Ben de ciğerden çok tiksindim hala geçmedi hiç yiyemedim sekiz aydırAy ben normalde de her ayın 10 günü böyleydim zaten (regl öncesi) şimdi de farklı sayılmam :) Kalıcı olmaz merak etme geçer hepsi unutulur :)) Benim oğlanın 23 Nisan gösterisi vardı bugün. Gösterinin ilk yarısında avaz avaz ağlayan tek çocuk benimkiydi. Sahnede o ağladı oturduğum yerde benSonrasında iyiydi çok şükür az da olsa eşlik etti hareketlere falan. Her şeye rağmen güzel bir gündü :) Diğer minikten pek haberim yok iyidir sanırım. Sorun çıkarmıyor çok şükür her şey yolunda şimdiye kadar. Bol bol uyuyorum sadece :) Ama bu hafta reflüm başladı o biraz kötü. Etten tiksindim. Bu da bir cnntrm klasiği. Çaydan kahveden tiksinsem ya olmaz ille faydalı bir şeyden tiksinicem. Oğlanda da süt ve peynirden tiksinmiştim. O da geçer umarım en yakın zamanda...
Ben de ciğerden çok tiksindim hala geçmedi hiç yiyemedim sekiz aydır
Az kalmış doğuma,sık dişini.. Bu günlerin tadını çıkar,özleyeceksin :)Ben de ciğerden çok tiksindim hala geçmedi hiç yiyemedim sekiz aydır
benim de annem gelecek sadece :) ben de kabul etmek istemiyorum ama açıkçası gelmek isterlerse nasıl reddedeceğim onu da bilmiyorum. insanları kendime küstürmek istemiyorum ama ellerini yıkamadan dokunmak isteyen öpmeye çalışan olursa naparım amannnnnAz kalmış doğuma,sık dişini.. Bu günlerin tadını çıkar,özleyeceksin :)
Doğumdan sonra sadece sana yardımcı olacak biri olursa yanında depresyona girmezsin. Ben sadece annemi ve bi ara kardeşimi çağırdım. Eve hiç misafir kabul etmedim gayet keyifli geçti lohusalık.. Doğumdan bir hafta sonra avm geziyordum :)) o halde misafir vs uğraşacak durumun olmuyor. Sonra topluca gelsin hepsi :))
Endişelerin olacak.. Ben her dk hareket var mı diye bakıyordum.. Doğduktan sonrada nefes alıyor mu diye bakıyorsun :) ben uyurken bebişin başına mutlaka birini nöbetçi yapıyordum,boğulabilir diye.. Şimdi yavaş yavaş aştım onuda :) alışıyorsun zamanla ama anneliğin %90ı evhammış zaten
Herşeyi doktora yükleyeceksin temel kural bu :) kendi ailene bile öyle diyeceksin( anne,kardeş hariç :) ) teni çok hassasmış doktor kesinlikle yüzüne dokunmayın dedi,kesinlikle öpmeyin dedi gibi.. Gelmek isteyen olursada biraz rahatsız bebiş,doktor bi süre misafir kabul etmeyin dedi salgın varmış dersin.. Zaten şu zamanda mevlüt vs yapıcaz gibi bişey söylersin.benim de annem gelecek sadece :) ben de kabul etmek istemiyorum ama açıkçası gelmek isterlerse nasıl reddedeceğim onu da bilmiyorum. insanları kendime küstürmek istemiyorum ama ellerini yıkamadan dokunmak isteyen öpmeye çalışan olursa naparım amannnnn
Çok iyi fikir canım. Zaten şimdiden kendim için başladım ben. İşyerinde diyorum doktor stres yapmasın dedi tansiyonum fırlar falan diye. Yoksa başedemiyorum malesef. Herşeyi kızım için yapıyorum yalansa yalan napıyım yeter ki kızım iyi olsun.Herşeyi doktora yükleyeceksin temel kural bu :) kendi ailene bile öyle diyeceksin( anne,kardeş hariç :) ) teni çok hassasmış doktor kesinlikle yüzüne dokunmayın dedi,kesinlikle öpmeyin dedi gibi.. Gelmek isteyen olursada biraz rahatsız bebiş,doktor bi süre misafir kabul etmeyin dedi salgın varmış dersin.. Zaten şu zamanda mevlüt vs yapıcaz gibi bişey söylersin.
İsteyen küssün çocuğum söz konusu olunca gerisi teferruat
Ben öpülmesine ve yüzünün ve ellerinin ellenmesine çok karşıyım. Bunlardan birini yapmaya yeltenen olursa uyarıyorum hemen. Biz kesinlikle öpmüyoruz çok çabuk enfeksiyon kapıyorlar vs gibi.. Eşinin ailesinide eşin uyarsın,ben öyle yaptırıyorum. Daha doğrısu onların yanındayken eşim ortaya söylüyor. Ellerini ağzını sokuyor biz ellemiyoruz o yüzden,öpülmesine çok karşıyız çünkü ilerde bla bla gibi ..
Söylüyorum zaten,isteyen görmemişin kızı olmuş diyebilir benim için çok kıymetli diyorum..
Kimseye istemediğin konularda taviz verme. Bikere yapmasına izin verip daha sonra yapma dersen daha büyük tepki alırsın. O yüzden tavrını en baştan koy. Yoksa kendini yersin sinirden :) insan hem korumak istiyor hemde çok kıskanıyor..
Banada doktorum söyledi bunu,yapılmasını istemediğin herşeyi bana at diye :) yöntem süper ama net olmalısın bikere bile müsade edersen önüne geçemezsin sonra. Öpme potansiyeli olanların yanında küçücük çocuğu öpmekten nasıl bi zevk alıyor insanlar anlamıyorum diye başlayıp giydiriyorum güzelce :)Çok iyi fikir canım. Zaten şimdiden kendim için başladım ben. İşyerinde diyorum doktor stres yapmasın dedi tansiyonum fırlar falan diye. Yoksa başedemiyorum malesef. Herşeyi kızım için yapıyorum yalansa yalan napıyım yeter ki kızım iyi olsun.
Bu dediklerini en de uygulıcam kısmetse. Bide bişey sormak istiyorum emzirme konusuna çok kafayı taktım. Herkes bakarken ben emziremem hiç de hoşlanmam mahremiyetime saygısızlıktan. Kendi annem bile olsa ne bileyim saçma geliyo ne anlıyo yani mememe bakmaktan ama milletimiz böyle annesi çocuğu emzircem diye içeri götürür kadınların hepsi peşinden gider. Ona nasıl çare buldun naptın??
aynen iyi fikir ben de böyle diyeyim bari inan içime dert oldu bitane arkadaşım var çok severim ama aşırı sevgi dolu bi insan sokakta kedi köpek kuzu görür eller bebek görür mıncıklar sigara da içiyor doğurmadım ama aklım hep onu kırmadan nasıl uzak tutarımda şuanda.Herşeyi doktora yükleyeceksin temel kural bu :) kendi ailene bile öyle diyeceksin( anne,kardeş hariç :) ) teni çok hassasmış doktor kesinlikle yüzüne dokunmayın dedi,kesinlikle öpmeyin dedi gibi.. Gelmek isteyen olursada biraz rahatsız bebiş,doktor bi süre misafir kabul etmeyin dedi salgın varmış dersin.. Zaten şu zamanda mevlüt vs yapıcaz gibi bişey söylersin.
İsteyen küssün çocuğum söz konusu olunca gerisi teferruat
Ben öpülmesine ve yüzünün ve ellerinin ellenmesine çok karşıyım. Bunlardan birini yapmaya yeltenen olursa uyarıyorum hemen. Biz kesinlikle öpmüyoruz çok çabuk enfeksiyon kapıyorlar vs gibi.. Eşinin ailesinide eşin uyarsın,ben öyle yaptırıyorum. Daha doğrısu onların yanındayken eşim ortaya söylüyor. Ellerini ağzını sokuyor biz ellemiyoruz o yüzden,öpülmesine çok karşıyız çünkü ilerde bla bla gibi ..
Söylüyorum zaten,isteyen görmemişin kızı olmuş diyebilir benim için çok kıymetli diyorum..
Kimseye istemediğin konularda taviz verme. Bikere yapmasına izin verip daha sonra yapma dersen daha büyük tepki alırsın. O yüzden tavrını en baştan koy. Yoksa kendini yersin sinirden :) insan hem korumak istiyor hemde çok kıskanıyor..
benim zaten hamileliğim zor ve stresli geçiyor. kilo da verdim göğüslerim iyice boşaldı. zaten sütüm yetmemesi endişem var. üstüne de bu emzirirken seyretme derdi eklendi iyice stres yaptım. evet emzirme önlüğü alayım gerçekten. bir akrabamızın bebeği oldu yakın zamanda. bebeği alıyo ben bi emzireyim diye. hayatta yapmaz derdim ama baktım annem de peşinden gidiyo. şaşırdım yani ona yapıyosa bana kesin yapar. zaman yaklaştıkça ayrıntılara takılmaya başladım :)Banada doktorum söyledi bunu,yapılmasını istemediğin herşeyi bana at diye :) yöntem süper ama net olmalısın bikere bile müsade edersen önüne geçemezsin sonra. Öpme potansiyeli olanların yanında küçücük çocuğu öpmekten nasıl bi zevk alıyor insanlar anlamıyorum diye başlayıp giydiriyorum güzelce :)
Emzirme konusuna gelincede bebeğinle yaşayacağın en özel anlardan birisi ve o anda üçüncü bir kişinin kesinlikle yeri yok yanında. Sen rahat olmazsan sütünde olmaz zaten. Hastanede hemşirelere söylettim ilk etapta,emzirmek için bebeği getirdiklerinde herkes dışarı lütfen diye uyarıyorlardı. Evde zaten sorun yaşamadım,emzireceğim zaman biri varsa başka odaya geçiyorum. Tepeme dikilmeye kimse cesaret edemez diye düşünüyorum sapıkmısın diye bozarım.. Emzirme önlüğü al mutlaka laf anlamayan cinsler varsa evdede olsan tak önlüğünü. Sinirini bozanları tutma çevrende,sütüm azalıyor de eşine :))
Ben işe başladım stresten sütüm azaldı gerçekten
benim zaten hamileliğim zor ve stresli geçiyor. kilo da verdim göğüslerim iyice boşaldı. zaten sütüm yetmemesi endişem var. üstüne de bu emzirirken seyretme derdi eklendi iyice stres yaptım. evet emzirme önlüğü alayım gerçekten. bir akrabamızın bebeği oldu yakın zamanda. bebeği alıyo ben bi emzireyim diye. hayatta yapmaz derdim ama baktım annem de peşinden gidiyo. şaşırdım yani ona yapıyosa bana kesin yapar. zaman yaklaştıkça ayrıntılara takılmaya başladım :)
ayyy hele sigaraya hiç tahammülüm yok.aynen iyi fikir ben de böyle diyeyim bari inan içime dert oldu bitane arkadaşım var çok severim ama aşırı sevgi dolu bi insan sokakta kedi köpek kuzu görür eller bebek görür mıncıklar sigara da içiyor doğurmadım ama aklım hep onu kırmadan nasıl uzak tutarımda şuanda.
alırım canım ama açıkçası nasıl kullanılacağını bile bilmiyorum bebeği biz görüyomuyuz o önlük varken acaba yoksa biz de mi görmüyoruz?Emzirme önlüğü her bakımdan iyi oluyor canım kullan mutlaka
Şimdiden laf arasında duyur ona. Onun yanında eşine söyle mesela.. Eve geldiğinde elini yıkamadan dokunamazsın kızına diye. Ben başkalarının yanında eşime yükleniyorum hep. Alma,öpme,elleme diye :) bi yandanda göz kırpıyorym :)) kızım sana söylüyorum gelinim sen anla misali..aynen iyi fikir ben de böyle diyeyim bari inan içime dert oldu bitane arkadaşım var çok severim ama aşırı sevgi dolu bi insan sokakta kedi köpek kuzu görür eller bebek görür mıncıklar sigara da içiyor doğurmadım ama aklım hep onu kırmadan nasıl uzak tutarımda şuanda.
Güldürdün kız beni :)) tabikide görüyorsun yoksa nasıl emzireceksin.. Karşıdan bakan görmüyor sen üstten baktığın için bebeği ve göğsünü görüyorsun. Dışarda emzirirkende çok büyük rahatlık.alırım canım ama açıkçası nasıl kullanılacağını bile bilmiyorum bebeği biz görüyomuyuz o önlük varken acaba yoksa biz de mi görmüyoruz?
teşekkür ederim canım hiç görmedim de kafada oturtamadım nasıl bişey olduğunu. iyi iyi biz görüyosak gayet iyi :)Güldürdün kız beni :)) tabikide görüyorsun yoksa nasıl emzireceksin.. Karşıdan bakan görmüyor sen üstten baktığın için bebeği ve göğsünü görüyorsun. Dışarda emzirirkende çok büyük rahatlık.
Evdede geç yatak odana kapat kapını. Rahat rahat emzir bebeğini..
Bildiğin örtü boynundan askısı var önünü kapatıyor işte. Sadece biz görüyoruz :))teşekkür ederim canım hiç görmedim de kafada oturtamadım nasıl bişey olduğunu. iyi iyi biz görüyosak gayet iyi :)
arkadaşlar 3. kez klomene başladım bu ay çok umutla bekleyeceğim dua edin lütfen
inş bu ay benimledir RABBİMİZ benim için de OL der inş amininşşah bebişin seninledirrr
Haklısın ben de inanılmaz rahatsız oluyorum, umarım bi sıkıntı yaşamam kimseyi kırmadan halledebilirim ben bebeğim yokken de böyleydi mesela , , kimsenin bebeğini öpmem çok seversem koklarım ve ellerimi hep yıkamaya özen gösteririm bu arkadaşım hadi doğur da sevelim dedikçe kötü oluyorum aklıma hep sokaktaki hayvanları ellemesi, tırnakları filan geliyo annelik güdüleri sanırım delirdimayyy hele sigaraya hiç tahammülüm yok.
sonuçta içtikten 2 saat sonra bile bebeğin yanına gelse kokuyo elini yüzünü yıkasa sabunlasa yine kokuyo yine kokuyo.
dün balkonda arkadaş bi uçta sigara içiyodu diğer uçta ben varım. akşam baktım saçım başım kokmuş hemen. anneannesine dedim sigarayı bırakmazsan torun morun göremezsin. şimdi bırakmaya çalışıyo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?