- 12 Nisan 2012
- 789
- 42
- 118
canım sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap,işe başlayıp çok memnun kafa dağıtan arkadaşlar var,benim işim stresli ve yorucu olduğundan ben evde daha iyi hissediyorum dinleniyorum,işin yorucu değilse bebeğine bir zararı olmaz,tabiki iş yerindede kendini yormaman ve sık sık oturup dinlenmen iyi olur,transferden bir saat sonra işe gidenler oluyormuşBu 3. güne özel bir şey herhalde ben de aynen böyleyim :) Transferden sonra değişen ilaçlarımız var ya belki onların yan etkisidir.
Bugün hatta bi ara resmen adet sancısı çektim. Biraz fazla ayakta kaldım bugün sinir oldum kendime. Öğlenden beri yatıyorum şimdi. Ya kızlar yatmak gerekiyor mu illa. Ben pazartesi işe başlayayım diyorum böyle zaman geçer sanmıştım ama geçmiyormuş. Kendimi bu kadar dinlemek istemiyorum. Ama sonra keşke de demek istemiyorumPazartesi transferimin 8. günü olacak. Tutunmuşsa o zaman zaten tutunmuştur di mi?
tebriklerbenim cumartesi transfer oldu pazartesi işe başladım hiçbir sorunum olmadı .
hayırlı olsun tedavintuti merhaba...
Ben de anatoliada dün başladım tedaviye. Daha önce aşılama yaptırmıştım orda. Tutmadı tabi.O yüzden tüp deneyelim istedik.
Kaç yumurtan oldu durumun ne? İlaç olarak Hakan bey ne verdi sana kaç doz kullandın ve iğneler kaç gün sürdü?
kaçıncı gününde baktırdınCanım ben bugün kan testi yaptırdım.Sabah idrar testinde pozitif silik çıkmıştı kan değerimde 38 çıktı 2 gün sonra tekrarlıycam.
tuti merhaba...
Ben de anatoliada dün başladım tedaviye. Daha önce aşılama yaptırmıştım orda. Tutmadı tabi.O yüzden tüp deneyelim istedik.
Kaç yumurtan oldu durumun ne? İlaç olarak Hakan bey ne verdi sana kaç doz kullandın ve iğneler kaç gün sürdü?
benim kac yumurtam oldugunu daha söylemediler. gecen sene 15 yumurta almıslardı. 5 i transfer edilecek duruma geldi. ikisini koydular. digerlerinin kalitesi iyi degildi zaten donduramadık. ben 15 gün hergün 125 puregon kullandım. 6 gündürde algarutran kullanıyorum. yarın aksam catlatıcı iğnemi olacagım. cumartesi günü yumurtalarımı toplayacaklar
Tamam canım mutlaka yazıcam.Cuma günü hem tahlil hemde doktor kontrolü var bakalım ne olcak
Teşekkür ederim canım inşallah; hayırlısıyla olur bu iş :)hayırlı olsun tedavinumarım herşey güzel olur
Sizdeki problem ne tuti? Ne kadar sıklıkta çağırıyorlar seni? Çok uzun sürmemiş mi yaaa? 15 gün... puregon( bana onu aşılamada vermişti; şimdi Gonal F kullanıyorum) ve olgarutran(sanırım bana verdiği cetrotide gibi bişeydir; yumurtalar birlikte büyüsün erken çatlayan olmasın diye)
Hmmm perşembe çatlatma iğnesi iki gün sonra da toplama yapacakalr demek. Umarım herşey gönlünce olur :)
cnm bizdede sorun eşimde tesa ile alıyoruz sperm...4. denemem ,transferim gerçekleşti 5. günümdeyimTeşekkür ederim canım inşallah; hayırlısıyla olur bu iş :)
Peki ya senin durumun ne?
cnm bizdede sorun eşimde tesa ile alıyoruz sperm...4. denemem ,transferim gerçekleşti 5. günümdeyim
benim eşimde sperm eksikliği ve hareketsizliği var. sizin probleminiz ne?ben ilk ayın 24ünde geldim muayeneye sonra dört gün gitmedim. iğnelerimi evde kendim yaptım. daha sonra algalutranı verdiler onu verdikten sonra hergün hem ultrasona hemde kan degerlerine baktırmaya gittim.galiba bende sorun olmadıgı için bu kadar kısa sürdü. umarım hersey yolunda gider
ahhh ahhhh bir bilsem bu sorunun cevabını,çok şükür her denemede sağlıklı embriyolarımız oldu,hepsindede pozitifi gördüm ama biri düşük,diğerleri kimyasal oldu cnm..kısmet değilmiş,neden olmadığını bir anlasam zatenAnladım canım yaaaPeki daha önceki denemelerde sağlıklı embriyo elde edemediniz mi bu yöntemle?
Şunu anlayamıyorum ben bu tüp bebek olayında; kadında sıkıntı yoksa; erkekteki de bilimsel tekniklerle halledilmişse
embriyo hazırsa hala nasıl olurda tutmaz bu bebek yaaa...
Ne sıkıntılı iş bunlar.
cnm geçmiş olsun gribi takma kafana bende sen gibi grip atlattım tedavi öncesi,üstelik en umutlu tedavimBeni de korkuttun yaaa :) E o zaman 15 gün iğne vurulmamışsın ki.Daha 10 gün olmuş 11. gün çatlatma iğnesi ve 13. gün de yumurta toplama olayın olacakmış. :)
İi ii; o halde ben de senden bir hafta sonra aynı gün başladığıma göre haftaya p.şembe bana da çatlatma iğnesini vurdururlar yumurta toplama da hafta sonuna senin gibi cumartesiye denk gelir. :) Yaşasıınnn... Sevindim buna. P.tesi salı da herşey yolunda giderse transfer olur.
Yumurta toplarken genelde olduğu gibi uyutacaklarmıymış sordun mu hocaya hiç? Ben daha o aşamaya gelemediğim için sormadım :26:
Bize gelince; ben de de eşimde de sıkıntı yok. Daha önce doğal yoldan hamile kaldım ama kısmet değilmiş. Sonra da olmadı bir daha. Acayip şanssız bir süreç oldu bizim tüp bebek yaaa; eşim h3n2 olmuş; şu yeni moda gripten. Acayip hasta... Gripten bişey olmaz yazıyor sağda solda ama spermlerden umutlu değilim artık yaaa...Aksi gibi hiç olmazdım ben de nezle oldum
Durumlar çok vahim bizde anlayacağın
cnm geçmiş olsun gribi takma kafana bende sen gibi grip atlattım tedavi öncesi,üstelik en umutlu tedavimfenaydım 10 gün yatak döşek yattım iğneler ilaçlar, hamileykende insanlar grip atlatıyor o yüzden korkma canım...kalitesini etkilemez
cnm 3 embriyo nakledildi 3. gün..ama doktorum genelde 3.gün transferi yapıyor,embriyo sayısı çok fazla değilse, evet cnm az kaldı tutnmalarını beklioruz bizimle kalsınlar artık,ama sende tedavinin ortasındasın anladığım kadarıyla,transfere kadar çoktan çoktan düzelmiş olursun merak etme,bende iğneler aşamasında hastaydım,inşallah hemencik toparlarsın kavuşursun kuzularınaSeninki öncesiymiş en azından :) Benimki en ateşli yerinde; hakikaten ateşli olmasa ii...
Son durumun nasıl şu an peki senin? 11 Marta az kaldı. Toplamadan kaç gün sonra Kaç embriyo nakledildi sana
cnm 3 embriyo nakledildi 3. gün..ama doktorum genelde 3.gün transferi yapıyor,embriyo sayısı çok fazla değilse, evet cnm az kaldı tutnmalarını beklioruz bizimle kalsınlar artık,ama sende tedavinin ortasındasın anladığım kadarıyla,transfere kadar çoktan çoktan düzelmiş olursun merak etme,bende iğneler aşamasında hastaydım,inşallah hemencik toparlarsın kavuşursun kuzularına
canım hiç düşünme kendini akışına bırak..benimde en sevdiğim kısımlar opu kısımları olmuştur hep,gözünü kapatıosun açıosun bitmiş oluyor:))ama tedavide genel olarak hiçbirşey planlandığı gibi olmuyor bu kez biz hayal kırıklığına uğruyoruz,o yüzden hayal kurmayı araştırmayı bıraktım,doktorlara kendimizi teslim etmekten başka çare yok...cnm evet 5. gün blast oluyor ilk tedavimde blasttı iki adet yerleştirmiştik düşük oldu,biri tutmuştu,kimi canlı iyi dio kimi dondurulmuş iyi dio,yani diolarda diolar,o yüzden bizim için en iyisi sağlıklı ve bizimle kalan embriyo öyle değilmi,gerisi hikayeMakalelerden okuduğum kadarıyla en iyisi 5. gün transferi oluyor. Embriyo iyice gelişmiş oluyormuş. Tabi o senin de dediğin gibi çok yumurta varsa bekletilecek bir durumdur. Hani kaybetme riski göze alınabilir bir kaçının daha gibilerden sanırım.Herkese gülmez o şans o ayrı mesele :)
3. gün için de 6 hücreliyse iyi diyorlar. Amannnn ne bileyim işte... Olacağı varsa olacaktır. 3 de bekletsen 5 de bekletsen aynı esasında; sadece birinde içinde birinde dışarda beklemiş oluyorsun.
embriyolarının genetik incelemesi yapıldı mı tuanamsal yaaa? Ben onu yaptırmak istiyorum. Ne olur ne olmaz. Ekstra söylememe gerek varmı ki acaba doktoa yoksa onlar zaten yapacak mıdır bilemedim.
3 embriyo çok yüksek bir rakam yaaa :) ne iyi doktorun varmış senin :) Nerede yaptırdın? İnşallah ikiz olurlar. (Üç gözümü korkutuyo benim)
Ben üçüncü iğnemi vurdum daha bugün. Yolum bayağı uzunOperasyonlardan da tiksiniyorum açıkçası. Hiç insancıl gelmiyor bana yaşanılan o sahne! Ama başa gelen çekilir değilmi...
cnm bu arada pgt için evet doktorunla konuşman lazım,yine embriyo sayın fazla ise yapılabilior die biliorum,bu kez yapacaktık pgt ancak baktık iyi gelişior doktorum gerek görmedi,sende ilk olduğundan gerek olmayabilir cnm genelde tekrarlayan düşüklerde istiyorlarMakalelerden okuduğum kadarıyla en iyisi 5. gün transferi oluyor. Embriyo iyice gelişmiş oluyormuş. Tabi o senin de dediğin gibi çok yumurta varsa bekletilecek bir durumdur. Hani kaybetme riski göze alınabilir bir kaçının daha gibilerden sanırım.Herkese gülmez o şans o ayrı mesele :)
3. gün için de 6 hücreliyse iyi diyorlar. Amannnn ne bileyim işte... Olacağı varsa olacaktır. 3 de bekletsen 5 de bekletsen aynı esasında; sadece birinde içinde birinde dışarda beklemiş oluyorsun.
embriyolarının genetik incelemesi yapıldı mı tuanamsal yaaa? Ben onu yaptırmak istiyorum. Ne olur ne olmaz. Ekstra söylememe gerek varmı ki acaba doktoa yoksa onlar zaten yapacak mıdır bilemedim.
3 embriyo çok yüksek bir rakam yaaa :) ne iyi doktorun varmış senin :) Nerede yaptırdın? İnşallah ikiz olurlar. (Üç gözümü korkutuyo benim)
Ben üçüncü iğnemi vurdum daha bugün. Yolum bayağı uzunOperasyonlardan da tiksiniyorum açıkçası. Hiç insancıl gelmiyor bana yaşanılan o sahne! Ama başa gelen çekilir değilmi...
canım hiç düşünme kendini akışına bırak..benimde en sevdiğim kısımlar opu kısımları olmuştur hep,gözünü kapatıosun açıosun bitmiş oluyor:))ama tedavide genel olarak hiçbirşey planlandığı gibi olmuyor bu kez biz hayal kırıklığına uğruyoruz,o yüzden hayal kurmayı araştırmayı bıraktım,doktorlara kendimizi teslim etmekten başka çare yok...cnm evet 5. gün blast oluyor ilk tedavimde blasttı iki adet yerleştirmiştik düşük oldu,biri tutmuştu,kimi canlı iyi dio kimi dondurulmuş iyi dio,yani diolarda diolar,o yüzden bizim için en iyisi sağlıklı ve bizimle kalan embriyo öyle değilmi,gerisi hikayemesela geçen topicte değerim çok iyi geldi yine 3 transfer etmiştik,bi arkadaşın tekti embriyosu değeri çok düşük geldi,günlerce bekledik yükselmedide düşmedide,sonra ne oldu biliomusun,benim değerim düştü,arkadaşın değeri yükseldi ve bebişi ona tutundu yani kader kısmet canım zamanı geldiyse anne olacağız
Acikcasi bilemiyorum, bu konuyla ilgili bellibasli merkezler var ayrica Acibademi fazlasiyla ticari buluyorum. Bu alanda cok deneyim kazanmis ve hedefi basarili olarak mark haline gelmeye calisan yerlerde tedavine baslayabilirsin bence. Saniri, memorial , bruksel, bahceci ve sifa on siralarda. Sabirlar dilerimArkadaslar meraba bnde tup bebek yaptirmak istiyorum iki sefer asilama yaptirdim sonuc negatif acibademde tup bebek tutma orani nasil acaba bilen var mu yada onerdiginiz bir yer var mi
Merhaba, öncelikle hayırlısı olsun. Benim de Bahçeci-Fulya kliniğinde ilk tüp bebek tedavim başladı. Transferimin 5. günü. Aynı dönemde oradaymışız.
İnşallah güzel haberler alırız.
cnm kilo almamaya çalışıorum,dikkat etmeye çalışıorum bir veya iki kilo oynamıştır yada oynamamıştır,sadece iğnelerden haliyle karnım şiş hamileymişim gibi kasıklarıma doğru bir şişlik var tabi onun dışında bir fark yok,kilo kolay canım veririz evelallah yeterki olsun:)kilo alıp almamak sana kalmış anlıcağın,iştahın açıldığında çikolata vs yerine yoğurt,meyve filan tercih edersen almazsın kilo bişeycik olmaz,herkez alır die bişey yokEvet o değer olayına takılmıyorum ben hiç. Doğal yoldan hamile kaldığımda 2010 senesi falandı. Yine buralardaydım. Değerim regl gecikmesinden bir ya da iki gün sonra 16oo küsür çıkmıştı. Herkes bayram etti hamilesin diye. Bir başka arkadaşınki benden bir gün sonra 78 gibi bişey çıkmıştı. O üzüldü; "benimki kesin tutunamayacak bak senin değerin ne kadar yüksek" diye. Velhasıl onun nur topu gibi bir kızı oldu benim de sadece havam oldu...O gün bugün geçen yıl bir aşılama yaptırdım. Kilo almak istemediğimden tüpe cesaret edemedim.Sonuç; tık yok... Sahi; kilo aldın mı çok yaaa...? Ben hiç almak istemiyorum...
Senin yumurtaların güzel gelişiyor anladığım kadarıyla maşallah... Umarım bu kez tutunur sana en az biri...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?