Kusma da yapıyor diyorlar ama bizim asıl anladığımız kakası oldu. Bir gece kanlı ve mukuslu geldi. Çok korktuk. İnek sütü alerjisi dediler. Kan yok şimdi, ama hala sümüksü yapı devam ediyor.Öncelikle rabbim sifa versin tez vakitte başka dert vermesun.
Siz sut alerjisini olduğu nasil anladiniz?
Benim kizim çok kusuyo. Ilk ay 1500 kilo aldi. Ikinci ay 200-300gr aldi. Doktor kusma önleyici mama yesin dedi bi emzir bi mama dedi. Ama sutum yetmiyor bebegimle vermedim o kadar gece uykusunda bi kere 60 cc verdim bi hafta sonra kontrole gittim 200gr almış bi haftada. Sağlık ocağı ölçümü yanlıştır belki bu şekilde bir iki kere ve devam et dedi. Yarin doktora gidicez simdi. Hem rotavirüs asisini olucak hem kontrol kilo icin. Hemde mamaya basladigimizdan bri 8-10 gunde kaka yapti. Yani bu ay 3 kere kaka yapti. Hicte rahatsiz olmuyo. Kusmaya devam ediyo.
Yani siz nasil anladiniz sut alerjisini. Alerjiye kusma yapabiliyorsa ondan sordum.
Biz yaptırdık. Eşim pek yaptırma yanlısı değildi ama doktor öneriyor diye yaptırdık. Bilmiyoruz ki hangi yaptığımız ne derece doğru. Bu sefer de bundan bi 10-20 yıl sonra bu yaptırdıklarımızın zararları haberlere konu olursa hiç şaşırmam.Selam rotavirus herkes yaptiriyo mu yarın gidicez bizde özetle faktör yapalım demişti geçen ay. Sizler yaptırdınız mi?
18 Aralık canım.Ne zaman dogdu bebisin canim bizimki birlestirmiyor henuz 17 aralik dogumlu.
Sümüksü kaka... Bi ara yanakları egzema gibi olmuştu ama bioderma krem verdi doktor. İki sürmemde geçti. Neocate mama işe yarıyor sanırım. Sanki 3 günde bile kilosu fark etti gibi geliyor. Bir de kakada hiç parçacıklar yoktu. Artık parçacıklı kakası... Ne olursa olsun mama vermek hiç içime sinmiyor bir e doktorumuz anne sütünün yarayıp yaramaması gibi bir şey yoktur demişti. Süt varsa yarar demişti. Ama ben artık eski usül düşünmeye başladım. Sütümün yaramadığı fikrine kapılıyorum ve bu beni çok üzüyorBizde de durum aynı her şeyi diyetimden çıkarttım. Sadece belli başlı sebzeleri ve kuzu etini yiyorum fındık fıstık ceviz tahin onları bile çıkarttım ama bir düzelme yok. Fakat bizde kilo alımı normal gidiyor. Sizde alerji belirtileri neler?