İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Sakıncasi yoksa,nerde yaşıyorsun canım?düşündum de ödevsiz olur mu diye,beni korkuttu.en azından benim çocuğum için sanki ödev daha iyi.ödevsiz sistemimiz olmadığı için tecrübe edemem tabi.ama senin içine sinmiş.güzel o zaman.

Ben aldım o seti.hatta em sevdiği arkadaslarına da aldım hediye.ama vermeyi unuttuk. tavsiye ederim.mutlaka al.

Ben de hastayım oģlum da.ders,kitap görecek gözümuz yok.ama yine de inceleyeceğim söylediğin seti.çok teşekkür ederim. Büyük oğluna hangi testleri almıştın canım?sanırım 2.dönem b u nlara başlamamız gerekiyor.

testlerden de bahsedılıyor evet
ama yapabılırlermı cok kafam karısık o konuda

Bu yıl okulların geç açılması ve tatillerin çok olmasından dolayı bir çok öğretmen harfleri bitiremedi. Biz bitirdik ama etrafımda bir çok bitirmeyen sınıf var. Bu gayet doğal. Harfler bitmeyince tabi okuduğunu anlama ve hızlı okuma da gecikiyor haliyle. Normalde oğlum 1. Sınıftayken (2 sene önce) aralık sonu harfler bitmişti ve ben karneye 10 gün kala falan test çözdürmeye başlamıştım. Ama bu yıl öyle değil. Test çözdük kızımla tatil setinden ama soruyu ben okudum o şıkları okuyup cvpladı. Öğretmenimiz zaten bu mecburi değil, test için biraz erken sonra da yapabilirsiniz demişti verirken. Ama ben çocuğumu bildiğim için o isteyince kırmadım, hevesi kırıldın istemedim.
Ödevsiz sisteme gelince bende bir öğretmenim ve bunu onaylamam mümkün değil. Hatta özellikle öğretmeniyle konuştum ve eve ödev istediğimi söyledim. Günde 1-2 tekrar yaprağı yolladı, son zamanlarda da harfler yetişsin diye bazı fasiküller geliyordu eve. Günde 8 saat saat ders görüyorlar ve ilkokul için zaten ağır dedi öğretmenimiz, bu yüzden ben gerekeni veriyorum, evde dinlensinler oynasınlar istiyorum dedi. E baktım çocuk gayet dolu geliyor, öğrenmiş geliyor eve. Bende bu yüzden çok yüklenmedim. Fakat ödev alışkanlığını kazanması için 1 yaprak da olsa bişeyler yaptık veya kitap okuduk.

Yayınlara gelince, oğlumda da çok araştırdığım ve takip ettiğim için tecrübem oldu. Tudem en iyisi ve en zoru ama 1. Sınıfta hemen onunla başlamamak lazım. Daha basit daha kolay olan afg, coşku, zambak, kırmızı beyaz gibi yayınlar kullanılabilir. Sonrasında ata yayınları çok kaliteli, formül kaliteli (finalin yayını).

Okuma kitapları olarak da ben o saçmasapan saftırik, patates kafa gibi serileri almıyorum. Çocuğa birşey kattığını düşünmüyorum. Oğluma hep gerçek hikayeler almıştım, zaten öyle sevdirebildim okumayı. Gerçi şimdi bizimkiler henüz küçük, onlar için bu tğr kitaplara erken, okuma setlerinin kitapları yetiyor şimdilik. Ama okuduklarını tam olarak anlamaya başladıklarımda muştu, nesil, kuşak, timaş, tübitak , mavi lale yayınlarını alıyorum. Hele de tarih serisine oğlum bayılmıştı hala okuyor. Din üzerine de güzel kitapları var.
Bunlar benim tecrübelerim kızlar, başka yazan olursa sevinirim.

açıkcası oglum dogdugundan berı ona her aksam kıtap okuyan bırı olarak soyluyorumkı ben egıtım veren kıtaplardan hoslanmıyorum bırde tubıtak kıtaplarının zart dıye bıtırılısınıde hıc sevemedım . o yuzden cın alı gıbı sacma sapan kıtaplar ıyıdır bızım ıcın dıyorum benım gorusum bu

Çocuğuna göre değişir tabi bu durum. Her çocuğun ilgi alanları farklı. Ben mecburen bilgi veren kitaplara kaymak durumunda kaldım çünkü oğlum tanılı bir üstün zekalı. Onu kolay kolay bir kitap kesmez, mecburen yaşının çok üstünde kitaplar almak zorunda kaldım.
Kızımda meler yaşarım bilemiyorum tabi, o da abisiyle benzer özellikler taşıyor ama net bi teşhisi yok henüz. Bakalım zaman neler gösterecek... Rabbim hepsini korusun inşallah.

Her zaman takip edemiyorum bu bolumu..benim sormak istedigim birsey var bu 15 tatile girerken 5 harf kalmisti onlarida evde ogretmemiz odevdi yani suan tym harfler bitti bol bol okuma yapiyoruz ama hala heceleyerek okuyor kiyasla amacli degilde meraktan soruyorum sizlerde de heceleyerek mi okuyor cocuklar yoksa direkt kelimeyimi soyluyor ? Hecelemeden nasil okumasini saglarim??

canım slm.. benim kızımda daha heceliyor.. ama bazı kelimeleri bir kerede çıkarıyor..Ama normal canım ya.. daha yeni yeni okuyorlar.. hecelemeden okumaları için baya bir hız kazanmış olmaları gerekiyor. bol kitap okuyacaklar ki açılacaklar.. tatilde bolbol okutmaya çalıştık.. sanki fark etti okudukça açılıyor maşhh..

Tesekkur ederim bizimkide bazi kekimeleri hemen soyluyor ama bazi uzun kelimelerde yavas ve heceleme oluyor bende merak ettim geneli nasil acaba bizmi geriyiz diye
Zaten bol bol okuma yaptiriyorum allah hepsine zihin acikligi versin

Çok normal bu durum canım, hepsi öyle bugünlerde. İlk ve 2. Gurup harflerle olan kelimeleri bir kere de çıkarıyor genelde ama geri kalanları heceliyor bizimki de. Ancak bol okuma bunun ilacı. Benim ki pek sevmese de üstüne düşüp zorla da olsa okuttum valla, tatilin ilk günleriyle şimdiki durumu arasında bayağı fark var şimdi. Hem artık biraz daha çok sayfa okumayı kabul ediyor. İlk günler 2 sayfa okuyup bırakıyordu. Etkinlik yapmaya bayılıyor ama okumayı sevmiyor Maalesef. Matematik favorisi.

Günaydın,
Bizim öğretmen çıkarma işlemine geçecek bugün,
Dün matematik kitabının 60.sayfasına kadar yapmaları gerekiyormuş, Oğlum 45. sayfaya kadar yapmış, beni çağırdı, çok yavaş hızlı olması lazım diye, kavraması ve okuması gayet iyi kapasite var ama yavaş diyor, sizce yavaş mı 60 sayfadan bahsediyoruz sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…