2014 kpss çalışma günlüğüm

Kalan 300 sorumu da bu saatten sonra çözmemeye karar verdim, çünkü kafam çok yorgun, çözdüklerimin verimini alamayacağım hiç, yani benim soru sayım 1200 de kaldı
Haftalık hedefim tutmasa da benim önceki haftalardaki soru sayıma göre mükemmel, ama 1500 e çok rahat tamamlayabilirdim bu tembelliğim olmasa.

Önümüzdeki hafta programımı belirledim soru sayım 1660 çıktı, dershane dağıtılan testlerlede 1800 bulur herhalde, bende bu haftanın telafisini yapmış olurum

ANAYASA 1. KONU TEKRAR + 60
ANAYASA YÜRÜTME + 446
COĞRAFYA TARIM HAYV. +94
MAT. ASAL SAY. + 60
PARAĞRAF 7 TEST
MAT. TARAMA 7 TEST
SÖZEL MANTIK 1 TEST
SAYISAL MANTIK 1 TEST
TÜRKÇE YAZIM NOKTALAMA +40
TARİH OSMANLI +550
 
kızlar maalesef bende 1500 yapamadım

120 sorum kalmıştı ki arkadaşım aradı gelmek istediğini söyledi hep erteliyordum bişey diyemedim

1400 soruya tamamladım biraz zorlandım ama bu şekilde iyi oldu gaza geldim sorular yetişmicek diye insan panik yapıyo ve düzgünce çalışıyo

bu hafta biraz aöf çalışıcam ama arada osmanlı duraklamaya çalışıp sorularını çözmeyi planlıyorum 26 ocaktan sonra sizlerle daha düzenli çalışıcam


safransarı bende hayır demeyi öğrenmek istiyorum arkadaşlarıma üstelik diyorum da ama hala anlamıyolar beni
 
Benim 2. deneme sonucum açıklandı bugün, 65,5 almışım 1. denemem 73 tü. 1 puanda olsun artırayım istiyordum ama böyle geldi. Ama deneme gerçekten kaliteli değildi, ben 2 yanlış buldum, bugün arkadaşlarla görüştüğümde onlarda farklı yanlışlıklar bulmuşlar. İşin iyi yanı bir önceki denemede dershane 17. siydim, şimdi 5. liğe yükselmişim. Benim üstümdekilerde en fazla alan 75 var :44:

Şimdi akşam yemeği yedim, 1 test mat çözüp zihnimi açıp tarih çalışmaya başlayacağım
 

maşallah sen yine hedefe benden çok yaklaşmışın
Neyse böyle soru sayımızı görüp kendimizi kontrol etmiş oluyoruz. 4 hafta böyle devam edelim sonra artırırız soru sayımızı
 

canım mrb bende 75 aldım bir önceki 73 tü sorularımız aynı değil sanırım ama bencede kaliteli değildi ben sözel mantık sorularını kaçırmıyorum ama çözemedim kime sorduysam çözemedi ben mat. netimi yükselttim toplamda çözdüğüm soru sayısı diğeriyle yaklaşık aynı ama yanlışlarım azaldı heralde adım adım sınava kadar 90'ı bulurum
 

İnşallah 90'ıda geçersin.
Bizim bu son deneme çok şikayet aldı, yanlış sorularda çokmuş, yönetime itiraz etti herkes, bir daha yetenek yanının denemesini yapmayacaklar. Arkadaşlar da yok sayıyor zaten, hiç girmemiş gibi. Biz daha yeddiklimden hiç deneme olmadık, 1. pegem, buda yetenek yayınlarınındı. İnşallah bende bundan sonrakinde daha iyi yaparım.
 

inşallah canım ya teşekkür ederim güzel dileklerin için rabbim herkesin gönlüne göre versin
 
İyi akşamlar
Yeni yılın ümmetimiz için hayırlı geçmesi için mahallemizin camisinde sohbet vardı bu akşam. 108 tane hatim için dua edildi. İnşallah inanan tüm kullar için hayırli bir sene olur. Rabbim emek verenlerin emeklerini zayi etmez inşallah.

Yeni geldim eve, dün 170 soru çözmüştüm sadece, bugün öğleden sonra ders vardı, akşamda camideydim, birazdan dersin başına oturup çalışabildiğim kadar çalışacam.

Seneye görüşürüz
 

Sarfansari arada öyle düşüşler olması normal. Benim 2012 kpss sinden önce girmiş olduğum en son denemede 80 netim vardı ama ben takmadım onu ve gerçek sınavda 100 e yakın bir net yaptım 98 mi 99 mu ne gelmişti netim. Üstelik iki sınav arasında 3-4 gün gibi bir süre farkı vardı. Oynamalar olabiliyor yani. Denemeler eksikleri görmek açısından güzel. Bir de yükseliş olunca motive ediyor tabi ama çok da moral bozmamak lazım kötü geçti diye.

Yeni yıl için güzel dileklerde bulunmuşsun. İnşalah hepimiz için iyi bir yıl olur herkes emeklerinin karşılığını fazlasıyla alır.

Bu arada itiraf edeyim ben iki gündür hiç ders çalışmıyorum

Dün işten geldim aşırı yorgundum yemek yedim ağırlık çöktü akşam da film izledik bizimkilerle. Sonra da uyuyacaktım ama çok yedim hemen üstüne yatmayım dedim oturdum boş boş ders de çalışmadım. O yüzden bugün inanılmaz bir baş ağrısı ile uyandım. Çok kötü hissediyorum kendimi. Geç de kalktım derse daha başlamadım da. Ama geçn güzel bir plan yapmıştım ya onu uygulamaya başlamıştım. Plana göre bugün x yayının türkçe notlarını almıştım ordan paragraf konusunu okuyacağım sonra da soru bankasından 108 tane soru çözcem. O biterse de kalan vakitte ingilizce çalışcam bugün.
 

Arada düşüşler iyidir aslında, şımartmaz insanı, hırslandırır aksine :18:

Ben dün gece 3 te uyudum, 3 saat dersin başındaydım ama verimsizdim, 100 soru ancak çözebildim. Bugünde öğlen uyandım kahvaltı kuaför derken 3 te oturdum dersin başına. Kısa molalarla devam ediyorum hala. Baş ağrısı başladı bende ağrı kesici aldım, etkisini gösterene kadar oyalanayım dedim burada, yoksa verilecek pek raporum yok henüz

Bu akşam programımdaki az soru satırları çalışıp çözüp, listeden üzerini karalıcam, çünkü karalama arttıkça motivasyon artıyor bende
 
Benim bu haftaki soru sayım şimdiden yalan oldu.
C.tesi günü çok özel misafirlerim geliyor hazırlıklara bugünden başladım
Annem babam kaynanam ve kayınbabam gelecek 1 gece kalacaklar
Bu yünden sorularımı tamamlayamayacağım ama dert etmiyorum, çünkü onları çok özledim ve çok nadir geliyorlar, onları en iyi şekilde ağırlamak için böreklere temizliğe şimdiden başladım :)
Sizlere kolay gelsin
 

sarfansari birkaç günden bir şey olmaz. Sonraki hafta çok çalışıp kapatırsın açığı. Benim ders çalışma olayı da bir kaç gündür yalan oldu :)) Ama bende toparlamaya çalışcam.

Geçen girdiğim deneme sonucu açıklandı 72,5 puan almışım. Bir dahakine kadar biraz daha arttırırsam müthiş olacak. Bugün daha derse hiç başlamadım. Temizlik falan yaptım evde. Bugün birde sözcükte anlam konusnu tekrar etmem gerekiyor. Bitirmediiğim kitaplardan birinden bu konuyu bitircem. Sonra da hala bitiremediğim paragraf soruları beni bekliyor. Dün sadece tarihten islam öncesi türk tarihi konusundan 1 video izledim 2 saatlik. Onun dışında hiç çalışmadım.
 
Bugün Yediiklimin Keyifli Tarih kitabını aldım çok güzel kızlar tavsiye ederim renkli bir kitap.Birde güzel ayrıntılar mevcut tarihle ilgili insanın merakını arttırıyor. Bu kitaptan İlk konu olan orta asya Türk tarihini sesli okudum ses kaydı yaptım. Boğazım kurudu ağrıdı baya zorlandım 52 dakikalık bir ses kaydı oldu yarından itibaren hafta içi günde 2 saat yolda geçiyor. yani günde iki kere bu konuyu dinleyebilirim. Bu hafta full bu konuyu dinlerim gelecek hafta da türk islam tarihine geçerim. Haftasonu da bu konudan test çözebilirim :))

Bunun dışında da paragraf sorusu çözmeye devam ediyorum hala. Çöz Çöz bitmiyor. Bu hafta 165 soru çözebildim ama birazdan çözmeye devam edeceğim. Soru sayım maalesef çok az ama çok yoruluyorum hafta içi verimsiz geçiyor. Haftasonu da ne kadar yapabilirsem o yani. Neyse birde bu 3. haftamdı inşallah zamanla arttırırım. Konuları bitirip full soru çözmeye geçersem artar herhalde.
Hedefim mayısa kadar konuları bitirmek. Mayısta da konu tekrarları yaparım, Kitaplarımı bitirmeye çalışırım. Haziranda da full deneme çözerim.
 

Bende tarihi datadan çalışıyorum, yediiklim konu anlatım kitaplarından takip ediyorum.
Bu hafta malum misafirlerimden dolayı soru sayımın yakınından bile geçemedim o yüzden yeni hafta planımı 2000 soruluk yapıyorum. Konu tekrarı hiç yapmayıp bu hafta bol bol soru çözerim.

Bu haftadan sonra 1 günümü tamamen konu tekrarına ayırma düşüncem var, 3 tane sözel dersten, şimdiye kadar geldiğim konuları her hafta 1 kez okumam mükemmel olacak. Bu hafta soru sayım fazla olacağı için önümüzdeki hafta başlayacağım bu konu tekrarlarına.

Ses kaydı fikri harika olmuş, 1 hafta sürekli dinleyerek, konuyu ezberlemiş duruma gelirsin artık.
 
kızlar merhaba pazar günü deneme sınavım vardı tarih çok zorladı beni genel olarak zor bi denemeydi moralim bozuldu hala toparlanıp ders çalışmaya başlayamadım denemeler beni olumsuz etkiliyor girmesem mi acaba ilk denemem 73,ikinci 75,en sonuncuda böyle bişey gelir sanırım:26::26:
 
Lovelyangel denemelere neden bu kadar can sıkıntısı yapıyorsun, kesinlikle her denemeye gir, her girdiğin denemede 10 ar puan artacak hali yok ya! Öyle olsa 3-4 deneme sonra kendini tam hisseder, calışmayı bırakırsın:26: deneme iyide geçse kötü de geçse eksikleri gösteriyor. Moralini bozma aksine seni kamçılasın denemeler.
 

Sarfansari çok haklısın bencede denemenin amacı yüksek puan almak değil. Hatta Düşük puan almak daha iyi sınava kadar eksik olduğun yerleri görürsün. Zaten tüm sınavlarda full çıkarırsak bu sınavlarda bir sıkıntı var demektir. Denemelerle gerçek sınavın da hiç ama hiç alakası olmuyor gerçekten. Soruların yüzde %80 aynı olsa da %20 den ösym fark atıyor Cidden zor ve bilmediğimiz yerlerden geliyor sorular o zaman da şans faktörü etkili oluyor bence.

kızlar
nerelerdesiniz, çalışmalar nasıl gidiyor?

Ben pazartesi hiç soru çözmedim ama salı ve çarşamba günü de 24er sorudan toplam 48 paragraf sorusu çözdüm. Tarhi videolarından da İslam öncesi bitti Türk islam tarihi bugün yarı oldu bugün o da biter. Yarın da Osm. 17. yy ve 18.yy a başlayacağım :)) Haftasonu da tarihten izlediğim videoların konularına çalışcam soru çözcem bol bol da.

Senin nasıl gidiyor sarfansari :))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…