2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Merhaba arkadaslar
Umarim hepiniz iyisinizdir. Ben bu pzt ise basladim, yogun bir tempoyla calisiyorum. Ama her oglen eve geliyorum 2 saat oglumla vakit geciriyorum, emziriyirum ve sonra tekrar donuyorum. Calisan anne olmak zor ama sanirim simdi daha cok ozler ve daha kaliteli vakit gecirir olduk.
Bizde alerjik bir durum oldu ek gidaya baslayinca; gunde 4-5 kez kaka yapinca doktor yogurt ve peyniri kesti; bir hafta boyle deniyecegiz. Simdilik durumlar boyle.. Temmuz bebislerine opucukler ve annelerine sevgiler..

benim oğlum da 25 temmuz doğumlu, 1 ay oldu ek besine başlayalı. Benimki de 1-1,5 aydır gece çok uyanmaya başladı ondan önce 1-2 kez kalkıyordu şimdi nerdeyse 2 saatte bir kalkıyoruz gece. Yatmadan önce muhallebi yediriyorum ama hiç birşey değişmiyor. Hatta muhallebiden yarım saat sonra bile uyanıp emdiği oluyor

Valla canım bilmiyorum bende doktor öyle dedi.artık anne sütü arka planda olacak dedi ama bizim kız memeci

bizde anne sütü hep arka planda olduğu için ek gıdaya kolay geçtim. Memeyi gündüzleri pek emmiyor du zaten 20 günlükken dr tavsiyesiyle mama takviyesine başlamıştım. Üzülüyordum ama ilk defa faydasını gördüm, ek gıdaya çok kolay geçtik.
Yoğurt ve meyve pürelerini severek yiyor, çorbalarda duruma göre değişiyor. Ben kahvaltı yaparken oda mama sandalyesinde bana ağzını açıyor bende küçücük ekmek kırıntısı yada peynir kırıntısı veriyorum ağzına bir çiğniyor ki görmelisiniz sanki büyük bir lokma vermişim, sanki dişi varmış gibi

kızlar merhaba ben bebegıme bal kabagı meyve puresı sebze puresı ve pırınc unundan muhallebı kuru meyve puresı verıyorum sız neler verıyorsunuz paylasırmısısnız

kahvaltı verıuormusunuz

Balkabağını çeşitlendirmek isteyenlere balkabağını suda haşlıyırum suyu fazla değil pişene yakın irmik atıyorum tabağa slıp bıraz tereyağı koyuyorum çatalla ezıyorum mis gibi bebekler sever vede çok vıtaminli tuvaletınıde rahat yapıyor bızım kabızlık sorunumuzu çok şükür çözdü tavsiye ederım

Kızlar moralim çok bozuk daha önce bahsetmiştim Kızımın emmeyi reddetmesinden hala durum aynı malesef. Kızım 6 Temmuz doğumlu kilo alımı çok az olduğu için ek gıdaya geçen ay başladık. Ama malesef sözde kaldı fiiliyatta başlayamadık Ağzına Kaşık götürdüğüm anda kafasını saklıyor ne demediysem sevmedi. Hiç yapmak istemememe rağmen ARI mamanın prinç unuyla Muhallebi bile denedim onu bile yemedi gündüz hiç emmiyor gibi bişey bütün gün toplamda 1 Kaşık bişey yemiyor. Bu ayki doktor kontrolümüzde sadece 100 gr almış çok üzüldüm. Uykusu zaten hiç yok. Gece 1 den önce uyumaz sabah namazıyla ayaktayız. Uykuyu geçtim ama yemek olayına çözüm bulmam Lazım. Bir tavsiyeniz fikriniz var mı. Son üç ayda sadece toplamda 800 gr Aldı. Kansızlık çıktı. Doktor zinco verdi iştahı açılsın diye ama şurubu içirmek o kadar zor ki

Merhaba arkadasim
Baska birinin ek gidayi vermesini denediniz mi hic? Genelde bebekler anne harici kisilerde daha kolay kabul ediyorlar; bakici vs gibi. Umarim hallolur canim ya, annemin hep dedigi gibi cocuk buyutmek zor zanaat arkadasim gercekten..

Merhaba arkadasim
Baska birinin ek gidayi vermesini denediniz mi hic? Genelde bebekler anne harici kisilerde daha kolay kabul ediyorlar; bakici vs gibi. Umarim hallolur canim ya, annemin hep dedigi gibi cocuk buyutmek zor zanaat arkadasim gercekten..
Annem Yada kayınvalidem de yedirmeyi denedi ama malesef onlarda da yemiyor. Gerçekten zormuş ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Kendi yorgunluğumu uykusuzluğumu umursamıyorum yeterki beslensin dinlensin ama yemiyor emmiyor uyumuyor nasıl büyüyecek bu bebişler ben bilmiyorum ki

Birşeylerle oyalayıp dikkatini dağıtıp yedirmeyi denesen. müzikaçmak,oyuncak göstermek vs.onun dikkatini çekecek herhangi bişeyle.

Lapa kivaminda yapip elinle vermeyi denedin mi?
Mesela haslanmis patates havuc vs catalla ezip parmaginla vermeyi dene. Genelde dis kasimak icin ellerimizi bile dire agizlarina soktuklarinsan agzini acar diye dusunuyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…