Evet Memorialın verdiği kağıtta ıkınmakla ilgili bir şey yazmıyor ama bana "ıkınma" diyen de yine memorial ekibi. Ben de çok bir etkisi olacağını sanmıyorum ama transfer sonrası kabızlık sık görülen bir sorunmuş, kabız olunca insan bu ıkınma işini biraz abartabilir diye uyarmış olabilir. Mesane konusunda bir ben abartamadım herhalde, ulstrasondan baktıkça su içmeye gönderdiler 2 litre su içtim anca istedikleri hale geldim :)
canım ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama işten niye çıkasın ki, izin almak istiyorsan raporlu izin de kullanabilirsin, dediğim gibi ben izin kullanmadım, işimi hiç aksatmadım, ama yaptığım iş masabaşı ve insanlarla muhattap olduğum bir iş değil. takıyorum kulaklığımı müzik dinleye dinleye işimi yapıyorum, haliyle beni yormuyor. senin yaptığın iş de uygunsa, çalışmaya devam edebilirsin.
o iğnelerin öyle bir özelliği var maalesef, ben progesteronu jel olarak alıyorum iğne kullanmadığım için bilmiyorum ama transfer günü yanımda olan kıza da önce o iğnelerden vermişler, senin bahsettiğin sorunu yaşayınca doktoru jele çevirmiş, doktorunla bir konuşsan belki sana da jel olarak verir progesteronu?
Transfer sonrası da verilebilir canım, şahsen ben diyetisyen kontrolünde 1 kilo verdim transferden beri, hatta gebe kalırsam ilk üç ay zayıflayacağım inşallah, normalde gebeliğe 45 kilo ile başlamam idealmiş, boyum biraz kısa da :) ama ben 50 kilo ile gittim diyetisyene, şu an 49'a indim çok şükür. 45 kilo gebe kalmış olsan, ilk 3 ay hiç kilo aldırmadan kalan 6 ayda toplamda 15 kilo alma hakkın olacaktı dedi. Ama 50 kilo başladığım için ilk 3 ay biraz zayıflatırız, sonraki 3 ay sabit tutarız ya da az alırız, son 3 ay da kilo alırsın zaten mecburen dedi. Benim gibi birinin doğuma giderken 60 kilodan fazla olmaması gerekiyormuş, o hedef doğrultusunda gidiyoruz bakalım, beslenme programıma uyuyorum. Tabi transferim yapıldığı için egzersiz yapmam yasak, herhangi bir hareketim olmadan vedim 1 kiloyu haliyle program biraz sıkı, sabahları bir dilim ekmek haricinde bütün gün hiç direkt karbonhidrat almıyorum, şeker derseniz hiç yok programda. Biraz da kas kütlem zayıf olduğu için ve kansızlık olduğu için et ağırlıklı bir beslenme programım var, sebzem var, meyvem var, peynir ve yoğurdum var, azıcık da kuruyemişim var işte badem, ceviz, hurma, kuru kayısı vs. Diyetisyenim ayrıca iğne ve hormon sürecinde kilomu korumuş olmamın çok iyi olduğunu söyledi, ona tam transferden bir gün önce gittim, böylece ölçümlerimi ve vücut analizimi de yapabildi, transfer sonrası gebelik ihtimali nedeniyle vücut analizi yapan tartıyı kullanamıyorsun çünkü vücuda az da olsa bir elektrik akımı gönderdiği için.