2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canım durmuyorlar ki kilo alsınlar hangi bölmsün ben de girdim sınavlara 2. sınıfım o kadar kötü geçti ki hakkımızda hayırlısı. aman canım kabız olmasın o daha bi zor öp eymeni benim için

merhaba, ayşe de çok hareketli ama kilo alımı devam ediyor. yalnız ben çorbasına muhakkak kıyma, et suyu, pirinç vs ile en az 4-5 çeşit sebze koyuyorum. bir de uzun da sürse mutlaka yedirmeye gayret ediyorum. gece yatmadan önce de hipp organik tam tahıllı yiyor. sanırım onun da etkisi var. gerçi doktorumuz çok rahatlatıyo kilo açısından. yaşında on kilo olsun yeter dedi. bundan sonra aylık gelişimi bişey ifade etmez çünkü bazı aylar hiç almayadabilir vs demişti geçen ay. yine de 300 gr aldı bi şekilde. ama tabi sürekli oyunlarla şarkılarla aline dikkatini çekicek bişeyler vererek ve bir öğünü bi saati bulucak sekilde aldı bu arada kahvaltıda da tek tek yedirmek zor oldugu için ben omlet yapıyorum. ılık ılık çok hoşuna gidiyor. hem de tereyağını labnesini ve yumurtasını bi kerede yemiş oluyor. dereotu, havuç vs ekleyince de seviyor. içine bi iki kaşık tahıl atmak da kaşık maması yemeyenler için iyi olabilir. ben denedim, epey lezzetli oluyor.

çorbalarına pancar ve mutlaka biraz sarımsak eklemenizi tavsiye ederim. meyvasına da bir tatlı kaşığı ceviz ve iki tatlı kaşığı tahıl koyuyoruz biz. kahvaltıda da bir çay kaşığı pekmez yiyor. bunlar da doktorun önerdikleri. bir de benim kızım kendi yemeyi çok seviyor. o yüzden bazı şeyleri minicik minicik parçalara bölüp önüne koyuyoruz. o zaman müthiş iştahlı yiyor. mesela zeytinini de başka şeyin içinde sevmiyor, ama elimle utup yediriyorum ve ısırarak yemeye bayılıyor. günde 4-5 zeytin mutlaka yiyor. bilemiyorum ne kadar etkliyor ama bana kendi yemesinin çok faydası var gibi geliyor. normalde hç sevmediği tatlar bile bu şekilde verince ilgisini çekiyor.

mümkn olduğunca, imkanlar dahlinde organik beslenmesini sağlamaya çalışıyoruz. en azından yumurtası, tavuğu, kaşık mamaları, bisküvisini organik seçeneklerden yana tercih ediyoruz. meyve ve sebzelerini de pazardan aldırmaya gayret ediyoruz. zaten nicelik olarak fazla yemedikleri için totalde çok büyük farklar çıkmıyor ortaya, biz de en azından nitelik olarak elimizden geldiği kadar kaliteli beslensin istiyoruz.

bebişlerle sağlıklı günler diliyorum...

bayanlar merhaba. oğlum gece çok sık uyanıyor diye daha önce yazmıştım. akşamları bir tatlı kaşığı pekmezi sulandırıp iki tatlı kaşığı veriyorum üç gecedir uykusu sanki düzene girdi. artık çok az uyanıyor.

Valla biz pekmezi cok seviyoruz. Kasik kasik yiyoruz ama uyku yine ayni. Keyfinden uyaniyor yani.

merhaba kızlar nasılsınız, aranızda yeniyim , bir bebeğim olacak hastane çıkışı olarak ne aldınız siz
ben bu sitede çok uygun buldum butikbebeden bile daha uygun ürünler sizce 7 'li hastane çıkışı yeterli olurmu yoksa 10'lu mu almak lazım illa siz daha tecrübelisinizdir bana bir yardım etseniz , bu arada doğumum nisanda :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla biz pekmezi cok seviyoruz. Kasik kasik yiyoruz ama uyku yine ayni. Keyfinden uyaniyor yani.
çok verebiliyor muyuz? ben sulandırıp veriyorum. dün oğlum hiçbir şey yemedi. bazen iyi oluyor bazen de ağzını açmıyor. üst dişler de çıkınca artık kaşığı görünce dişlerini kilitliyor

Hic sulandirmadim simdiye kadar. Kasik kasik dedigim kahvaltida 3-4 tatli kasigi yiyebiliyor. Uzum dut vs farketmiyor.daha fazlasini da yer ama ben vermiyorum, yogun seker iceriginden oturu.

Hic sulandirmadim simdiye kadar. Kasik kasik dedigim kahvaltida 3-4 tatli kasigi yiyebiliyor. Uzum dut vs farketmiyor.daha fazlasini da yer ama ben vermiyorum, yogun seker iceriginden oturu.
sulandırmadan içmedi. ben de bir tatlı kaşığına bir yemek kaşığında fazla su koyup 2 tatlı kaşığı içiriyorum. artık oğlum adım atmaya başladı.

oğlum bir iki haftadır adım atıyordu ama korkuyordu ve devamı gelmiyordu şimdi gülerek adım atmaya başladı yürümeyi oyun haline getirdi

oğlum uzun süre yoğun bakımda kaldığı için hastanede hiç kıyafet giymedi.biz hem tam atkım bir de yedili almıştık. bence yedili yeterli, hastane çantana yine birkaç tane daha takım koy. büyük oğlumda çok kıyafet değiştirmek zorunda kalmıştık

Ben bi tane 10lu takim almistim battaniyesi dahil. Dogunca onu giydi hatta kilolu ve uzun bir bebek olmasina ragmen 3 ayina kadar yikadik yikadik giydik. Bunun haricinde cantamiza 2 tane de 5li takimlardan koymustum, bir kac kere fazlaca kusmustu usumesin diye ustunu komple degistirmistik.

10 lu hastane çıkışı sanırım yeterli hello baby e bakabilrisin

bu günleri gösteren Rabbime şükürler olsun birlikte oyun oynamak çok güzel kovalamaç oynamayı çok seviyoruz benden kaçıyo yakaladım yakaladım dedikçe daha bi heyecanlanıyor gülücükler atıyor yeni yeni oyuncaklarına alıştırmaya nasıl oynanayabileceğini öğretmeye çalışıyorum bir iki oynuyo ben yanından kalkınca benim peşime geliyor o da, kelime olarak hala nett bi şey konuşmuyor ama bişeyler geveliyor baba mama gibi ne zaman kelime çıkacak bakalım kilosunu toparlıyoruz bakalım gitgide uykuda düzene girecek gibi aman nazarım değmesinde alkışı öğrendiğinden beri herşeye alkış yapıyor tv de alkış sesini duyunca o da yapıyor amin yapmayı da öğrendi gibi arada yapıyoruz artık konuşmalarımdan anlaması da çok güzel başka odada olduğunda çağırınca geliyor tekerli bi köpeği var uzunca ip bağladım bir tur ben gezdiriyorum sonra ona veriyorum hadi gezdir diye onunla yürüyo çok güzel oluyo gelişmelerimizden bir iki örnek bunlar ama arkadaşlar en güzeli onunla beraber gülmek yaptığım şakalara tatlı kahkalar atması beni çok mutlu ediyo herkese iyi geceler

ayyy ne güzel arkadaşım Allah bozmasın sağlıklı huzurlu büyüsün inşallah

nasılsınız sevgili anneler
bizde hiç uyku düzeni yok henüz gece 12 gibi uyusa 4 gibi kalkıyo ayağımda uyumuyo aramıza alıyoz yok orda da uyumuyo babasıyla peteğin yanında minderde uyuyo kendi kendine parmak emerek şimdi buna alıştık yatakta yatmak istemiyo yerlerde uyuyo kuzum yaaa
iştahımız iyi 2 gündür ishal gibiyiz 8.diş çıktı o biraz zorluyo bizi kilomuz 12 civarı boyumuz uzun zmn oldu bu ay konrolumuz var bklım henüz yürümüyoz cesaretimiz yoz ama kanepelerde fıldır fıldır
bunların dışında bu ay 20 de doğum günü hazırlığımız var alışverişe de gidemiyoz çok karlı buralar yollar kapalı
kafamda güzel hazırlıklar var konseptimiz 1 yaş temalı olucak kurabiye yapmayı düşünüyom
gelenlere hediyelik butik sabun siparişi verdik kıyafet tütü düşünmuyom etekleri çok hassas yıkanmaya gelmiyo hemen sönuyo
eeee kızlar sizde yazın yawwwww hem fikir oluruz
ahhhh ah geçen sene bu zmnlar yılbaşında yalancı doğum sancılarım vardı heyt ne günlerdi
kuzularınız mutlu musmutlu yeni bi yıl olsun inşallah

birkibirki cnm naptın nasılsın arkadaşım doğum günü hazırlıkları ne alemde
canım hemen hemen herşey hazır tütü etek kendim yapıcam dün alışverişe gittik bordo ve kırmızı tül aldım butik sabuna kocam netten alışverişi boşver dedi bende magnet siparişi verdim hayırlısıyla salı günü kutluyoruz kızının boyu kaç canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…