2014 kpss çalışma günlüğüm


geçmiş olsun safransarı

nice güzel yaşlaraaaa :))
 
Kızlar dün 112 soru çözdüm paragraf konusundan. Tam iki saat çalıştım. Bugün datanın konu anlatımlı kitabı var ordan paragraf konusunu bitirmeyi hedefliyorum. Bugün çok yorgunum sadece 40 soru çözcem datayı bitirince bırakcam dersi. Önceden de 60 sorum vardı. Toplamda 212 soru olacak geriye yaklaşık 1300 soru kalıyor. cumartesi pazar 650şer soru çözmem gerekecek imkansız değil ama tüm gün eve kapanmam gerekecek Ama yarın da 100 soru çözersem 600 soruya düşürebilirim. Bu soru sayısı çok iyi oldu bu sayede çalışmak için motive oluyorum soru sayısını yetiştircem diye. Yoksa bu kadar çalışmazdım ben :))

cigabitli dediğin gibi çok kitabım var ama çoğu da konu anlatım almışım. Bir de soru bankalarını önceden bitirmiştim o yüzden elimde pek kalmadı. Sözelde çok konu anlatımı iyi oluyor da türkçe ve matematikte kötü. Aslında benim soru bankası da almam lazım da önce elimdeki kitapları bitirmem lazım. Merak edip saydım Şu şekilde:

Türkçeden 16 kitap,
Matematikten 18 kitap,
Tarihten 26 kitap,
Coğrafyadan 22 kitap,
Anayasadan 6 kitap,
7 tane de eski soru bankası var. Bunlarda eski kitap olduğu için tarihin son konuları yok anayasaları da çözmüyorum eski diye.
İngilizceden de 13 kitabım ve 11 tane de dergim var.

95 tane kpss kitabım varmış. Zaten şimdi kitapçılara girince hiç kitap alamıyorum eski de olsa tüm yayınlar bende var

ingilizceyle birlikte 108 kitabım 11 tane de dergim var. Hepsini bitirmek istiyorum bakalım biter inşallah ama şu da var ki nerdeyse hepsi yarım yarım kitapların o yüzden bitme ihtimali var :))
 
sarfansari dikkatimi çekti sen bu topiği açalı bir yıldan fazla olmuş Şimdiyse sınava 6 ay kaldı zaman ne çabuk geçiyor yaa :))
Her dakikayı çok iyi değerlendirmemiz lazım.
 

Denemem ne kadar çok kitap öyle?
2012 de anlaşılan bir kitapçıyı baya zengin etmişin
Yarım kitapları bitirerek başlamak mantıklı kesinlikle, kitablar yarım olduğu için daha kısa sürede biter, motiven artar. Yeni kitaplar alırsan eskiler kaldıkça kalır evde.

Bende de 2013 kitapları çok, onları bitirip öncelikle sonra yeni kitap alacağım. Bu haftalık 1500 soru çözümümle 3-4 aya biter diye tahmin ediyorum.
Sana bir tavsiyem olacak, matematik testlerini kitaptan koparıp iş yerinde çözemez misin, hani öyle bir ortamın varsa, günde 50 soru bile işyerinde çözsen senin için büyük kar olur.
 
sarfansari dikkatimi çekti sen bu topiği açalı bir yıldan fazla olmuş Şimdiyse sınava 6 ay kaldı zaman ne çabuk geçiyor yaa :))
Her dakikayı çok iyi değerlendirmemiz lazım.

Evet bir yıl oldu :)
Erken başladık, topiğe erken gelenler erken dağıldı sonra. Fazla kimse uğramıyor diye bende fazla yazmıyordum ama sen gelince tekrar şenlendi topik

Aslında az kişi olması da iyi bir bakımdan, çünkü sayfaya günlük girildiğinde 40-50 sayfa yazıldığı oluyor diğer topikte, okumak çok zaman alıyor, sohbet konusunu yakalayamıyorsun, birde kim ne çalışıyordu hangi bölümdü kafan karışıyor.
Burada takip zor olmuyor ve sadece ders konuşulduğu için konu dağılmıyor şimdilik.
 

Sarfansari onu bende düşündüm. Bazen işler çok yogun oluyor. Bazı günlerde rahat oluyorum daha az işim oluyor. İşim olmadığı zamanlarda dediğin gibi bir kaç soru çözebilirim. Ama çok fazla bölünme oluyor. Bir anda biri bi şey sorabiliyor ya da telefon geliyor iş geliyor. O yüzden konsantre olup uzun süre çalışmam pek mümkün olmuyor ama yine de bir iki test çözsem işimi kolaylaştırır tabi ki. Bir de yolda o kadar çok vakit kaybediyorum ki sabahları 45 dk. Akşamları 90 dk yı buluyor bazen trafik sıkışırsa. Kısacası yaklaşık 2 saatim yolda gidiyor o yüzden sözel derslerden zihin haritası çıkarmak yerine ses kaydı yapıp yolda mı dinlesem acaba diye de düşünüyorum. Ses kaydını kesin yapcam da zhin haritası çok vaktimi alır diye de emin olamıyorum çıkarsam mı acaba diye. Her şeyi yazmayım desem de ben çoğu şeyi anahtar kelime şeklinde de olsa yazıyorum bir üniteden 5 sayfa rahat çıkıyor. Sen nasıl çalıştın sözellere?
 

Benim bildiğin gibi tarih coğrafya anayasa sıfırdı. Bir arkadaşım elindeki ihtiyaç videolarını verdi bana, bundan coğrafya videolarını her gün bir konu dinledim, ve coğrafya da inanılmaz etkisini gördüm. Çok yararlı oldu mantığını kavramamda, inan daha önce enlem boylam nedir en basitinden onları bile bilmiyordum.

Tarihten dershaneyle birlikte çalışmaya başladım, tarih hocamız tahtaya kısa notlar alarak anlatıyor, önce beğenmedim, özet anlatıyor, konunun hikaye kısmını anlatmadığı için kısa notları anlamadığımızdan şikayet ettim önce. Sonra baktım ki, derse girmeden önce konuyu bir kez okuyunca hocanın zihin haritası çizdiğini anladım. Deftere tahtadaki zihin haritasını olduğu gibi geçiriyorum ama evde yeniden kendim çalışmayınca yetmiyor bana. Bende her konudan bir A4 kagıdını ortadan katlayarak 4 sayfa elde etmiş oluyorumi karşımada hocanın notu, data ve yediiklimin kitaplarını açarak bir dölümü 3ünden okuyup anladığımı kısa notlar şeklinde yazıyorum.

Anayasadan da gördüm ki en ayrıntılı ve konuları en iyi gruplayan kitap data, ondan çalışıyorum sadece, yine her konu için bir A4 kağıdı notlar alarak. Sonra soru çözerken 2 soru bankasında takıldığımda o kağıda bakıyorum, diğer soru bankalarında gerek kalmıyor bakmaya zaten, konuyu öğrenmiş oluyorsun.

Ama bence sen daha önce çalıştığın için bu derslere uzun uzun not almana gerek yok, dediğin gibi yollarda video dinle, eve gelince de o konuyu kitaptan oku, 2 soru bankasını kitaba bakarak çöz, sonraki kitaplarda zaten konuyu öğrenmiş oluyorsun. tekrarlarını da yine yolda x yayıncılık ders notlarıyla yapabilirsin. Senin vaktin az çalışıyorsun hemde sınava 6-7 ay kaldı, bu şekilde daha iyi ilerleyeceğini düşünüyorum. Not çıkarmak çok zaman alıyor bildiğin gibi.
 

sarfansari cevabın için teşekkür ederim. Tavsiyen için de sağol. Doğru söylüyosun dediğin gibi yapcam bende. Video + ses kaydı + kitaptan bir kere okuma + Bol soru şeklinde gitcem. Sözellere de 2 hafta sonra başlayacağım. Bu hafta Türkçeyi bitircem gelecek haftada matematiği bitircem inşallah. Yetişirse tabi Sözellere geçcem.
 
Çok tembelim bu hafta :18:
Hafta sonu geldi programımın yarısını bile tamamlayamadım. Bu akşam ve hafta sonu çok sıkı soru çözmem gerek yetişmesi için. Bu akşam 500 soru çözsem hafta sonu rahatlarım :26:
 
sarfansari bende aynen dün konuyu bitiremedim 40 soruyu da çözemedim bugün de bi türlü derse başlayamadım birazdan başlayacağım :)) 2 saat çalışıp yatcam. 100 tane paragraf sorusu çözersem ne ala , geriye yine çok sorum var ama olsun yarın sabah da erken kalkcam çalışcam. pazar günü de erken kalkarsam müthiş olur.
 

İyiki haftalık program yapıyorum, yoksa hiç önümü ne çalıştığımı göremicem, ama hafta sonu kesin halletmem gerek, çünkü yetişmezse kendimi biliyorum bundan sonraki haftalarda da yetişmediğinde dert etmem, uygulamam azalır. Bu yüzden bende hafta sonu sıkı çalışıp yetiştiricem ki düzensizlik olmasın.

Bugün denemem vardı, çokta iyi geçmedi, ama cevap anahtarı p.tesi dağılacağı için net sonucu da bilmiyorum. Sınav yetenek yayınlarındı, yazım hatası, cevabı belirttikleri sorular da vardı. Genel yeteneği 1 saat 15 dk da bitirdim, 45 dk da genel kültür çözdüm. Saatlerini dengelemem lazım.
 

sarfansari o süre sıkıntısı bende de var bir türlü ayarlayamıyorum 2013 kpss sınavında da 90 dk da genel yetenek yaptım 30 dk da da gene kültür Geçenki deneme de öyleydi sınav alese dönünce bir de sınav modundan uzaklaşıp deneme çözmeyince süre konusunda sıkıntı yaşamaya başladım. Geçenki deneme de son 20 dakikada falan baktım genel kültüre bildiklerimi işaretledim bir sürü de bakamadığım soru oldu üstelik bilgi eksikliği de olunca sınav tam bir faciaydı. İnsan süreyi iyi kullanamayınca bilgi olsa da bir şey ifade etmiyor. Şimdi aklıma bir fikir geldi evde soru çözerken de süreli çözcem zaten yarın 650 soru çözcem pazar günü de aynen. yetişmesi için ya 11 saat ders çalışcam ya da süreli çözüp bunu daha kısa sürede bitircem Artık normal test çözerken bile süre vercem. Mesela 40 paragraf sorusuna 30 dk falan vercem. Eminim ilerde bu 20 dkya bile biter. Ben 2012de 30 türkçe sorusunu bir keresinde 15 dk da çözmüştüm ve 1-2 yanlışım çıkmıştı. Çok çalışıp süreli çok soru çözünce yapabiliyor insan.
 
kolay gelsin kızlarr :))
ben bugün 250 yarın da 250 soru çözersem 1 500 e tamamlancak inş.

kurstan geldim 100 soru çözüp kuaföre gidiyim artık kaşlarım bağımsızlığını ilan edecek neredeyse:)
 

Maşallah cigabitli, anlaşılan çok rahat çözmüşsün 1500 ü. Tebrik ederim
Bende anayasadan 400 soru çözdüm bugün, üzerimden buyük bir yük kalktı. Akşamda kalan ufak tefek testlerimi çözecem, yarında tarih tekrarı yapıp 350 sorusunu çözersem 1500 ü yakalıyorum Yalnız ufak tefek testler dediğim 400 soru yaklaşık, yetiştiririm inşallah :18:
 
Kızlar ne güzel yetiştiriyosunuz benim yetişmeyecek gibi 1500 soru ama çalışcam sıkı şekilde inşallah yetişir bakalım.
Bugün de istediğim gibi çalışamadım pek. Verimli geçmedi ama birazdan tekrar başlayacağım çalışmaya.
 

Denemem bence sen yeni çalışmaya başladığın için yüksek hedefle başladın, hemde türkçe çözüyorsun, soruların çoğu parağraf ve zamanını alıyor. Bende haftaya hedefini biraz azalt, 1 ay sonra 1500le, sonrasında yapabilirsen artır. Vallahi ben zor yetiştiriyorum sen birde işte çalışıyorusun
 
Son düzenleme:

Bugün dışarı çıktık ailemle ve daha yeni eve geldim bugün hiç çalışmadım. sarfansari dediğin gibi paragraf çözdüğüm için dün başım ağrıdı ve de yetiştiremedim de zaten Dün 100 paragraf sorusu anca çözdüm. Toplamdaki soru sayım da yaklaşık 270 maalesef :26:

Ama birazdan çalışmaya başlayacağım. Şu Türkçe bi bitse soru sayım kesin artar. Matematik de vaktimi alır gerçi ama sözellere geçersem 1500 soruyu rahat yetiştiririm bir oturuşta tarihten 200 soru çözülüyor. Benim hedefim bu hafta Türkçeyi bitirmekti ama olmadı. Paragraftan çok soru varmış yaa. Yargının 2011 soru bankası var bende ona daha hiç başlamadım ondan 360 tane paragraf sorusu var. Başka bir soru bankasında 150 soru, diğerinde 108 soru var. 600 ün üzerinde paragraf sorusu çözcem ki daha sonra türkçenin diğer konuları da var dilbilgsi ses bilgisi anlatım bozukluğu yazım noktalama... Sanırım ben Türkçeyi anca önümüzdeki hafta bitiririm gibi Ama önemli değil. Şimdi ocak sou ya da şubat başı gibi tekrar bir denemeye gireceğim. Kısacası 5 hafta var. O zamana kadar türkçe matematik tarih biter. Netlerimde de yükselme olur bende motive olurum diye düşünüyorum.

Ama kızlar gerçekten hem çalışıp hem de bir sınava hazırlanması çok zor oluyor. Evde olmanın avantajlarını iyi değerlendirin. Ben 2012 de evde olmama tüm gün toplasan 2-3 saat anca çalışıyordum. Oysa en az 5 saat çalışmak lazım. Çalışılabilir de rahat bir şekilde. Günde 8 saat uyunsa geriye 16 saat kalıyor. Bunun 5 saati yemek temel ihtiyaçlarla geçse 11 saat kalıyor. bunun 6 saatinde evdeki işlerinizi sorumluluklarınızı halletseniz. Ya da ailenize vakit ayırsanız bile yine 5 saat rahatlıkla ders çalışılabilir.

Zor da olsa 1500 olsun sınırımız. Ben diğer haftalarda size yetişmeye çalışcam.
 
Kızlar benim ingilizce de çalışmam gerekiyor onu sürekli ertelediğim için beynimin bir köşesinde sürekli vicdanımı rahatsız ediyor nasıl yapcam nasıl çalışcam derken bugün de hiç motive olup çalışamıyordum dedim güzel bir plan yapayım o zaman. Ocak Ayı için bir plan çıkardım. İngilizceden 5 tane kitap bitirmem gerekiyor. 10 tane de dergi bitirmem gerekiyor. Dedim bunları bitirince kpss kalacak. Bende parçalara böldüm tüm kitapları dergileri. Mesela ingilizce kitaptan 20-30 sayfa çalışcam sonra 1 kpss kitabından bir üniteyi bitircem sonra yine ingilizceden 20 sayfa çalışcam sonra yine kpss.. şeklinde tekrarlayan adımlara böldüm çalışmalarımı. Bayağı yogun bir program oldu. Ocak ayı planım yetişir mi bilmiyorum ama elimden geleni yapcam. Bu şekilde ingilizce kitaplarım ile sadece seçmiş olduğum 2009,2010,2011 yıllarına ait kitaplarımdam türkçe ile matematiği bitirebileceğim. Tarihe hiç geçmeye vaktim olmayacak planıma göre. Ama şubat ayında da tarih çalışmaya başlamış olacağım. 6 Nisanda yds bitince rahat etcem sadece kpssye yönelebileceğim. Planı ocak ayı için çıkardım ama şimdiden uygulamaya başlayacağım şimdi gidip ders çalışcam :))

Sizin nasıl gidiyor çalışmalar verimli çalışabiliyor musunuz?
 
Denemem gerçekten parağraf çok oyalıyor, bende bugün parağraftan 2 test çözdüm, testler 30ar soruluk toplam 1 saatimi almıştır, ki okuduğumu bir okuyuşta anlıyorum, ama parağraflar uzun ve yavaş okuyorum.

Benim haftanın 2 günü öğleden önce, 1 günü öğleden sonra, 2 haftada bir de denemem var. Dershanenin çok vaktimi aldığını düşünmüyorum ama evde çok oyalanıyorum. Aslında eşim anlayışlı ders çalışmak için ortam hazırlıyor bana ama ben sanırım komşularla çok oyalanıyorum, bunun farkındayım ama hayır demeyi öğrenemedim En basitinden bugün 10 buçükta kalktım ders çalıştım 12 ye kadar, sonra kahvaltı, ev toplama derken saat bir buçuk oldu, komşum kahveye çağırdı, 3 te eve geldim, bir başka komşum akşam yemeğine çağırdı, 4 buçukta ona gittim ve yeni geldim. 1500 e tamamlamak için 320 sorum var daha. Artık kesinlikle hayır demeyi öğrenecem


Denemem aslında türkçe için 3 hafta bile ayırabilirsin kendine, daha sonra diğer dersleri bitirince de bol bol tarama testi çözersin tekrar çalışmana gerek kalmaz. Ama bu hafta 270 soru gerçekten az çözmüşün, biraz daha fedakar davranmam gerek zamanından.
 

Evet, zamanımızı iyi değerlendirmemiz lazım gerçekten. Ben de soru sayımı arttırmaya çalışcam kpss için. İngilizce de çalışmak vicdanımı rahatlatacak. Bende evde çok oyalanıyorum. Haftasonları geç kalkıyorum bir sürü gereksiz işlerle uğraşıyorum. Haftasonları en az 5 saat ders çalışmam lazım. Haftaiçi de belki biraz uyuyup kalkarım çok verimsiz çalışıyorum çünkü. Olsun hatalarımızın farkındayız ve düzeltmeye çalışıyoruz. Daha yolun başındayız. Yılbaşından itibaren hatalarımızı tekrarlamadan verimli çalışırsak her şeyi hallederiz bence
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…