2014 kpss çalışma günlüğüm

Bilge bir adam derki;

Kendimi umutsuz, enerjisi tükenmiş, karamsar ve üzüntülü hissettiğimde bir taş ustası var, onu seyretmeye giderim.



Taş ustasının karşısına geçerim ve onun nasıl büyük bir azim ve kararlılıkla taşa vuruşunu izlerim.



Taş ustası taşa vurur vurur ve taşta hiçbir değişiklik olmaz.



Taş ustası taşa vurmaya devam eder.



Ben " Şimdi vazgeçer vurmaktan " diye düşünürüm, ama taş ustası taşa vurmaya devam eder.



Ve yine taşta hiçbir değişiklik olmaz.



Ben yine " Şimdi vazgeçer vurmaktan " diye düşünürüm, ama taş ustası taşa vurmaya devam eder.

Ve yine taşta hiçbir değişiklik olmaz.

Taş ustası taşa tam 100 defa vurur.

Ve yine taşta bir değişiklik olmaz...

Ta ki taşa taş ustası 101. Defa vurur

Ve taş tam ortadan ikiye ayrılır.

Sınavlara hazırlanırken son bir ayın çok kritik bir önemi vardır. Son bir ay sizin sınavı kazanıp kazanmayacağınızı belirleyen önemli bir süreçtir. Yani sizin 101. Vuruşunuzdur. Bu nedenle bu zamana kadarki çalışmanız ve denemeleriniz nasıl olursa olsun son vuruşunuz harika olsun.



Son bir ayı tamamen hızlı genel tekrara ve çok sayıda soru ve denemeye ayırmalısınız. Bu dönem artık yeni konu öğrenme dönemi değildir, bildiğimiz bilgileri tam bilme, netleştirme, kullanılabilir hale getirme dönemidir. Bu nedenle her gün bir deneme çözün.



Denemeleri, özellikle sınav saatine denk getirin ve sınav süresi kadar zaman ayırın.



Denemelerde yapamadığınız soruların çözümlerini mutlaka öğrenin veya konularını tekrar edin.



Deneme yapmaktaki amaç tam olarak “bildiğini neden yapamıyorsun” sorununa cevap aramaktır. Yani sınav performansınızı artırmaktır, sınavda ustalaşmaktır.



Bu dönemde mutlaka bol bol çıkmış soru çözün. Yapamadığınız soruların çözümlerini mutlaka öğrenin.



KPSS, bir maraton koşusudur ve farkı meydana getiren tur, en son turdur. Bu nedenle çalışma performansınızı son bir ayda en üst düzeye çıkartın.



Bu döneme kadar yapılan öğrenme, karmaşa aşaması içerisindedir. Yani, son bir aya kadar yaptığınız çalışmalar, zihninizde karmaşık bir düzen içerisinde bulunur. Bilgiler zihninizde adeta, yukarıdan, aşağıdan, sağdan sola uçuşur. Bilgiler tanıdık gelir, ama net olarak bilgiye ulaşmakta zorluk çekersiniz. Bu nedenle son bir aylık dönem bu karmaşık bilgileri netleştirme dönemidir. Daha farklı bir ifade ile bu dönem, bilgileri bilinçaltına atma dönemidir. Buna öğrenmede bilinçsiz yeterlilik dönemi denir.



Konuların genel resmini görebilmek, netleştirmek, daha oturmuş hale getirmek, bilgileri cilalamak bu dönemde gerçekleşir. Bu nedenle, bu süreye kadar bütün konuları bitirmiş ve soruları çözmüş olmalısınız yani noktayı koymuş olmanız gerekir. Bu süreye, çalışılmadık hiçbir konu bırakmamalısınız.



Bu dönemde, yeni konu öğrenmeye çalışırsanız panikleme sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü, " Bu konuyu da çalışmalıyım, bu konuyu da öğrenmeliyim " diye konuların hücumuna uğrarsınız.



Son bir aylık dönemi, çok iyi değerlendirerek, denemelerde ve gerçek sınavda beklenin üzerinde artışlar sağlayan çok sayıda insanın mutluluğuna şahit oldum.



Son bir ayda yapılan bir günlük çalışmanın daha önce yapılan 10 günlük çalışmaya bedel olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle, son bir aydan önceki denemeleriniz düşük olsa da, kalan bu zamanda en üstün performansa çıkın ve son vuruşu iyi yapın, tam bir kamp düzenine girin.



Çalışma performansı ile ilgili önerimiz günde (okul veya dersane dahil) toplam 10 veya12 saattir. Öğleden önce 4, öğleden sonra 4, akşam 4 saat şeklinde çalışılabilir.



Örneğin, 8-12, 13-17, 19-23 saatleri rahatlıkla uygulanabilecek bir programdır.



Eğer dersanede ya da okulda 6 saat ders gördüyseniz üzerine 4-6 saat eklemelisiniz.



Tabii her 45 dakikada 15 dakika ara vermeyi unutmayın.



Gördüğünüz gibi önerdiğim program gayet uygulanabilir bir program. Hiç programımızda gece yarısı ya da sabah çok erken saatler ders çalışma yok. Çünkü bu dönemde hem enerjinizi hem de psikolojik dengenizi korumalısınız.



Bu dönemde çalışmanızı engelleyen her şeye ara verin.



Televizyon dizilerine, facebook " a, chat yapmaya, arkadaş muhabbetlerine, telefon muhabbetlerine, bilgisayar oyunlarına ara verin.



Çünkü sınav sonucunda en çok bunları yaptığınıza sevinirsiniz ve “iyi ki yaptım” dersiniz. Başarısız insanlar ise “hep keşke yapsaydım” derler.



Bu sınav sadece sizin sınavınız ve bu sınava sadece siz gireceksiniz. Sınavda size sizden başka kimse yardım etmeyecek.



Onun için motivasyon programlarımda hep televizyon dizilerine gönderme yaparak; “Sınavda size Polat Alemdar bir net bile yaptıramaz. ” Derim.



Başarısızlık ateşten gömlektir, sevgili doslarım.



Ve yarın şimdidir. Yarınımızı şimdiden yaparız.



Şimdi yaptıklarınız yarın alacaklarınız belirler.



Sonuçta sınavdan sonra kendi kendinize şöyle düşünürsünüz:



Evet uykusuz kaldım, gecemi gündüzüme kattım çalıştım, en yakın, en çok sevdiğim arkadaşlarımdan ayrı kaldım. Çok büyük zorluklar, çok büyük engeller aştım, çalıştım. Çok yoğun stresler yaşadım, hayattan tamamen koptum, çalıştım. Televizyondan, bilgisayardan her şeyden koptum, çalıştım... .



Ve bunların hepsine değdi. Bunların hepsine değdi. İyi ki yaptım.



Bütün bunları düşünür, söyler ve hissedersiniz ve sevdiklerinizle başarınızı paylaştıkça kendinizi daha fazla değerli, başarılı, mutlu hissetmeye başlarsınız.



Bu sizin başarınız olacak. Bu uyumadığınız gecelerin, yapamadığınız tatillerin, bayramların, muhabbetlerin, gezemediğiniz zamanların, seyredemediğiniz dizilerin, maçların, eğlenemediğiniz saatlerin karşılığı olacak.



Kesinlikle ve asla ertelemeyin ve vazgeçmeyin.



Umudunuzu koruyun ve sadece yapabileceklerinize odaklanın. Sadece yapacağınız çalışmaya odaklanın. Sizin üzerinize düşen görev, elinizden gelinin en iyisini yapmaktır. Elinizden gelinin en iyisini yapın ve gerisini boş verin...



Son bir haftanızı özellikle yakın hafıza-ezber bilgiler içeren derslere ayırın. Bu derslerden iyi net çıkarmanın püf noktası, son bir haftada bu derslere bir defa daha çalışmaktır. Bu dersleri yakın hafızanıza yüklersiniz ve sınavda da tıkır tıkır kullanırsınız. Bu size önemli bir fark kazandıracaktır.



Muhammet Ali " nin bir sözü ile noktalıyorum:



Antrenmanlarım çok yoğun ve yorucu geçer. Buna rağmen hep rakiplerimden daha fazla antrenman yaparım. Zaman zaman içimden bir ses : " Tamam yeter artık vazgeç " der. Ama “Asla vazgeçme, devam et ve şimdi sıkıntı çek hayatın boyunca bir şampiyon olarak yaşa” derim. okuduğum bir yazıyı beğendim sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar Allah yardımcınız olsun hepinizin
 
kızlar merhaba sizce şimdi denemelerden kaç net almamız iyi
Bu kişiye göre değişir. Eğer 90 üstü bir puan almak istiyorsan şınava iki ay kala en az 80 neti görmen gerekir. Hedefin daha düşükse daha az nette kurtarır.
Ama belki 50-60 net anca yapıyorsundur son 2 ay gece gündüz çalışırsın çok iyi konsantre olursun 100 net ve üzerini de görebilirsin. Bunu yapan arkadaşım oldu yani, ama matematik temeli vardı sadece unutmuştu çalışarak halletti. Türkçesi ve genel kültürü zayıftı onlara yüklendi. Her gün kütüphaneye gidip sabah 8- akşam sekiz arası orda çalıştı. Akşam gelince de ders çalıştığını biliyorum. Ve 50-60 netlerden 100 netlere çıkmıştı kısa sürede. Tabi bir de verimli çalıştı. Ezber yapmadan mantığını kavrayarak ilerledi hep.
 

Çok güzeldi teşekkürler..
 

gitmedim eşim hasta bogazları çok kötü agzındada bikaçtane aft cıktı ben agrı kesıcı aldm gectı braz dişim önumuzdekı haftakı ıznımde gıtmeyı düşünüyorm denemem bu hafta gıdemedm :S
 

denemem tabiki hedefim 90 üzeri çok iyi almam lazım haklısın hiç boşlamamak lazım çalışıyorum ne zamandır girmiyorum zaten net falan her şeyden soyutladım kendimi benim de kültür zayıf mat de unutuyorum çözmedikçe sayısal sözel mantık çok fena ayrıca bir sorum da şu olacak çağdaş çalıştım tekrar etmedim gerçi sadece çalıştım yazarak anlayarak ama sorulara gelince oturup kalıyorum sadece hatırlıyorum aaa bu neydi oluyor aklımda ama cevap çıkmıyor çağdaş için ne yapıyorsunuz tekrarlarda da osmanlı yükselmedeyim yetişecek mi çok telaşlıyım tekrar tekra biri bitiyor diğeri unutuyorum
 

poliseşli çok geçmiş olsun sen mi hastasın eşin mi anlamadım ama umarım iyileşirsiniz ama mutlaka git doktora 2 hafta akciğer enf yakalandım yattım doktora gitmedim grip die ihmal ettim ama gittiğimde çok geç olmuş ciğerlerime kadar inmiş enf. ama çok şükür antibiyotikle geçti sadece öksürük var bira dikkat edin kendinize direnciniz düşer sonra bir de çalışıyorsun allah şifa versin
 

Tesekkur ederim canm esim hasta bogazlari cok kotuydu agznda da yara cikti doktor ilac verdi kullaniyor bende de 20 lik disim cikiyor bugun beste gttm doktora apse yapmis ilac verdi kac gndur hasta hasta yatioz esimle sanada cok gecmis olsn canm eşim iyileşse yeter ya
 


edaasya konuya yeni çalıştığın için unutman çok normal bir konuyu çalış baktın soruları çözemiyorsun aç kitabı oku tekrar. Sınava az kaldığı için artık yazarak çalışmayı da bırak bence. Okuman bol bol soru çözmen yeterli zaten tekrar da yapıyormuşsun o yüzden panik olmana da gerek yok yetişir merak etme.

Kızlar hepinize çok geçmiş olsun.
Polisesi sende dişini ihmal etme bence, bir an önce hallet kurtul o da aklında yer ediyor boş yere.
 

Saol denemem gittim bugun apse yapms doktor ilac verdi snra cekeriz dedi.
 

Edaasya çok çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkür ederiz.

Ben geçen sene biraz matematik bilgim vardı, kalanını son 2 ay khizlandirilmis kursla 79 puan aldım. Gerçekten çok inanıyorum son ayın onemine
 
merhaba kızlar,
bugün nihayet kendime gelebildim. Soma faciası yıktı beni.
babam da madenciydi. eşim de maden mühendisi. bu sebeple çok ama çok üzüldüm.
o kadar çok ağladım ki çevremdekiler soma'da bi yakınımı kaybettim sandı.
aklım zaten hep eşimdeydi şimdi daha fena kafayı taktım ona.
---------
bugün coğrafya ve türkçe karışık 250 soru çözdüm. bi şeyler yiyeyim türkçeden devam edicem sonra tarih..
 

Allah geride kalanlari korusun canm bol bol dua et benm tandklarm yk ama bende sabah habeerleri izlerken cok agladm cok üzülüyorum ya o insanlar nasl durumdalar allah bilir allahm dayanma gücü versn hepsine ;(
 
Edaasya çok çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkür ederiz.

Ben geçen sene biraz matematik bilgim vardı, kalanını son 2 ay khizlandirilmis kursla 79 puan aldım. Gerçekten çok inanıyorum son ayın onemine

çok sevindim beğenmene umarım son hamleyi yapar kırarız biz de taşı
 

çok gemişolsun 20 lik diş çok fena ya geçmiş olsun umarı atlatırsınız
 
denemem çok haklısın bir kez daha üstünden geçtim gerçekten oturuyor bana çok karışık geliyordu çağdaş ama tekrar tekrar okuyunca oturuyor çok şükür
 
Kizlar nasilsiniz denemem polisesi edaasya ve devrim ??
Bizim dogu gorevimiz geldi siirt 'e gidiyoruz.
Nasil bir yer hic bilgim yok islerim daha da yogunlasti.calisamadigim icin pek giremiyorum artik daha cok calismaya basladim.
Hepimize kolay gelsin
 
Kizlar nasilsiniz denemem polisesi edaasya ve devrim ??
Bizim dogu gorevimiz geldi siirt 'e gidiyoruz.
Nasil bir yer hic bilgim yok islerim daha da yogunlasti.calisamadigim icin pek giremiyorum artik daha cok calismaya basladim.
Hepimize kolay gelsin
İyi calismalar...
 
Ben de hazırlanıyorum. Her gün ders çalışmak, soru çözmek önemli ama en önemlisi süre tutarak soru çözmek. Hatta en iyisi deneme sınavı yapmak. Her deneme sınavıyla başarınızın arttığını görmek insana güç veriyor. İnşallah hakkından geliriz şu sınavın.
 

hoşgeldin, nerelerdeydin uzun süredir yoksun.
sınava az kaldı taşınma olayı çok vaktini alır. sınava kadar gitmesen ailende kalsan olur mu ? çalışırsın. taşınıyorum desen nerden baksan en az 2 haftan gidecek toplan git yerleş derken...
bende ev değiştircem ama gözüm kesmiyor hiç vakit çok az kaldı
 

Devrim bende soma ya o kadar çok üzüldüm ki, hala her olayla ilgili haber okuduğumda bigazim düğümleniyor
Orada her bekleyenin yerine kendimi koydum.
Rabbim ailelerine sabır versin.

Zeycanim eşin ilk tercihe siirt yazdığına göre mutlaka bir bildiği vardır, eminim gidenler memnundurki oda ona gore ilk tercihini yazdı. Inşallah güzel olur herşey

Bizde 6 gündür memleketteyiz bir annemler bir kaynanamlar derken 20 test cozebildim sadece. Bugün mersin e yazlığına geçiyoruz 3-4 günlüğüne. Umarım orada daha çok cozebilirim. Oradan urfa gaziantepi gezip eve donecegiz. Sanırım haftaya bugün evde oluruz

Eve geçtikten sonra inşallah sıkı bir çalışma içerisine girecegim

Herkese kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…