Kızlar merhaba , evlenenleri tebrik ediyorum evlenecek olanlara da mutluluklar diliyorum.Allah hepinize huzurlu mutlu yuvalar nasip etsin
Ben 2016da evlenmicem
Buraya birşey sormak için yazıyorum.Neye ne kadar para harcadınız hiç liste tutan oldu mu? Ben de 2017de evlenmeyi planlıyorum ama bu masraf olayını hiç kestiremiyorum.
Kafamda kendim bişeyler planladım ama.
Evde aile arası bir nişan istiyorum.Bohça vs. uğraşılmayacak.Düğün de düğün salonu tutmayı düşünmüyorum.Sadece bir salonda güzel bir yemek verilsin.Nişan ve düğünde fotoğrafçı olsun. Balayı da olmasa olur.Nikah şekeri vs. böyle ufak ayrıntıları da istemiyorum. 10bin kadar bi mihr için altın olacak.
Ev eşyaları da öyle çok pahalı olmayacak şekilde orta karar bişeyler olsun istiyorum.Hatta evleneceğim kişinin bekar evinde kullandığı şeylere de bakacağım.Kullanılabilir olan şeyler var onları evlenince de kulanırım diyorum. Tv almış mesela.Tefalin baya iyi tavalarından almış.Eskimiş olmazsa kullanmaya devam edeceğim.Elektrikli süpürgesi, saç kurutma makinesi var.Onları da almıcam. 12 kişilik yemek takımı almıcam. 6 kişilik 2 yemek takımı alcam onun yerine.Kahvaltı takımı, kek kalıbı ıvır zıvır şeyleri almayı düşünmüyorum.Kullandıkça eksikliğini hissettikçe almak istiyorum.
Bu şekilde olan bir evlilik sizce ne kadara mal olur yaklaşık ?