• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar günaydın saat 11 gibi emzirip yatmıştım saat 3 de Deli ağrıyla uyandım sol göğsüm taş gibi sırtıma vuruyor ağrısı uzun zamandır hiç olmuyordu humana çay bitmişti 3 gündür akşam ondan içtim birden böyle şişlik yapar mı bide pompa yaptım çokda gelmedi nasıl bişey bu çok canım yanıyor oğlumu kucağıma alamadım resmen
Canim mesajı sabah yazmışsın, nasıl oldun? Kanallarda tıkanıklık olmuştur. Bebeğini emzirmen gerekiyor. Pompalar tıkanıklığı açmada bebeğin emmesi kadar etkili değil...

Kızlar kendimden örnek vereyim belki bazı arkadaşlara yararı dokunur. Duru 16 saattir uyanık.ağlıyo etrafı izliyo emiyo ama kesinlikle ıyumuyor. Gazı vardır ya da büyüme atağıdır diyerekten uykusuz ve yorgun ilgileniyorum yılmadan. Müzikler dinledik gezdik dolaştık bol bol ama yyumuyo:)) Doymadı mı sütüm mü yetmiyo diye hiç düşünmüyorum.üstelik sürekli emip ağladığı halde düşünmüyorum.
Sizler de lütfen mama vermeden önce bir kez daha düşünün sırf bebek uyusun diye emen yavrunuza mama vermeyin.bırakın sürekli meme istesin o istedikçe emzirin. Bazen böyle günler oluyo bebeklerin, sürekli ilgi istedikleri anne kokusu istedikleri sadece doymak için emmek istemiyor bunu düşünün
Öptüm hepiniz

( yanlış anlamak isteyenlere; zorunlu mama verenlere değildir iletim. Uyusun diye verenlere)
Merhaba ben de ocak annesi yim 24 günlük bir oğlum var....benim de iki gündür sürekli meme istiyor....memede uyuyor ....bırakınca tekrar aranmaya başlıyor ....Bugüne kadar hep emer 2 saat u yurdu....dün inatla bir şey vermedim....Bugün ama 50 cc mama verdim ondan sonra uyudu.....ağlayarak verdim mamayi....vermek istemiyorum ama annem.yanimda bu aç aç deyip istemeyerek verdim....aslında ben doydugunu düşünüyorum çünkü 5 ya da 6 kez Kakali bez oluyor ....anneme diyorum doymasa bu kadar kaka yapmaz diye ama anlatamıyorum...bir de Kakasi yeşil oluyor hep usutuyorsun diyor....çok emdiği için olurmuş diyorum aman sen onlara bakma deyip beni iyice strese sokuyor.....Bazı şeyleri büyüklere anlatmak o kadar zor ki.....senin yazdıklarını okuyunca üzüldüm kendi adıma. ...ben emzirmeye razıyım...annem bu kadar ısrarcı olmasa.....uffffffff dertlesmek istedim.....

Merhaba ben de ocak annesi yim 24 günlük bir oğlum var....benim de iki gündür sürekli meme istiyor....memede uyuyor ....bırakınca tekrar aranmaya başlıyor ....Bugüne kadar hep emer 2 saat u yurdu....dün inatla bir şey vermedim....Bugün ama 50 cc mama verdim ondan sonra uyudu.....ağlayarak verdim mamayi....vermek istemiyorum ama annem.yanimda bu aç aç deyip istemeyerek verdim....aslında ben doydugunu düşünüyorum çünkü 5 ya da 6 kez Kakali bez oluyor ....anneme diyorum doymasa bu kadar kaka yapmaz diye ama anlatamıyorum...bir de Kakasi yeşil oluyor hep usutuyorsun diyor....çok emdiği için olurmuş diyorum aman sen onlara bakma deyip beni iyice strese sokuyor.....Bazı şeyleri büyüklere anlatmak o kadar zor ki.....senin yazdıklarını okuyunca üzüldüm kendi adıma. ...ben emzirmeye razıyım...annem bu kadar ısrarcı olmasa.....uffffffff dertlesmek istedim.....
Dinleme anneni bence... Evde mama bulundurma, çöpe at gitsin. O senin çocuğun, annenin değil. Benim kurallarima göre büyüyecek de... bi şekilde sözünü geçir annene...

Ağlayan bebeğin oluşturduğu stresten daha fazla stresi, yanında olanların söyledikleri oluşturuyor. İnsan çocukla mi ilgileneyim onlara laf mi yetistireyim şaşırıyor. Benim de bir süre kv kaldı yanımda. Sırf kv gelip yorumda bulunmasın diye bebeğin aglamasini istemiyordum yani düşün...

Canım bebeğin gaz probleminin annenin yediği içtiğiyle hiç alakası yok. Ne yazık ki bizde büyüklerden gelme böyle bir inanış var hatta buna inanan doktorlar bile var ama tıbben imkansız bişey ve buna inanan tek millet biziz. Özellikle emziren annenin beslenmesi çok önemli biliyosun. Canın ne istiyosa ye. Bebekler annenin aşırı stresli ya da aşırı kaygılı olmasından etkilenip huzursuzlaşırlar. Bebeğin ağladığı zaman sakin ol ki ona güvende olduğu hissini verip rahatlatabilesin. Sakinleşmek için papatya çayı ya da rezene içebilirsin. Sana bol sabırlar diliyorum. Allah yardımcın olsun.
Anneden gaz geçmez derken acaba annenin yedikleri ve içtikleri bebekte gaz yapmaz da diyebilirmisiniz arkadaşım elbette anneden direk gaz geçmez ama annenin yeyip ictikleri bebeği etkiler gun aşirı kuru fasülyenin lahananın karnıbaharın tuketilmesinin bebeği etkilememesi mümkün mü ya da alinan ilaçların ya da sigara vs.evet belki eski inanışlar ancak şunu söyleyebilirim sadece bizim milletimiz değil ilk dogumunu yurt dışında yapan birisi olarak söyluyorum orda da bunlara inanan bir sürü doktor ve ebe var demekki onlar da bizim büyüklerimize inaniyorlar.cay ve kahveyi bol tuketen birisi olarak dogumdan sonra onların yerini rezene,papatya, anason ve ihlamur aldı.

Ya bnm bicirikya surekli agliyor ya hepmi aglar bi bebek 2 dk ayrilamiyorum kol8k drmekmi oluyor acaba bu of napcsmi sasirdim vallahii ev savas alani gibi supurge bile tutamadim kac gyndur
Benimki hep ayni saatlerde akşam uyumadan önce ve sabah 5 gibi sanirim ayni saatlerde olana kolik deniyor.

Bence sütun yetiyor günde 5 6 kez kaka yapmasından belli ki kakasi bile yeşil oluyor diyorsun. Bizlerde ilk ay aynı şeyleri yaşadik sütun yetmiyor kakasi yeşil bu çocuğun üşütmüşsün sütün soguk geliyor ondan oluyor dediler. Annende olsa kayinvaliden de olsa yanında kimse uzun vadade kalmayacak boş yere strese giriyorsun..

Aynen ortam değişince bir de o meraklı gözleriyle her yeri keşfetmeye çalışıyo Allahım deliriyorum:KK73:güzel güzel uyuduk 4 saat şimdi emdi yine yatırıyoruz :KK28:bugün herhalde aakin geçer enerji tükendi tabii :KK70:ama boynumda nefesiyle derin uykuya dalmasını beklemek paha biçilemez. Bazen hiç bırakmıyorum beşiğe öyle uyusun diye doyamıyorum
kıyamam yaa nasıl korkuyorlar aslında güven veriyoruz kızlarımıza bebeklerimize uyuşunda büyüsün annesi hiç bir anı geri gelmeyecek sen de gücün yettiği kadar tut kucağında ben öyle yapıyorum gece o uyanmadan ben uyanıyorum bakıyorum mışıl mışıl uyuyor ohh diyorum kızım yanımda
Ahh canim kiyamam ona ben,narin gelinim benim:KK37:
narin gerçekten birde nazlı ki anlatamam
pınar cım kv gittimi

Aminnn bnm de tek temennim tek uğraşım bu Hoppa6. Aydan sonra da blw yöntemiyle ilerlicem seni de gruba ekledim sende incele folikimmm bitanem :KK19:
Deniz ne grubu? Ben kaçırdım sanırım.

Kizlar belki bu koniyu konusmussunuzdur bayadir takip edemiyorum bebegim 600 700gr almis normal mi bir ayda
Normal canım.

çok doğru nilaycım gerçekten sağol geldik dr dan şimdilik takmadılar çok şükür daha iyi gördü ama her ay kontrole gidicez bu arada diğer arkadaşlarda dr söylediğini yazayım kalça usgin en doğru sonuç tam 3. ayda alınırmış 3 aydan önce yapılan usg ler pek sağlıklı olmazmış ve sağlıklı kalça bile sonradan sorunlu olabilirmiş isteyen 3. ayda tekrar usg yaptırabilir diye bir bilgi paylaşayım dedim
Gözün aydın canım. Çok sevindim. Madem 3.ay daha uygun ne diye boşyere 1.ayda yaptırıyorlar? :(

Kızlaaar. Biz dün 1 aylık olduk bugünde aşımızı olduk. Banyo yaptırsam bir şey olur mu ki ? Hemşireye soracaktım sağlık ocağında ama unuttum :KK43:
1.ay aşılarında banyoda sorun yok diye biliyorum. Hemşire bana 2.ay aşısı için bir önceki gün banyo yaptırmamı, 3 gün boyunca yaptıramayacağımı söyledi.

Kızlar günaydın saat 11 gibi emzirip yatmıştım saat 3 de Deli ağrıyla uyandım sol göğsüm taş gibi sırtıma vuruyor ağrısı uzun zamandır hiç olmuyordu humana çay bitmişti 3 gündür akşam ondan içtim birden böyle şişlik yapar mı bide pompa yaptım çokda gelmedi nasıl bişey bu çok canım yanıyor oğlumu kucağıma alamadım resmen
cnm evde bag yapragin varsa sicak suya koy sonra gosgununun ustune koy sicak olarak. damarlari aciyor ve yumusatir gosgunu sonrada bosaltirsin.

reflusu olan bebek anneleri dr ilac verdimi onun icin. buyuk oglumun dru vermisti kucukken zantac diye bir ilac ama bunda dr inatla yazmiyor ilaci. recetesiz de alamiyorum malesef.cocuk surekli fiskirtarak kusuyor. 5-10 dk uyuyor agzina asit geliyor kivraniyor. kaldirip cikarinca rahatliyor uyuyor yine ama biraz uyuyunca yine ayni.surekli bu haldeyiz.emzirirken basi yukarda emziriyorum, omzuma alip gazi cikartmaya calisiyorum. basi yukarda uyuyor ama bi rahatlamiyor

Deniz ne grubu? Ben kaçırdım sanırım.

Normal canım.

Gözün aydın canım. Çok sevindim. Madem 3.ay daha uygun ne diye boşyere 1.ayda yaptırıyorlar? :KK43:

1.ay aşılarında banyoda sorun yok diye biliyorum. Hemşire bana 2.ay aşısı için bir önceki gün banyo yaptırmamı, 3 gün boyunca yaptıramayacağımı söyledi.
sanırım kesin sonuç 3. ayda oluyor diye öyle söyledi ama bu işlemi pediatrik ortopedist yapmalıymış bu arada bizde bu branşta dr gittik

kıyamam yaa nasıl korkuyorlar aslında güven veriyoruz kızlarımıza bebeklerimize uyuşunda büyüsün annesi hiç bir anı geri gelmeyecek sen de gücün yettiği kadar tut kucağında ben öyle yapıyorum gece o uyanmadan ben uyanıyorum bakıyorum mışıl mışıl uyuyor ohh diyorum kızım yanımda

narin gerçekten birde nazlı ki anlatamam
pınar cım kv gittimi
Pazar gunu gitti Leyla,2 gun oldu simdide yine gelir stresi sardi valla offf:KK42:

Kızlar ben 15 ekim de doğum iznine çıktım ve 3 aralık ta doğum yaptım yani doğumdan önce 12 gün iznim var. Ama raporda işe başlama tarihi 4 şubat yazıyor. Benim 12 günü s gk atlamış mı oldu sizinkiler nasıl.. Normal de 16 sında başlamam gerek miyor mu

Kızlar ben 15 ekim de doğum iznine çıktım ve 3 aralık ta doğum yaptım yani doğumdan önce 12 gün iznim var. Ama raporda işe başlama tarihi 4 şubat yazıyor. Benim 12 günü s gk atlamış mı oldu sizinkiler nasıl.. Normal de 16 sında başlamam gerek miyor mu
efe keremin annesi efe keremin annesi meltemcivil meltemcivil siz de uzman sayılırsınız bu konuda

Ahh ahhh bir de bizi görseniz ne denediysem tam tersi oldu şu gazdan denediğim butün gaz ilaćları etkisiz...rezeneler ıhlamurlar kimyonlar faydasiz...zeytinyağlar uyarmalar masajlar boşuna...her yediģim gaz yaparmi ya ne yiyeceğimi bilemiyorum...artık kabullendim kolik bir bebeğim var.
Koliğin tek çaresi az ve sıklıkla emzirmek ben öyle kurtuldum bizim minikte gaz sancısı yok artık. En azından bize iyi geldi

Back