Bir de benimki memede süt akışı azaldı mı yaygara koparıyordu. İmkanı yoktu tekrar o memeyi tutturmanın. Tam doymadığı için de mama yapıyordum. Doktorumuz doymadığını düşünme dedi. Memeden çıkıyorsa oyala 10-15 dk, sonra tekrar ver dedi. Bunu günde o kadar çok kez tekrarladık ki. Emiyodu, çıkıyodu, oyalıyorduk... Tekrar tekrar.. Aç uyusa bile 1 saat sonra uyanıyordu. Uykulu olduğu için güzelce emiyordu, uyuyordu. Böyle yapa yapa onun emmesi sayesinde de sütüm arttı. Bir de burdan bir arkadaşSutun artsin diye ne kullandin. Birden mi kestin mamadan azaltarak mi
Canim kusuyosa zaten ar mama ver diğer mamayi verme. Gayet iyi kilo alımı sen niye mama vriyodun? Ben gunde 1-2 kez 60cc veriyorum uykusunda veriyorum anlamasın diye. Kusmaya zamanla iyi geliyo ilk bebegimde biliyorum. Aşırı kusuyosa fiskirarak ayrıca koyulastirici var mesela ek gıda verirken meyve suyu çorbalar katiliuo yada anne üstüne katip biboronla veriyorsun. Dik yatırmak gaz çıkarmak yemekten sonra 15-30 dakika dikk tutmak karma baskı yapmamak kusmayi azaltiyo. Ayrıca ilaç vereyim diyo doktor ama istemedim ilk vocugumda 3 ilaç kullandım geçmedi ar mamayla azalıp gecmisti3750 dogdu.ilk zamanlar emziremediğim için 400gr vermişti.bizimde kusmamız var 1. ay 900gr almıstı 2. ay 1200civarı almıştı mama destekliydi. 25 gundur mamayı baya kestık. ar mamayı ne kadar veriyorsun kusma kesiliyır mu
Özel de çalışan arkadaşlar birşey sorucam işe başladım diyelim sonra gerek olursa ücretsiz izin Alabiliyor muyuz
Ben de temizleme pamuğu kullanıyorum. Prima yeni bebek 2 gündür kullanıyorum. Fena değil.Ben de ilk olarak prima premium care kullandım. Hep bebeğimin poposuna yapıştı, her alt açışımızda suyla çıkarıyordum bezi; hem de kokusu beni çok rahatsız etti. Sonra huggies denedim sevmedim. Canbebe denedim pişik yaptı. En son ben de primanın şu dışı turkuaz renkli olan paketleri var ya yeni bebek/aktif bebek ondan kullanmaya başladım. Aşırı derecede koku var. Aynı primanın ıslak mendilleri gibi kokuyor. Ama onun dışında bir şikayetim yok, emiciliğinden çok memnunum. Yine de kimyasal kokular hiç içime sinmiyoraltını temizlerken de bebek temizleme pamuğu ve önceden kaynatıp kalorifer peteğinin üstünde cam şişede beklettiğim suyu kullanıyorum.
Krem de deodorant da parfüm de kullanmıyorum.Hala karnınıza çatlak kremi kullanmaya devam ediyor musunuz? Kilo verirken çatlar en çok demişti eczacı... Kullanmak istiyorum ben ama kokusu bebeğimi rahatsız eder emerken diye kullanamıyorum. Koltuk altı deodorantı da aynı şekilde... O kadar az sıkıyorum ki.. Ama sıkmak zorundayım çünkü emzirirken inanılmaz terliyorum..
bizimki de tam tersi sol memeye düskün ama bunda benim payım büyük gibiKızlar çok şükür neredeyse 1 aydır mamayı bıraktık biz. Zaten inek sütü alerjisi de olunca mecbur kalırsanız neocate mama verin dedi doktorumuz. Soyalıymış.. Ama henüz gerek duymadık. Bu sefer de şöyle bir sorun var, sol memeyi sevmiyor sanki bıdık. 3-5 dk emip geri atıyor kendisini. Sağ memeye geçince keyfi yerine gelip cuk cuk emiyor valla. Sol memeden durduk yerde hep sütüm akardı zaten. Sanırım ucu biraz geniş. Benim miniğin sol meme fobisi bundan olabilir mi? Bir de sağda hep daha çok sütüm oluyor. Sağarken de fark ederdim. Ama uykuluyken sağ sol fark etmiyor götürüyor sütleri valla.
Benim ilki 4 aylıkken çıkartmıştı hatta ben çıktığında farketmiştim bunda da doktor yine damaklar kabarmış diş erken gelebilir dediGeçmiş olsun canım. Ne zaman doğum yapmıştın? Diş için biraz erken gibi
Her bebeğin farklı oluyormuş gerçi.
Ben de sol memede süt azalacak diye korkuyorum valla... Ama bir de her emmeden sonra sol memeyi sağmayı deneyeceğim. Belki sütün azalmasını önler...bizimki de tam tersi sol memeye düskün ama bunda benim payım büyük gibibazen birkaç emzirme geçtikten sonra sağ meme aklıma geliyo artık o meme de süt azalacak diye korkmaya başladim..
Anlamadım?.Nakliyatla ilgili iyi ve güzel paylaşım mı istiyorsun? Burası annelerin paylaşım yeri. Konuştuğumuz hep iyilik hep güzellik zaten.Bizimde bugün 97. Gun bitti aylik kontrolumuz vardı 6000 gr olmuş oğlumuz gayet iyi dedi Dr umuz , bebis 21:30 uyudu , yarın taşınıyoruz yeni evimize , koli yapıyorum :)
Evden eve nakliyat gelecek bakalım bebisle nasil olacak , kizlar yazılarınızı okuyorum , iyi ve güzel seyler de paylaşır mısınız :)
Ben bir çay kaşığı karbonatı 2-3 damla su ile ıslatıyorum. Bu şekilde ıslanan karbonatı koltuk altıma sürüyorum. Süt üretmenin sebep olduğu kötü kokulara birebir gerçekten :)Hala karnınıza çatlak kremi kullanmaya devam ediyor musunuz? Kilo verirken çatlar en çok demişti eczacı... Kullanmak istiyorum ben ama kokusu bebeğimi rahatsız eder emerken diye kullanamıyorum. Koltuk altı deodorantı da aynı şekilde... O kadar az sıkıyorum ki.. Ama sıkmak zorundayım çünkü emzirirken inanılmaz terliyorum..
Hiç duymamıştım... Deodoranttan iyi olduğu kesin. Deneyeceğim, teşekkürler...Ben bir çay kaşığı karbonatı 2-3 damla su ile ıslatıyorum. Bu şekilde ıslanan karbonatı koltuk altıma sürüyorum. Süt üretmenin sebep olduğu kötü kokulara birebir gerçekten :)
Tamamen doğal ve etkili. Rica ederim.Hiç duymamıştım... Deodoranttan iyi olduğu kesin. Deneyeceğim, teşekkürler...
Cnm sabahları kesintisiz uzun uyumasın en fazla kesintisiz iki saat uyusun sonra uyandır oyala uyumasın. Gece gündüz karmaşası olabilir. Veya bi ihtimal gazdan uyanıyodur. Arada yüzüstü yatırmayı dene tabi arada bakıp kontrol et yüzüstü gazlarını çok güzel çıkarıyorlar. Ben ilk gece uykusuna yatırırken yüzüstü yatırıyorum tabi biz uyanık olduğumuzdan sürekli kontrol ediyorum. Gecenin ilerleyen saatlerinde kalktığında sırtüstü yatırıyorum.Kızlar benim bebeğin gece uykusu çok kötü ya off uyumamaktan başım sepet gibi gece en az 15 defa kalıyoruz uyuyamayinca sütümde az oluyor ne yapcam ben
Sabahlarida çok uyumuyor canım hep kıpır kıpır yarı dalgın 15 -20dk. Da kalkıyor yüzüstü yatırıp masaj yapıyorum ama hiç uyutmadim öyle durmayı pek sevmiyor şu yaz bi gelseydi kendimizi dışarı atsaydik bebek evde sıkıldı heraldeCnm sabahları kesintisiz uzun uyumasın en fazla kesintisiz iki saat uyusun sonra uyandır oyala uyumasın. Gece gündüz karmaşası olabilir. Veya bi ihtimal gazdan uyanıyodur. Arada yüzüstü yatırmayı dene tabi arada bakıp kontrol et yüzüstü gazlarını çok güzel çıkarıyorlar. Ben ilk gece uykusuna yatırırken yüzüstü yatırıyorum tabi biz uyanık olduğumuzdan sürekli kontrol ediyorum. Gecenin ilerleyen saatlerinde kalktığında sırtüstü yatırıyorum.
Valla benim bebekte çok düzensiz hafif hafif salliyorun birde ayakta napıyım diğer türlü uyumasi için 2 saat memede gezmek gerekiyordu o da beni çok yoruyordu yapmam dediğim şeyi yapıyorum yaniBi akşam önce akşam 6 da uyumuştu minik dün sabah 6 da uyudu çözemedim ben bu gece uykusunu ne zaman dengeye girecek
Bir de benimki memede süt akışı azaldı mı yaygara koparıyordu. İmkanı yoktu tekrar o memeyi tutturmanın. Tam doymadığı için de mama yapıyordum. Doktorumuz doymadığını düşünme dedi. Memeden çıkıyorsa oyala 10-15 dk, sonra tekrar ver dedi. Bunu günde o kadar çok kez tekrarladık ki. Emiyodu, çıkıyodu, oyalıyorduk... Tekrar tekrar.. Aç uyusa bile 1 saat sonra uyanıyordu. Uykulu olduğu için güzelce emiyordu, uyuyordu. Böyle yapa yapa onun emmesi sayesinde de sütüm arttı. Bir de burdan bir arkadaşderinsu06 sağ olsun cesaretlendirdi mamayı bırakma konusunda...
Sağol canım. Hiç bırakamayacağız, gün geçtikçe mama artacak diye düşünürdüm hep... Çok şükür öyle olmadı:)Tebrik ederim cnm mamayi bırakmanız iyi olmuş anne sütünün yerini hiçbişey tutamaz