Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin cnm inş...Canım rengin aynı 4 ay 8 günlük 6 kilo bile olamadı. Uyutup uykusunda veriyorum yemekleri kandıra kandıra ne yapayım alır elbet deyip kendimi avutmaya çalışıyorum valla. Ilk zamanlar çok ağlıyordum rengin de ağlıyordu benimle şimdi alışmaya çalıştım ne yapayım inşallah bebeğime şifa verir Allah...
Bende şimdi oraya yazdım cnm..
Aynen bizede 4 dedi.Paraben kafamı çok karıştırdı ya versemmi vermesemmi bilemiyorum..
Kizlar hemsire bana 4 ay biterken destekle oturabilir demisti ama ben cesaret edemedim. Sizinkiler oruruyormu. 4. Ayimiz bitiyorda deneme yapayimmi bilemedim
Ana kucagimizi bende oturmayla yatma arasinda bir konumda tutuyorum.arabasida ayni bakinarak gidiyo.bende hazir olmasini bekliyeyim en iyisi tam oturmasi icinBi yanda paraben bi yanda kansızlık..
Demir emilimi zor birsey kan degerleri iyi olsa bile depolama acisindan onemli diye biliyorum..
Bu tamamrn sana kalmis birsey canim..
SeZen'de yatinca kalkmaya calisiyor hatta gecen gun gordugum manzaradan korktum kafayi kaldirmisti besikte bayaa..
Mama sandalyesindede evdeki anakucagindada vaziyet ayni bu yuzden birer kademe yukselttim ama arkaya yasli bbir sekilde duruyor..isin kotusu tam yatirincada ya dönüyor ya kendini asagiya itiyor..
Ben tamemen birakip koltukta fln destekle vs oturtmadim bebislerin bunu az cok bize farkettirecegine inaniyorum :)
Bnm oglum 4aylik bizm ki de 6kilo olmadi daha her tahlilini yaptirdik birsey cikmadi mama da veriom almio ek gidaya basladik bu ay nasil olavak bakalim saglikli olsunlar da bebisler gerisi onemli degil onveden bn de com takuyordum simdi takmamaya calisiomCanım rengin aynı 4 ay 8 günlük 6 kilo bile olamadı. Uyutup uykusunda veriyorum yemekleri kandıra kandıra ne yapayım alır elbet deyip kendimi avutmaya çalışıyorum valla. Ilk zamanlar çok ağlıyordum rengin de ağlıyordu benimle şimdi alışmaya çalıştım ne yapayım inşallah bebeğime şifa verir Allah...
Tebrikler tatlım okurken çok heyecanlandım ve gözlerim doldu ... Bende istiyorum dedim bir anda gerçekten peş peşe iki çoçuk çok güzel göründü ancak eşimle yatagın iki ayrı ucunda yatıyoruz hala , yani bize bir kardeşi leylekler getirse daha iyi olur.kızlar tek tek alıntı yapamadım ama hepınıze cok teşekkür ederim.ılk bebeegım tup bebek oldugu ıcın bu gelen mınık kuzu benım ıcın suprız oldu. ılk ogrendıgımde elımde kagıtla oturdum kaldım aglamaya basladım .dun kendı drumu aradım hemen gel dedı. gıttım muane oldum.testı yenıledım degerde artıs var..drum kese bos degıl cok guzel dedı.vajınal ultrason ıstersen kalp sesını duyabılırız dedı ben eskı tecrubelerımden dolayı bıorsey olcak dıye ıstemedım. bu bebıs rahımde dogru yere konumlanmıs drum oglandakı gıbı kanamalar olmayacak dedı. oh be sızden kurtuldum derken gene bıttınız basımda dedı gulerek. gercekten zor bır surectı bebegını dogurttugumda ben de rahatlamıstım dedı. bunda rahat olmamı herseyı kafaya takmamamı ıstedı.aferın kılolar gıtmıs gene aynsı devam dedı. dr ben fazla kılo ıstemıyom cunku bu seferde sezaryandan dolayı dedı. drdan ckınca annemı aradım braz gecıkecegımı soyledım bebıse o bakıyor ogretmen oldugum ıcın 1 eylulde basladım ıse. denız kenarına gıttım bır sımıt bır ayran aldım oturdum en sevdıgım sey denızı ızlemek dusundum. sankı bu sefer daha heyecanlıyım daha coskuluyum ılkınde hep bebek tutacakmı korkusu vardı.hep normal yolla olmadıgı ıcınve sorun bende oldugu ıcın hep kendımı suclamıstım . sımdı benımde normal yolla bebegım olabılıyormus dedım. ben bu bebegı cok ıstıyorum cunku ıcımde garıp tarıfsız bır hıs var.eskıden hep hayal kurardım bunu esıme nasıl derım dıye. ılkınde hersey cok kronolojık sırayla oldu. tedavı ıgneler 10 gun bekleme kan testı kese kalp sesı falan fılan .. esım bu bır aydır bana ev ıslerınde bayagı yardımcı eskı odunlugu kalmadı meger o da lohusa bunalımı yasamıs bana oyle dıyor ben de lohusayım dıyo.. ıkımızde anne babalıgı benımsedık. sımıtımı yedıkten sonra nasıl bu habaerı vereyım dıye dusundum msj atmak sacma geldı konusmak zor geldı cunku aglarım bılıyorum..benımkı en cok ne sever dıye dusundumbır fenerbahcesı ıkı arabası.hemen feneryuma gırdım bır tane yenıdogan hastane cıkısı aldım bır de kucuk forma. gercı oglana fb lı hastane cıkısı gıydırmıstık ama bu sefer farklı modelını adım. ıcıne 9 ay sonra bunun ıcını dolduracak melegımız gelıyor yazdım. paketı yatagın ustune koydum. benım odun geldı oglanı sevdı durdu.yemegını yedı hala farketmedı.oglan durmadmadı dedım yatagın uzerıne koyda donsun emeklesın. bu paketı farkettı aaaaaaaa askımmm bana feneyumdan hedıyemı aldın ne ayıyım ben benım sana almama lazım .paketı parcaladı rsmen. ıcınden kucuk hastane cıkısını gorunce ya nıye aldınkı kısa bu oglana olmazkı bu hastane cıkısı dedı.sen de bır turlu analıgı kıvıramadın yahu dedı bırde esprı yapıyor..uzerındekı notu farkettı okuyunca aglamaya basladı ben esımı aglarken bır kez gormustum aılem onu ıstememıstı ben de ayrılalım demıstım o zaman ılk agladıydı bu ıkı.adamaı sakınlestırmedım bızımde bak oluyormus ben sana ne demestım cok stres yapıyon ondan olmuyor..sonra bana sarıldıoptu..valla sana cok yrdımcı olcam ne olur dogur dedı. ben bır sey demedım sürunsun bıraz.. nasıl yalvarıyor bak allahın zoruna gıder ılıkıne de bırsey olur ne ıstersem yaparmıs.ben de ben zaten doguracagım dedım test sonuclarını kesenın ulstaron kagıdını verdım. bızımkı gene zır zır aglıyor sonra oglanda aglamaya basladı mı sız nasıl erkeksınız yahu dedım ıkınızde zır zzır aglıyonuz..guzel bır mujdeleme oldu. o aksam ucumuz yemege gıttık. esım ıstersen calısma dedı ben hayır dedım evde kalınca cok sıkılıyom dedım. sımdılık 12 hafta dolana kadar aılelere demeyecegız. acıklarkende kaza maza demıyecegız. ısteyerek oldu kardes kardes buyusunler ıstedık dıyecegız.evde su an hem ev ısı hem oglanda cok yoruldugum ıcın aydabır gelen ablaya her hafta gel dıye haber verdık ben sadece evde yemek yapcakmısım.. bebek dogunca da ben bır yıl ucretsız ızne ayrılacagımbugun okulda da fazla ek ders ıstemedım sadece maas karsılıgı. oglencı olmak ıstedım. hamıle hamıle sabahın korunde ac ac ederse gıremem.bızden haberler boyle.. kusura bakmayın cok uzun oldu
oooo çok iyi konu bizide çok ilgilendiriyor Hemen organize olup gelelim tatlım nerde olacak ?Kızlar 27 Eylülde Doğal ebeveynlik konusunda eğitim vereceğim Avrupa yakasında, bilginiz olsun :)
Ben kullaniyorum gayet memnumumlansinoh ciftli elektrikli pompa kullanan var mı?memnun musunuz
tesekkür ederim sen memnunum deyince aldım ben de :)Ben kullaniyorum gayet memnumum
Anlafim canim parmaklarina saglik.... Dr bize suan sadece meywe puresi tattir dedi ayni anlattiu gibi 3 gu ayni tat sonra ki hafta yogurtu tattir dedi bole 1 ay gwcirelim sonradasebze corbasi tattiririz sinuc olarak meyve yogurt ve corba olarak ek gudaya 6 ay sonu baslamis oluruz dedi durunun gelisimi cok ii olduu icin bunlar hep ara ogun olucak anne sutu dewam sutu kesmioruz ayni dewam dedi....anlattiklarini yapicam bende canim tariimiz gelir gelmez...Aslında Demir'le ilgilendi arada sırada ama çok gergin oluyor ikisi ve sonuç hep Demir'in ağlamasıyla oluyor. Bir kere Deren'i uyandırdı diye bacağına vurdu Demir'in. Demir çok ağladı. Ben de tartıştım kızdım. O yüzden de, ikisinin yalnız kalması beni tedirgin etti resmen çünkü ben Demir'e çok yüklendiğini biliyorum, onun bir çocuk oldugunu unutuyor bazen.
Kıyamam ona. Ben herşeyi hissedip anladıklarını düşünüyorum. Özellikle emzirirken pozitif şeyler düşün annesi, hüzünlenme.
İnşallah canım çok sağol.
Bir fedakarlığım yok be canım ne yapıyorum ki, yapmam gerekeni, hepinizin fazlasıyla yaptığını.
Tatil için ben de üzgünüm, düşünmemeye çalışıyorum.
Buarada oferta ve psikologanne, forum buluşması için Ekim ayında organizasyon yapalım mı artık, ne dersiniz?
Çıktınız mı ne yaptınız? İnşallah olmamıştır ateşi...
Teşekkür ederim, inşallah.
Aslında ben biraz benim yokluğumdan rahatsız olup olmayacağını görmek istedim sadece. Kapıdan girerken ters bakmışım herhalde, "o ne biçim bakış, bakış değil seninki!" diye söylendi sadece. Duymazdan geldim ama farkında değildim yüzümün şeklinin.
Bn hep çocuklar biraz büyüsün değişir düzelir vs diyorum ama kendimi kandırıyorum sanırım. Eşim beni sever, korur, bir eksiğini bırakmaz ama onun dışında çocuklu bu sürecin bizi yıprattığını ve ayrı düşürdüğünü artık kabul etmem gerek. Ben de onunla hiçbirşey konusmak istemiyorum artık. Gecenlerde kvalideme, babamla olan üzücü bir mevzuuyu anlatıyordum. Birden geldi kalktı sarıldı ah karıcım neler yaşıyormussun da hiç haberim bile yok ki... dedi...
Hep böyleyiz artık diye ağzımdan kaçıverdi.
Eskiden ona anlatmasam yarımdı, şimdi anlatmak içimden bile gelmiyor.
Ah nerdeee ayda bir kilo alsa.... Almaz biliyorum, almasını hiç beklemem ama daha 6 kilo zor olacak hanımefendi. Doktorumuz genelde kilo alımını az bulunca kızar ama bu sefer ay ne kadar minik daha altı kilo yeni olacak dediğimde; güldü "hep en alt sınırdan kilo alarak gidiyor da ondan" dedi.
Pek nazlı ona üzülüyorum. Bir de Demir'e iştahsız zayıf derdim, aklıma şaşayım Demir onun yanında tosun paşaymış:)
Ne demek canım...
Cam rendeyi güzel yıkayıp, bir kaynatıyorsun suda ya da steril aletinde (Kırılmasın dikkat)
Yeni bir bıçak alıyorsun ya da daha önce çiğ et vs kesmekte kullanmadığın bir bıçağı da aynı şekilde yapıyorsun.
Cam rende ile elmayı kabuksuz rendeliyorsun. Sulu kısmını süzdürüp püreden ayırıyorsun (kimileri burada tel süzgeç kullanır. Temiz ve yeni yıkanıp kaynar su dökülmüş bir çay süzgeçi işini görür.)
İlk gün 1-2 kaşık ile tattırıyorsun. Üç gün, yeni bir gıdanın alerjik tepki vermek için bekleme süresi ve alışma süresidir,
Yavaş yavaş arttırarak tattırıyorsun suyunu. Bir hafta sonunda sorun yoksa, 50-100 ml kadar verebilirsin. Biberonla da içirebilirsin. (Bu miktar bizim için geçerli fakat Deren'in kilo alımı az biliyorsun 5 aylıkken ek gıdaya başlamış olmak amaçlı bu tattırmalar, sen doktorunla konusursun zaten tattırmakla kalıp kalmayacağını)
Neyse, sonra da yavas yavas (bir çay kaşığı kadar) püresini de vermeye başlıyorsun.
Yeni bir gıdaya alışma sürecinde özellikle üç gün kısmında asla yeni başka bir gıdayı tattırmıyorsun dahi.
Hipp'in pirinçli tahılı var. Bu ayda birkaç tahılın karışık olduğu ya da meyvenin eklendiği mamalar uygun değil henüz. Sağdığın anne sütünü benmari usulü eritip içine ekliyor karıştırıyorsun. 200 ml için 2 çorba kaşığı. Ben şimdilik 100 ml den hazırlıyorum ve biraz sulu tutup biberondan içiriyorum. Kaşıkla zorlamıyorum. Akşam saati malum uykuya girişte bebeğe yeni bir yeme tarzını (kaşık) dikte etmek doğru gelmiyor.
Ana kucagimizi bende oturmayla yatma arasinda bir konumda tutuyorum.arabasida ayni bakinarak gidiyo.bende hazir olmasini bekliyeyim en iyisi tam oturmasi icin
bizde de durum ayni cnm. 4ay 2 gunluk.kızlar Ayaz resmen oturmaya çalışıyor eğer yastık varsa başının altında doğrulup oturuyor.yok yastık yoksada dönüp dönüp duruyor.bir dakika yalnız bırakılmıyor kımıl kımıl çok erken değilmi sizcede ne yapıyor bu çocuk böyle anlamıyorum.
Demir dönmeye çalışırken çok bağırır sinirlenirdi, resmen hırs yapardı, biraz kendine gelsin diye yerden kucağa almak zorunda kalırdık.
Derencik pıt diye dönüyor kendi kendine maaşallah, ne sinir ne stres... Sadece acıkınca ortalığı yıkıyor, aynı babası resmen tipi değişiyor. Kızarıyor morarıyor sütü ısıtana dek. Gören de 200 ccyi mideye indirecek sanır, minik kızım benim:)
Doktor dört ay dolduktan sonra yavas yavas destekli oturtabilirsin demişti ama nedense ben biraz çekiniyorum, hele bir ayı ortalayalım.
Bana 6.aydan once destekli de olsa oturtma dediler.Kizlar hemsire bana 4 ay biterken destekle oturabilir demisti ama ben cesaret edemedim. Sizinkiler oruruyormu. 4. Ayimiz bitiyorda deneme yapayimmi bilemedim
Cnm. Biz devit yerine dedigim nurse harveys dac vitamini kullaniyruz. Icinde hem d hem a hem c vitamini var. Cocuk dr.u direl onu verdi. Saglik ocagindaki ebe devit dediginde ben bunu kullaniyrm dedim..tamam o zaman devam.dedi.Selam kizlar
Kan ilaci ve dawit kullanmioruz falan yazan arkadaslar olmus paraben muhabbeti de war ayrica bunlar nedir neden kullanmiisunuz falan bilgisi olan bir arkadas yazarsa sewinirum...
Hareketlilik masallah subannal kizimda da tawan yamis waziyette asla durmuo donuo kalkmaya calisio kalkiksa gitmege calisio ve hafif yatan pozisyonda mama sandalyesinde oturuo..
plojovic aldik dedim mi bilmiorum ama mama sandalyesi aldik yatan 3 kademeli bi gorsen adamdan sanio kendini onda bir kuum bir kurum atio sorma.....
Bence s.ocaklari ile sinirli kalmayin kizlar benim butun guwenim sarsildi onlara karsi...dr.muza ise saskinlikla hayranim ilk defa az para ile mennun kaldigim bi doktorumuz var petogog gibi anlatio dinlio hem kadin hem 2 yillik anne yanilmiosam ve kiz cocuklarina hasta ... Kizim benim gibi degil bahtsiz degil cok sansli....
Ben basladim suanda sadece tahilli princli kasik mamasi veriyorum hippin bide elma suyu verdim sevmedi mamayida 1 tatli kasigi yapiyorum simdilik ama gorsen saatlerce yemeye calisiyor fistigimkızlar 4 ayı doldurup ek gidaya başlayan varmı aranızda. nasıl bir uygulama yapıyorsunuz.
Selam kizlar
Kan ilaci ve dawit kullanmioruz falan yazan arkadaslar olmus paraben muhabbeti de war ayrica bunlar nedir neden kullanmiisunuz falan bilgisi olan bir arkadas yazarsa sewinirum...
Hareketlilik masallah subannal kizimda da tawan yamis waziyette asla durmuo donuo kalkmaya calisio kalkiksa gitmege calisio ve hafif yatan pozisyonda mama sandalyesinde oturuo..
plojovic aldik dedim mi bilmiorum ama mama sandalyesi aldik yatan 3 kademeli bi gorsen adamdan sanio kendini onda bir kuum bir kurum atio sorma.....
Bence s.ocaklari ile sinirli kalmayin kizlar benim butun guwenim sarsildi onlara karsi...dr.muza ise saskinlikla hayranim ilk defa az para ile mennun kaldigim bi doktorumuz var petogog gibi anlatio dinlio hem kadin hem 2 yillik anne yanilmiosam ve kiz cocuklarina hasta ... Kizim benim gibi degil bahtsiz degil cok sansli....
Simdi anladim bakip yazicam benim ki ne marka simdi anladim thanksbizde de durum ayni cnm. 4ay 2 gunluk.
Bana 6.aydan once destekli de olsa oturtma dediler.
Cnm. Biz devit yerine dedigim nurse harveys dac vitamini kullaniyruz. Icinde hem d hem a hem c vitamini var. Cocuk dr.u direl onu verdi. Saglik ocagindaki ebe devit dediginde ben bunu kullaniyrm dedim..tamam o zaman devam.dedi.
Daha kan ilacina baslamadik. Ama kizlarin kullandigi ilac da paraben, yani raf omru uzatmak icin cogu kozmetik vs urunde kullanilan bir kimyasal olarak kullaniliyr. Kizlar o.nedenle istemiyr kan ilacini. Hatta islak mendiller de bile alcol ve paraben icermez yazar hani.
Canim alerjiyi anlaman icin ornegin seftali uc gun tadicak karpuz 3 gun emicek oyle anladin mi bikez tat ertesi gun baska tatsin ozaman etki etmez anlasilmaz yani bi de ucer gun boyunca ayni sei dene yada bundan sonra aklinda olsun insallah hicbirinin alerjisi falan cikmaz yawBen ek gidaya gecmedim henuz.
Uzum, karpuz, kelek, onlarin suyunu emdirdim. 3 gun kuralini bilmiyrdum. Ama sukur hicbiri alerji.yapmadi.
canim sorma ya simdikten inanilmaz haldeyim bi goren yuzun cokmus diolar yaaa bu sorumluluk gercekten yasanmadan asla anlanamazmis...sifir beyin sifir kalp sifir mide bize aclar saka gibi biz ne werirsek ona muhtaclar allahima binsukurler olsun ;,,((((Gule gule guzel gunlerde kullanin canim :) insallah cok yardimi olacak sana da..
Masallah Duru'ya da..Artik kosturmaktan yetismekten yakinacaz galiba guzel zamanlara geldik :) gerci onlarla zor olsa da her zaman guzel ya..
Doktorun icin ayrica sevindim,hem anne hem de yakin zamanda yasamis olmasi bilgisinin deneyimlerinin taze olmasida ayrica bir arti..