2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ben göğsüm boşalana kadar ısrarla o göğsümü veriyorum. bazen 4- 5 saati bulabiliyor boşalması ama sonunda yağlı sütü içiriyorum. bu ara benim kızımda yapıyor onu ağzına alıyor iki çekiyor bırakıyor keyf yapar gibi bende yatarak emziriyorum o zaman hem daha güzel emiyor hemde uyuyor dinleniyor

yok hiç olmadı çok şükür.göbeğin düşmüştür belki benim küçükken çok düşerdi yada göbek fıtığı olabilir mi?

ek besine gecen var mı,varsa nasıl geçiyorsunuz,ne ile basladınız

ben geçmedim ama yağsız tuzsuz baharatsız ne yersem onunda ağzına tutuyorum bir yalıyor. salatalığı çok sevdi emiyor bayağı elmayıda keza öyle. damak tadı alışsın diye yapmak gerek diyorlar yapıyorum :)

Bende aradım bu gün doktorumuzu 1 hafta ara verin sonra 2 damlayla başlayıp arttıralım dedi. Bende ara verdim bakalım. Bu arada bebişinede maşaallah... âmin inşaallah; )

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hanımlar 4aylık olduk artık bebeğimde kaliteli Zaman geçirmek istiyorum.annelik sadece yedir giydir yatır olamaz.ama nasıl vakit geçireceğimi bilemiyorum .nasıl oyunlar oynaya bilirim minik kızımla .oyuncaklarını sadece ağzına sokmaya çalışıyor bazen sokmamadınız için çok sinirleniyor alıyorum elinden.surekli kalkmak oturmak istediği için elinden tutup kalk kalk yapıyoruz.bir iki saniye oturup geri yatıyoruz.cee den de anlamıyor.ne yapayım ben bu cocuğa da mutlu olsun zekası gelişesin

şimdi oynanacak pek bişi yok oyuncaklarınıda tam tutamıyor ben bazen bacaklarımın arasına yatırıyorum ayaklarını dizlerine doğru iterek masaj yapıyorum otur kalk yapıyoruz parmaklarımızı sayıyoruz şarkı söylüyoruz ellerini tutup yüzüme fıstık yaptırıyorum "fıstık anne" diyoruz :)sonra ben ona fıstık oğlum yapıyorum bunlar çok hoşuna gidiyor çünkü ilgilenildiğini biliyor şimdi buna ihtiyacı var motor gelişimi içinde parmaklarını hissetmesi lazım onu öğreniyoruz ellerini ayaklarını kullanmaya başlamadn aktif bi oyun oynayamaz daha

evet cnm bu düşüncenle haklısın bende aynı şeyleri düşünüyom doğal olarak...
bnm kızımda haftaya 4 aylık olucak biraz uykucu bnm kızım,uyanık olduğu zmnlar elimden geldiğince ilgili olmaya çalışıyorum.
mesela altını açarken bi süre açık bırakıyorum hem konuşuyoz hem popomuz havalanıyo:)))) banyodan çıkınca hemen giydirmiyom bi güzel yağlayıp laf atarak giydiriyom mutfakta vakit geçirdiğim zaman uyanık olsa bile yanımda hem yemeğimi yapıyom hem konuşuyoz bu durumdan çok memnun oluyo
sürekli konuşma halinde bu onlara sevildiklerini hissettirirmiş daha çok küçükler anca bu şekilde onlara ilgi gösterebiliriz.
kucağımda yarı destekli oturmaya başladı bu şekilde etrafa bakınmayı seviyo,
eline salatalık veriyorum tutmaya çalışıyo, bugun ilk pikniğimizi yaptık tabi güneşlendik bi güzel
bunlar gibi cnm inşallah fikir vermişimdir :)

Teşekkür ederim kızlar güzel fikirler verdiniz . :) bazen ilgili bir anne değil miyim diye düşünüyorum.parmak saymak da güzel fikirmiş.başka oyunlar aklınıza gelirse yazın olur mu. Birde yürüteç kullanmaya nezaman başlanıyor.biraz hareketli benim kızım. Bir de Elimi ağzına götürüp ısırıyor dişi kaşınıyor olabilir mi erken değil mi

yok hiç olmadı çok şükür.göbeğin düşmüştür belki benim küçükken çok düşerdi yada göbek fıtığı olabilir mi?

olabilir canım göbeğim düşmüş çünkü yerinde atmıyo
her yerim ağrıyo yergunluk halsizlik var hiç bişey yapmak istemiyorum

Slm canm Allh bebegıne size hayırlı uzun ömürler versin...
Saglıklı ömürler versin inş ...
Bn 2012 agıstos annesi ve ocak 2015 anne adayı olarak sana fikirlerimi söylemk istedim belki yardımcı olurum
.. Ona dokun. Dokunmak bagınızı güçlendirir.
.. Konus muhakkak bebegınle gusel yumuşak ses tonlarıyla
... Basını oksa inan bu cok hosuna gıdecek ve senden gelen şefkat onu rahatlatıcaktır
...halıya bır yorgan at yumusak olsun gerekirse iki tane at kızınla beraber yatın yuvarlanın.. Yüzüstü yatır sırtına masaj yap buarada sürekli kızımmm gusellimm prensesimm artık ne dıyosan cigerparene hem şimdi yawas yawas hareketlenmiştir bırak yorgana istedigi gibi hareket etmeye calışsn annesi
... Sırt üstü yatır ayaklarını tutup ileri geri yawasca o arada fıs fıs kayıkcı .... Söleyebilirsin ben cok sölerdim
Şimdş kızım 21 aylık geliyo elimi tutuyo şışş şışş dıdıdı kayıkcıyı sölüyo guya teyzesi...
...senin elinde diş kasıyıcısı olaun sen tut yani dişlerine iyi gelicektir vermeden bi kaç saat önce dolapta beklettsen biraz serın olur dişlerinin kasınması normal iyi gelir ....
...kırmızı renkli oyuncakları tercıh et... Kırmızı renk tek dıkkat ceken ve cocukların ilk teşhisedebıldıklerı renktır ...
Ona gösterıp oyuncagı saga sola baktır bu arada ses tonlarıylada bi oyun yapabilirsin
Suan aklıma gelenler bunlar .....
Aklına takılan bişi olursa sizlere elimden geldigince cvp verebılırım
Özele msjda atabılırsınıx

olabilir canım göbeğim düşmüş çünkü yerinde atmıyo
her yerim ağrıyo yergunluk halsizlik var hiç bişey yapmak istemiyorum

naptın peki çektirseydin bi göbeğini benimde düşmüştü bir defa köyde damdan atlamıştım. sonra bir kadın geldi baş parmağıını göbeğime sktu döndü etrafımda iyice büzüştürdükten sonra ardından parmağını bir çekti tak diye bi ses ben şap diye sapasağlamım çok enteresandı

ayy ne enterasan bişeymiş o öyle okurken bi tuhaf oldum acımadımı

ne kadar sessiziz kızlar böyle nrelerdesiniz 4. ay knrolune giden arkadaşlar varmı ne yaptınız aşı maceranız nasıl geçti biz bu cuma günü 4 aylık olcaz yavaş yavaş farklı tatlara alıştırma işlemine başlıyorum siz ne yaptınız bebeklerinizin farklı tatlarla arası nasıl anlatın bakalım susmak yok ama lütfen

Bizim doktorumuz 4 ayın sonuna doğru başlayın tattırmaya daha öncesi erken henüz hazır değiller dedi. Ben 3.5 aylık olduktan sonra ara sıra biz meyve yerken yalattırıyodum vermemek lazım mış ozaman bile vitaminini ve şekerini alıyormuş. Ama dayanamıyorum sanki anlıyoda biz yerken azımızın içine bakıyor ama ara verdim öyle söyliyince zaten 4 ay 10 günlük olduk 10 gün sonra felan başlarım heralde. Ek gıda haricinde sabah akşam 30 ar dk güneşlendirmek çok iyimiş mutlaka yapın dedi. Birde oturma ve basma çalışmaları yapın 15 er dakika toplam gün içine yayarak. Gerçi ben bunları doktora gittikten sonra paylaşmıştım belki okumuşsundur ama olsun ses yokmu deyince ses veriyim dedim Havalar güzelleşince herkes kendini dışarılara attı kesin bebişlerde büyüdü elhamdürillah....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bende sadece tattıracam o yerken çok hoşuma gidiyo şapır şapır ettiriyo dilini iştahlı olacak inş. zaten bebeklere yemek yedirmesi çok hoşuma giderdi güneşlendirmeye çalışıyorum senn yazında okumuştum evet ama uyku saatine denk gelince kalıyo ne yapalım olsun artık düzene girer büyüdükçe

çektirecek yer bilmiyorum canım memlekete gidince artık inşallah

bizim 4 aylık aşısından sonra ateşimiz oldu
38i görünce calpol verdik artık,evdeki termometreye de güvenmedik(dijitaldi) acile gittik bir de orada baktırdık doğruymuş
sabah yine calpol verince nprmale düştü bir daha da olmadı şükür.
2. ay da ateşi 37,5 olmuştu.
bugün pikniğe gitmiştik,şimdi de çok huzursuz ağlayarak uyanıyor bağırıyor filan (
rüzgar mı çarptı acaba,arabasında da durmuyor ki kucakta olunca da rüzgardan çok korunmuyor. birşeyi yoktur inşallah
ateşi daha yeni atlatmıştık

hasta değildir inş. Belki gün içinde fazla yorulduysa ondandı huzursuzluğu bazen oğlumda uykuda emmde sorun yapıyo -mesela bugün- anlayamıyorum aslında ben devit3 yapıyor diye düşünüyorum biraz ara vermiştim iyiydi iki gündür yine aynı gaz yapıyo sanki onun sıkıntısına emmiyo sancılanır gibi oluyo kusuyo hasta falan değil çünkü gaz biraz çıkınca keyfi yerine geliyo böyle bi durumla karşılaşan var mı acaba merak ediyorum

Bir hafta sonra 4 aylık olacaz şükürler olsun Allahima
Ama bi haftadır saçlarım o!uk oluk dökülüyor
Çok mutsuzum 😧😧😨
Napmaliyim boyle olan varmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…