İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

bence sınıfla ılgılı bır sorunu var gıbı geldı yazdıklarınızdan yapan cocuk nıye yapmasınkı okulda bıseyden mı korkuyor acaba yada cekınıyor gıdıp tum gun bır kontrol etsenız cocugun davranısını.
Oda aklimda gidiyim bir iki saat sinifta yaninda duruyum.
2 gunluk tatil girdi araya.
Hikaye kitabini okuyo duraksamadan.ezber olmasin diye karksik hece soruyorum.evde yapiyo ediyo.ogretmene soruyorum.yok yapmiyo alin okuldan.baska dedigi yok.zaten sinif kalabalik ben ogretmenede hak veriyorum.
En son iste ben 35 kisilik sinifta kimseye bu kadar ilgi gosteremem dedi.

sanki bana da soyle geliyor.alin cocugu okuldan deyip durdugu icin bizde evdeki durumunu dusunup ilerde sinif ortaminada alisir diye bekliyoruz.ogretmen sanki ilgilenmiyor gibi en son ben biraktim rehber hocasi cozcek dedi sorunu.

Allah askina biri bisey desin.kafayi yemek uzereyim.74 aylik kizim 1.sinifa basladi.
daha evde cok guzel okuyo yaziyor.ben soyluyorum o yaziyor.degisik cumleler kurdurup yazdiriyorum.ben yaxiyorum bu ne oku diyorum okuyor.
ama okulda ne yaziyor ne okuyor.ogrt hic memmun degil bu sekilde olursa sinif tekrari yaptiririm dedi.yol yakinken alin bence diyo.

Sorun ne dedim ogrt siniftaki cocugunuz cok fazla ilgi istiyo ilgilenirsem yapiyo ve bunuda cok guzel kullaniyo yap dedigimde karsilik bekliyo.
mesela yaparsam tuvalete gidermiyim vsvsvs.
rehber ogrt yonlendirmis.simdi o takip ediyo ben evde sabah aksam ugrasiyorum.soruyorum nasil ilerleme varmi diye.ayni isimiz cok zor diyo.

Oturuyorum konusuyorum seni rahatsiz eden biseymi var .agliyo sadece altina kacirmayada basladi.

evde yapan cocuk neden okulda yazmaz okumaz.
canım merhaba

okulda yapması gerekenlerı defterıne yapıyormu pekı
hanı okuldada yazıp cızıyorlar ya

bızım bugun ve yarın okullar tatıl
2 sayfa yardımcı setten odev var metın yazma
1 sayfada okuyup bakmadan hepsını bır sayfa yazabılecek durumda olacaklar.
dün aksam yardımcı setten 1 sayfa yazdırdım
bol bol anne nane tane vardı ama bakarak yaptırdım dun ,
gunluk 5 kelıme yazmaları vardı elati grubundan takıldıkları seyler onları yaptırdım ve morpaya baktık 30 dk kadar. artık bu aksam tane nane anne bakalım bakmadan yazabılecekmı o hecelerıde gostermek lazım p azartesı odev yaptık ama bakmadan yazdırmayı denememıstım hecelerın bakalım bu aksam calıstırırsam öbürsü gün ödevlerini bitiririm
bizimde kınamız var ama gitmeyi düşünmüyorum cok yakın bi akraba değil

Allah askina biri bisey desin.kafayi yemek uzereyim.74 aylik kizim 1.sinifa basladi.
daha evde cok guzel okuyo yaziyor.ben soyluyorum o yaziyor.degisik cumleler kurdurup yazdiriyorum.ben yaxiyorum bu ne oku diyorum okuyor.
ama okulda ne yaziyor ne okuyor.ogrt hic memmun degil bu sekilde olursa sinif tekrari yaptiririm dedi.yol yakinken alin bence diyo.

Sorun ne dedim ogrt siniftaki cocugunuz cok fazla ilgi istiyo ilgilenirsem yapiyo ve bunuda cok guzel kullaniyo yap dedigimde karsilik bekliyo.
mesela yaparsam tuvalete gidermiyim vsvsvs.
rehber ogrt yonlendirmis.simdi o takip ediyo ben evde sabah aksam ugrasiyorum.soruyorum nasil ilerleme varmi diye.ayni isimiz cok zor diyo.

Oturuyorum konusuyorum seni rahatsiz eden biseymi var .agliyo sadece altina kacirmayada basladi.

evde yapan cocuk neden okulda yazmaz okumaz.
Bence okuldan almayın devam etsin. Bu çocuk sonuçta 1.sınıfa başlamış iki ay olmuş bu aşamada onu okuldan almak çocuk tarafından çok büyük bir başarısızlık olarak algılanır. Kendine olan güvenini zedeler. Düzenli olarak rehberlik servisiyle görüşmeye devam edin. Bunun mutlaka bir sebebi vardır yoksa evde yapan çocuk okulda niye yapmasın? Öğretmeniyle de sürekli iletişim halinde olun. İnşallah çabucak çözersiniz bu sorunu.

Merhaba
Yok yapmiyomus okuyomuyomus defterine sadece bi cumle yazilmis oluyor oda ne yazildigi belli olmuyor.kargacikburgacik
sonra pekı eve gelınce ne oluyor?
okulda yazıkları evde yazdıkları gecelere kadar yazı yazıyordur?
benım oglumdada bu sorunu yasadıkta hala ara ara oluyor okulda hıc bısey yazmadan geldıgı oluyor

Bence okuldan almayın devam etsin. Bu çocuk sonuçta 1.sınıfa başlamış iki ay olmuş bu aşamada onu okuldan almak çocuk tarafından çok büyük bir başarısızlık olarak algılanır. Kendine olan güvenini zedeler. Düzenli olarak rehberlik servisiyle görüşmeye devam edin. Bunun mutlaka bir sebebi vardır yoksa evde yapan çocuk okulda niye yapmasın? Öğretmeniyle de sürekli iletişim halinde olun. İnşallah çabucak çözersiniz bu sorunu.
Kararsiz kaldik bizde alip almamakta.ogretmende hic umutlu konumuyoki .resim yukleyemedim nasil oldugu anlatan olursa evdeki yaxiyla okuldaki yaziyi yukleyim

sonra pekı eve gelınce ne oluyor?
okulda yazıkları evde yazdıkları gecelere kadar yazı yazıyordur?
benım oglumdada bu sorunu yasadıkta hala ara ara oluyor okulda hıc bısey yazmadan geldıgı oluyor
Itiraz etmeden dersini felan yapiyoz.yaziyor okuyor .zaten 9 da yatiyor.sabahta tekrar yapiyoz.okulda yazmadigini evde odev olarak vermiyo ogretmen.kitaptan setten hikaye cumle felan .defteri naskl gidiyosa aksama oyle geliyo biz yazdiriyoz sadece sanki .yazdiginda okunmuyo bile ne yazdigi

Peki çocuğa böyle devam ederse kendisini okuldan almak durumunda kalacağınızdan bahsetseniz acaba nasıl bir tepki verir?Arkadaşlarını ve öğretmenini seviyor mu? Eğer öğretmeniyle anlaşamıyorsa zıtlaşmak için tepkisini böyle gösteriyor olabilir.

Itiraz etmeden dersini felan yapiyoz.yaziyor okuyor .zaten 9 da yatiyor.sabahta tekrar yapiyoz.okulda yazmadigini evde odev olarak vermiyo ogretmen.kitaptan setten hikaye cumle felan .defteri naskl gidiyosa aksama oyle geliyo biz yazdiriyoz sadece sanki .yazdiginda okunmuyo bile ne yazdigi
bızım okulda yazamadıgı veya yarım kaldıgı sey tamamlanıyor evde halıyle cok uzuyor ders
bende okulda bıtır gerekırse tenefuse bıle cıkma dıyorum
bayadır yapmadı ama haftada 1 mutlaka yapıyor dıyebılırım
2 haftada bır sıralar degısıyor arka sıralara gıdıyorsa dıkaktı dagılıyor dıye dusunuyorum on sıralardayken yapamıyor bunu yazıyor

Kararsiz kaldik bizde alip almamakta.ogretmende hic umutlu konumuyoki .resim yukleyemedim nasil oldugu anlatan olursa evdeki yaxiyla okuldaki yaziyi yukleyim
bende yazıyorum hep bunu ya bak arkadaslar bılıyor
okuldayken cok karısık yazıyor ınan dun okuyamadım ne yazmıs ama n sesını baston gıbı yapmıs hıc benzetemedım bıle.
ama evdeyken ıncı gıbı yazıyor
ogretmen dun baska bırınden bahsedıyordu okulda acale edıyorlar yazarken zaten vakıtte az oluyor ben takılmıyorum bunlara sızde takılmayın dedı baska bı kadına

Peki çocuğa böyle devam ederse kendisini okuldan almak durumunda kalacağınızdan bahsetseniz acaba nasıl bir tepki verir?Arkadaşlarını ve öğretmenini seviyor mu? Eğer öğretmeniyle anlaşamıyorsa zıtlaşmak için tepkisini böyle gösteriyor olabilir.
Cocuklar diyomuski sen kucuksun diye.
bende dedim ki peki okula gitmek icin buyukmusun kucukmusun sence dedim.kucugum daha diyo.ben oyuncaklarla oynamak istiyorum diyo.bide bu yazamayinca ogrt bunu rehber ogrt odasina goturmus .aglayarak konusuyor. Beni beyaz odaya goturdu .orda baska ogrt bana yazdirdi.

bende yazıyorum hep bunu ya bak arkadaslar bılıyor
okuldayken cok karısık yazıyor ınan dun okuyamadım ne yazmıs ama n sesını baston gıbı yapmıs hıc benzetemedım bıle.
ama evdeyken ıncı gıbı yazıyor
ogretmen dun baska bırınden bahsedıyordu okulda acale edıyorlar yazarken zaten vakıtte az oluyor ben takılmıyorum bunlara sızde takılmayın dedı baska bı kadına
Bende takilmiyorum zamanla sinifada alisir.okula da ama ogrt bu sekilde giderse sinif tekrari yaptiririm dedi daha simdiden o kadar karamsar yani.

günaydın G GizliOzne__ benim oğlumda 72 aylık ve sınıfımızda çok çok küçüklerde oğlumdan bir yaş büyüklerde var bana sorun çocuğunuzda değil öğretmende gibi geldi
geçen gün veli toplantısı oldu bazı veliler bazı çocuklara daha çok ilgi olduğundan şikayet etti ve öğretmenimiz bir çocuğum bir cümle gerideyse onu yetiştirmeden geçemem yaşı küçük olanlara daha ayrıntılı heceliyorum vs dedi ben haklı buldum benim çocuğumda bu durumda olabilirdi empeti yapmak lazım hemen rehberliğe göndermeside garip
bizim sınıfımızda birde kaynaştırma öğrencisi var ona bile neler yapsak daha iyi olur diye yaklaştı asla yapamıyor al demedi daha çok çalışmalıyız dedi

arkadaşlar play storedan okuma yazma öğreniyorum diye bir proğram indirdim dün tabletinden epey ilgilendi tansiye ederim bakın isterseniz

günaydın G GizliOzne__ benim oğlumda 72 aylık ve sınıfımızda çok çok küçüklerde oğlumdan bir yaş büyüklerde var bana sorun çocuğunuzda değil öğretmende gibi geldi
geçen gün veli toplantısı oldu bazı veliler bazı çocuklara daha çok ilgi olduğundan şikayet etti ve öğretmenimiz bir çocuğum bir cümle gerideyse onu yetiştirmeden geçemem yaşı küçük olanlara daha ayrıntılı heceliyorum vs dedi ben haklı buldum benim çocuğumda bu durumda olabilirdi empeti yapmak lazım hemen rehberliğe göndermeside garip
bizim sınıfımızda birde kaynaştırma öğrencisi var ona bile neler yapsak daha iyi olur diye yaklaştı asla yapamıyor al demedi daha çok çalışmalıyız dedi
Gunaydin
Zaten benim evde ogrettigim kadar ne ogreniyosa .yani ogrt gore bu cocuk yapamiyo alin okuldan dedim beni dinlemediniz bende ugrasamam yaparsa yapar yapmassa kendibilir tavri.

X