2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

tuti!Biri tuttu demişsin?Düştü mü sonra? Esasında takılmamak lazım bunlara; Hakan bey gerekeni yapıyor ama işte insan hesaplamadan, karşılaştırmadan... yapamıyor. Benimde şimdiye kadar yumurta açısından bir sorunum olmadı ama işte kalite durumu nedir bilmiyorum; onu yaşayarak göreceğiz Senin yaşın hakikaten çok genç. Olur mutlaka... Ben o yaşta yeni evlenmiştim. Lay lay lom geziyordum sağda solda. İlk 4-5 sene hiç düşünmedim. Sonrasında da doğal yoldan olan benden hoşlanmayıp terk etti :)
Ya şu yumurta toplamada "uyutun beni" diyecek misin? Ben söylemeyi düşünüyorum. Göz görmeyince gönül katlanırmış.... :44:

bende 11 mart ta test sonucumu öğreneceğim heyecanlıyım

evet biri tuttu 3 ay 3 günlükken düştü. benim bünyem biraz zayıf bide vitamin eksikliğim falan vardı cok da dikkat etmeyince düştü bebegim. bu sefer memlekete gidip annemde kalacagım gerekirse kıpırdamayacagım bile ,bi kere acısını yasayınca daha iyi anladım degerini.sizin yaşınız kaç acaba? doğum kontrollemi korunmustunuz.uzun bi süre öyle korunanlarda sonradan zor oluyor diye duymustum ama bellide olmuyor tabi.sende mi düşük yapptın. yumurta toplama olayında zaten uyutuyolar,genel aneztesi oluyorsun hiç anlamıyorsun. benim döllenen yumurtaları koydukları gün önemli. o zaman idrar olayı falan olunca zor oluyor . ben bi diyecegim feryal hanıma bakalım o ne diyecek. cumartesi sorar sana yazarım. normalde hastanenin tanıtım kitapcıgında isteyen hastalar anestesili olabilir diyor. ben agrısını düşünmüyorum. idrarımı tutamamaktan korkuyorum.cok agrı olmuyor cünkü. bi tek yumurtaları içeri koyarken taktıkları alette az bi agrıyor.

arkadaşlar yarın test günüm hem heyecanlıyım hem korkuyorum bu gece uyuyamayacağım galiba sabah olsada biran önce yapsam daha önce yapmak istemedim testi

Öyle bir yazmışım ki sanki 40 yaşındayım hissi oluşmuş :)
Senin kadar çıtırık değilim tabi ama kendime göre çok da büyük sayılmam. 33 yaşındayım canım ya.
29'umda doğal yoldan hamile kaldım; gelişimi ilerlemeyince aldılar. Ondan sonra olmadı zaten bir daha. Çok da üstünde durmadım.İki kez falan yumurta takibine gittim. Baktım olmuyo görünürde sebepsiz infertelite dedikleri için aşılama olsun az hormonla yırtayım bu işten dedim; ihtimali az tutmasının biliyorum ama "ne bileyim yaaa" kolay olanı seçtim. (Oysa takip vs açısından tüpten farkı yokmuş; yaşarken öğreniyor insan. Baştan bu kadar tecrübeli olsam hiç girmezdim o işe)
Ben tutmadığından emin kan için sırada beklerken aşılamada o günü görebildiyse vardır kesin bişeyler diyen gözlerle baktılar bana.

Aşağıdan kan sonuçları geldi herkesin Gülsün hanım yazıyo; "maşallah,en doğru yeri seçmişim. Hiç mi negatif olmaz kimsenin yaaa" dedim. Hepsi tüp bebekti hepsi pozitifti .Malum oraya pek aşılamaya gitmiyor insanlar. En az on BHCG yazdı yani duyduğum en düşüğü 108'di. Seninle de başlangıçta konuşurken tutuğunu ve kaybettiğini bilmiyorum ya "hayret" demiştim içimden, nasıl tutmamış. Ama şu an tutsa da tutmasa da bir kez daha doğru adreste olduğuma eminim. Gerisi Allah'a kalmış.

Acaba yumurtaları içeri koyarken taktıkları aletle aşılamada kullandıkları aynımı ki! Bana da idrara sıkışık gel demişti. Ben o odayı hiç sevmedim. Hele o spekulumu takarlarken tepedeki aynadan düştüğün hali izliyorsun falan yaaa, hiç insancıl gelmedi bana. Onurum incinmiş hissettim o pozisyondayken nedense... :S Sana da öyle oldumu; bu bana has bişeymiii!?

arkadaşlar yarın test günüm hem heyecanlıyım hem korkuyorum bu gece uyuyamayacağım galiba sabah olsada biran önce yapsam daha önce yapmak istemedim testi
Vayyyy bee... Ne sabır varmış sende yaa; 12 gün beklemişsin de sabahı mı edemeyeceksin :) Ben olsam en az 3 test heder etmiş olurdum.
Hakkında hayırlısı... :)

ee seninde yaşın daha gençmiş.evet bende merkezden memmunum iki gündür gitmiyorum. gün içinde bi kere arayıp neler yaptıgımı hangi ilaçları ne kadar kullandıgımı muhakkak soruyorlar. aşılama ile tüp bebegin tek farkı aşılamada yumurta ile sperm kendine kendine dölleniyor,tüp bebekte ise kendileri yumurtanın içine spermi enjekte edip kontrol altına alıyorlar. bence özelde yaptırdıktan sonra keşke hiç aşılama olayına girmeseydin.heralde yumurtaları içeri koyarkenki alet aynıdır. sende de acı olmusmuydu.ben tepedeki aynaya hiç bakmadım sadece dua ettigimi hatırlıyorum. şimdi rüya gibi geliyor evet biraz garip bir durum ama ben inşallah haftaya salı bu durumu tekrar yaşayacagım. bebeklerimizi hayırlısı ile kucagımıza alaçaksan ben razıyım ne yapayım. yeter ki yumurtalarım iiyi gelişşin

bende 11 mart ta test sonucumu öğreneceğim heyecanlıyım
aaa ne güzel hep beraber ayı gün heyecanı olacak o halderabbim yüzümüzü güldürsün inşallah
cnm sıkışık gel diyolar diye bende transfer anına kadar içebildiğim kadar su içer giderdim,işlem sonrası sonda takmak zorunda kaldık hep,çok canım yanardı,transfer heyecanını yaşayamazdım...bu sefer 3 pet bardak içtim sadece 20 dk önce filan ,yani tuvalete gitsemde olurdu gitmesemde o aşamada bıraktım,ama sıkışıktım çileye dönmemişti sadece,aaa süper ne ölçüde içtiysen bu ölçü süper olmuş dedi doktorum,yani işkence düzeyinde yapmamıza gerek yokmuş cnm ,transferden1,5 saat sonrasına kadar tuvaletimi tutabildim
cnm güzel haberlerinle gel inşallah,bizimde gözümüzü gönlümüzü aç,umut ol haydi bismillah

bende 11. günde yaptırmıştım 78 cıkmıstı

bana sabah tuvalete gitmeden gel idrare cıkma dediler. ben dayanamadım gittim . sonra su içersem tekrar gelir dedim içtim olmadı. onlarda kendileri su ile doldurdular. toplama sonrası da kendileri boşalttılar :)

Kızlaar ben geldimmm 6.gün değerim 38 çıkmıştı bugün tekrarladım 137 çıktıııı :) olduu olduu galibaaa

Kızlaar ben geldimmm 6.gün değerim 38 çıkmıştı bugün tekrarladım 137 çıktıııı :) olduu olduu galibaaa

hadi gözün aydın canım allah tamamına erdirsin rabbim kucağınada almayı nasip etsin rabbim bizlerede pozitif görmeyi nasip etsin şu cuma saatinin hürmetine rabbim inşallah banada nasip eder o duyguları isteyen herkesede transferden sonra neler yaptın bende ayın 20 de başlıycam 3. denememe inşallah yaradanım izin verirse nasip ederse beni bilgilendirirmisin tedavi boyunca yaptıklarını hayırlı cumalar

herkese hayırlı cumalar rabbim dualarımızı kabul etsin huzurunda açtığımız ellerimizi boş çıkarmasın sonuç bekleyenlere rabbim pozitif almayı göstersin kucağına almayıda sağlıklı sıhatli almayı nasip etsin hamile kalanlarada rabbim sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip etsin cumanın hürmetine rabbim annelik duygusunu herkeze tattırsın bizi mahrum bırakmasın yaradanım rabbim kolaylık versin hepimize o ol derse olur rabbim inşallah bizlerede nasip etsin yüzümüzü güldürsün bol bol dua edelim arkadaşlar birbirimize hayırlı cumalar

hayırlı olsun canım çok güzel olmuş bencee Allah'ım kucağnza almayı da nasip etsin..
bugün test günün müydü? ya ben hiç cesaret edip test yapamadım ama yarını da bekleyemez odum

Yok canım ya; bende hiç öyle bir acı olmamıştı. Hakan bey sağolsun çok dikkatli davranmıştı. Hatta; idrar kesesi boş su sıkalım mı dediklerinde "canı yanmasın.böyle deneyeyim" demişti. O an ordaki pozisyonda beni en mutlu een şey bu hassas düşüncesiydi sanırım.
Keşke demek için geç; ama "evet keşke" diyor insan :) Olan oldu demek hakkımda öyle hayırlıymış.

Bana hiç sormuyorlar neler yaptığımı ne kullandığımı falan. Sadece ultrason muayenesinden sonra kan sonucu çıkınca şunu şu kadar kullan diye aradılar o kadar. Bunlarda bi garip; kime ne yaptıkları belli değil. Sen 4. günden sonra her gün gitmişsin mesela; beni iki günde bir çağırıyorlar. (şikayetçi değilim)
Çatlatma iğneni vurdurdun değil mi dün akşam :) Hadi bakalım; yarın için ben bile senin adına heyecanlıyım. :)

Son düzenleme:
HIMM BENİM YUMURTA TOPLAMA İŞLEMİMİ HAKAN BEY, EMBRİYO TRANSFERİNİ MEHTAP HANIM YAPMIŞTI.hatta idrar kesem boş oldugu için su sıkmışlardı bana. valla ben ikidir bu tedaviyi görüyorum hep böyle arayıp sordular. ama benim ilaçlar saati saatine olmak zorundaymış. ondan olabilir. benim kanda hiç sorunum cıkmadıgı için hiç o konuda birşey demediler.herkesin sorunu farklı oldugu için yaklaşımları da degişiyor demekki. ben her gün hem kan verdim.hem ultrasona girdim. evet dün akşam onda catlatma iğnemi vurdum. yarın sabah yumoşlarım toplanacak ,inşallah herşey güzel gecer ikimizde muradımıza ereriz

hayırlı olsun canım çok güzel olmuş bencee Allah'ım kucağnza almayı da nasip etsin..
bugün test günün müydü? ya ben hiç cesaret edip test yapamadım ama yarını da bekleyemez odum
hayırlı olsun roose. sen nerede tedavini gördün

Benim doz düşük olduğu için ultrasonu gördükten sonra kana bakıp artırılması gerektiğine karar verirlerse ya da aynı da kalacaksa arayıp söylüyorlar. Başka da bişey yok :))

Büyük konuşmayayım ama; Hakan beysiz o kapıdan içeri adımımı atmam.
Diğerleri de iyi olabilir mutlaka ama o olunca daha bir güvende hissediyorum kendimi ben.

senin işin daha kolaymış :) öyle seçme şansı oluyor mu acaba. bende hakan beyi istesem. yoksa o gün sıra kimde ise o mu giriyor acaba transfer işlemine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…