- 5 Eylül 2008
- 6.147
- 36
- 39
Benim adımda farsça sorun yokAnlamı güzel olsun arkadaşım. Mert kuranda da geçiyor. düşündük Mert'e karar verdik. Yine de teşekkürler fikrin için
kayra anlam olarak erkek isimi ama çevremde kızına verenler de var. çoğu iism de öyle kullanılıyor sıkıntı yok. Eymen de kayra kadar güzel.
Ben de mert koymayı düşünüyorum hayırlısıyla. Isimleriyle yaşasınlar inşallah yavrularımız... Karar vermeniz dileğiyle :)
benim oğlumun adı nasipse ATA olacak..
2. adı koysakmı ne koyabiliriz dıye düşünüyoruz.
Sizin içinize sinen en doğrusudur ben sadece fikrimi paylaştım Türkçe Öğretmeni olduğum için dikkat ediyorum özümüze uygun isimler kullanmaya :) Ayrıca halam hafız, kuranda mert isminin geçmediğini zaten kuranda geçen her ismin de anlamının uygun olmadığını söylediği için Mert isminden vazgeçtim.Allah hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar kısmet etsin ama isim bulmak gerçekten çok zormuş :)
doğru söylüyorsunuz. benim arkadaşlarım arasında da ermenice kürtçe isimler çok popüler oldu şimdi:)
merhaba kızlar ben bunları seçtim ama karar veremedim soyadımız alkan hangisi en güzel olur ( doruk-kuzey-emir-yağız-giray-ılgaz-yalın-vural )
Emir Alkan çok uyumlu duruyor :)
Kızlar ;dikkatimi çekti devamlı kayra ismi telaffuz edilmiş, anlamı çok güzel de şarap markası.Biz de Allah kısmet ederse İlbey koymayı düşünüyoruz oğlumuza.ikinci bi isim istiyoruz,bulamadık.Ben Kuranda geçen bi isim istiyorum.
Biz kerem ismine karar verdik ikinci oğlumuz :) Ağabeyimiz buldu adını mutlu ve sağlıklı olsunlar .Kayra ismini biz de çok begeniyorduk ama kayra eski Türklerde tanrisal özellikler tasiyan bir kahraman adi. Bu yönüyle bize uygun gelmedi eledik.
Simdi TUNA, KEREM, GİRAY arasinda kaldik. Hangisi daha guzel sizce. Fikir verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Biz kerem ismine karar verdik ikinci oğlumuz :) Ağabeyimiz buldu adını mutlu ve sağlıklı olsunlar .