2014 Mayıs Anneleri

BEBEKLERİNİZİN CİNSİYETLERİ NE OLACAK?


  • Ankete Katılan
    513
M mucizemmm fatmabetul16 fatmabetul16
burn tıkanıklığı konusunu okuyunca yazmak istedim bi dönem annne sütünü bende damlattım oğlumun burnuna buna bağlı olarak mı bilmiyorum ama sürekli yattığı taraftaki kulağında akıntı oldu. damlatmayı bırakınca gectı. ben artık burnu tıkandığında-genelde sabahları sümükçüklerimiz oluyor- 5dk da yıkıyorum oğlumu hemen çıkıyor sümükçüklerimiz. fizyolojik serum da okyanus suyuda kullandım nefesi kokuyordu bebeğimin bıraktım değişik böyle ıslak mayoyu unutursun da kokar ya öle bi koku oluşuyordu.
 
@cuteheart canım mesajını bulamadım ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun, ben de milletin dediklerini çok taktığım için sütüm gitti 15 kg verdim daha 4,5 aylık doğum yapmış olamam rağmen ah ne kadar önemsemişim diyorum halbuki ne kadar yanlış lütfen onların söylediklerini yaptıklarını kafana takma, bana da çocuğu olmuyor olmuyor dediler bak şimdi bebişler kucağımızda 4,5 aylık oldular bile hergün Allah'a şükür ediyorum. Umarım herkes hatasını anlar diyeceğim ama maalesef kimse hatasını anlamıyor o yüzden onları öyle kabul edeceksin yoksa daha çooook üzülürsün. Şimdi birşey söylediler mi gülüp geçiyorum yani sana da tavsiye ederim :)
Antepteydim hafta sonu ozel hastanenin projesini almak icin gorusmeye geldim, anlasamadik ama:KK43:(( yoksa 15 gunde bir ordaydim
Canım keşke alsaymışsın yaaaa, çok mutlu olurdum en azından buralardan biri ile oturmak isterdim :)
 
Canım al benimkinden de aynısı bizim buralarda malum deniz olmadığı için havuzlu villalar var, geçen ramazan bayramını o evimizde geçirelim dedik. Rengine sürekli ben bakıyorum, altını değiştir mama ver konuş bilmem ne felan artık bir gün dedim ki lütfen Rengin'i uyut ben sadece yarım saat havuza girip geleyim. Bana ne dedi biliyor musun..
Bak Ceren, ben zaten sabah 7'den akşam 8'e kadar çalışıyorum. Sana hizmetçi tutuyorum evde bir çöpü alıp bir yerden bir yere koymuyorsun yatak örtüsüne kadar değiştiriyor, çay istiyorsun çay, kahve istiyorsun kahve getiriyor. Müsade et bayram tatilinde ben de biraz dinleneyim. Eğer eve kadın gelmesin istiyorsan evet Rengin'in bakımını paylaşabilirim ama durum bu iken benden yardım bekleme dedi. Üst kata çıkıp horul horul uyudu canım. İnan var ya böyle birşey düşünebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi oysa ki ben o yokken hiç durmuyorum ki ben oturursam kadın da oturup çene çalıyor, ben ayaktaysam o da iş yapıyor ama bunu sevgili odunuma anlatamam çünkü bilemez. Neyse sağlık olsun ne yapalım biz "Evimizde Hizmetçisi Olan Kadınlar" olarak söylenmeyi bırakmalı ve işlerimizi yapmalıyız...

Valla ben iki çocukla sabahtan akşama kadar sadece süt sağma saatlerinde oturarak bitiriyorum bir günü. Bir de Demir'in faaliyet saatlerinde boyama filan yapıyorsak.
Evde o kadar iş oluyor ki, kadınla paylaşarak ancak yetişiyoruz. Farz-ı misal; o Deren'i yıkıyorsa, ben yemek yapıyorum. O kahvaltıyı topluyorsa, ben biberonları yıkıyorum. O biberon yıkıyorsa ben Demir'i gezdiriyorum. Çocukların ikisi de uyuyorsa o banyoları temizliyor, ben nevresimleri havluları değiştiriyorum. Eşim de biliyor bu durumu ama değişen birşey olmuyor. Bnce senin eşin de biliyordur ama söylediklerini söylemek daha işine geliyordur.
 
Canım tabiki ozluyorlar ama dedigim gibi kızım keyifliyken alıyor kucagina seviyor opuyor kokluyor oynuyor ama benim ihtiyacim olduğunda ya da ağlarken değil. .
Tabii ozman da hakkını yemeyim ilgili bi baba modunda ama sadece kızım keyifliyken. .

Sunu unutmamak lazim bebisler aglarken erkeklerin geneli korkuyor tedirgin oluyor..
Babam,abim,amcam vs genel boyle bnm gordugum babamla tartisacaktik nerdeyse birgun kizim siz bosuna anne degilsiniz ben dayanamiyorum dedi o koca adam..Caresiz kaliyorlar..
Esimde cok tedirgin oluyor canimi aciyor bilemiyorus diye ama kiyamiyorda aliyor kucagina gogsune dayayip dua okuyor sesli sesli..
Ama bendende o olsun bu olsun beklemiyor acikcasi..
Bir de biz dusundugumuzu onlarin yapmasini bekliyoruz ama yardim istemek her zaman en iyisi..
Soylenildigi halde yapmayanlar bambaska tabii..
 
Mayis babalarina ayar lazim belli ki...

Sener Sen ve Mujde Ar'in 'Salvar Davasi' adli bir filmi vardi bilir misiniz bilmem. Filmi ornek alip uygulamaya gecelim isyan bayragini cekelim :KK31::KK31:

Sanki orada bir grev mi sözkonusuydu, doğru mu hatırladım? Bizim tarafta o grevler de sökmeyecek te o yüzden sordum:KK43:
 
Sanki orada bir grev mi sözkonusuydu, doğru mu hatırladım? Bizim tarafta o grevler de sökmeyecek te o yüzden sordum:KK43:

Sizde hala.kardeş kardeş takılıyorsunuz sanırım, aynı bizim gibi.. Hani ihtiyaçtı arkadaş, anlamıyorum ki.. Adama hiç çekici.gelmiyorum artık! Tv karşısında sızsın, daha mutlu..
 
@cuteheart, çok çok geçmiş olsun.. Takma demek çözüm değil biliyorum, bende kv nin yaptığı herşeyi deli.gibi.takıyorum, üstelik aynı şehirde bile değiliz ama yetiyor işte.. İyisi yok inan.. Benimde oğlum var, Allah'ım beni iyi bir kv yapsın diye dua ediyorum.
 
@cuteheart canım mesajını bulamadım ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun, ben de milletin dediklerini çok taktığım için sütüm gitti 15 kg verdim daha 4,5 aylık doğum yapmış olamam rağmen ah ne kadar önemsemişim diyorum halbuki ne kadar yanlış lütfen onların söylediklerini yaptıklarını kafana takma, bana da çocuğu olmuyor olmuyor dediler bak şimdi bebişler kucağımızda 4,5 aylık oldular bile hergün Allah'a şükür ediyorum. Umarım herkes hatasını anlar diyeceğim ama maalesef kimse hatasını anlamıyor o yüzden onları öyle kabul edeceksin yoksa daha çooook üzülürsün. Şimdi birşey söylediler mi gülüp geçiyorum yani sana da tavsiye ederim :)

Canım keşke alsaymışsın yaaaa, çok mutlu olurdum en azından buralardan biri ile oturmak isterdim :)
Cok istedim guzel hazirlandim ama paraya vok dediler mimarlaridasinin yari fiyati olmasina tagmen ama olursa bi gelisme kesin bulusalim
 
Of ya canım okurken bile fena oldum. Bazı şeyleri yaşayıp ta tepkisini verememek, bana böyle yapıyorlar diye ifade edememek insanı ne kadar yoruyor. Birikince de işte böyle biryerlerden patlıyor. Doğal şifaya inanırsan, egzama gibi deri hastalıkları hep içeride baskılanan atılamayan stres, sıkıntı ve düşüncelerden kaynaklanır. Eşlerin ailesi genelde eziyet oluyor foruma bakıyorum da. Kartlarını açık oynayanların yanı sıra bir de böyle gizliden oyup deşenler var. "Gel bize sana bakalım dedim kendi gelmedi..." diyip geçecek mesela kayınvaliden birisi sorsa. Bir de o gelin neden senden bucak bucak kaçıyor onu düşün değil mi?
Çok üzüldüm, ne diyeceğimi bilemiyorum inan. Eşinin tavrı çok önemli. İnşallah bebeğin olmasıyla beraber size daha çok bağlanıp, önemli olanın ailesinin huzuru olduğunu anlar.
Buaralar ben de çok sıkıntılıyım. Adını tam koyamıyorum ama işte üç aşağı beş yukarı burada hep konustugumuz şeyler. Bugun sabah, yataktan çıkar çıkmaz yanıma bir çanta alıp evden çıkıp gitmek istedim ilk kez. İçimde bir sıkıntı, biraz kafamı dinlemek, biraz uzaklaşmak istedim. Düşünüyorum da, hayatım sadece ev olmuş gerçekten. Sıkıldığım şeyleri Demir ya da Dilber'le dertleşemeyeceğime göre, konusabileceğim birileri bile kalmamış çevremde. Var ama çok az ve zaman yok... Süt sağarken buraya giriyorum işte tek sosyal faaliyetim bu, siz de olmasınız vay halime!
Kalbim sancıyor sanki.... Demir'e bile tahammulum azaldı. Sütüm desen, birkaç gündür nerdeyse kesildi desem yeridir. Sanki onu bile umursamayacak bir sıkıntı var üzerimde bilemiyorum Allah'ın gücüne gitmesin, büyük bir derdimiz yok aslında ama bir şekilde rahatlamam lazım, hiç olmazsa çocuklarım icin
saol cnm.
Oyle iyi anliyrm ki seni. Gecen ben de ilk kez esimle bebegi evde birakip cekip gitmek istedim. Ev ve bebek oldu hayatim sadece. Bunaldim. Surekli hastalik ve korkular... Sonra icim yandi birden. Kendimi ogluma karsi cok suclu hissettim. Seni ben istedim simdi dusundugume bak dedim. "Anne olmak surekli vicdan azabi cekmekmis" cidden. Sen de ben gibi kendine her yonden cok yukleniyrsun. Biliyrm elinde degil, benim de degil ama ogrenmek zorundayiz. Bosuna yipranmamis annelerimiz diyrm kendim anne olunca.
Esimin Allahi var. Tek bir gun bile ailesi icin beni ezmedi. Ama onlara karsi da koruyamadi. Daha yeni yeni daha dogrusu ben ogluma hamile kaldigimdan beri koruyabiliyr cok sukur. Arada kayar gibi oluyr dengesi ama ben yerine getiriyrm mecbur. Baska turlu olmuyrm

Off ne bicim insan bunlar ya. Allah korkusu olan insan boyle eziyet etmez. Kayinpederine de ayar cekilmesi gerek. Ne kadar ayip yaptigi. Kaynana da tam cadi. Ay sinir oluyorum yasli basli inasansin iyi davran da torunun ailenin tadini cikar dimi... neyse Rabbim sana sabir evine huzur saglik versin...
Amin cnm aminnnn...
Keske insan olsalardi da simdi rahat etseydik. Yarin da bana geleceklermis yine stres basti.

Allah sana saglik ve sabir versin onlarada akil fikir seni cok iyi anliyorum ayni modelden 2 tanede bende var
Amin cnm.
ben anlamiyrm bu kvleri. Kendileri zamaninda yasadiklari sikintilari ne diye simdi bizlere yasatirlar ki... cok aci. Cok yazik.
 
Dün Demir'le parkta dolaştırıyordum. Yolda Dilber'den, son zamanlarda kendını nasıl hıssettıgınden, okuldan bahsedıyorduk. Oldukça buyuk bır sıte, taa fazla kullanılmayan arka gırış kapısına yaklasırken Asıye Hnm'ı (öncekı yardımcı) dusundum. Keske su son numaraları yapmasaydı, ne kadar alısmıstık, Demır'e karsı ne kadar ıyıydı dedım ve kafamı kaldırdım kı............on adım ötemde yürüyor.
Demır kostu gıttı yanına. Benım de gozlerım doldu bır anda onu gorunce. Epey konustuk. Sızden ayrılınca, hıcbıryerde olmadı çalısamadım. İş bulamadım, bır ıkı yere arada temızlıge gıdıyorum dedı. Herkes hamıle kadını yuzustu bıraktın, ahını aldın dıye kızdı, belın dogrulmaz dedıler ama ben sızı çok sevıyordum, o dönem psıkolojım çok bozuldu, hıç yapmayacagım işler yaptım dedı.
Deren'i ben buyutecektım kısmet olmadı dedı ağladı. Demır'ı kucagından ındırmedı, resmı halen evde bas köşede duruyor dedı. Gelıp Deren'i ve Demır'i görebılır mıyım ızın verırsenız dedı? Ben de cok uzuldum dayanamadım gel tabii dedim.

Gerçekten her anlamda çok kötü görünüyordu, hıç bız de calıstıgı zamanlardakı gıbı degıldı...

Çok garıp bır tesaduftu, anlatmak istedım....
Iste yine iyi niyetin cnm. Kalbimden geceni diyeyim. Iki gun sonda tekrar simarip tepene cikar bu eski yardimcin.
Dün akşam ben de patladım sonunda..yine sofra hazırladım uğraştım salatası çorbası 3 çeşit yemeği derken eve hasta olcam galiba diye geldi yemeği yedi sonrada kalktı eline sağlık falan yok..odaya geldi masa mutfak aynen duruyo tabagını bile kaldirmadi. .kizim agliyo tabi ben onu emzireyim die aldım uyumadi yere koydum baktım ki beyim iz kanepede sızmak üzere..yavrum kendi kendine oynuyorken ben de mutfağı toplayım dedim buarada çay koy da içelim dedi yatmadan..mutfaktan duyuyorum kızım agliyo adamın umrunda değil bekliyorum ki kucagina alcak oyalıcak ama yok 10 dk tabakları makinaya yerlestirene kadar ağladı kızım en sonunda geldim ki totosunu dönmüş uyuyor ya da uyuyo numarasi yapıyor:KK62: çok canım sıkıldı söylene söylene aldım kızımı kucağıma tekrar mutfağa gittim toparladim bi elimde yavru..çayın da altını kapadim icmeyiversin dedim..uyaninca da hicbisi olmamış gibi kızımı öpmek istedi git dedim opemezsin agliyo ken bakmiyosun kızın yüzüne şimdi de opemezsin git uyu..o da bana kızdı küs uyuduk işte poff. .:KK42: Çok canımı sıkıyor bu aralar regl olamadım zaten gerginim..
Oyyy. Cok ayip etmis esin. Yazik kuzuna. Neden yardimci olmuyrlar ki sizlere...cok kiziyrm...

kaçtır yazıyım diyomm unutuyorum bizim dr bebiş için muhallebiyi devam sütü ile yap kesinlikle su kullanma dedi keşke zamanında süt sağsaydım poffff :KK43:

CUTE canım çok geçmiş olsunn gececek inşallah bu stresli dönemlerr kafamda egzema var demişsinya o nasıl bişe benim de başımda yaralar oluştu kaşınıyo kepek gibi dökülüyo dr da gitmedim bende demi ondan var acaba
Saol cnm.
Basimin etrafini cember gibi sardi. Beyaz kabuklu yaralar. Koparirsan alti pembe pembe cikiyr cnm. Benim asiri derecedeydi.
 
Eşimin mantığı, yardımcı tuttum sana, benden hiçbirşey bekleme şeklinde.
Demir'i tuvalete götürmesi gerekse ya da Deren'i beş dk tutması gerekse bir süre sonra yüzü düşüyor, söyleniyor hemen.
Çoğu haftasonu o yokmuş, ben evde iki çocukla bekar anneymişim gibi geçiyor.
Böyle anlattıkça kendi derdimi deşmek istemiyorum ama şuara çok doldum sanırım kendime engel olamıyorum.
Yaz guzelim. Tutma icinde. Bi burasi var rahatlayabildigimiz.

Hayır düşünmüyor
Öyle günlerde bir de azar işitme potansiyelim yükseliyor:
"Bir haftasonum var! Tabii ben de hata dinlenmek gibi bir hayal kuruyorum! Uykusuzluktan ölüyorum! Ben spora gidiyorum! Vb gibi...."
Benden çıkarmazsa Demir'den çıkarıyor
Benden çıkarmasını tercih ediyorum çünkü ben davranışlarını değiştiremesem de cevabını veriyorum
Zavallı Demir'cik ağlıyor
Ben artık hiç ağlamıyorum
Tatilde bir iki kere yalnız kaldılar hemen siniri bozuluyor ya çocugun eline vuruyor ya da bacağına
Eline vurması (Demir halen parmak emıyor ona kızıyor)
Bacagına vurması da kardesını uyandırdı ana kucagına vurup dıye...
Çok konusuyorum çok anlatıryorum ama nafile can çıkar huy çıkmaz
Boyle giderse cok fena patlak verecek vucudun cnm. Dikkat et.
 
Canım al benimkinden de aynısı bizim buralarda malum deniz olmadığı için havuzlu villalar var, geçen ramazan bayramını o evimizde geçirelim dedik. Rengine sürekli ben bakıyorum, altını değiştir mama ver konuş bilmem ne felan artık bir gün dedim ki lütfen Rengin'i uyut ben sadece yarım saat havuza girip geleyim. Bana ne dedi biliyor musun..
Bak Ceren, ben zaten sabah 7'den akşam 8'e kadar çalışıyorum. Sana hizmetçi tutuyorum evde bir çöpü alıp bir yerden bir yere koymuyorsun yatak örtüsüne kadar değiştiriyor, çay istiyorsun çay, kahve istiyorsun kahve getiriyor. Müsade et bayram tatilinde ben de biraz dinleneyim. Eğer eve kadın gelmesin istiyorsan evet Rengin'in bakımını paylaşabilirim ama durum bu iken benden yardım bekleme dedi. Üst kata çıkıp horul horul uyudu canım. İnan var ya böyle birşey düşünebileceği aklımın ucundan bile geçmezdi oysa ki ben o yokken hiç durmuyorum ki ben oturursam kadın da oturup çene çalıyor, ben ayaktaysam o da iş yapıyor ama bunu sevgili odunuma anlatamam çünkü bilemez. Neyse sağlık olsun ne yapalım biz "Evimizde Hizmetçisi Olan Kadınlar" olarak söylenmeyi bırakmalı ve işlerimizi yapmalıyız...
Hizmetci ev icin tutuluyr. Babalik yapsin diye degil. Acaba bunu neden anlamiyr ki esleriniz. O bebeklerin baba sevgisine ihtiyaci var. Beberiyle 30 dk gecirmek boyle zor gelmemeli. Affedin kizlar beni ama cok kizdim eslerinize.

bizde birakin hizmetciyi, ay da bir kez gelen temizlikci bile hic olmadi. Ben calisirken bile.. gebe kalana kadar hersey bana bakiyrdu. Ama hakkini yemeyeyim esim eve gelir gelmez oglanla oynuyr. Bulasiklari makineye atip calistiriyr. Yikadigim camasir varsa asiyr. Bir de nazlanarak 2-3 haftada ev supuruyr. Esimden yana cok sukur... ama ailesinden yana cok sanssizim ben de.

sen zayıflıyor musun kaç kilo verdin:KK23: ben 55 kilo ile hamile kaldım 80 le final yaptım şu an 65 im spor mu yapıyorsun :KK51:
Hep yazdim. Yine yazmak istedim. Ben 11 kg aldim. Ilk 8 gunde 9 kilo gitti. 52. Gunde tam 15 kg vermistim. Sadece emzirerek. Vucudum yenik dustu sonra. Cok hastalandim iste cunku bagisikligim dustu. O nedenle lutfennnnnn kilolariniza takilmayin. Zamanla hepsi gider.
 
En azindan yaninda olmasina sevindim..
Kkurallarinida oturtmussun..
Allah buyuk,sessizce cikar bunun acisi ama o da anlayana iste..
Patavatsizlik dizboyu o yuzden anlasilmasi zor onlarda belli ki..




Dilber'in fikirlerinide merak etmedim degil..

Bu olanlarin ustune onunda caresizligiyle karsilasmaniz ilginc olmus canim..Vardir bir hayir..
Yalniz bir an ufakliklara bu kadar baglanip birden kopabilmeleri avisindan uzuldum boyle yardimcilar adina..

Es konusundada acaba senin bu kadar mukemmel ilerlemen kendisini daha cok cekmesine mi sebep?
Simdi sizler yazinca merak ettim bu babalar cocuklarini ozlemiyor mu ese yardimin disinda olaya boyle bakamiyorlar mi ki??
Saol cnm.

@cuteheart canım mesajını bulamadım ama çok üzüldüm çok geçmiş olsun, ben de milletin dediklerini çok taktığım için sütüm gitti 15 kg verdim daha 4,5 aylık doğum yapmış olamam rağmen ah ne kadar önemsemişim diyorum halbuki ne kadar yanlış lütfen onların söylediklerini yaptıklarını kafana takma, bana da çocuğu olmuyor olmuyor dediler bak şimdi bebişler kucağımızda 4,5 aylık oldular bile hergün Allah'a şükür ediyorum. Umarım herkes hatasını anlar diyeceğim ama maalesef kimse hatasını anlamıyor o yüzden onları öyle kabul edeceksin yoksa daha çooook üzülürsün. Şimdi birşey söylediler mi gülüp geçiyorum yani sana da tavsiye ederim :)

Canım keşke alsaymışsın yaaaa, çok mutlu olurdum en azından buralardan biri ile oturmak isterdim :)
Ah cnm ah. Ben 52 gunde 15 kg verdim. Keskeler kar etmiyr ne yazikki. Ben de biraz akillandim ama is isten gecti ;(
 
Sizde hala.kardeş kardeş takılıyorsunuz sanırım, aynı bizim gibi.. Hani ihtiyaçtı arkadaş, anlamıyorum ki.. Adama hiç çekici.gelmiyorum artık! Tv karşısında sızsın, daha mutlu..
Biz de hala arkadasiz :KK66:
Ama iki tarafli bizde durum. O kadar yorgunum ki hic canim istemiyr. Esim de kiyamiyr bana.
Belki senin esinde sana yuklenmek istemiyrdur cnm.
@cuteheart, çok çok geçmiş olsun.. Takma demek çözüm değil biliyorum, bende kv nin yaptığı herşeyi deli.gibi.takıyorum, üstelik aynı şehirde bile değiliz ama yetiyor işte.. İyisi yok inan.. Benimde oğlum var, Allah'ım beni iyi bir kv yapsın diye dua ediyorum.
Cok saol cnm. Ben de hep dua ediyrm. Allahim beni bu tarz kvlerden etme diye...
 
Lilacsofie Lilacsofie o aglatma huyu bizimkinde de var. Vurmaz kesinlikle ama disiplin delisi bizimki de. 4 yasindaki cocuktan ne beklersin ki? Kiz arada karsi geliyor bazen bagiriyor diye aglatiyor cocugu. Ozellikle yemek sirasinda tabagini hemrn bitirsin konusmasin istiyor. Kiz aglayinca ben cinleniyorum tabi. Dun masada yan yana oturmalarini yasakladim huzurlu yemek yedik :)

ESine cok kizdim boylw yetistirdigi icin annesine de... insallah bir gun dank eder de kiymetinizi anlar:) anne giderse baba da gider der bizimkiler. Rabbim biz anneler saglik guc versin ki yavrularimiza yetebilelim.
Amin canım gerçekten yaşamayı ve sağlıklı olmayı en çok çocuklarım için istiyorum.
Onların yanında olabilmek için.

Kızlar, uygun olduğunuz bir gün bana davetlisiniz, ister kahvaltı yapalım, ister çaya gelin... Ne zaman olur acaba? Önümüzdeki hafta?
Canım, kalabalık oluruz muhtemelen, çocukla çok yorulursun. Gel biz bu işi dışarda yapalım.

Kızlar merhaba eşim istanbula gitti bayram öncesi iş için ben de annemde kalıyorum, annemde internete bağlanmak tam bir işkence hepinizin bebeklerini gördüm yaaaaa nasıl tatlılar maşallah hepsini teker teker alıntılamak istedim ama dediğim gibi internet felaket :KK43:(((((
Lilcasofie senin Dilber ne güzel sahiplenmiş Deren'i bizim hanım kaçtı gitti bile geçen hafta bugün yeni bir teyzemiz başladı, Rengin tüm sesleri alıyor biraz sesli bir teyze kendisi inşallah zamanla birbirimize alışırız o da kendisini düzeltir.
Bende birazdan telefonla girip Rengin'in son resimlerimden paylaşmak istiyorum tabii internet izin verirse eğer olmazsa yarın kocacım geliyor zaten evimize dönücez, o zaman eklerim hepinizi çok seviyorum.
Cumartesi Rengintoş Hanım'ın kontrolü var inşallah güzel haberlerle geleceğim :)
Hayırlı olsun cnm yeni bakıcı ama daha çok değişebilir benden söylemesi. İnşallah şimdiki en iyisidir kalıcı olur.

yaa kızlar eşlerden hiç bir şey beklememeyi öğrenicez bence... ne yapsak uymuyolar bize, istediğimiz kadar söyleyelim, ima edelim yok. anlamıyorlar :KK43:
İnsan öğreniyor mecbur ama içinde birşeyler eksik kalmıyor mu, hayatı paylaşan çiftlere özeniyorum ben.

En azindan yaninda olmasina sevindim..
Kkurallarinida oturtmussun..
Allah buyuk,sessizce cikar bunun acisi ama o da anlayana iste..
Patavatsizlik dizboyu o yuzden anlasilmasi zor onlarda belli ki..




Dilber'in fikirlerinide merak etmedim degil..

Bu olanlarin ustune onunda caresizligiyle karsilasmaniz ilginc olmus canim..Vardir bir hayir..
Yalniz bir an ufakliklara bu kadar baglanip birden kopabilmeleri avisindan uzuldum boyle yardimcilar adina..

Es konusundada acaba senin bu kadar mukemmel ilerlemen kendisini daha cok cekmesine mi sebep?
Simdi sizler yazinca merak ettim bu babalar cocuklarini ozlemiyor mu ese yardimin disinda olaya boyle bakamiyorlar mi ki??
Bence özlemiyorlar. Daha doğrusu o özlem uyurlarken bakıp "canım benim yaa" diyince geçecek türden oluyor. Aşırılıklarına, yaramazlıklarına, ihtiyaçlarının çokluğuna tahammul edecek kadar değil:KK43:

Senin kocanin ruhu mefta olmus tobe tobee :) Birkac aya sen bir fabrika ayarlarina donersin duzenini oturtursun fistik olup karsisina cikarsin. Grev o zaman devreye girer :)

Sanırım birkaç aydan fazlasına ihtiyacım var ama eninde sonunda eskisi gibi olacağım hatta bu sefer eskisinden de iyi olmayı hedefliyorum zamanla. Fakat aramız nasıl düzelir onu cidden bilmiyorum.

saol cnm.
Oyle iyi anliyrm ki seni. Gecen ben de ilk kez esimle bebegi evde birakip cekip gitmek istedim. Ev ve bebek oldu hayatim sadece. Bunaldim. Surekli hastalik ve korkular... Sonra icim yandi birden. Kendimi ogluma karsi cok suclu hissettim. Seni ben istedim simdi dusundugume bak dedim. "Anne olmak surekli vicdan azabi cekmekmis" cidden. Sen de ben gibi kendine her yonden cok yukleniyrsun. Biliyrm elinde degil, benim de degil ama ogrenmek zorundayiz. Bosuna yipranmamis annelerimiz diyrm kendim anne olunca.
Esimin Allahi var. Tek bir gun bile ailesi icin beni ezmedi. Ama onlara karsi da koruyamadi. Daha yeni yeni daha dogrusu ben ogluma hamile kaldigimdan beri koruyabiliyr cok sukur. Arada kayar gibi oluyr dengesi ama ben yerine getiriyrm mecbur. Baska turlu olmuyrm


Amin cnm aminnnn...
Keske insan olsalardi da simdi rahat etseydik. Yarin da bana geleceklermis yine stres basti.


Amin cnm.
ben anlamiyrm bu kvleri. Kendileri zamaninda yasadiklari sikintilari ne diye simdi bizlere yasatirlar ki... cok aci. Cok yazik.
Benim annem çok rahattır canım ben kime çekmişsem artık böyle...
Düğünümden önce, birkaç gün yanımda kalır mısın, evden tek basıma gelin olup çıkmak istemiyorum dediğimde (babamla bosandıkları ıcın yalnız yasıyordum) bana; hayatımı sizin için heba edemem demişti?!!?

Iste yine iyi niyetin cnm. Kalbimden geceni diyeyim. Iki gun sonda tekrar simarip tepene cikar bu eski yardimcin.

Oyyy. Cok ayip etmis esin. Yazik kuzuna. Neden yardimci olmuyrlar ki sizlere...cok kiziyrm...


Saol cnm.
Basimin etrafini cember gibi sardi. Beyaz kabuklu yaralar. Koparirsan alti pembe pembe cikiyr cnm. Benim asiri derecedeydi.
Ben de bundan korkmadık değil ama onu düşünürken karşımda görmem hem de en olmayacak bir yerde çok tuhaftı... Sanırım çok vicdan azabı çekiyor.

Yaz guzelim. Tutma icinde. Bi burasi var rahatlayabildigimiz.


Boyle giderse cok fena patlak verecek vucudun cnm. Dikkat et.
Arka arkaya gelen hastalıklar beni çok yordu. Normalde yaşayıp gittiğim, çok derrtlenmeden geçtiğim şeyler beni yormaya başladı. Belki bir birikim oldu bilmiyorum.
Demir okula başlasın tekrar, Deren'i bırakıp birkaç saat tek başıma uzaklaşacağım evden. Belki iyi gelir....
 
İi geceler arkadaslar :KK66:
İyiki warsiniz bugun bir ortamda nen war senin anlat icinde tutma rahatlarsin gibi bisi dediler icimde tutmuorumki dedim guldum gectim cunku siz icimi doktum desarz oldum gune oyle basladim sonucta ama siz olmasaniz dusunmek bile istemiorum....sebebsiz mide bulantilarimi idarar yollarinda iltihaptan oldugunu dusunuorum sanki simdikte ne siwilce ne isilik arasi yanan degince kasinan abuk bisi ile ugrasiorum boynumda di simdi kulaklarimin arkasinda ve baldirlarimda da var bunun sebebinide sikintiya regl olmama bagliorum ..ne hos degil mi kendi dr. Oluo insan care yok...cunku zamanim yok....

Duruya gelince sormak istedigim bisi war bu kafada cikan deri dokuntusu konakmiydi alip kazimak istiorum ne isi war kizimin kafasinda bebekkken olmadi da simdi oldu nede olur nasil gecer yikanmadigi icin diolar ha s... Dedim icimden ama mantikli bir aciklamasi ve yok olmasi icin yapilmasi gerekenlerin cewapi eminim sizdedir....
 
X