- 19 Temmuz 2011
- 1.074
- 959
- Konu Sahibi _oceanshine_
- #11.541
İnşallah önemli birsey değildir M MissBbs tmm cnm haber veririm papatya1655 inşallah yatak istiharatı der
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Duydum canım çok şükür. Ah bi de şu bulantılar geçse.Sen ne durumdasın?Kalp atışını duyduk mu canım seni merak ettim
Bende pazartesi duydum şükür nedense benim akşam yemek vakti bulantı oluyor biraz onun haricinde iyiyim şükür.Duydum canım çok şükür. Ah bi de şu bulantılar geçse.Sen ne durumdasın?
İyi ki gitmişsin canımEvet bende hep böyle şeyler okuyunca korkuyordum ve korktuğum başıma geldi inşallah sevince döner bu korkum bizim herhafta kontrole gitmemiz laxim çünkü yarın ne olcagi ni bilemezsin bende şiddetli kasık ağrıları için gittim Alice in Wonderland
Bilmiyorum cnm inşallah önemli değildir yarın haber veririm siZe dua edin kızlarİyi ki gitmişsin canım
Atlamamissin
kasık ağrısı deyince kist geldi aklıma kist olmasın o gördükleri şey kist se hiç sıkıntı yok doktorlar kısa sürede önlemini aliverir :)
Geçer insallah cnmKizlar bende hastaneden geldim alerjik rinit var bende sabahtan beri hapsiriyorum Kasiklarima ağrılar girdi
aksama da oksuruge çevirdi
İlaç da kullanamadim
Hastanede serum taktılar hava verdiler
ama hala ayniyım bildiğiniz bir çözüm var mı buna
Ahh canım benim ne güzel anlatmışsin ağzına sağlıkDaha doğrusu bildiğim şöyle 12 haftaya kadar düşük riskinin en fazla olduğu dönem. Ama risk 20.haftaya kadar devam ediyo (bu haftalarda genelde tansiyon şeker vs sebeplerden oluyo düşükler). Ama ne yazık ki 20.haftadan sonrada erken doğum riski başlıyo. Kısacası kucağımıza alana kadar "oh" demek yok cnm :/
Ama biz napıyoruz dua ediyoruz (bgn cuma) rahat oluyoruz kendimizi 9ay boyunca hiç yormuyoruz hiç bişeyi kafamıza takmıyoruz
Korkulacak birsey olmaz insaAllah canim Rabbim yardım etsinDoktorum beni korkuttu dün doktora gittim utrasyon da birsey çıktı ne olduğunu bilemedi doktor kendi gittim özel doktoruma attım fotoyu normal değil dedi düşük riskin var dedi yarın gel göreyim seni dedi korktum dua edin lütfen
Hoşgeldin canım aramiza bu denemende bebişin bebislerin seninle olur insaAllah druna güvenmen ve seven çok önemli ben faydasını gördüm bu konuda darısı basinamerhaba arkadaşlar,
bugün benim biraz itiraf günüm oldu. bugüne kadar hep sizlerin yazdıklarınızı okudum ama hiç yazmadım. bugün artık bende deneyimleri yazacağım ki siz benim yaptığım hataları yapmayın.
iki kere tüm bebek denemem oldu ikisini de medicana'da yaptım.
ilkini Tolga Ecemiş yaptı. Bence çok özenli değildi. Yani beni tanımak benim sorunlarıma yönelmek yerine bana herkese uyguladığı rutin tedaviyi uyguladı ve olmadı. Çünkü ben de polikistik over var ve kendisi hiç bu konuyla ilgilenmedi. Bunu o gün anlamadım ama bugün benimle ilgilenmediğini anlayabiliyorum.
İkincisi yine medaicana'da olsu Osman Denizhan Özgün yaptı. Kendisi benimle ilgilenmedi desem yalan olur ama o da aynı şekilde hiç mi hiç bendeki bu pkos sorunu üzerinde durmadı. Hatta en büyük üzüntüm daha 2. denemede ve yaşım genç olmasına rağmen 3. gününe ulaşmış 5 sağlıklı embriyoyu pgt taraması yapmak konusunda ısrarcı olması. kendisine yüzlerce kez bunun embriyolarda milyonda 1'de olsa bir sorun yaratıp yaratmayacağını sordum ve olmaz dedi. biz de genetik olarak herhangi bir sorun olmamasına rağmen bunu neden yapıyoruz diye sorduğumda yapsak iyi olur ve ve ben de ona güvendim. çünkü tıp okumadım ve güvendiğim için ordaydım. Hatta hastanenin embriyoloğu Badegül hanım bile sorun olmayacağını söyledi. ve tüm embriyolarda genetik hasar çıktı. ve tabi doktor bana hiçbir embriyo transferi yapmadı. 5 embriyomda çöpe gitti. üstelik genetik olarak nasıl bir sorun olduğunu öğrenmek istediğimde de olur böyle şeyler cevabını aldım.
Gelelim bugüne. Çok kısa bir zaman önce Novaart'taki doktor İlknur Mutlu ile tanıştım. İlk muayene günü bizimle yarım saatten daha uzun konuştu. Sorunlarımızı dinledi, beni muayene etti. Kan testleri ve spermiyogram yaptırmamızı önerdi bu klinikte bunların hepsini yaptırdık. Hatta o kadar şaşırdım ki bu testlere ek hiçbir muayene ücreti ödemedik. sonuçlarımızı çıkınca tekrar muayene etti ve konuştuk. (dip not yine hiçbir ücret ödemedim). Kendisine pgt yaptırdığımızı söylediğimde bana bu yapılanın çok ciddi genetik sorunlar dışında uygulanmaması gerektiğini. çünkü uygulandığında embriyo içinden alınan hücrede genetik hasar oluşabileceğini ama emrbriyonun kendisini tamir edebileceğini söyledi ve ben yıkıldım.
çünkü ne eşimde ne bende ne de ailelerimizin öykülerinde hiçbir genetik hastalık yok. buna rağmen 5'i de genetik olarak bozuk çıktı ve ben zaten hastaneden bu bozuklukla ilgili hiçbir cevap alamadım. sonra belki de transfer yapmadıkları için sağlıklı olan 5 embriyomda çöpe gitti. hiç fikrim yok ve ben bu gerçekle daha dün yüzleştim. düşünün ki belki şu an bebeğim kucağımdaydı.
Bu sefer İlknur Hanım'la yol alacağım. Kendisine güveniyorum ve güvenmeliyim de bunu biliyorum. İçin rahat çünkü bana hemen gel başlayalım şu kadar para yapalım falan gibi bir yaklaşım içine hiç girmediler. hatta sırf beni biraz daha tanımak için bu bir ayı sadece ara ara muayeneler ile geçirmek istiyor. bu benim için o kadar önemli ki anlatamam ilk defa biri bizi can kulağı ve ticari kaygısı olmadan dinliyor. umarım allah bize bir evlat nasip eder. inşallah allah tüm isteyenlere evlat nasip eder.
ben size iyi haberlerde vermek isterdim ama yaşadıklarımı bilin istedim. lütfen yanlış karar verip de benim gibi aklınızda bir soru işareti ile yaşamak zorunda kalmayın.
başınızı ağrıttım üzgünüm ama her şey gönlünüzce olsun.
Canim geçmiş olsun bendede alerjik rinit var kısık kısık tık şeklinde öksürük lerim 5 senedir var yaklaşık birçok Dr a gidip kortizon tedavisi aldım ama hiç biri fayda vermedi en son 5 yıl sürecek olan aşı tedavisini önerdiler kabul etmedim bu tup bebek tedavimde Dr um negatif tup bebek denemesi olanlarda kullandığı dekort isimli ilacı verdi üç ay olacak kullanıyorum çok ilginç bir şekilde benim rahatsızlığım son buldu diyebilirim ilacı bırakınca eskiye dönmem insaAllah.Kizlar bende hastaneden geldim alerjik rinit var bende sabahtan beri hapsiriyorum Kasiklarima ağrılar girdi
aksama da oksuruge çevirdi
İlaç da kullanamadim
Hastanede serum taktılar hava verdiler
ama hala ayniyım bildiğiniz bir çözüm var mı buna
Korkulacak birsey değildir umarım canım ile tedavin mi diğerlerinde kist olmuşmuydu tutunma belirtisidir insaAllahGünaydın arkdslar bugün transferin 5ci günü ve sol kasigim dünden beri ağrıyor acaba kist olabilirmi kistten korkuyorum Ya
Çok sağol canım bilgiler için internetten bakım serbest olanlari uygulayimCanim geçmiş olsun bendede alerjik rinit var kısık kısık tık şeklinde öksürük lerim 5 senedir var yaklaşık birçok Dr a gidip kortizon tedavisi aldım ama hiç biri fayda vermedi en son 5 yıl sürecek olan aşı tedavisini önerdiler kabul etmedim bu tup bebek tedavimde Dr um negatif tup bebek denemesi olanlarda kullandığı dekort isimli ilacı verdi üç ay olacak kullanıyorum çok ilginç bir şekilde benim rahatsızlığım son buldu diyebilirim ilacı bırakınca eskiye dönmem insaAllah.
Bitkisel olarak burnuma tuzlu su ile temizliyor dum rahatlatiyor
Çörek otu yağını içmek her sabah aç karnına faydali alerjik rahatsızlıklarda ama hamileyken kullanmak sakıncalı mi bilmiyorum
Yine çörek otu yağını kulak çubuğuna damlatip burun delikleri më sürüyordu, adaçayı aynı şekilde daha rahat nefes almamı sağlıyordu bunlar bende
Keçiboynuzu pekmezi de alerjik rahatsızlıklarda etkili canım sanada fayda sağlar umarim