Öyle bir yazmışım ki sanki 40 yaşındayım hissi oluşmuş :)
Senin kadar çıtırık değilim tabi ama kendime göre çok da büyük sayılmam. 33 yaşındayım canım ya.
29'umda doğal yoldan hamile kaldım; gelişimi ilerlemeyince aldılar. Ondan sonra olmadı zaten bir daha. Çok da üstünde durmadım.İki kez falan yumurta takibine gittim. Baktım olmuyo görünürde sebepsiz infertelite dedikleri için aşılama olsun az hormonla yırtayım bu işten dedim; ihtimali az tutmasının biliyorum ama "ne bileyim yaaa" kolay olanı seçtim. (Oysa takip vs açısından tüpten farkı yokmuş; yaşarken öğreniyor insan. Baştan bu kadar tecrübeli olsam hiç girmezdim o işe)
Ben tutmadığından emin kan için sırada beklerken aşılamada o günü görebildiyse vardır kesin bişeyler diyen gözlerle baktılar bana.
Aşağıdan kan sonuçları geldi herkesin Gülsün hanım yazıyo; "maşallah,en doğru yeri seçmişim. Hiç mi negatif olmaz kimsenin yaaa" dedim. Hepsi tüp bebekti hepsi pozitifti .Malum oraya pek aşılamaya gitmiyor insanlar. En az on BHCG yazdı yani duyduğum en düşüğü 108'di. Seninle de başlangıçta konuşurken tutuğunu ve kaybettiğini bilmiyorum ya "hayret" demiştim içimden, nasıl tutmamış. Ama şu an tutsa da tutmasa da bir kez daha doğru adreste olduğuma eminim. Gerisi Allah'a kalmış.
Acaba yumurtaları içeri koyarken taktıkları aletle aşılamada kullandıkları aynımı ki! Bana da idrara sıkışık gel demişti. Ben o odayı hiç sevmedim. Hele o spekulumu takarlarken tepedeki aynadan düştüğün hali izliyorsun falan yaaa, hiç insancıl gelmedi bana. Onurum incinmiş hissettim o pozisyondayken nedense... :S Sana da öyle oldumu; bu bana has bişeymiii!?
:) sende büyük sayılmazmışın. bana daha gencmişin falan deyince bende ne bileyim. daha buyuksundur diye düşünmüştüm. özelde yaptırdıktan sonra keşke direk
tüp bebek denese imişssin. demekki eşinin değerlerini yüksek buldular ki aşılama yapmaya karar verdiler. bizim degerlerimiz aşılama yapacak kadar değil (2 milyon) aşılama için en az 6 milyon olması lazım. sizin belli bi sorununuz yok diye aşılama mı düşündüler acaba. evet ya tüp bebekten hiç bi farlı yok. aynı işlem sadece aşılamada yumurta ile spermi yanyana koyuyorlar.tüp bebekte dölleyip koyuyorlar
bence aynı alettir. en o an hiç yukarıdaki aynaya dikkat ettim var mı yok mu onu bile bilmiyorum. şimdi senden duydum. ben direk gözlerimi kapadım dua ettim demek ki. ama o aleti koyarken acımayacak falan demişlerdi gayette acıdı yani. düşününce insan o kadar uğrastık onun acısını mı cekemeyecegiz falan diyor ama her ne kadar olsada insan stres yapıyor ya Allah yardımcımız olsun. ben haftaya salı günü inşallah yine o odada olacagım hayırlısı bakalım. sana gün verdiler mi yumurta toplama işlemi için falan gelişimi nasıl
Vayyyy bee... Ne sabır varmış sende yaa; 12 gün beklemişsin de sabahı mı edemeyeceksin :) Ben olsam en az 3 test heder etmiş olurdum.
Hakkında hayırlısı... :)