• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425

Eklentiler

• image.png
    image.png
    201,5 KB · Görüntüleme: 90
Asıl tatlı sensin yaaa ağlattın beni zaten duygusalım :KK43:( canım arkadaşım o kdr mutlu ettin ki beni. Tabi ki birbirimze destek olcaz en ufak moralinin düzelmesine yardımcı olabilmek bile harika:KK19:hele de lohusalık döneminde biliyosun hormonlar tavanken neler yaşadık:KK70:iyi ki varsın, hamilelikten itibaren hep güç veriyorsun bana. :KK60:
Dr.un mükemmel bir dr. Hayranlıkla okudum kesinlikle süper motive ediyor ve her dediğinde haklı :KK9:
Bu arada gögsümde uyuyakaldı demin ama parmağını boynumda gezdiriyor hanfendi resmen tilki uykusu:KK70: beşiğe bırakırım diye herhalde garantiye almış:KK70:
Bizim kalp atışımız sıcaklığımız kokumuz ( evet en kötü halimizde bile kokumuz) onlara huzur ve güven veriyormuş. Kıyamam ben onlara birkaç ay sonra dış dünyayı keşfettiklerinde ilgileri kaydığında biz özlicez ahh keşke daha çok alsaymışım dicez:KK33:
Bu bebekler bir harika :KK37:
Şuan su yazdıklarınız öyle iyi geldi ki Bilemezsiniz Allah razı olsun :KK36:

Kızlar bebeğimin göz akı kenarlarında hala sarılık var. Cuma doktora gitcez ama içim bi kötü neden hala sarı dşye hiç eahat değilim böyle olan var mı?

Gübde 2-4 kaka yapıyoo ve çişi de normal bezi dolduruyor idararla.

Böyle göz akı hala sarı olan var mı bebeğim 1 aylık olcak.2 gün sonra.

Beni bir bilgilendirin.

Kızlar bebeğimin göz akı kenarlarında hala sarılık var. Cuma doktora gitcez ama içim bi kötü neden hala sarı dşye hiç eahat değilim böyle olan var mı?

Beni bir bilgilendirin.
Bizimkisi de öyleydi canım şu an 52 günlük anca geçti.. Bazıları uzun sürebilrmiş

Beni bir bilgilendirin.
Kuzum benim oglanin 1 ay boyunca deģeri hep 14 tü geçmedi sarılığı tetkikler yapildı enzim,hormon,karaciger vs. Ama şükürki birşey çıkmadı en son doktor limünatten diye antiepileptik ilaç verdi başta vermek istemedim çok araşıŕdım tanidik sağlıkçılara danıştim kullanmadan önce onlarda kısa sureli kullanımının yan etkileri olmaz dediler vs. 6 gun boyunca kullanmak zorunda kaldik ama gel bi de bana sor içim içimi yedi bir yandan sarılik korkusu acaba artarmı beyine zarar verirmi biryandan da ilacın yan etkileri korkusu iki arada kaldık bu sureci anlatamam çok şükürki 6 günün sonunda azaldı sonraki hafta da tamamen gitti sarılık.doktorun anne sütü sariliğı dediyse 2 aya kadar gećmeyen arkadaşlarım var sonra kendiliğinden geciyor değeri çok yüksek değilse korkma bizimki tam sınırdaydi ne fetoterapi alabiliyorduk ne de aman düşuk geçer deyip bekleyebiliyorduk canim.gonlunu ferah tut zamanla gecer en son gözlerden gidiyor bu bela.

Kuzum benim oglanin 1 ay boyunca deģeri hep 14 tü geçmedi sarılığı tetkikler yapildı enzim,hormon,karaciger vs. Ama şükürki birşey çıkmadı en son doktor limünatten diye antiepileptik ilaç verdi başta vermek istemedim çok araşıŕdım tanidik sağlıkçılara danıştim kullanmadan önce onlarda kısa sureli kullanımının yan etkileri olmaz dediler vs. 6 gun boyunca kullanmak zorunda kaldik ama gel bi de bana sor içim içimi yedi bir yandan sarılik korkusu acaba artarmı beyine zarar verirmi biryandan da ilacın yan etkileri korkusu iki arada kaldık bu sureci anlatamam çok şükürki 6 günün sonunda azaldı sonraki hafta da tamamen gitti sarılık.doktorun anne sütü sariliğı dediyse 2 aya kadar gećmeyen arkadaşlarım var sonra kendiliğinden geciyor değeri çok yüksek değilse korkma bizimki tam sınırdaydi ne fetoterapi alabiliyorduk ne de aman düşuk geçer deyip bekleyebiliyorduk canim.gonlunu ferah tut zamanla gecer en son gözlerden gidiyor bu bela.
Allah razı olsun canım kilo alımı nasıldı peki etkiliyor mu o kilo almasını bi ayda kaç kilo aldı seninki ?

Oyy cumaya bakalım ..bugünde sık sık emzirmeye calıscam gece uyumaları arttı onceden acı kıp ağlıyordu şindi zprla ben kaldırıyorum kesintisiz 3-4 saat uyuyo ben kaldırnana kadar

Size de çok gecmiş olsun. Vucuduna bastıyorum sarı tb geliyo bana eşim annem o herkeste olur kendine bastır aynı olur diyo

Panik olmayım ferah tutayım içimi diyoum uykularım kacıyo engel olamıyorum

İnşallah bundan sonraki kontrollerde de bir sıkıntı çıkmaz canım. Bilgi paylaşımın için de teşekkürler tatlım. :KK15:
umarım nilaycım çıkmaz çok sağol
Iyi canim bir sorun yok cok sukur hasta olmadi
gözn aydın pınarcım aman dikkatli olmak lazım yine de benim kız soğuk yerlerde usg çekildi diye dün geceden beri ateşlenip duruyor tetikte bekliyorum artık

Allah razı olsun canım kilo alımı nasıldı peki etkiliyor mu o kilo almasını bi ayda kaç kilo aldı seninki ?

Oyy cumaya bakalım ..bugünde sık sık emzirmeye calıscam gece uyumaları arttı onceden acı kıp ağlıyordu şindi zprla ben kaldırıyorum kesintisiz 3-4 saat uyuyo ben kaldırnana kadar

Size de çok gecmiş olsun. Vucuduna bastıyorum sarı tb geliyo bana eşim annem o herkeste olur kendine bastır aynı olur diyo

Panik olmayım ferah tutayım içimi diyoum uykularım kacıyo engel olamıyorum
Kilo alimı iyiydi 1 kilodan fazla almiştı 1. Ay sizinki düşüşe geçmiştir merak etme beyini etkilemesi için çok çok ileri derecelerde olması gerekiyor 25 uzeri o raddeye geldiginde de zaten çoktan farkederdiniz renginden ve halsizliğinden hiç uykularini kaçırma... doktor ilaç verip kafami kariştırmasaydi ben beklerdim cünkü birçok arkadaşımin bebeğinde oldu 2,3 ay geçmeyenler oldu anne sütüne baģli sarilık olduları için bunu öğrenmek içinde en az 2 gün anne sütünu kesip mama vermek gerekiyormuş sariliğin düşüp düşmediğini gozlemlemek için biz onu yapmadık sonra memeyi reddedebilirdi.sen yine de uyusa da 1 saate bir emzirmeye calıs ayaklarına vur poposunu aç Allahın izniyle birşey çıkmaz erken doğummuydu?

Kıloyu cok dert etmyrm da badenn vajına içinde fazladan bı parca gordum ben, kadın doğumcum kızlıj zarı kapalı olabilir dedi, cocuk cerrahisi kist dedi, ne olduğunu hala anlamadık cok canimi sıkıyo bu durum :KK43:(
Gözlerım sürekli yaslı, ozellıkle badeyı kucakladıgım anlarda :KK43: yavrum benm, dunyadan bı haber
Kıyamam kuzumm üzülme önemsiz birşeydir merak etme doktorlar felaket tellalı gibi önemli görseleri açıkca söylerlerdi bizimde oğlanin kulak arkasinda 2,3 tane yağ bezesi gibi şişlikler var başta çok canımı sıktım kafa sonuçta birkaç doktora sordum önemsiz zamanla gecer dediler ama öylece duruyor o kadar stresli bi 2 ay geçtiki sarılıktı hastalıktı gazdı uykusuzluktu yarında 2 aylık aşıları var walla oturup bebegimle oynamaya mecalim yok o kadar etkilendim ve oglumda benden etkilendi suratsız bir oğluşum var yeni yeni gülümsemeye başladı demem o ki meltemcim moralini bozma hemen etkilenip huy değiştiriyo minnaklar bu arada umarım degildir ama kızlık zari kapalı olsa bile krem verirler olmadı sunnetten daha basit bir operasyonla açarlar anlamazsiniz bile sen sadece pişik kremi ve islak mendil çok kullanma kesinlesene kadar canım.

Hadi yaa cok iyimis valla bende yapim bare neler yaptim neler cocuk zorlaniyor istemsiz yere
Ahh ahhh bir de bizi görseniz ne denediysem tam tersi oldu şu gazdan denediğim butün gaz ilaćları etkisiz...rezeneler ıhlamurlar kimyonlar faydasiz...zeytinyağlar uyarmalar masajlar boşuna...her yediģim gaz yaparmi ya ne yiyeceğimi bilemiyorum...artık kabullendim kolik bir bebeğim var.

Ahh ahhh bir de bizi görseniz ne denediysem tam tersi oldu şu gazdan denediğim butün gaz ilaćları etkisiz...rezeneler ıhlamurlar kimyonlar faydasiz...zeytinyağlar uyarmalar masajlar boşuna...her yediģim gaz yaparmi ya ne yiyeceğimi bilemiyorum...artık kabullendim kolik bir bebeğim var.

Canım bebeğin gaz probleminin annenin yediği içtiğiyle hiç alakası yok. Ne yazık ki bizde büyüklerden gelme böyle bir inanış var hatta buna inanan doktorlar bile var ama tıbben imkansız bişey ve buna inanan tek millet biziz. Özellikle emziren annenin beslenmesi çok önemli biliyosun. Canın ne istiyosa ye. Bebekler annenin aşırı stresli ya da aşırı kaygılı olmasından etkilenip huzursuzlaşırlar. Bebeğin ağladığı zaman sakin ol ki ona güvende olduğu hissini verip rahatlatabilesin. Sakinleşmek için papatya çayı ya da rezene içebilirsin. Sana bol sabırlar diliyorum. Allah yardımcın olsun.

Benim de gögüslerim taş gibi oluyo humana içince çok ağrıyo boşaltması zman alıyo bebişin :KK43:( yumuşak meme= terbiye olmuş meme ( bebegimiZin emmesine uygun süt üreten meme) olduğuna göre burdan yola çıkarsak humana içince bnm memeler aşırı süt oluyo terbiyesi bozuluyor :KK70::KK70:
O terbiyesiz memeler yüzünden benim oglan hep gazlı ne kadar vermeden önce sağsamda memeler oglan emmeye başlayinca 3,4 yerden fışkırıyor emmesine gerek kaladan havaları yuta yuta sütü içiyor ama hep genzinde kalıyor önsütle karnını şişiriyor yaģlı süte ulaşmadan doydugunu sanıp uyuyo sonra 1 saate geri aç napicamı şaşırdım 1 haftadırda gazdan dolayı 2,3 firt çekip ıkınıp ağlamaya başladı olacağı oydu zaten kaldırıyorum sakinlestirip gazinı ćıkartıp tekrar veriyorum yine ayni yine aynı sabırla bekliyorum:KK14::KK14: bu günlerde gececek yeterki canları sağ olsun bıdıkların.

Ya bnm bicirikya surekli agliyor ya hepmi aglar bi bebek 2 dk ayrilamiyorum kol8k drmekmi oluyor acaba bu of napcsmi sasirdim vallahii ev savas alani gibi supurge bile tutamadim kac gyndur

Canım bebeğin gaz probleminin annenin yediği içtiğiyle hiç alakası yok. Ne yazık ki bizde büyüklerden gelme böyle bir inanış var hatta buna inanan doktorlar bile var ama tıbben imkansız bişey ve buna inanan tek millet biziz. Özellikle emziren annenin beslenmesi çok önemli biliyosun. Canın ne istiyosa ye. Bebekler annenin aşırı stresli ya da aşırı kaygılı olmasından etkilenip huzursuzlaşırlar. Bebeğin ağladığı zaman sakin ol ki ona güvende olduğu hissini verip rahatlatabilesin. Sakinleşmek için papatya çayı ya da rezene içebilirsin. Sana bol sabırlar diliyorum. Allah yardımcın olsun.
Canım peki öyleeyse neden alkol almıyoruz emziriken? Süyten geçiyo diye değl mi? Ben çıkolatanın negatif, kimyon çayının pozitif etkisini birebir gözlemledim vallla...

Back