Çişli bez sayısı önemli canım kaka bnm kızımda da günde 1 e düştü sorun yokKızlar kızım 50 günlük günde 6 -7 olan kaka sayısı birkaç haftadır günde 1_2 oldu normal mi yoksa sütüm mu yetmiyor
6 aydan sonra oturma diye biliyorumKızlar Bebekler ne zaman oturma pozisyon unda durur ve ne zaman emekler
10-12 saatmemededurmak mı , doğduğu günden beri 15 dak. Maximum 20 dak emzirdm her seferinde seni yalancı emzik niyetine kullanıyor bebis
KAPAK olsunBayanlar merhaba biraz geriye dönük okudum ve çok üzüldüm ben erken doğum yaptım Dr bebeğime mama vermemi tavsiye etmişti ama ilk 4 hafta sadece oda her emzirmeden sonra 4 yada 5 kaşık demişti bebek prematüre olduğu içindi ha tam uyguladınmı diye sor hayır uygulamadım ve 2. Ay mama yasağı getirdi nedeni anne sütü bebeğin alacağı gıdaların tamamını içerir ve benim sütüm zaten vardı. ve bebeğim mamaya muhtaç değildi
mama sadece bebeğe hızlı ve gereksiz kilo aldırır dedim çok şükür kızım 3 aylık ve biz 2 aydır verdiğim mamadan kurtulduk ha kızım beni emzik yerine koyuyor ki ben anneyim ve bundan da çok mutluyum derseniz aaa bu kötü bir alışkanlık onun bunu anlayacak beyin nöronlarına sahip olması yaklaşık olarak 2 yaşını bulacak bebeğe vereceğimiz anne güveni ve kokusundan mahrum kalacak yani özetle mama tavsiyesi vermeyelim sadece anne sütü tavsiye edelim mama tavsiyesi bilinçsiz ilaç tavsiyesi gibi benim gece uykum olmasın, günlerce dışarı çıkmayalım ama sağlıklı bebek ve çocuklarımız olsun
Benim doktorum mama verirsen namadan sonra 2 -3 çay kaşığı ver dedi.ben çoğunlukla meme veriyorm,eğer doymaz ve çok ağlarsa mama veryrm mecburen.mamadan önce de su veryrm.Kızlar bebiş lere su veriyor musunuz nezaman su verilir benim Nergis im 2 aylik oldu
Annelik kavramı kişiden kişiye değişir tek çoçuk olunca sütünde yetince bende taraftar değilim ama 3 yasları yakım çoçuk dersler yemek temizlik misafir ev işi derken zaten sutum yeterli olmuyor aşırı derecede sğlama krizleri yaşıyorsunuz yemek yapsanız salata yapmaya fırsatınız yok herkes kendi hayatını yaşsr ve herkes kendi evladının mukemmeli olmak ister onun için en iyisini bilir ben oğlumla doğumundan beri ağzında sabaha kadar meme işe dursamda uyumadan çoçıgum doymuyor ağlama nöbeti geciriyoruz bahaneler aramak zorunda değiliz ama önemli olan bebişimizşn sağlıklı ve doyuyor olması her anne evladı için en iyisini bilir.önemli olan bu uzun yolculukta kimseyi kırmadan buralara geldiysek bundan sonra da böyle devam etmek.ben doktor değilim benim doğrum bu aşırıya kaçmadan çoçuklarımla sağlıklı kaliteli zaman geçirmek için ben mama veriyorum bundan da gayet memnunum 3 çoçuk annesi olarak kendimi ne diğer annelerle kıyaslıyorum nede yarışta olurum fikir alışverişinde bulunurum sms kimseyi kırmak ve üzmek haddime değil hepinizi seviyorumÇişli bez sayısı önemli canım kaka bnm kızımda da günde 1 e düştü sorun yok
6 aydan sonra oturma diye biliyorum
Ahahhahahaahah hadi yaaaa öyle miymişbunu kim söylüyor? Gece anasına bebegi verip mama verip uyuyan kadın mı? Emzirirken kocası dedi diye diyet yapan kadın mı? Burda emzirdiği halde mama ver rahatlasın diye milleti yanlış yönlendiren kadın mı?
Sen mama vermiyorsun sen mama DAYIYORSUN, ikisi farklı şeyler. Mama vermek zorunluluktandır seninki dayamak.
Büyüme atağında ister 12 saat durur istetr 15 saat feda olsun kızıma ohhhh iyi yapıyorum
Bebekler sadece süt için değil, anne sıcaklığı için ilgi için kalp atışımızla rahatlamak kokumuzu almak içinde emer. Sen kendi yolunda devam et ama burdakilere yanlış akıl vermene izin vermeyiz rahat ol
Sevgili annişler, 3 aylık olcaz nerdeyse sadece anne sütü devam ediyoruz. Arada büyüme atakları oluyor uyumuyor hep meme istiyor çok normal.
Kızlar sütünüz varsa pes etmeyinuyusun diye emen bebegi mamayla şişirenlerden olmayın
@nilbebekveannesi sana helal olsun leylacım baştan beri yaşadığın olumsuzluklar erken doğum her şeye rağmen yılmadın uğraştın uyumadın ve şu an sadece emziriyorsun senin gibi güçlü anneler örnek olabilir ancakyalancı emzik de oluruz ohhh sefamız olsun
Aminn Meltemcim o kadar zor ki bugün emmeyi kesmek zorunda kaldım buzluktan süt ve mama veriyorum yavrumu göğsüme dayayınca içim parçalanıyo hemen emmek istiyo rabbim şifa versin bir an evvel inşâllaCanm benm ya gecmiş olsun, keske elimden gelen bişi olsaallahım şifasını versin.
Ben de ilk "mama" kelimesini kullandığımda tepki çekmiştim. Fakat her şeyi doktor kontrolünde yapıyoruz. Hem de tamamen "anti-mama" bir doktorla.. Çok çabaladık, ancak dediğiniz gibi bebeğim doymak bilmedi. Gece bi oturuyordum emzirmeye, sabaha kadar memedeydi tam 22 gün... İlk 13 gün anlayamadık ağlama krizlerini. Ancak doktora gittiğimizde anladık ki doymuyor. Bi 10 gün daha ısrarla emzirdim. Olmadı, sağdım verdim. Ancak olmayınca olmuyor işte. Bir pazar gecesi nöbetçi eczanede mama ararken bulduk kendimizi. Başlarda günde 4 kez verdiğim mamayı şimdi yavaş yavaş 2ye 1e indirdik... Sütün var demek bebek doyuyor demek değildir. Yetmiyorsa yetmiyordur. Mama veren her anne kolaya kaçan anne değildir. Bu saat oldu hala emziriyorum zorla... Sırf bi öğün mama daha atlayayım diye... Neyse.. Yaşayan bilir...Annelik kavramı kişiden kişiye değişir tek çoçuk olunca sütünde yetince bende taraftar değilim ama 3 yasları yakım çoçuk dersler yemek temizlik misafir ev işi derken zaten sutum yeterli olmuyor aşırı derecede sğlama krizleri yaşıyorsunuz yemek yapsanız salata yapmaya fırsatınız yok herkes kendi hayatını yaşsr ve herkes kendi evladının mukemmeli olmak ister onun için en iyisini bilir ben oğlumla doğumundan beri ağzında sabaha kadar meme işe dursamda uyumadan çoçıgum doymuyor ağlama nöbeti geciriyoruz bahaneler aramak zorunda değiliz ama önemli olan bebişimizşn sağlıklı ve doyuyor olması her anne evladı için en iyisini bilir.önemli olan bu uzun yolculukta kimseyi kırmadan buralara geldiysek bundan sonra da böyle devam etmek.ben doktor değilim benim doğrum bu aşırıya kaçmadan çoçuklarımla sağlıklı kaliteli zaman geçirmek için ben mama veriyorum bundan da gayet memnunum 3 çoçuk annesi olarak kendimi ne diğer annelerle kıyaslıyorum nede yarışta olurum fikir alışverişinde bulunurum sms kimseyi kırmak ve üzmek haddime değil hepinizi seviyorum
Kimse sutu varken mama vermek istemez.stresli ve aglamakliÇişli bez sayısı önemli canım kaka bnm kızımda da günde 1 e düştü sorun yok
Ahahhahahaahah hadi yaaaa öyle miymişbunu kim söylüyor? Gece anasına bebegi verip mama verip uyuyan kadın mı? Emzirirken kocası dedi diye diyet yapan kadın mı? Burda emzirdiği halde mama ver rahatlasın diye milleti yanlış yönlendiren kadın mı?
Sen mama vermiyorsun sen mama DAYIYORSUN, ikisi farklı şeyler. Mama vermek zorunluluktandır seninki dayamak.
Büyüme atağında ister 12 saat durur istetr 15 saat feda olsun kızıma ohhhh iyi yapıyorum
Bebekler sadece süt için değil, anne sıcaklığı için ilgi için kalp atışımızla rahatlamak kokumuzu almak içinde emer. Sen kendi yolunda devam et ama burdakilere yanlış akıl vermene izin vermeyiz rahat ol
Sevgili annişler, 3 aylık olcaz nerdeyse sadece anne sütü devam ediyoruz. Arada büyüme atakları oluyor uyumuyor hep meme istiyor çok normal.
Kızlar sütünüz varsa pes etmeyinuyusun diye emen bebegi mamayla şişirenlerden olmayın
@nilbebekveannesi sana helal olsun leylacım baştan beri yaşadığın olumsuzluklar erken doğum her şeye rağmen yılmadın uğraştın uyumadın ve şu an sadece emziriyorsun senin gibi güçlü anneler örnek olabilir ancakyalancı emzik de oluruz ohhh sefamız olsun
Kimse sutu varken mama vermek istemez. Kotu bir lohusalik aglama krizleri stres sutum gelmedi.damla damla sagip verdim. Asiri kilo kaybetmemize ragmen. Ta ki bebegi uyandiramayip apar topar acile gidesiye kadar. simdi hala sutum az asiri 4 saate anca doluyor memem. Sagiyorumda emziriyorumda mama da veriyorum. Vicdan azabi hissedip uzuluyorum mamayi azaltmis olsamda kesemiyorum. kimse basina gelmeden bilemezÇişli bez sayısı önemli canım kaka bnm kızımda da günde 1 e düştü sorun yok
Kuzum ya , inş tez zamnda düzelirsin.Aminn Meltemcim o kadar zor ki bugün emmeyi kesmek zorunda kaldım buzluktan süt ve mama veriyorum yavrumu göğsüme dayayınca içim parçalanıyo hemen emmek istiyo rabbim şifa versin bir an evvel inşâlla
Ağzına sağlık tatlımBayanlar merhaba biraz geriye dönük okudum ve çok üzüldüm ben erken doğum yaptım Dr bebeğime mama vermemi tavsiye etmişti ama ilk 4 hafta sadece oda her emzirmeden sonra 4 yada 5 kaşık demişti bebek prematüre olduğu içindi ha tam uyguladınmı diye sor hayır uygulamadım ve 2. Ay mama yasağı getirdi nedeni anne sütü bebeğin alacağı gıdaların tamamını içerir ve benim sütüm zaten vardı. ve bebeğim mamaya muhtaç değildi
mama sadece bebeğe hızlı ve gereksiz kilo aldırır dedim çok şükür kızım 3 aylık ve biz 2 aydır verdiğim mamadan kurtulduk ha kızım beni emzik yerine koyuyor ki ben anneyim ve bundan da çok mutluyum derseniz aaa bu kötü bir alışkanlık onun bunu anlayacak beyin nöronlarına sahip olması yaklaşık olarak 2 yaşını bulacak bebeğe vereceğimiz anne güveni ve kokusundan mahrum kalacak yani özetle mama tavsiyesi vermeyelim sadece anne sütü tavsiye edelim mama tavsiyesi bilinçsiz ilaç tavsiyesi gibi benim gece uykum olmasın, günlerce dışarı çıkmayalım ama sağlıklı bebek ve çocuklarımız olsun
Canım benim memenin dolmasını bekleyerek hata yapıyorsun bende öyleydim tomrisin emzirme günlüğünü okudum sanada tavsiye ederim birde süt yapan çaylar var onlardan içiyorum sürekli memedeyiz ama mama tamamen bitti bazen gece memeyi almıyor ağlamasını durduramıyoruz katılıyor o zaman 2_3 ölçek yapiyorum rahatlatıyor çok nadir ama bu.Kimse sutu varken mama vermek istemez. Kotu bir lohusalik aglama krizleri stres sutum gelmedi.damla damla sagip verdim. Asiri kilo kaybetmemize ragmen. Ta ki bebegi uyandiramayip apar topar acile gidesiye kadar. simdi hala sutum az asiri 4 saate anca doluyor memem. Sagiyorumda emziriyorumda mama da veriyorum. Vicdan azabi hissedip uzuluyorum mamayi azaltmis olsamda kesemiyorum. kimse basina gelmeden bilemez
Keçiören araştırmaya bi bakın isterseniz devlet hastanesi ama tanidik gidenler genelde memnundu.Ankara'da cocuk tavsiyesi olan var mi? Kudret internationel e gittik bugun, rezalet bir hastane imis. Kalca ultrasonunu cekemedi beceriksiz kadin. 3. Ayda tekrar cektirin cok hareketliydi cekemedim dedi. Yine hareket edecek dedim ne degisecek? Kafasina gore yapti olcumu kabataslak. Dr da o sonuca bakti, cok onemli bisey yok ama cift bez takin dedi. Ama ben guvenmedigim icin yapmak istemiyorum veya baska bir yerde tekrar mi olctursem bilemedim. Ankaranin hastanelerinden hic yuzumuz gulmedi bizim nedense:/
Düzeldim meltemcim sabah cildiye doktorunu tekrar aradim tahlillerim vardi hem de iğne ve ilaçtan kaç saat sonra emzirebilirim diye sordum kadın hemen demez mi ama süte geçer dediniz dedim o da biŕsey olmaz emzirebilirsin hemen dedi dunyalar benim olduKuzum ya , inş tez zamnda düzelirsin.
Sermincim arkdş bana büyüme atağında olup sürekli meme isteyen bebeğime meme verdiğim için bebegin seni yalancı emzik yapmış dediği için bu cvbı aldı. Ayrıca bebegi emen anneye mama ver rahat edersin diye öneride bulunuyor. Ben yazımda zorunluluğu olanla dayayanı ayırdım zaten. Bu hanfendi emen bebege uyusun diye rahat etmek için mama veriyor sütü yetmediğinden değil. Bnm de amacım asla kırmak olmazdı ta ki o msjı görene kdr.Annelik kavramı kişiden kişiye değişir tek çoçuk olunca sütünde yetince bende taraftar değilim ama 3 yasları yakım çoçuk dersler yemek temizlik misafir ev işi derken zaten sutum yeterli olmuyor aşırı derecede sğlama krizleri yaşıyorsunuz yemek yapsanız salata yapmaya fırsatınız yok herkes kendi hayatını yaşsr ve herkes kendi evladının mukemmeli olmak ister onun için en iyisini bilir ben oğlumla doğumundan beri ağzında sabaha kadar meme işe dursamda uyumadan çoçıgum doymuyor ağlama nöbeti geciriyoruz bahaneler aramak zorunda değiliz ama önemli olan bebişimizşn sağlıklı ve doyuyor olması her anne evladı için en iyisini bilir.önemli olan bu uzun yolculukta kimseyi kırmadan buralara geldiysek bundan sonra da böyle devam etmek.ben doktor değilim benim doğrum bu aşırıya kaçmadan çoçuklarımla sağlıklı kaliteli zaman geçirmek için ben mama veriyorum bundan da gayet memnunum 3 çoçuk annesi olarak kendimi ne diğer annelerle kıyaslıyorum nede yarışta olurum fikir alışverişinde bulunurum sms kimseyi kırmak ve üzmek haddime değil hepinizi seviyorum
Ya arkadaşlar okumuyosunuz herhalde mesajı doğru o arkadaş rahat uyusun diye mama ver diye telkinde bulunuyodu. Saçmalamayın ya okuyun önce ne yazdığımı. Zorunda olmak ayrı bir şeyKimse sutu varken mama vermek istemez. Kotu bir lohusalik aglama krizleri stres sutum gelmedi.damla damla sagip verdim. Asiri kilo kaybetmemize ragmen. Ta ki bebegi uyandiramayip apar topar acile gidesiye kadar. simdi hala sutum az asiri 4 saate anca doluyor memem. Sagiyorumda emziriyorumda mama da veriyorum. Vicdan azabi hissedip uzuluyorum mamayi azaltmis olsamda kesemiyorum. kimse basina gelmeden bilemez