İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

selamlar.. çocuklarımız küçük daha oyun çağındalar..
ama şu da var ki çocuğun öğretmenini sevmesi çooookkk önemli..öğretmenini seven çocuk onu üzmemek için gayret eder.. vede başarılıda olur..
acaba sizin çocuğunuz öğretmeni seviyor mu?bana da sanki öğretmenle ilgili bir sorun gibi geldi..
öğretmeni acaba daha çabuk kavrayan ilerleyenleri mi ilgi gösteriyor..?
ve de alın çocuğu okuldan demesi de ayrıca çok saçma.. çünki evde yapıyor diyorsunuz.. okulda yapmamasının illaki bir sebebi var.. çocuğa bunu sorun bence.. güzel güzel sorun anlatsın.. bir yerde bir sıkıntı var ama nerde?

kucuk mu canım olurmu oyle sey bız 66 aylıgız
pekı okula baslamak kımın kararıydı? onun mu sızın mı? ben egeye kac kere zorlanıyorsan alalım senı okuldan dedım hıc vermek ıstememıstım ama o hep agladı buyudum bengıdıcem alma benı dıye.
acaba hazırmı degıl yavrum ya

Anasinifina gitmedi.
okula yazdirmaya gittigimizde zaten ismi cikmisti.Hic beklemedik aglamadi da yanimda durun felan diye.Hevesliydi.

TEKRAR SELAMLAR..Bizimkiler i harfindeler artık.. il ve li yazmışlardı geçen gün ..dün yarım gündü okul.. bişey yapmamışlar. eğlence yapmışlar:)ama bugün de biz öğretmenimize süpriz yapacağız ki yapmışlardır bile.. pasta falan alacaktı sınıf annemiz..hediyelerimizi verecekti.. umarım mutlu olur sevinir:)dün ödevde yoktu.. bende akşam biraz okuma ve dikte yaptırdım.. cümle yazdırdım.. maşh iyi ama iki 3 yerde takıldı genede

i sesi bize daha kolay geldi cünkü mesela ne yazıyorlardı
tatil yanı sesli harf oldugu için yerlestirmek kolay
n sesiyle alakalı egeyı dogru duzgun calıstıramadım gerıde takıldıklarına baktım ama bugun morpadan cıktı aldım
sag salım kafalya oturalım bı
babasına sen an ve ne goster
bende na ve ta gosterıcem dedım hos ta bılıyor ni göstersem daha iyi

günaydın arkadaslar

malum bize tatıl oldugundan toplu odevlerımızı dun aksam yaptık. 2 sayfa metin yazdı ben okudum o yazdı.
5 kelimelik calısmalarımızdan yaptık.
gecmıste takıldıgı bısey hemen hemen hıc yok gıbı
tel ıle tele karısıyor bıraz

dun neler yazdık yenı olarak

anne, nane, tane , anlat , eline , ve nine ninede biraz zorlandı bu aksamda kınamız var kınadan once veya sonra bunlarıda bıraz tahtada gostermek ıstıyorum.

Ev ödev defteirne bugun 3-4 satır bunları yazmasını ıstedım baslarını ben yazdım okuyarak yaz bunları dedım

Öyle yanı durumlar

sanada günaydın canım,,
bizimkide biaz i de zorlanıyor gibi
ama hiç öğrenemediği harflerden harfleri söyleyerek okuma yaptırdım3 -4 klime okudu::)
işin mantığını anladı kuzucum.. harflerin hepsini bilse okuyacak kıvamda şuan ..çok mutlu olduk babasıya akşam..
telefonumda harita safari ve müzik yazılarını okudu:)ki düz yazı onlarda.. inşallah hayırlııs inorm grubundan sonra çözülecek işler.:)

Günaydın
Biz dün s sesini öğrendik
akşam yardımcı dergide yapması gerekenler vardı onları yaptı, s i yaparken çok zorlandı ama sonra biraz öğrendi şükür
1 sayfada ayrıca ödevi vardı okuma ve yazma
okuma üst, ters, sert, mert vb gibi bunda da zorlandı 3 defa okuttum sona doğru anladı okumaya başladı şükür

işte galiba yavaş yavaş çözülecekler.. inş hadi hayırlısı evlatlarımız için..

b

Bugün 3.grup bitecek sanırım
d kaldı sadece, zaten artık okuma mantığını anladılar, sadece harfleri tanımak kaldı geriye
henuz sınıfta okumayı soken yok dımı?
yanı mantık olarak harflerı bılmeyen cocuklar okuma yapamaz ?

fatima38 valla canım siz 3. gruba gectiniz dimi?

KIZLARIMCANLARIM canım safari ve müzik yazısını okumus bu harıka bısey masallah
alfabeyı bılıyordu o zaman dımı?
canım mesela safari yi okuyacağında s harfini biliyordu.. f harfini sordu fıı dedim.. birleştirdi kendisi.. a ve i yi öğrendei zaten:)
müzik te de öyle harfleri ben söyledim oda birleştirdi:)avea okudu mesela.. v harfini zaten biliyordu..
işte harflerin tamamını öğrendiklerin de rahat rahat okuyacaklar inş..inorm grubundan sonra çözülüyormuş zaten.. harflerde çabuk çabuk ilerliyecekmiş inorm bitince..

allah allah masallahh ya dur bakım benımkınıde yoklıyım ben sız daha once bahsetmıstınız ama ben anlamamısıtm galıba
masallah ya ınsallah gecen haftadan sonra daha rahatız bız cok sukur

Tamamen okuyan yok ama annesi sınıf öğretmeni olan benim şefin oğlu öndeymiş öğretmen benimle bir gidiyor diyor, anne önden öğretiyor çünkü
oylemı onden derken mesela bız n sesındeyız o sesını gostermelımı pazaresı gececekler o sesıne

mrb arkadaslar 3,gruptan sonra kolaylasıyor ılk zamanlar gıbı olmuyor. bız ınorm grubundan r harfını bıtırdık ege mantıgı cozdu artık ınş bırlestırme kolay oluyor.CuteMom cnm bızım ege ler yapacak bu işi meral etmee dort gozle beklıyuorum okumasını:))

oylemı onden derken mesela bız n sesındeyız o sesını gostermelımı pazaresı gececekler o sesıne

cutecim ben bu konuyu sordum öğretmene oğlum yeni harf talep ediyor göstermeli miyim dedim evet göstermelisin ama bizim yöntemlerimizle dedi play storedan okuma yazma öğreniyorum uygulamasını indirdim hem oğlum tablette oyun kısmını oynuyo hem ben sesi nasıl vermem gerektiğini öğreniyorum

öğle paydosunda gidip paşayı alıcam iş yerinde ders çalışıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…