- 20 Nisan 2013
- 322
- 0
Hamıleyken nasıl dıkkatlı kılo alınır ?? Suan 72 yım .. Keskee ılk uc ay alınmasa dedıgınızz gıbı hamılelere yeme ıcme lıstesı verılse keskee ne ıyı olur ona uyardık dıyetısyenler hamıller ıcın program yapıyolar mıkı acaba?
Arkadaşlar iyi akşamlar...sizinle bir şey paylaşmak istiyorum hemde benim gibi olanlara bir faydam olur belki....dün sabah 10 da karın ağrısıyla uyanmıştım....tüm gün ağrıdı...doktorun tavsiye ettiği ağrı kesici ağrımı hafifletsede dindirmedi...gaz giderici tablette kullandım ,..ama gece 2.30 da hala ağrı çekiyordum ağrı çekmek sorun değil..ama düşükden korktum..sonra dualar okurken sızdım kaldım...eşimde evde yoktu şehir dışında...annemide uyandırmaya kıyamadım ....sabah 4.30 da ağrıyla gözümü açtım....yine ilaçları içtim...ve sabah 8 de sancım durdu yani 22 saat çektim....sabah doktoru aradım keşke gelseydiniz serum takardık dedi...gaz spazmı geçirmişim(devam ederse hemen gelin dedi...aklıma TATLI ELMA yağı geldi o an doktora sordum..kullanabilirsin dedi..(ben kızımın gaz problemini onunla giderirdim)..velhasıl bugün hemen yağı aldırdım...göbek deliğimin çevresine ve içine ayaklarımın altına sürdüm ve çorap giydim...nasıl rahatladım anlatamam....sizlerede bu güzel bilgiyi sunmak istedim...aklınızda bulunsun benim gibi sabaha dek kıvranmayın...ALLAH,A emanetiz.Rabbim keyifli ağrısız gebelikler nasip etsin..ve hayırlı doğumlar..
merhaba laurana, ben ılk doktor muayeneme 15 hazıranda yanı tam bat tarihimde gittim. kucucuk bır kese gordu ve kanda bhcg baktı 330 cıktı 3 gunde 75 den 330 a cıkmıstı. 4 gun sonrasına tarıh verdı gebelıgımden emın olmak ıcın, gittim ve keseyı gordu ve randevumuda temmuz 1 ve 2 dedı ama ben dedım kı bıraz gec gelebılır mıyım erken gelıp duymak ıstemıyorum,duyamazsam dıye korkuyorum ve doktorum olur sen nasıl ısersen temmuzun ılk haftasında bır gun belırlersın dedı.bende Allah nasıp ederse 6 temmuzda gıdecegım kalp atısını duyacakmısız inşallah bu sefer bebeğımın kalp atısını duyabılırım.
senin ilk bebeğin neden dusmustu bir sakıncası yoksa onu merak ettim.
inşallah cnm bizler kilo almayız ilk aylarda bebişlerimiz alırlar..gerçi alsaka önemli değil herşey onlar için
bu kremler niçin canım benim doktorum hiç önermedi de böyle şeyler
daha önce mantar olduğumda eczane bana da travazol krem vermişti kaşıntı gitti yanma başladı daha da arttı enfeksiyon sonra üniversite hastanesinde profesore gittim ve bu kremde kortizon var oraya sürülmez bu niye kullandın diye bana kızdı daha hafif formullu başka krem verdi bence bi araştır canım sürmeden önce
canım çok hafifte olsa idrar yolu enfeksiyonu çıktı tahlilde, doktorum da krem ve şampuan verdi..
papatya cayi da olmuyor demek... ee sizler ne iciyosunuz kizlar????
bi de bizim bayadir hic iliski olmuyor biraz korktuk, ne yapmak lazim acaba dr a gidenler, dr bi sey dedi mi??
bi de hah benim evde bi kitabim var, orda hamileler icin ornek beslenme menusu diyordu onu aksam eve gidince yazayim ins..
teşekkür ederim canım süt içemiyorum gerisi ok.Kızlar ben diyetisyene gidiyorum sizlere neler yememiz gerektiği konusunda bilgiler vereyim yardımcı olurum inşallah..günde mutlaka 2 bardak süt,peynir ve 1 kase yoğurt ye dedi..haftada 2 gün balık ve et yiyebilirsiniz..tavukta yiyebilirsiniz ama ben tavukların doğal olduğunu düşünmüyorum..1 porsiyon meyve ve 12 adet badem,fındık yada ceviz yiyebilirsiniz..kurubakliyat yemek isterseniz öğlen yiyin akşam sıkmasın diye..içebiliyosanız bol su için havalar çok sıcak malum..benden şimdilik bukadar
papatya cayi da olmuyor demek... ee sizler ne iciyosunuz kizlar????
bi de bizim bayadir hic iliski olmuyor biraz korktuk, ne yapmak lazim acaba dr a gidenler, dr bi sey dedi mi??
bi de hah benim evde bi kitabim var, orda hamileler icin ornek beslenme menusu diyordu onu aksam eve gidince yazayim ins..
beril senin miden bulaniyordu degil mi? bulantin olunca regl agrisina benzeyen agrilar da eslik ediyor mu bulantiya? benim bugun ogleden sonra hafiften bulantim basladi ama ara ara hafif regl sancisi da geliyor...hareket de etmiyorum, surekli oturur vaziyette ders calisiyorum ( ekim ayinda doktora savunmam var, nasil becericem bilmiyorum )....tatli bir agri aslinda,...deli miyim neyim?
gerçekten mi ya,ben bir kez kullandım bugün.. yarın aile hekimime sorayım canım.. teşekkürler uyardığın için..
gerçekten mi ya,ben bir kez kullandım bugün.. yarın aile hekimime sorayım canım.. teşekkürler uyardığın için..
hem hamilelik, hem doktora çalışmaları çok çalışkanız, maşallahcanım adet ağrım cok ayakta kalınca oluyor akşam yürüyüşe çıktık eşimle, 2 km yürüdüm, yolda defalarca oturmak zorunda kaldım, evde iş yaparken de o ağrılara maruz kalıyorum, ama otururken uzanıp yatarken vs hiç agrım yok.. bulantıyla ilişkili değil benim, bulantılar istediğim şeyi yerken pek olmadı bugün, o yüzden canım ne isterse hemen pişirip onu yiyorum:))
sorma ya eşim rica etmesine rağmen almadı, oysaki çok hevesleniyordu gecen de görmemişti, yabancı gibi ultrason resmiyle yetindi.. bende demiştim gel videoya cek vs diye, düşünemiyorum dr ne derdi acaba:)) çok tatlı bir bayan ama buraya kadarmış, emseyde şükran hanıma gideceğim kesin, inş sıkıntı olmaz.. valla ben kremi sürdüm bile özellikle sordum tüm hamilelere veriyoruz dedi.. şampuanlada yatarken yıkayıp yatayım diyorum.. Bebişler Allaha emanet, Rabbim korusun inş..
benim adetten 4 gün sonra (yani 4+4 te 8121 di.. öncede 2 kez hcg baktırdım 2 günde 4 kat artıyordu.. 8000 leri görünce tırstım, daha da bakmıyorum :)) neden bu kadar yüksek dedim, kişiden kişiye değişir , sorun yok dedi.. Tabiki haberdar ederim seni.. sen de yaz mutlaka..
2 km? aman gozunu seviyim, yurume bir daha o kadar cok...12. haftadan sonra yurursun...tamam, hafif tempoda yuruyorsundur muhakkak ama ne biliyim...doktor spor konusunda birsey dedi mi? ben daha hic doktora gitmdigim icin sizlerden yardim aliyorum :)))
tez icin surekli bilgisayar basindayim ve yalnizim...bazen cok bunaliyorum ama bebis icin herseye deger...