- 11 Mart 2008
- 56.599
- 4.466
Ana sayfada Pro üyelik var oradan..cnm ya birde pro üye nasıl oluyo ???
çok uzaktayım cnm bilecik
Kizlar nasil gidiyor yaramazlarla hayat kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Ben tam 1 seneden sonra 5 aralikta işe başlıyorum nedense korkuyorum ve endiseliyim oglen arasi eve gelecek sekilde 8-5 calisacagim sorun şu ki benim oglan bir suredir hicbir sey yemiyor sadece emiyor da emiyor. Sizce ona yemek olarak ne birakmaliyim dusunuyorum da babannesi sabah kahvaltisini ettirse zaten oglen ben gelicem emziricem. Ogleden sonra da az corba bi de az meyve yese kafi olur mu sizce?
selam canım, ben şubat annelerindenim ama cevap vereyim. ben de 5 kasım da işe başladım pek de istemeyerek benim de annem bakıyor. ben de öğlen eve gidip emziriyorum. artık ek gıdaları daha fazla almalı bizim minikler. belki de sen olmayınca mecburen gıdasını alacak oğlun. biz aşağıdaki gibi bir sistem belirledik tabii bazen kayıyor uyku saatlerine göre değişebiliyor. aslında ben evdeyken önce mamasını verir uykusu geldiğinde emzirerek uyuturdum ama şimdi tam tersi oluyor ben eve gelince emmek istiyor. 1 saat oynayıp yoruyorum acıksın diye, sonra da mamasını veriyorum.
sabah 8.00 anne sütü
sabah 9.30 kahvaltı
(aslında 11.00 gibi meyvesini almalı ama yemiyor bizimki, uykusu geliyor bu saatte)
öğlen 13.00 anne sütü
öğlen 14.00 çorba (etli sebzeli)
ikindi 16.30 anne sütü
ikindi 17.30 muhallebi/yoğurt+ meyve
akşam 20.00 çorba (etli sebzeli)
akşam 21.30 anne sütü
çorbaları 2-3 sebzeyi haşlayarak yapıyorum, patates, havuç, yer elması, brokoli, minik bir soğan, balkabağı, ıspanak oluyor genelde.içine pirinç, bulgur ya da mercimek koyuyorum. bir de dün ilk defa buğday ruşeymi aldık ondan da koyabilirsin. pişince de buzluktan çıkardığım 1 küp kemik suyu ile 2 küp eti içine karıştırıyorum, 1 tatlı kaşığı da tereyağı ya da zeytinyağı ekleyip hazırlıyorum.
Sizin duzeniniz bizim uygulamaya calistigimiz duzene epey benziyor gercekten. Ama sorun su ki ben evde oldugum surece uygulama hep yarim kaliyor. Cunku devamli emmek istiyor yani devamli midesine anne sutu gidiyor oyle olunca cok acikmiyor bu sefer ek gidalari reddediyor. Emzirmesem diyorum, bu sefer de cilgin gibi pesimde donuyor, ustumu basimi cekistiriyor aglayarak. Ise baslayinca dedigin gibi benim yoklugumda yer umarim, yoksa hem benim icin sıkıntı, hem onun icin. Ben de oyleyse gunluk corbasini hazirlayayim, kahvaltisini yedirir zaten babannesi sabah, ogleden sonra da corbasini verir. Oldu ki corbayi yemedi, yogurt meyve makarna vs gibi alternatifleri de bulundurayim oyleyse. Sagol canim.
rica ederim, eğisteyken nas çoksa yine de işe gittiğinde sağabilirsin canım. ama sen de benim gibi öğlen eve geleceksen sağmana gerek kalmaz. emdiği zaman acıkmama durumu bizde de oluyor artık mecburen emdikten sonra 1 saat ara bırakıp çocuğu o esnada oynatıp, aktivite yaptırıp biraz yormak lazım ki acıksın.
canım benim de korkum ben yokken uyumamasıydı. ama annem ayağında salladığında uyuyormuş. ben sallıyorum bazen çaresiz kaldığımda, bende uyumuyor mesela...Bu arada biz de emerek uyuyoruz. Siz de oyleymissiniz. Sen isteyken nasil uyutuyorlar peki? Bi yandan da onu dusunuyorum ya emmeden uyumak istemezse kendini perisan ederse diye.
canım benim de korkum ben yokken uyumamasıydı. ama annem ayağında sallauyiyacaguyuyormuş. ben sallıyorum bazen çaresiz kaldığımda, bende uyumuyor mesela...
kızım yürüdü 2 gün önce çok m
kızz gözün aydın nasıl oldu ilk yürüdükızım yürüdü 2 gün önce çok mutluyumşükürler olsun Allah ım
daha önce tek tük adım atmıştı babasının kucağındaydı babası koydu git kızım anneye diye geldi bana yarım metre vardı aramızda dürtme iyi olmuş bencekızz gözün aydın nasıl oldu ilk yürüdü
sende beni dürtünce bi bakıyım dedim
maşallah valla bizim kız şimdilik emekliyo ve kanepelerden tutanarak gidiyo korkusu var.daha önce tek tük adım atmıştı babasının kucağındaydı babası koydu git kızım anneye diye geldi bana yarım metre vardı aramızda dürtme iyi olmuş bence
çoktandır gidiyor kanepe duvar ne bulursa tutunuyordu korkuyodu babasıyla yendi korkuyu seninkinin yürümeside yakındırmaşallah valla bizim kız şimdilik emekliyo ve kanepelerden tutanarak gidiyo korkusu var.
bencede ara sıra yapmak lazım dürtmek lazım
Sizin duzeniniz bizim uygulamaya calistigimiz duzene epey benziyor gercekten. Ama sorun su ki ben evde oldugum surece uygulama hep yarim kaliyor. Cunku devamli emmek istiyor yani devamli midesine anne sutu gidiyor oyle olunca cok acikmiyor bu sefer ek gidalari reddediyor. Emzirmesem diyorum, bu sefer de cilgin gibi pesimde donuyor, ustumu basimi cekistiriyor aglayarak. Ise baslayinca dedigin gibi benim yoklugumda yer umarim, yoksa hem benim icin sıkıntı, hem onun icin. Ben de oyleyse gunluk corbasini hazirlayayim, kahvaltisini yedirir zaten babannesi sabah, ogleden sonra da corbasini verir. Oldu ki corbayi yemedi, yogurt meyve makarna vs gibi alternatifleri de bulundurayim oyleyse. Sagol canim.
Bizim bıdıkta gunduz anne sutu almak istiyordu. Doktoru kesinlikle artık ogunlerini yerine oturtun, simdi size parmagında cevirirse 2 yasında ne yapacaksınız dedi.. Yemezse ac kalsın, 1 saat sonra deneyin ama ana ogunlerinin yerine emzirmeyin dedi. Cok sukur yerine oturdu.
09:00 Kahvaltı
12:30 Corba + kefir
16:00 meyve + yogurt
geri kalanı emzirme zaten.
Bizim bıdıkta gunduz anne sutu almak istiyordu. Doktoru kesinlikle artık ogunlerini yerine oturtun, simdi size parmagında cevirirse 2 yasında ne yapacaksınız dedi.. Yemezse ac kalsın, 1 saat sonra deneyin ama ana ogunlerinin yerine emzirmeyin dedi. Cok sukur yerine oturdu.
09:00 Kahvaltı
12:30 Corba + kefir
16:00 meyve + yogurt
geri kalanı emzirme zaten.
aynen ben de beşikte uyutamıyorum eşim ve kayınvalidem hemen uyutuyorcanım benim de korkum ben yokken uyumamasıydı. ama annem ayağında salladığında uyuyormuş. ben sallıyorum bazen çaresiz kaldığımda, bende uyumuyor mesela...
gözün aydın. oğlum da arada ayakta duruyor, bir iki seferde birkaç adım attı o kadar. duvara, bizden destek alarak yürüyor parmağının ucuyla bile olsa tutması gerekiyor daha güveni yok. bir de hasta oldu krup oldu iyice cesareti gitti.kızım yürüdü 2 gün önce çok mutluyumşükürler olsun Allah ım