence o kadar acikmasina izin vermemelisin bizimkide oyle cok aciktimi birden asiliyor sonra basliyo oksurmeye keyfi kaciyor emmek istemiyor bu sefer ayakta emziriyorum filan bazen ama ac birakmamaya calisiyorum genelde

Bebek kamera telsizdeki önerinizi bana da yazar mısın marka model
Canım, bebevo marka. Fiyatına göre oldukça güzel bir ürün. Hepsi buradadan indirimde aldım. Küçük kibar bir ürün. Keşke daha önce alsaymışım. Biraz geç cevapladım. Kusura bakma :KK66:

bu arada sevgili anneler hangi bezi kullaniyorsunuz?
Prima premium care ile başladım. Sonra huggies, sonra bimde satılan bez, sonra prima aktif bebek. En son yine prima premium careye geri döndüm.

Kizlarrr cunyirlarinizda pamukcuk oldumu ya ben ne yaotiysam gecmiyor 10 gun olacak hala dudaklari beyaz bryaz napcam
Benimkinde olmadı ama doktor olursa karbonatlı su ile ağzının içini silmemi önerdi.

Kızlar naptın ız nasılsınız ya benim saçım deli gibi dökülüyor emzirme yle ne biliym alakalı mı acaba?
Hamilelik sonrası bu aylarda saç dökülmesi normal. Benim de yastığım her sabah saçla dolmuş oluyor. :KK43:

Aylarr sonra girebildim hamileliğim boyunca ne çok şey paylaştıkk oğlum 5 ay 6günlükk olduu
Sağlıkla büyüt oğlunu. Sen sanırım erken doğum yaptın. Kızım 4 ay 3 günlük. Aramızda 1 ay var.
Evet burada çok güzel paylaşımlar yaptık. :KK66:
Doğumdan sonra bebeklerden fırsat bulup girenlerin sayısı çok azaldı.

bzmki en az 7-8 yapio genelde 10 civari:KK43: dr kilo alimi iyiyse sorun yok dio

cnm bn oyle bi hap kullandim ama bnmki migde hapiydi yanlis hatirlamiyorsam bu isimdeydi. Snn bahsettigin farkli galiba
Evet mide kusma için mitillum süt arttırıcı özelliği varmış doğum öncesi mı sonrası mı kullandın.

Emiyorsa bebegin sık sık emzirsen olmaz mı az ama sık emsin midesi dolmazsa cıkarmazda bende de reflu vardi midenin fazla dolması rahatsız eder haliyle cıkarır bebegin bu sana biraz zor gelebilir ama tek yol bu
Reflulu bebeklerin kusmamasi için en az iki saatte bi beslenmesi gerek iyi üst üste emzirme daha çok kusturur. Ama ben saatle besleniyorum ne zaman istese emziriyorum. Hatta emzirip üstüne mama verebilirim özel bi mama koyulastirici böylece emdigide içinde kalır ama kizim açken bile 60 cc icemiyo kaka yapmiyo günlerce 10 gün 14 gün... Doktor takibindeyiz. Gayet Te mutlu huzurlu bi bebek aç olsa kakasini yapamıyor diye anlamıyor diyorum doktorumuz kimi bebek gariban olur diyo. Anlamıyorum benim suyum yağlı sanirim doyurucu. Ama yarayipta çok kilo aldirmiyi. Sağlıklı olsun gelişimi iyi olsun yeter. Genetik bence. Dayım diyo sen 9 aylik böyleydi diyo. Yuruyo musum bide diyorlarmış hak sever yuruyo herkes otursun üstüne başardınız yanlışlıkla çok minyon zayif tim esi de oyleymis onda da reflu varmış genetik olabilir dedi doktorumuz.

Kızlar bebeklerinin kaç kilo oldu. Benim kızım 4. Ayı bitirdi ama kilo alması yavaşladı şu an 6 kilo . Sütüm de var ama sanki az emiyor memeyi tamamen bosaltmayinca da sütun yağlı kısmını alamiyor . Ne önerirsiniz acaba

Kızlar bebeklerinin kaç kilo oldu. Benim kızım 4. Ayı bitirdi ama kilo alması yavaşladı şu an 6 kilo . Sütüm de var ama sanki az emiyor memeyi tamamen bosaltmayinca da sütun yağlı kısmını alamiyor . Ne önerirsiniz acaba
5 dkkadan snr yagli sut gelirmis zaten bende en cok buna dikkat ediyorum 10 dkka emmesi bile iyi bence guclu emiyorsa ben kendi yediklerimizle alakali goruyorum o yuzden besleyici seyler tuketiyorum hala badem ceviz yiyorum bol su iciyorum benimki erkek bebek bide kizlarla aralarinda en az yarim kilo oynarmis zaten 7 kiloyu biraz geckiniz sanirim gidip tartilmadik daha

Reflulu bebeklerin kusmamasi için en az iki saatte bi beslenmesi gerek iyi üst üste emzirme daha çok kusturur. Ama ben saatle besleniyorum ne zaman istese emziriyorum. Hatta emzirip üstüne mama verebilirim özel bi mama koyulastirici böylece emdigide içinde kalır ama kizim açken bile 60 cc icemiyo kaka yapmiyo günlerce 10 gün 14 gün... Doktor takibindeyiz. Gayet Te mutlu huzurlu bi bebek aç olsa kakasini yapamıyor diye anlamıyor diyorum doktorumuz kimi bebek gariban olur diyo. Anlamıyorum benim suyum yağlı sanirim doyurucu. Ama yarayipta çok kilo aldirmiyi. Sağlıklı olsun gelişimi iyi olsun yeter. Genetik bence. Dayım diyo sen 9 aylik böyleydi diyo. Yuruyo musum bide diyorlarmış hak sever yuruyo herkes otursun üstüne başardınız yanlışlıkla çok minyon zayif tim esi de oyleymis onda da reflu varmış genetik olabilir dedi doktorumuz.
Canim benim midesinin genislemesi gerek bunun icin oyle dedim 60cc cok az gercekten e bununda sindirimi cis olarak cikiyor demek ilk ay bende mama vermek zorunda kalmistim dedigin gibi kaka yapamiyordu neredeyse on gun mamayi kesince zamanla duzeldi ayrica kusmasi onemli degil demisti benim annem mideye girdikten sonra alacagini alirmis bebek sen onun midesini genisletmeye bak bence emzirdikten sonra yarim saat yatirma dik dursun bunu hemsireler soylemsti bebegin alisana kadar biraz zorlanicaksin bizimde emme sorunumuz vardi neler yasadik hala memede durmak istemiyor bende zorlamaya calisiyorum ama 2 saati gecirmiyorum en olmadi sallayip uyutuyorum uykuda daha guzel emiyor

Canim benim midesinin genislemesi gerek bunun icin oyle dedim 60cc cok az gercekten e bununda sindirimi cis olarak cikiyor demek ilk ay bende mama vermek zorunda kalmistim dedigin gibi kaka yapamiyordu neredeyse on gun mamayi kesince zamanla duzeldi ayrica kusmasi onemli degil demisti benim annem mideye girdikten sonra alacagini alirmis bebek sen onun midesini genisletmeye bak bence emzirdikten sonra yarim saat yatirma dik dursun bunu hemsireler soylemsti bebegin alisana kadar biraz zorlanicaksin bizimde emme sorunumuz vardi neler yasadik hala memede durmak istemiyor bende zorlamaya calisiyorum ama 2 saati gecirmiyorum en olmadi sallayip uyutuyorum uykuda daha guzel emiyor
Canimfazlasini çıkar iyi iyi derler de bu o değil iste o fazlasını çıkaranlar tosungb oluyo. Bizimki iki kaşık ense iki üç kere kepçeyle kusardi. Ilaç mama iyi geldi reflu yatağında. Ayakta tutarsak kusuyo gazını çıkarıp hemen eğimli yatağında yatiyo. Çok hareketli ayakta adım saat tutuşan içinde bisi kalmaz zorlarken kendi kendine zipliyo :) açken oynuyoyoruz yiyip yatiyoruz :) gece kusuyo birtek. Her istediğinde emziriyorum bende. Hayirlisi bakalim 22 sinde kac gr almış olcak. 600 alsa sorun yok zaten en düşük parselde görsekte gelişsin kafi. Çünkü boyu iyi gidiyo. Gelisim boydan takip ediliyo daha çok. Ve hareketleri çok guzel çok sukur çok aktif yapması gerekenleri yapiyo mutlu huzurlu olması benim için önemli. Sadece şaşırıyorum o çok yiyen bebeklere zaten avuç ları kadar mideleri :) bide kizim çok hızlı aktif emiyor. Memeyi bosaltiyo hemen. Hayirlisi iyi olsun kuzucuklarimiz

Kızlar benim kiz 4 aylik olacak ayin 21 inde ek gıdaya ne zaman baslayacaksiniz ilk neler yapıp vereceksiniz yavrucaklara ben bugun armut verdim ağzına nasıl yaladi varya emdi

X