2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Arkadaşlar Dekalpy mecburi mama kullanımına laf etmedi bence. Sütü yettigi halde bebek uyusun diye mama verenler var; yanlış olan bu. Mama gerçekten uyutur bebekleri, çünkü daha ağır anne sütünden. Çünkü sindirim sistemini anne sütünden daha çok yoruyor. Biz nasıl çok ağır bi yemek yiyin uykumuz geliyor; bebekler de mama alınca öyle oluyor işte. Bebeğinizin ağlaması açlıktan olmayabilir. Gazi olabilir, huysuz bebek olabilir. Kolik bebek demek sadece gazi olan bebek anlamında değildir; kolik bebekler dış dünyaya adete olamayip huysuzlanan ve durdurulamayan ağlaması olan bebekler dir. Aglayinca hemen aç kaldı diye düşünüyor anneler. Mama verip uyuyunca da " evet, demek ki gerçekten de açmış" deniliyor. Oysa ki o bebek açlıktan aglamadi. Ama mama yiyin de vücut y mayıştı uyudu. BEBEKLERİNİZ AYDA EN AZ 600 GRAM KİLO ALIYORSA SÜTÜNÜZ YETIYORDUR VE MAMAYA GEREK YOKTUR. zaten bebeğin kilo alimi azsa mama raporu çıkartılıyor ve SGK mamayi karşılıyor. Mama bi ilaçtır. Ve gerektiği zaman zaten doktor tarafından raporu çıkarılıp reçete olarak yazılır.
Canım teşekkür ederim malesef anlamak isteyen anladığı gibi anlıyor halbuki ben msjda açıkça yazmıştım. Allah büyük ne diyeyim boşa günah almak kolay bazılarına çok kırıldım gerçektn. Biz burda emzirmekten yılmayın aynı şeyleri yaşıyoruz hepimiz diye destek olmaya çalışırken bunlar üZücü. Bnm tepki verdiğiim bayan emziren sütü olan anneye mama ver rahat edersin diyodu tabi ki buna tepki gösteririm ya ben. Bebek bu ağlayacak tabi. İlla açlık değil ki, çok güzel özetlemişsin.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az

Ya arkadaşlar okumuyosunuz herhalde mesajı doğru o arkadaş rahat uyusun diye mama ver diye telkinde bulunuyodu. Saçmalamayın ya okuyun önce ne yazdığımı. Zorunda olmak ayrı bir şey
Canım sen takma kafana dediklerin gayet net daha lohusalik psikolojisini atlatamadik o yüzden alınganlık yapıyordur arkadaşlar zaten sen kimseye iyi anne kötü anne demiyorsun

zendost zendost asıl ikilem burda bunları yapmak ne haddine diye konuşup aynısını bana yapmaya kalkman :))) ordaki muhabbet çok başkaydı keşke başını da okusaymışsın. Her şeye karışmadan önce düşünmek ve olayın öncesini analiz etmek lazım. Sana sormicam bir şey yazarken o hakettiği cvbı aldı.

Kizlar yeni dogan mendilden sonra ne kullanmaya basladiniz? Biz 2. 5 aylik olduk uni baby yeni dogan kullanyoduk artk normal mendile geceyim diyorum ama ne kullansam. Sizler neler kullanıyorsunuz?
Bende üni baby kullaniyorum bizim burada bullunmuyo idarelik sleepy idlak mendilini aldim fena değil ama ben hala evde pamuk kullanirim bitince mecburiyeten kullaniyorum bide disari cikinca biraz daha pamuk kullanmakta yarar var bence

Aynen başakcım benim ne dmeek istediğim ortada aslında. Bence de haklısın malesef öyle
Bide canım kimi sadece anne olmak için doğuruyor çalıştığım yerde bi öğretmen arkadaş sırf çocuk gece uyusun diye aferin iciriyormus bunu marifet gibi anlatıyordu hemde o yüzden boş ver biz emzik olalım isteyen olmasin:cool::KK50:

Bide canım kimi sadece anne olmak için doğuruyor çalıştığım yerde bi öğretmen arkadaş sırf çocuk gece uyusun diye aferin iciriyormus bunu marifet gibi anlatıyordu hemde o yüzden boş ver biz emzik olalım isteyen olmasin:cool::KK50:
Evet emzirmeye teşvik etmek suç olmuş forumda da haberimiz yokmuş. Varsın emzik olalımmmm hadii bebişlerrr memeyeee:KK200::KK19:

D Dekalpy Tabiki bana sormayacaksın ama burasi bir ring alanı değil ortak paylaşımların yapıldıģı bir forum dolayısıyla herşeye karışmak gibi bir durum söz konusu değil lakin dediģin gibi olayin öncesini de analiz ederek sentezleyip deģerlendirmemi yaptım sadece o bayan icin deģil bir çok arkadaşa ucu dokunan sözlerin var (gece annesine veren kişiye kolaycı tutumun diyet mevzusu vs.)haklı dahi olsan çoğu zaman ayni düsüncelere sahipte olsak kusura bakma bu başkasını rahatlıkla dalgaya almanı görmemi engelleyemez.kaş yapalım derken göz çıkartmaktir bunun adı.bir yandan anne sütüne teşvik ediyorsun bir yandan teşvik etmeye çalıştığın anne ya da anneleri kolaycılıkla suclayarak tiiye alıyorsun.amacım tartışmaya girmek değil bu konuda susamazdım uzatmayacaģım.

Son düzenleme:
Kızlar 4. Gün bizim kız hâlâ kakasini yapmadı bebeğim daha 8 haftalik müdahalede yapmak istemiyorum ne yapsam bilemedim canım sıkıldı

Canım benim memenin dolmasını bekleyerek hata yapıyorsun bende öyleydim tomrisin emzirme günlüğünü okudum sanada tavsiye ederim birde süt yapan çaylar var onlardan içiyorum sürekli memedeyiz ama mama tamamen bitti bazen gece memeyi almıyor ağlamasını durduramıyoruz katılıyor o zaman 2_3 ölçek yapiyorum rahatlatıyor çok nadir ama bu.
Canim yemedigim icmedigim sey kalmadi her mamadan once emzirtiyorum ama yetmiyor

Çişli bez sayısı önemli canım kaka bnm kızımda da günde 1 e düştü sorun yok:KK15:

6 aydan sonra oturma diye biliyorum

Ahahhahahaahah hadi yaaaa öyle miymiş:KK70:bunu kim söylüyor? Gece anasına bebegi verip mama verip uyuyan kadın mı? Emzirirken kocası dedi diye diyet yapan kadın mı? Burda emzirdiği halde mama ver rahatlasın diye milleti yanlış yönlendiren kadın mı?
Sen mama vermiyorsun sen mama DAYIYORSUN, ikisi farklı şeyler. Mama vermek zorunluluktandır seninki dayamak.
Büyüme atağında ister 12 saat durur istetr 15 saat feda olsun kızıma ohhhh iyi yapıyorum :KK73:
Bebekler sadece süt için değil, anne sıcaklığı için ilgi için kalp atışımızla rahatlamak kokumuzu almak içinde emer. Sen kendi yolunda devam et ama burdakilere yanlış akıl vermene izin vermeyiz rahat ol:KK70:
Sevgili annişler, 3 aylık olcaz nerdeyse sadece anne sütü devam ediyoruz. Arada büyüme atakları oluyor uyumuyor hep meme istiyor çok normal.
Kızlar sütünüz varsa pes etmeyin :KK66: uyusun diye emen bebegi mamayla şişirenlerden olmayın

leylam355 leylam355 sana helal olsun leylacım baştan beri yaşadığın olumsuzluklar erken doğum her şeye rağmen yılmadın uğraştın uyumadın ve şu an sadece emziriyorsun senin 9 güçlü anneler örnek olabilir ancak :KK19:yalancı emzik de oluruz ohhh sefamız olsun:cool:
Denizcim çok sağol canım benim senin yazını ayrıntı ve detayına kadar okudum yazdıkların tamamen keyfi mama veren anneler içindi Zorunlu olanlar için değildi ki yazılanı iyi okumak gerekli bence de, çok doğru bir noktaya değinmişsin kaldı ki bende senin gibi düşünüyorum ve bende bu konuda çok kızdım ama benimde ilk çocuğum seninde o arkadaşında ilk çocuğu ben kocam istedi diye zayıflamam yada gece rahat uyuyayım diye mama vermem bebeğime (zorunlu mama kullananlar sizlere değil sistemimiz) ben sadece kadın olarak anne olarak çok üzüldüm ama dünyaya küçük bir canlı getirip aa bak saatlerce memede durmak istiyor ben emzik oldum aslında emmiyor deyip işin içinden çıkmak en kolayı ben 16 saat emzirdim arkadaşlar meme ucum neredeyse kopacaktı haa yeri gelir doymaz ise mamayı verirsin ama gece rahat uyumak için o mamayı vermem yazım minnacık masum bebeğine keyfi yapay mama verenlere ve bunu tavsiye olarak başkalarına söyleyenlere yani bu kişilerden bahsediyoruz yada kocasıyla uyuyacak diye mama verenlerden bahsediyoruz biz, gereksiz alınganlık yapmayın kimse bilirkişi değil uzman olsak burada olup tavsiye verip birbirimizle dertleşmezdik ne yazık ki fazlasıyla alınganlık yapılmış

Kaynar suya bir kaşık toz kimyon atıp karıştırıyorum ılınana kadar bekliyip içiyorum günde 4 bardak. Tadı kötü diyolar valla kızım artık ağlamıyor pıtır pıtor gazını çıkarıyor zehir olsa içerim... Şimdi tane kimyon aldım ama toz daha etkiliydi sanki yine ona geçicem.
Bende de tane kimyon çalıştı, toz değil :)
Bir şekilde gerçekten çok faydalı kimyon.

Canım teşekkür ederim malesef anlamak isteyen anladığı gibi anlıyor halbuki ben msjda açıkça yazmıştım. Allah büyük ne diyeyim boşa günah almak kolay bazılarına çok kırıldım gerçektn. Biz burda emzirmekten yılmayın aynı şeyleri yaşıyoruz hepimiz diye destek olmaya çalışırken bunlar üZücü. Bnm tepki verdiğiim bayan emziren sütü olan anneye mama ver rahat edersin diyodu tabi ki buna tepki gösteririm ya ben. Bebek bu ağlayacak tabi. İlla açlık değil ki, çok güzel özetlemişsin.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az
Denizciğim burda birileri fütursuzca telkinlerde bulunabiliyor ve tabiri caizse eşeğin kulağına karpuz kabuğu kaçırabiliyorsa senin de bunu farkedip müdahale etmek istemenden doğal bişey yok. Çünkü sanıldığı gibi anne sütünün değeri herkesçe biliniyor olmayabilir ki bazı paylaşımlar açıkça böyle olduğunu düşündürüyor. Bile isteye alternatif olan mama tercih ediliyor olması ise bence de acınası. Aranızdaki dialoğu görüp ahkam keser bi tavırla üçüncü kişilerce hedef alınman ise yorumsuz. Zira ilk eleştirilip emzik olmakla itham edilen sensin. O yüzden sıkma tatlı canını.

Düzeldim meltemcim sabah cildiye doktorunu tekrar aradim tahlillerim vardi hem de iğne ve ilaçtan kaç saat sonra emzirebilirim diye sordum kadın hemen demez mi ama süte geçer dediniz dedim o da biŕsey olmaz emzirebilirsin hemen dedi dunyalar benim oldu:KK76::KK76:kaşıntımı da unuttum.
Ohh hadı maşallah cnm, cok sewındm :))

D Dekalpy Tabiki bana sormayacaksın ama burasi bir ring alanı değil ortak paylaşımların yapıldıģı bir forum dolayısıyla herşeye karışmak gibi bir durum söz konusu değil lakin dediģin gibi olayin öncesini de analiz ederek sentezleyip deģerlendirmemi yaptım sadece o bayan icin deģil bir çok arkadaşa ucu dokunan sözlerin var (gece annesine veren kişiye kolaycı tutumun diyet mevzusu vs.)haklı dahi olsan çoğu zaman ayni düsüncelere sahipte olsak kusura bakma bu başkasını rahatlıkla dalgaya almanı görmemi engelleyemez.kaş yapalım derken göz çıkartmaktir bunun adı.bir yandan anne sütüne teşvik ediyorsun bir yandan teşvik etmeye çalıştığın anne ya da anneleri kolaycılıkla suclayarak tiiye alıyorsun.amacım tartışmaya girmek değil bu konuda susamazdım uzatmayacaģım.
Şimdiye kadar anne sütüne teşvik edip tii ye aldığım kimse yok. Hep bende bak bunları yaşıyorum yılma üzülme yalnız değilsin diyerek telkin vermeye çalıştım elimden geldiğince. O hanfendi emziren birine mama ver uyusun rahat edersin gibilerinden konuşarak rahatsız ettiği halde çok düzgün bir uslupla genel yazdım bu konudaki üzüntümü. O da bu yazıyı alıntılayıp 15-20 dk emzrdiğğni yazıp bebeğin seni yalancı emzik yapmış dedi. Madem analiz ettin çoğu şeyi kaçırmışsın işine geleni almışsın.
Burda herkes bilgi sahibi değil ve çoğu araştırmıyor çevreden duyuyor. Hala yumuşak memenin süt üretmediğini düşünmek gibi. Kimse uzman değil ama emzirmeyle ilgili kanıtlanmış gerçekleri söylemek eğitim mi gerrktiriyor? Sen nerden aldın diplomanı o zmn? Ben anne olarak tecrübe ettiğim ya da araştırdığım ya da dr.dan öğrendiklerim paylaşamam çünkü bunlar ordan burdan duymak oluyor ama gece uyuusun diye mama vermek bebegin iyiliğ öyle mi:KK51:
Allah aşkına bebegin sadece emmek için memede durmadığını kaçımız biliyordu, gazı olduğu için ağlamalarını, kolik bebek kavramlarını. Araştırmadan nerden bilcektik bunları.
Başağın örneğindeki gece uyusun diye aferin veren anne, memeleri bozulmasın diye emzirmeyen anneler, mama firmalarıyla anlaşmaşı dr.ların annelere mama ver tavsiyeleri bunlar hayatın gerçekleri benim dile getirmem yanlış yapmıyor bunları :))
Şu an mamayı anne sütünden daha besleyici sananlar bile var.
Rahatsızsan bana kulağını tıka ısrarla emzirmeyi savunucam ok. Mama azaltılsın diye uğraşıcam. Çünkü anne sütünün verdiğini hiçbir mama veremez bebege.
Kulağını tıka mama ver rahat edersin diyenlere lafımı esirgemem açıkça söylicem.

X