2014 KPSS Evde Çalışanlar Kulübü

canım vardır mutlaka hiç almadım ancakk sen bu şekilde istediğin büyüklükte cıkartabilirsinn renkli kalemlerle dolduruorum ben dikkat cekioo memnunumm suann , çok masrafa grmedenn halletmek lazımm

Ben kendim çizdim A3 e öyle de yapabilirsiniz kızlar. Ben de renklı kalemler ve post-it lerle doldurmaya başladım.
 
selam kızlar :) dün gece türkçeden sözcükte anlam konusunu çalıştım bugün de mat ve türkçe soru çözeceğim inş..

size bi sorum var dün kitapta '' Bıçağın ağzı körelmeye başlamış.'' diye bi cümle vardı burdaki ağzı kelimesi gerçek anlamlı imiş... bense yan anlam olarak düşünmüştüm nasıl oluyor gerçek anlamda ya bilen varsa cevaplar mı??
 

Bence de yan anlam olmalı. Hatta insan vücudundaki bütün organların nesneye geçmiş hali yan anlam oluyor. Masanın bacağı, çantanın gözü vs. Cevap hatalı olabilir mi acaba? Çözümü var mı, nasıl açıklamış? Bir de, temel ve yan anlamların hepsi gerçek anlamdır.
 

canım ben ihtiyaç'ın 2012 kpss kitabında çalıştım konuyu.. ihtiyaçta bağlantıyı kur diye sorular var test değil yani açıklama da yok..

aynen şöyle:

'' Bıçağın ağzı körelmeye başlamıştı.'' bu cümledeki altı çizili sözcük gerçek anlamda kullanılmıştır. Neden? (altı çizili sözcük <ağzı>oluyor ben burda bulamadım altını çizmeyi :)))
 

Tamam işte, yani mecaz değil gerçek anlam diyor. Gerçek anlam, temel ve yan anlam olarak ikiye ayrılır çünkü.
Ben de test zannettim de, şıklarda hem gerçek anlam hem yan anlam var sandım.
 
Son düzenleme:
Tamam işte, yani mecaz değil gerçek anlam diyor. Gerçek anlam, temel ve yan anlam olarak ikiye ayrılır çünkü.
Ben de test zannettim de, şıklarda hem gerçek anlam hem yan anlam var sandım.

haaa bende gerçek anlam=temel anlam gibi düşünüp niye temel anlam demiş diyorum :))) haklısın gerçek anlam zaten ama gerçek anlamın alt başlıklarında düşünürsek yan anlam.. teşekkür ederim :)
 
selam arkadaşlar
maşallah epey katılan arkadaşlar olmuş
iyi çalışanlar var maşallahh
bende ders ders gitmeye karar verdim ve ilk tarihten başladım
konuları erittikçe inşallah burdan yazarım
ben çok panik yaptım son zamanlar da
herkes evde olmaz bi dersaneye yazıl falan diyor kafam karıştı iyice
 

Ben kendim çizdim A3 e öyle de yapabilirsiniz kızlar. Ben de renklı kalemler ve post-it lerle doldurmaya başladım.
benmimde var bitane öylee ama herseyii ona işaretlemişim küçük notlar almışım üzerinee harita haritaa değill panayır yerii gibi olmuşşş aradığım bilgiyi bulmak ölümmm resmenn
bu aradaa siz konularıı nezamana kadar bitirmeyii planlıosunuzz... bence grupca ortalama bir tarih belirleyelimm yeni baslayanlar var konularıı baya bitirenler var gercii ama esnekk bi tarihh koyupp herkesin biraz daha hırslanmasını sağlayabilirzz gibime gelioo kızzlarr bilmem sizin fikrinizz nedirr
:44:
 
canımm benimm boşver sen milletii herkess konusuyoo böylee, onlara sormak lazım dershaneye giden herkes atanmışmıı?
bu iş dershaneyle olacak iş değill konularıı zaten biliorzz onca yıl üniversite okumuşuzz sonuctaa nelerii basarmısızz. bu konularıdaa gayet güzel kendimz calışıpp anlayabilirzz.. onları duyma senn çalışmana bakk
 
evet bende tam bu şekilde düşünüyorum :)
hem önemli olan dersaneye gitmeden başarmak değil mi :)
 
evet benim gibi geride olanları çalışmaya teşvik etmek adına güzel olur
o tarihe bitmesi için daha çok çalışabiliriz
 

kızlar siz bekarsınız anlaşılan :)) eğer benim gibi 5 aylık bebeğiniz olsaydı zaten sınava kadar bitirmenin ve biraz da soru çözmenin yeterli olabileceğini düşünürdünüz :)) benim planım mart gibi tüm konuları bitirip kalan zamanımı deneme çözerek geçirmek ama işte evdeki plan çarşıya uymuyor her zaman... zaten gündüz bebeğim ev işleri yemek derken geçiveriyor akşamları da oğlumu uyutunca ne yapabilirsem.. şimdi bile oğluşum kucağımda tek elimle cevap yazıyorum size :) o da sürekli klavyeye vurmaya çalışıyor :))
 
Son düzenleme:

Evde olmaz diyenlere aldırma sen, ben hiç çalışmadan 1 sene kursa gidenlerden yüksek puan aldım geçen sene. Herkesin kapasitesi, durumu, şartları farklı. Kimisi evde yapar kimisi kursta kimisi ikisini de beceremez. Hepimiz okumuş insanlarız neticede, ilk defa karşılaşmıyoruz ki sınavlarla. Kursa gitmeden öss 1. olanlar varsa biz neden kursa gitmeden atanamayalım?
 

Ben konuları bitirmek üzereyim, şu tarih olsun dersem diğerlerini sıkıştırmış olurum. Ama bana kalırsa Aralık'a kadar hepimiz en azından genel kültürü bir kere okumuş olmalıyız.
 

Evet bekarım ben, geçen sene mezun oldum zaten. Atanana kadar da büyük konuşmayım ama evlilik falan düşünmüyorum. Önce iş sonra aşk. Bu zamanda garanti bir işin olmadan yuva kurmak büyük risk gerçekten. İnşallah hepimiz atanırız da rahat bir nefes alırız.
 
kızlar genel bi bilgi alabilirmiyim
fazla vakit bulup bişey yapamıyorum
lisans biyoloji mezunuyum
bi sıpam 5 yaşında biri de karnımda
2012 kpss den farklı bi değişiklik varmı 2014 te
2012 den kalma kitaplar işime yarar mı yeniden temin etmelimiyim teşekkürler
 

Merhaba, Nisan 2013'te KPSS müfredatında değişiklik oldu. Bu değişikliğe göre, matematik testine sayısal mantık ve şekil yeteneği konusu, Türkçe testine sözel mantık konusu ve Tarih testine çağdaş Türk ve dünya tarihi konuları eklendi. Diğer testlerde ise sadece soru dağılımları değişti. Eğer elinizde yeterince kaynak varsa, sadece yeni müfredat konularını içeren kitaplarla tamamlayabilirsiniz. Çünkü eksilen bir konu yok, eklenenler var. Soru bankalarınızı ve denemelerinizi 2014 alırsanız sorun olacağını zannetmiyorum. Boş yere para harcamamak gerek.
 

ben ihtiyacla baslangic yaptım canim :)
 
agostostan berı kpss 2014 calısmaya basladım kıbrısda yasıyorum evlıyım ve 2.5 yasında kızım var.kısmetse bu sene lısans duzeyınde gırıcem evde calısmak zor olsada bellı bır plan olusturdukdan sonra hersey tıkırında gıdıyor bence..ıns gonlumuze gore bı yerlere yerlesırız.
 

teşekkür ederim
branşla ilgili soru soralacağı gündemdeydi ama sonrası takip edemedim
elimdeki kitapları bitirip vakit kaldığınca diğer kitaplarla tamamlarım inşallah bi aksilik çıkmazsa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…