2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
bende ırmık atıyorum ama tereyag atmadım

cnm nasıl üzüldüğünü tahmin ediyorum ah analık ne zormuş

benimki 25 temmuz doğumlu, 4 aylıkken başladım ek gıdaya çünkü sütüm fazla olmadı zaten hep mama takviyeli gittik. Bu yüzden ek gıdada pek zorlanmadım (pek memeci olmadığı için)

Neyse yeni mama sandalyesi aldık ve son günlerde dikkatimi çekiyor önce ona mamasını yedirip sonra mama sandalyesine oturtuyorum oyuncaklarını veriyorum ve biz kahvaltı yapıyoruz ama bizim yediğimizi görünce ağzını açıyor banada verin diye... yani tok olduğu halde, biz yerken oda yemek istiyor

mama sandalyen varsa mutfakta siz yemek yerken oturttur, ağzını açarsa da siz yemeye devam ederken ona göre hazırladığın mamalardan arada ver ağzına. Ben ekmek kırıntısı, peynir kırıntısı veriyorum biz masadayken yada ona göre açtığım hazır meyve pürelerinden veriyorum ağzına arada bizimle beraber yemek hoşuna gidiyor...
(bu arada siz yemeyi kesmeyin sakın, ve ona odaklanmayın, önemsemiyormuş gibi davranıp arada istedikçe ağzına ver bir kaşık)

dene cnm inşallah hemencik iştahı açılır kuzunun...

Birşeylerle oyalayıp dikkatini dağıtıp yedirmeyi denesen. müzikaçmak,oyuncak göstermek vs.onun dikkatini çekecek herhangi bişeyle.
Zaten ancak o şekilde Ağzına bişey sokabiliyorsam ne mutlu girmediğim Şekil kalmadı inan bana
Lapa kivaminda yapip elinle vermeyi denedin mi?
Mesela haslanmis patates havuc vs catalla ezip parmaginla vermeyi dene. Genelde dis kasimak icin ellerimizi bile dire agizlarina soktuklarinsan agzini acar diye dusunuyorum:)
Doktorda aynısını tavsiye etti o şekilde biraz yedirebildim çok şükür ama herşeyi parmağımla yediremiyorum işte birde doğduğundan beri Kabızlık problemi var o yüzden çok katıda vermek istemiyorum

İnanki o kadar üzülüyorum ki içim gidiyor biliyorum Karnı aç ama yemiyor. Bizede kilo alımı az olduğu için 4. Ayda başlatmıştı ama ben hepten memeyi bırakmasın diye 5. Ayı bekledim. Biberonda almıyor sağıp Sütümü vereyim su bile veremiyorum. Kontrolde doktor bana depresyonda gözüktüğümü söyledi gerçekten öyle ne yapacağımı şaşırdım. Benim kızımda biz yerken ağzını oynatıyor istiyor o yüzden masada kucağıma alıyorum o zaman ağZına vermeye çalışıyorum ama kaşığı görünce reddediyor direkt özgenin dediği gibi elimle verdiğim zaman alıyor. Bu arada mama sandalyesi almadık henüz salıncağı var ama o masaya yanaşmıyor. Acaba mama sandalyesi işe yarar mı kullanan arkadaşlar var mı memnun musunuz

cnm benim oğlum şu an 5,5 aylık oldu ve mama sandalyesinden çok memnunum, çok işime yaradı en azından kucağımda onu tutmaya çalışırken bir yandan mama yapmaya çalışmıyorum. Oğlumun da çok hoşuna gitti, oturur pozisyonda oyuncaklarıyla rahat rahat oynuyor (tabi en fazla 15 dk. sonra sıkılıyor).

cnm. keşke dr.u dinleseydin 4.ayda başlasaydın ek gıdaya. Ben 20 günlükken dr. tavsiyesiyle formül mama takviyesine başladım ve hiç tereddüt etmedim. Dr.dan eve dönerken hemen eczaneye uğradım ve alıp öyle eve gittim. O yüzden biberona alışkın benimki ayrıca memeyi de bırakmadı geceleri emmeye devam, gündüzleride uykudan uyanınca bazen emiyor. Başkalarının dediği gibi mamanın hiç bir zararını görmedim, kuzumda aç kalmamış oldu hemen toparlandı. Mama verdiğim için ek gıdaya da 4.ayda başladık.

salıncağın nasıl bilmiyorum ama bence mama sandalyesi al hemen, kaşık ne kullanıyorsun cnm? Acaba kaşığa karşı bir antipati mi geliştirdi kuzucuk?

Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Şırıngaya yaklaşık 6-10 ml serumu çekin. burun deliklerine 3-5 er ml sıkın. Her serum sıkışından sonra ters cevirip sırtına hafifçe vurarak burnunun temizlenmesini sağlayın.

Demir damlasını kaşıkla veriyordum sanırım o yüzden sevmiyor kaşığı artık. Mama sandalyesi ne kullanıyorsunuz canım hiç araştırmadım eşimde alalım diyor bu hafta

biz tripper luna diye bi mama sandalyesi aldık, kesinlikle tavsiye ederim, öncelikle çok uygun fiyatı, bizim kız tombiş olduğu için sağlam da olması gerekiyodu diğer sandalyeler 15kgye kadar taşırken bu 18 kg taşıyo (kızım 12kg oldu bu arada maşallah) içinde oturmak çok hoşuna gidiyo yemeğini çok rahat yediriyorum sonra da oyuncaklarını önüne koyuyorum oturur vaziyette oynuyo, bi de hep bizimle sofraya oturmak istiyodu ama aşağıdan bakıyodu gariban, artık ailecek masadayız, reklam yapıyo gibi oldum dimi :)

Merhaba tekrar
Bence senin bebeginde kasik fobisi gelismis. Yiyecekleri bir sure elinle vermeyi dene gercekten etkili..once tatsin, sonr hosuna giderse yavas yavas acacaktir merak etme. Bu arada unutma ki buyume fizyolojik birsey istesekte durduramayiz. Dolayisiyla bebegin buyumek icin ihtiyaci olani muhakkak aliyordur ve oyle yada boyle buyuyecek hepsi gibi. Sadece anneye uzuntu veriyor bu durumlar iste..

Demir damlasını kaşıkla veriyordum sanırım o yüzden sevmiyor kaşığı artık. Mama sandalyesi ne kullanıyorsunuz canım hiç araştırmadım eşimde alalım diyor bu hafta

bizimkide baby max loco, bende memnunum, oyuncaklarını önüne koyunca oturarak rahat rahat oynuyor. Chicko polly'ide incelemiştim mağazada pahalı olmasının yanında üstelik de acayip büyük bir şey hele tepsisi kendisinden de büyük hiç hoşuma gitmedi kullanım olarak. Baby max loco'dan memnunum fiyat olarak da makul.

whiteee'a katılıyorum kaşık demir damlasından dolayı fobi gelişmiştir. Ben demir damlasını çok kullandım sayılmaz şimdiye kadar en fazla 10 kere vermişimdir oda 5'er damla falan. Uzun zamandır da kullanmıyorum.

Yalnız demiri verirken hep şöyle yaptım;
yanında elma-armut gibi meyve püresini hazırladım ve ilacı verdikten sonra hemen peşine meyve püresini yedirmeye başladım. Yani ilacı alınca önce bi yüzünü buruşturuyordu ama peşinden de elma gelince unutuyordu hemen.... Dr.a da sormuştum demir ilacı, süt ürünleri dışında meyve yada sebzeyle birlikte verilebilir demişti.
Sen demir ilacının peşinden bişey vermedin mi, ağzında onun garip bir tadı varmış o kaldıysa..... kaşıktan soğumuş olabilir.

ayrıca ilk doğduğu zaman sütüm falan az olunca bende çok pipiriklenmiştim, dr.a büyümesi kilo alması için ne yapabilirim demiştim, dr.da bana bişey yapmana gerek yok dünyaya gelipte büyümeyen var mı demişti doğru, büyüme durdurulamaz rahat ol

iyi geceler arkadaşlar 6.ay aşımızı 26 aralıkta yaptırmıştık biraz önce farkettim bacağının içinde misket varmış gibi şiş bi bilginiz varmı??

iyi geceler arkadaşlar 6.ay aşımızı 26 aralıkta yaptGercektebbiraz önce farkettim bacağının içinde misket varmış gibi şiş bi bilginiz varmı??
Bizim de 4.ayda dedigin sislik olmustu doktor asidan sonra sislik uzun sure gider korkmayin dedi. Gercekten de kucule kucule 1aya yakin zamanda gecti

Merhaba güzel anneler ve bebekleri sizi hamileligimden beri takip ediyorum bircok sorunumun cevabini sayenizde buradan ögrendim :) benimde 19 temmuz dogumlu oglum var biz mama sandalyesi olarak chicco polly i kullaniyoruz ve memnunuz oglum cok sevdi ama nazar arkadasimizin dedigi gibi cok buyuk evi dar olanlara tavsiye etmem bizim ki hediye geldi kendim alicak olsam dusunurdum

Q
hoşgeldin aramıza canım :) benim oğlumda 12 temmuz doğumlu bu topik çok güzel bende sürekli takip ediyorum nerdeyse hepimiz aynı anda aynı şeyleri yaşıyoruz . Bende chicco poly mama sandalyesi aldım ben memnunum ama oğlum kucaktan başka bir yerde pek memnun olamadığından şimdilik biraz zorluyor beni , kucakta ve ayaktaysa deymeyin keyfine :)

güle güle kullanın bebişinle cnm, mutlu-iştahlı yemekler olsun inşallah
baby max loco'da çok küçük değil ama chicko'ya göre 1 boy daha küçük geldi bana, fiyat olarak da 1 boy daha küçük

hoşgeldin cnm. ben de holmer aldım. chicco ile aynı özelliklere sahip. indirimle 239 a aldım. taşırken biraz zor oluyo bir yerden bir yere. birde kemeri zor çıkıyo. ama oğlum sewdi.

Hosbuldukk :) benim oglumda ayni sizin ki gibi kucakta gezerse surekli onunla oynarsan konusursan ondan iyisi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…