2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513

Hayırlısı olsun canım, eğer hamileysen de üzülme Rabbim böyle uygun Görmüş, rızkını verir, o kadar çocuk isteyip çocuğu olamayanları düşün.. Bize de yaz meraktayız :)


Daha erken tabi nasil olsa bigun oturacak.kendimi avuttum boyle diyerek sanirim

Elbet birgün oturacaklar canım dert etme, bizler herşeyi sabırsızlıkla olsun Görelim hemen istiyoruz, ama her çocukta bir değil kimseyle de kıyaslama bence..
Bende şimdi Eğitici oyuncak araştırıyorum bu aylarda zekaları hızla gelişiyormuş nasıl katkı sağlarım diye oyuncak arayışına girdim :)
 
Cok sukur kakasi temiz kizlar. Bepanten krem surmustum. Demekki makat catladi zorladigi icin.

Buarada ilk kez "tel sarar" yapmaya basladik
 
@cuteheart zorlayinca catladi demek canim. Arada nemlendirmek gerekiyor galiba. Benim oglan hala bez dolsurmadi. Iki gundur kati sekilde poposunda azcik kaka birikiyor o kadar. Zorlanmiyor da halbuki anlamadim.

D deniz1006 AAli de tembel teneke. Dönmüyor bile :) Birden yapmaya baslicaklar sasirtacaklar bizi.

O oferta ablama gittim gecen gun yurutec vardi oturttum Ali'yi. Once bi afalladi sonra bi hosuna gitti ki bayildi resmen. Oyuncaklari yemeye calisti falan. Ama tam kendini tutamadigi icin one kayiyordu ben de kaldirdim. Bizim icin erken galiba ama ablaminkini alip arada uc bes dakika koymak istiyorum bakalim.
Yani zarari var midir bilemiyorum. Hic bi cocuk gormedim ki yurutec yuzunden yumurtaliklarina bise oldu yuruyemedi surasi zarar gordu diyebilecegimiz. Kendi dusuncem tabi. Biraz sığ bakiyorum bu konuya.
 
Annen beni yurutece koymus. Aninda dusup.dusagimi patlatmisim. Sonra gerek kalmamis 8 aylik yurumusum.
Belki de o nedenle bana sicak gelmiyr yurutec
 
ben alistim artik onun tembelligine. Iyi boyle sakin cocuk :). Zeka gelistirici urunler icinde fisher price gibi markalarin sitesine gir bebegin ayini belirtince uygun olan oyuncaklari listeliyor. Guzel bilgilerde veriyir
 
Cok sukur kakasi temiz kizlar. Bepanten krem surmustum. Demekki makat catladi zorladigi icin.

Buarada ilk kez "tel sarar" yapmaya basladik
Hadi gozun aydin. Iyi olmasina sevindim. Bu catlak olayi cok oluyor.tel sarar nasil oynaniyordu yahu. Sarkiyi hatirladim ama hareketler yok.kolumuzu makara gibi ceviriyirmuyduk
 
Benim tembelde aynisi ya useniyor cocuk resmen.bu arada yurutecin eger varsa zarari hemen yurutecten oldu diyemeyiz. Arkadasin yumurtalik problemi dedigi kisirlik, uzun vadede belli olur yani. Benim dusuncem bezi oldugu icin iyi korunuyor bir sorun olmaz. ben kullanirdim ama benim oglum malum temvelliginden istemez yurutec falan. Amann kim yuruyecek simdi bunla der birakir kesin
 
Kızlar yurutec konusu konusulmus biz kontrolumuz de sorduk yurutec te ayaklarınin ucunda bastikları için hem çok gec yürümeyi ogreniyorlarmis hem de basma problemi oluyomus yurumeye basladiginda eğri basma falan gibi busefer de ortopedik ayakkabı yaptırmak zorunda kalıyorsunuz 3 yaşına kadar ve çocuklar çok çabuk büyüdüğü için de sürekli bi ayakkabı masrafı oluyor biz önermiyoruz dedi ayrıca yurutec le ev kazaları falan da çok oluyor dedi..gayet mantıklı açıklamalar yaptığı için vazgectik almadik..Tabi illa bunları yasicaz die bişey de yok ihtimal dahilinde..biraz tercih meselesi Bu konu
 
Saol cnm.
Elimizi ceviriyrz makara gibi. Cok sirin oldu yahu kuzu.

benim sipayi da birak kosmaya baslayacak. O derece hareketli. Ben yetisemiyrm ona cok yoruluyrm. Emeklemeye calisiyr zaten.
Hadi gozun aydin. Iyi olmasina sevindim. Bu catlak olayi cok oluyor.tel sarar nasil oynaniyordu yahu. Sarkiyi hatirladim ama hareketler yok.kolumuzu makara gibi ceviriyirmuyduk
 
Ben oglumda yurutec kullanmistim suan 5 yasinda bir sikinti gormedik kizim 6 aylik yine aldim koyuyorum cok seviyor
 
6.ay aşısı....

Kizlar dun 6.ay asilarimizi olmustuk. Aile hekimi eve gidince ates dusurucu ver kesin atesi yukselir demisti. Ama ben bilerek vermedim. Yukselise gore veririm demistim. Iyiki de vermemisim. Cok sukur 36.8 den yukari cikmadi atei. Bosa da ilaca gerek kalmadi. Masallah sakin bir gece gecirdik.
 
10 gundur ek besin aliyr ve bugun severek yedigi meyveyi bile reddediyr. Ne yaptiysam yemedi ;(
 
Daha erken tabi nasil olsa bigun oturacak.kendimi avuttum boyle diyerek sanirim

Canim cocukla alakali bence de,isteklerine gore yavas yavas oturtmayi dene derim..Bi kere de koyunca ohh oturdu olmaz zaten..yavas yavas denge kurmaya alisacaktir..

10 gundur ek besin aliyr ve bugun severek yedigi meyveyi bile reddediyr. Ne yaptiysam yemedi ;(

Asilariniz ates yapmamis cok sevindim.
Bizde de cok yukselmedi ilaca gerek kalmadi..

Farkli seyler ekleyerek vermeyi dene istersen?
Ya da bugunluk ara ver israr etme derim..
 
Israr etmedim cnm. Yoksa yemekten sogur.

Listesinde elma havuc armut var bu ay icin. Havucu zaten sevmedi. Elmayla armutu cok severdi. Ikisininde yemedi. Sanirim aşi biraz istahsizlik yapti. Bakalim sebze corbasini yer insallah. Onu da sevmedi ama anne sutu ekledim yemisti. Bugun de yer umarim.
 
Yurutec icin fikrim..

Bazi durumlari,bazi insanlarin kullanim hatalari sonucu diger insanlarin cok gozunde buyuttugunu dusunuyorum..
Mesela gobegi islanmasin diye dogdugunda bebegi yikamayin gobegi dusene kadar derler,bilincli annelerin ayirt edilebilmesi doktora degil bize dusuyor cogunlukla..

Yurutec ellerinden rahatca tutup yurutulebilen bir cocuk icin bence de soylenenler kadar zararli..O zaman yardimci olunmali muhakkak..Agirliklarda goz onunde bulundurulmali..
Ev icinde hafif yukseklikler varsa zararli,ellerini yurutecten uzattiginda dokunabildigi seyler kadar zararli,ve yuruteci gercekten zorlandiginiz anlar disinda cocugu surekli orada birakinca zararli diye dusunuyorum..

Ben yurutec kullaniyorum annem cok buyuk hevesle gitmis almis geldi :) O gun denedik 5 dk bile degildi..Annem geldiginde koyduk sadece yine cok kisa sureli..
Toplamda gun icinde 1 saati gecmemeli diye biliyorum..
Denge kurmayi ogrenme asamasinda bence buyuk katkisi oldu..

Zaten genel olarak yatiriyoruz,Sezen oturarak oynuyor fış fış kayikciyida ogrendi kureklere sarildi :) masallah..


Yani yalniz olup,cok zorlandiginiz anlarda kullanilabilir diyorum..
KULLANIM HATASI OLMADAN :)

Hislerinize guvenin..
 
Selam arkadaslarrr...
Biz 6. Ay asimizi olduk dun 4 adet 1 agiz 3 bacakti.... Gece saat basi telle kalkip ates olctum gece misil misil uyudu ama sabah ateslendi bu kadar uykusuzluga birde ates...mahwodlum ama simdi iiyiz....

Hafta sonu malum yarin pazar insallahh babisko bizimle ilgilenicek gucu wardir....
 
Slm kizlar.
Kısaca okudum.yazmak istedim. Yürütec 5.5 aylıkken aldık .kısa kısa sürelerde başladım .Kızım çok eğleniyor çok güzel vakit geçiriyor. Baya hareketli bir bebek. Denge kurmayı ayakları ile tam basmayı öğrendi. Ben memnunum sanırım erken yürüyecek. 6 ay 21 günlük.
Oturuyor desteksiz. Emekliyor .dişlerde geldi biliyorsunuz.
Dr kontrolünde jel vs istedim Dr gerek yok çocuk kendi kendine çıkarmış dişlerini dedi. Diğer disleri için istedim jel.
Mutlu bir bebek olduğunu sosyal ve nörolojik gelişiminin normal olduğunu söyledi.
Bu arada aşılarını hastanede yaptırdık.sagkik ocagiba yetusrmiyurm calistigim icin devletin ucretsuz verdiği aşılara 77 lira aldılar bizden.
Yer elması ve havuç çorbası verdim bugün çok sevdi. Dr yumurta sarısı ve çorba ya kıyma ekle dedi. Et suyu bide.
Sagliklar hepinize sevgiler
 
Saol cnm.
Elimizi ceviriyrz makara gibi. Cok sirin oldu yahu kuzu.

benim sipayi da birak kosmaya baslayacak. O derece hareketli. Ben yetisemiyrm ona cok yoruluyrm. Emeklemeye calisiyr zaten.
masallah bebisine bende tembelmisim annem oyle diyo.goruntu babanin fotokopisi ama huy bana benzeyecek anladilan.bizimde ek gidaya geceli bir hafta oldu. Benimkide ilk zaman yogurt istemedi elma yedi simdide tam tersi bugun elmayi yogurta katip verdim.yarin herseyi yer annesi.eger asiyla ilgisi olabilir diye dusunuyirsan belki istahsizlik yapmistir gecer hemen

Ben oglumda yurutec kullanmistim suan 5 yasinda bir sikinti gormedik kizim 6 aylik yine aldim koyuyorum cok seviyor
bende bir sorun olacagina inanmiyorum zaten fakat bahsedilen orunlar daha uzun vadede olabilecek seyler kisirlik gibi.daha oncede tazdim burda saatini kontrol altinda tutarak ve ergonomik bir urunle hicbir sorun olmaz
 
Herkese selamlar bende mayıs annesıyım temmuzda beklenen bebek 25 mayısta geldi erken doğum oldu kovezde kaldı bebeğim hep takip ettım ama yazanadım daha çnceki üyeliğimi bulamamıştım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…