2014 Ocak-Şubatta Tüp Bebek Tedavisi Yaptıracak Müstakbel Anneler... Hadi Toplanalım.

Yapma yaa...
Ama ben onu yaptırmak istiyorum! Yapması da lazımm...!Yarın kontrolüm var. MTHFR A1298C heterozigotumla PAI-1 4G/4G'yi de bir hatırlatayım. Dosyamda var ama gözünden kaçmıştır belki. O önemsiz dedi bu pıhtılaşma meselemi ama bence o kadar da önemsiz olmamalı.
Bende de ne yumurta olur ya pgt bakılacak
Bayağı yumurta toplarlar da çoğu fos çıkar giib geliyor bana
Yumurtalarım fos olmasa şimdiye kadar tutardı herhalde :44:

canım tnın biraz karışıkmış açarmısın???nedemek oluyor ki bu neden fos çıksın yumurtalar???hiç belli olmaz kötü düşünme,ona kalırsa bak bizdede bişeyler fos o zaman yoksa çoktan anne olmuştum:)))

Yüreğime su serptin... Ben nefret ederim kilodan. Bir şeyi yiyeceğim zaman yüz kez düşünür hesap ederim kalorisini falanını filanını.
Göbek olayından da tiksinirim. Şu kasıklarına doğru olan şişlik tedaviden sonra bebek yoksa hemen geçiyorsa ne yapayım atarım içime bir kaç gün. Ama öyle bir şişlik oluşursa herkes anlar benim bişeyler denediğimi yaaa... Çünkü normalde tahta gibi geziyorum ben... :44: Anlamasalar iyi. Eşim hariç kimsecikler bilmiyor şu an tüp bebek denediğimi ya da daha önce aşılama yaptırdığımı falan.

zayıfsan daha belli olur,bende zayıfım normalde,ama kendin anlarsın dışardan dikkatli bakmadıkça farkedilmio yaaa,yani eş,n farkeder ama arkadaşların anlamaz..benimde ailemin filan haberi yok bende söylemedim,kafam daha ediyor böyle anlayan olmadı

Ya tuanacığım!Öyle ya; her ay ovulasyonumuz oluyor, reglimiz düzenli, doktora gidiyoruz bişey yok. Yumurtayı doktorlara emanet ediyoruz.Nur toopu gibi oldu diyorlar yine bişey yok.E!Eşimde de bir sıkıntı yok. Demek ki diyorum benim yumurtaların dışı hoş içi boş. Öyle yaaa, bi sperm beğenip de döllenemediğine göre var bir sıkıntı...
Sen kaçsın bilmiyorum tabi ben,33 yaşındayım. Oldu oldu olmadı denemem bir daha; hayatımı farklı bir yöne çevirip yeyip içip gezeceğim. İnsan bu kadar zulüm yapar mı kendisine... Olmuyorsa Allah öyle uygun görmüştür deyip atmak lazım bu konuyu arkaya ve ben öyle yapacağım.
Hiç gelemiyorum sıkıntıya strese falan yaaa... Bi de bu iğne meseleleri canımı sıkıyo. Sonuçta hormon yaaniii.. Normalde ben nerde "organik" vaarsa peşine koşan biri olarak kendimle o kadar çelişiyorum ki şu an anlatamam sana.
İnşallah bu hormonlardan ilerde başımıza bir iş gelmez canım yaaa...

Glmesene
Sen de söylemedin demek; akıllı insanın hali bir başka oluyooo
Ne yaptın istirahat işini? Eşim bir iki gün izin alsın sonrasını ben hallederim diyorum ben de. Uzun uzun yatamazmışım gibi geliyor 5 gün falan yeter mi acaba...! :44:

Bu arada yarin transfer gunum. hayirlisiyla bebislerimm bana tutunur

evet evet pardon orada bi anlatım hatası olmus .ben antalyadan geldim toplam 15 gün kalıyorum diyecektim.transferden sonra iki gün istirahat edip öyle geciyorum antalyaya. evet yumurta toplama işleminde odaya alır almaz genel anestesi yapıyorlar gözünü geri elbiselerini cıkardıgın odada buluyorsun:) aç gittigin için kahvaltıda veriyorlar. hiç bi acı falan olmadı bende sonrasında. sadece cok hafif kasıklarda batma oluyor. o da önemli degil dediler.umarım senin yumurtalrında gerektiği kadar gelişir. hımm grip olayı kötü olmus ama o zamana kadar atlatır inş.umarım hersey gönlünce olur

ben ilk tüp bebek denememde cok şişmiştim. tedavinin sonuna dogru giydigim hiçbir pantolon olmadı. öyle ki geri eve kardesimin eşofmanı ile döndüm. ama bu tedavide yedigime içtigime dikkat ediyorumiki litre su içiyorum yogurt yiyorum. cayı bıraktım. yarın yumurta toplamam var ama bende su an hiç bi şişlik yok. demek ki dikkat etmek lazımmış.

E!İyi bağri; transfer günü aşılamada olduğu gibi olacağı düşünülürse en azından yumurta toplamada o ortamı gözümle görmeyeceğimi bilmek güzel. Kötünün iyisi :S
Sen yarın iğneni vurdur mis gibi c.tesi toplamalarını hallettir Sonrasında ve tabi öncesinde yine konuşalım kaç yumurtan oldu, kaçıncı gün embriyosu transfer edilecek falan filan :)

arkadaşlar bende dün doktora gittim regl 2. günüydü bana sadece doğum kontrol hapı verdi asprin vermedi haftaya perşembe tekrar gideceğim ve transfer günü verecek hayırlısıyla inşallah.aspirin vermedi çok aklıma takıldı sizler kullandınızmı? ve nekadar süre kullandınız?

evet cnm tebrik ederim dikkat etmek zor oluyor gerçektende,ama kiloda almamak lazım çok moralimiz bozuluyor..
aspirin tedaviden önce yuttum,tedaviye başlayınca kesildi taa ki transfere kadar,transfer günü coraspin ve clexane başlandı..
Bu arada yarin transfer gunum. hayirlisiyla bebislerimm bana tutunur
hayırlısı olsun canım inşallah rahat geçirirsin..inşallah sana ve bekleyen tüm tedavideki arkadaşlara tutunurlar,tabi banada

evet ya ben transfer gününü lokal anestezili istemeyi düşünüyorum. acımıyor falan demişlerdi ama ilkinde biraz acımıştı. en azından idrara sıkışık gittigin için kasıkların cok agrıyor. sonrasındada istesende yapamıyorsun idrarini.bugun gece 10da catlatma ignemi vuracagım, konusuruz yine

ben adetimin ilk gününden itibaren puregon kullandım,sen hangi merkezde tedavi görüyorsun? herkesi sorunu farklı oldugu için tedavilerde kullanılan ilaçlar ve süresi de farklı oluyor. ben tüp bebege gitmeden evvel doktor bana yasmin yazmıstı yumurtalar hareketlensin az diye. ama ben kullanmadım zaten benim eşimde sorun daha yaşım genç yumurtalarım düzgün calışmasa adetimi düzgün görmezdim diye düşündüm. bi de nedende dogum kontrol haplarından yararından cok zararını duydum bu da bi etken oldu. anatoliaya geldigimde hakan yaralı senin yumurtalarında hic bir problem yok bunu diyen neye göre dedi anlam veremedim dedi. ama dedigim gibi senin tedavinde uygulanacak yöntem farklıdır belki. Allah yardımcın oldun herşeyin hayırlısı

Local mi genel mi... O herşeyin farkında olduğumuzdan olmasında...
Uyutsunlar uyanayım hoopp odadayım şeklinde. :)
Ben de kontrole gittim bugün.
İlaçları kullanmanın 4. günü gittiğinde(perşembe) kaç yumurtan vardı senin? Hatırlıyor musun hiç?
Yarın kaçta orda olacaksın ve toplayacaklar bakalım... :)

Son düzenleme:
Merhaba...
Tüp bebek tedavisine başladın ve doktor sana doğum kontrol hapı mı verdiii_Anlayamadım ben.. :S
Aspirine gelince; onu ymurta toplanması ya da transferden sonra başlıyorlar genelde progesteron... ile birlikte

lokal olunca belden asagısı uyusuyor sadece. valla bence de ikisinide genel yapsınlar odada gözlerimizi acalim. benim ilk tedavimde ilk transfere giden anne adayı aglayarak gelmişti bende niye agladıgını sordugumda idrare sıkıştım ama yapamıyorum dedi. acıyor mu dedim yok dedi. sonra beni aldılar o bayan öyle dedigi için rahat girdim ama bekledigim gibi olmadı. bi de ben tuvaleti mi tutamamıs yapmıştım geri benim idrar torbama su doldurdular ameliyattan sonrada bosalttılar o da biraz sıkıntı yarattı :) valla ben hiç yumurtaların adetini sormuyorum. o zaman da sormamıstım. sadece yumurtaları topladıkları gün basımda bi kagıt buldum. orada sizden 15 yumurta aldık falan yazıyordu. işte 5 i döllenebildi. ben yarın orada olmayacagım. 36 saat gecmesi lazımmıs cumartesi sabah 10da orada olacagım

Hmm!Ultrason kontrolünde ölçüp ölçüp yazıyorlar ya. Belki ordan kulağına takılmıştır diye düşündüm. 15 yumurta çok ii yaaa...
Bakalım bu kez kaç alınacak 15 de 5 ise %30a falan denk gelir. Onu ii yapmamışlar. Peki kaçıncı gün embriyosu koymuşlardı sana?
Genel bir standart getirmişler mi yoksa 5'i zorladıkları da oluyormu merak ediyorum.

ha öyle hesaplanacak olursa tam saymadım ama 10_12 tane vardır. sagda solda toplam. zaten benim yumurtalarda bi sorunum olmadıgı için cok dikkat etmedim acıkcası.benimki coktu ama cok kaliteli olmadı işte. diger hanımlardan 7 tane 4 tane falan alınmıstı ama olacagı varsa bir tane ilede olur. sen içini rahat tut bence. bana 2 tane transfer etmişlerdi. biri tuttu.digerlerini donduracak kadar kaliteli bulmadılar.bana üçüncü gün embriyosu koydular. o zaman zarfında seni hergün arayıp kac yumurtanın döllendigini falan iyice anlatıyolar.beşi zorluyorlar mı bilmiyorum. bana gel dediler gittim. belki her yumurtanın döllenmenin zamanı kalitesi farklı olacagından sürede degisebilir. ben 25 yasındayım daha genc oldugun için yumurta rezervin iyi dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…