2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
kızlar bel ağrısından ölüyorum kaç gündür, bacağıma vuruyor artık. hepinize sağlıklı gebelikler..


bel agrısı demeyin bana kızlar canım cıktı kaç gündür.doktor çok yormuşsun kendini dedi.bende temizliğe düşkünüm.bi yandan da çalışıyorum mahvoldum.bi haftadı evdeyim yatıcaksın dedi doktor ama nafile bugün kendi doktoruma gidicem inşaallah ters bişey yoktur
 
günaydın güzel haziran anneleri..ne güzel tekmeleri hareketleri hissetmeye başlamışsınız darısı başımıza inşallah..bi dahaki kontrolüm ayın 23ünde..günler geçiversin hemen
 
Herkese gunaydinnnn
Ben bugunde bebisimi gormeye gidecegim teyzeleri
Zeynep Kamil e gideyim birde bakalim bunlar cinsiyet tahmininde bulunabilecekler mi ?
Bizim babamiz biraz sabirsizda
Ozeldekiler soylemedi belki devletteki doktorlar soyler....
Birde esimin arkadasinin karisi hamile kizlar...
Doktor 12 haftalikken %70 falan erkek demisti...
Dunde ogrenmisler ki %100 kizmis su an 16 haftalik hamile...
Erken tahmin edilenler kendinizi fazla kaptirmayin ne olur ne olmaz
 
Günaydın güzel hamişler :) buz gibi bir Bursa'dan slmlar hepinize :)
benimde kontrolüm 5 inde ama çok sabırsızlanıyorum susamımı görmek için bir an önce geçsin bu günler :))
 
Günaydın güzel anneler.. 3haftadır bebişimi görmedim ve çook merak ediyorum.. Pazartesiye kadar sabredicem artık
 
günaydınlar.. bende yarın devlet hastanesıne gidip ıkılı testımı yaptırıcağım. cumartesıde kendı doktoruma gideceğim.. belkı banada cınsiyetını soyler... rabbım hepimıze hayırlı evlatlar nasıp etsın....
 
güzellikler..
hepinize günaydın




aaay evt bide böyle bi durum var..
doktordan illa tahmin istiyoruz,söylüyolar..
sonra zamanı gelince tersi çıkıyo..
bizde kendimizi şartlamış oluyoruz falan hahahah

yaaa o değilde azerikızı 15.haftandasın ne güzel...keşke hepimizin aynı olsaydı haftası
çok aceleciyim yahu..
 

tatlım dün doktora gittim benim de 14 +3 olmuştu ben de kımıldadığını görmedim şaşırdım. Ama doktor iyidiyince sormadım benim ilk bebeğim bilemem tabi normal mi değil mi ama dün ben de bunu düşündüm. Ben dün çok gergindim doktora gittiğim için kötü bişey söyleyecek diye korkuyorum ondan sanırım bebeğim de hissediyor diye düşünüyorum.
 
Kızlar ben bugün gazetede folik asit kullanımıyla ilgili haber okudum. çok önemliymiş kullanmak ama ben 2 hafta filan kullanıp bıraktım ya doktorun verdiği hiç bi ilacı kullanmadım multivitaminleri filan :18:
 
Çocuklarda açık omurga hastalığı

Doç. Dr. Kaya Kılıç, açık omurga hastalığının çocuğa, aileye ve topluma maliyetinin çok ağır olduğunu söylüyor: Bu hastalığı önlemek için tek çare, folik asit. Doğurganlık çağındaki kadınlar günde 0.4 mg folik asit almalı
Medical Park Fatih Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Kaya Kılıç, doğuştan gelen ve sosyal bir sorun da olan açık omurga (spina bifida) hastalığıyla ilgili bilgiler verdi ve uyarılarda bulundu:
Açık veya ayrık omurga anlamına gelen spina bifida; tüm aileyi ilgilendiren doğumsal bir hastalıktır. Çünkü doğumla başlar ve ömür boyu devam eder. Aileyi etkileyen bir hastalıktır.
Spina bifida, annenin gebeliğinin birinci ayında başlar. Bebek; omurga ve omuriliği açık olarak doğar.
Açık omurga hastalığının görülme sıklığı, binde 2-5 arasındadır. Bu oran Türkiye'de binde 4 oranındadır.

RÖNTGEN IŞININA DİKKAT!
Açık omurga hastası bebek doğduğu zaman sırtında, belinde ya da omurgasının üzerinde; içi su dolu bir kese, açık bir yara, bir kıl kümesi veya gamze şeklinde bir çukurluk vardır. Çocuğun bacaklarında hareketsizlik, baş çevresinde büyüme görülür.
Hastalığın nedenleri şöyle sıralanabilir: Gebeliğin başlangıcında annenin folik asit eksikliği yaşaması, gebeyken röntgen ışınlarına maruz kalması, annenin aldığı epilepsi ilaçları, gebeliğin ilk günlerinde ateşli bir hastalık geçirmesi ve virüs ya da viral enfeksiyonlar.

BEDELİ AĞIR BİR HASTALIK
Çocuktaki fiziksel ve psikolojik etkileri, hastalığın derecesine göre değişir. Hastalığın hafif formları da vardır. Yani çocukta yürüme bozukluğu, bacaklarında güç kaybı ve idrar tutamama sorunları görülmez.
Hastalığın en ağır şekilleri ise çocuğun ve ailenin hayatını ciddi şekilde etkiler. Bu durumdaki çocuklarda bacaklar oynamaz (felç), idrarını ve kakasını tutamaz, tekrarlayıcı enfeksiyonlar olur. Sırtındaki kocaman kırmızı yara, açıktaki omuriliktir. Buradan beyin-omurilik sıvısı (BOS) akar, buna bağlı olarak da çocuk tekrarlayan menenjitler geçirir.
Bu hastalığı önlemek için tek çare, folik asittir. Bir tür B vitamini olan folik asit alımına, çocuğun anne rahmine düşmesinden iki ay önce başlanması ve gebeliğin en az ilk üç-dört ayı devam edilmesi, alınacak günlük miktarın da 400 mikrogram olması gerekiyor.

AİLELER SAĞLIKLI KARDEŞİ İHMAL ETMEMELİ!
Açık omurga hastalığı olan çocukların ailelerinde ayrı bir dram yaşanıyor. Tedaviler ve ameliyatlar birbiri arkasına yapılıyor. Anne ve babalar tükenmişlik duygusu yaşıyor. En büyük kaygıları; 'Ben öldükten sonra bu çocuğa kim bakacak?' oluyor. Bu ailelerde, sağlıklı olan kardeş istemeden de olsa ikinci planda kalıyor. Bu sağlıklı çocuklar da bu yüzden sorun yaşıyor.
Açık omurga hastalığında genetiğin önemli bir etkisi bulunuyor. Eğer bir ailede birinci çocukta açık omurga hastalığı varsa, sonraki çocukların da hasta olma ihtimali binde 4'ten yüzde 4'e çıkıyor, yani 10 kat artıyor.

KURU FASULYE YİYİN, PORTAKAL SUYU İÇİN
Folik asit; sadece bu hastalığı değil, başka hastalıkları da önlüyor. DNA yapımı için gereklidir. Hücre büyümesine (alyuvarlar) yardım eder. Bazı kanserleri (kolon) önler. Kalp krizlerini ve felçleri yüzde 50, doğumsal hastalıkları yüzde 50-70 azaltır.

EKMEĞE KONMALI
Açık omurga hastalarının ameliyatları ve tedavisi; hem topluma, hem de sağlık sistemine çok büyük bir yük getiriyor. Bu yüzden birçok devlet, ekmeklerin içine folik asit koyuyor. Folik asit devlet tarafından yiyeceklere konursa, çok önemli bir aşama kaydedilmiş olur.
Doğurganlık çağındaki her kadın, her gün 400 mikrogram (0.4 mg) folik asit almalı. Folik asit; portakal suyu, yeşil yapraklı sebzeler, tahıl, pirinç, fasulye, taneli besinler, baklagiller ve tahıllarda bulunur.
 
Kızlar ben bugün gazetede folik asit kullanımıyla ilgili haber okudum. çok önemliymiş kullanmak ama ben 2 hafta filan kullanıp bıraktım ya doktorun verdiği hiç bi ilacı kullanmadım multivitaminleri filan :18:

evet çok önemli,hatta hamilelik düşünüldüğü an başlanmalı,içilmeli deniyor..
bebek için özellikle,oluşumu gelişimi için çok önemli..
ama bazı doktorlar bazı arkadaşlara bıraktırmış,okudum burda da..onun yerine geçen başka bi ilaç verdiler heralde,yoksa bile bile bıraktırmaz doktorda..
benim doktor hamilelik sonuna dek kullancaz dedi..

 

bebeğin hayırlı olsun bak ne güzel herşey yolunda demiş doktor. insan kendinde yada çevresinde olumsuz bir olay görünce ister istemez etkileniyor tabi. ama doktoruna güven tedbiride elinden bırakma.için rahat edecekse başka bir doktora daha görün.oda inşallah sağlıklı olduğunu söylerse için daha rahat olur. olacak olan maalesef oluyor önüne geçemiyorsun. bu arada doktora girmeden çikolata yenirse bebek hareketlenir derler bende işe yaradıkları olmuştu bi dene istersen.
 

Ay canım evet, bana da doktor 12. haftamda erkeğe benziyor demişti ama çok belirsiz söylemişti. Bana sanki kızmış gibi geliyor. ikili testte kalp atışı falan da 180 çıktığı için kız olduğunu düşünüyorum ama doktor kafamı karıştırdı :) Şimdi kesin olarak öğrenmek için paşa paşa bekliyorum :) Erken tahminde insan pek tatmin olmuyo zaten.
 



günaydın
ay günün haberi bu
benim hala umuduummm varrrrrr
 

Bende mayıs ayında girmiştim doktora ozaman yazmıştı folik asit o tarihten beri kullanıyorum bende doktorum hamileliğin 3 ayına kadar kullanalım doğumdan sonrada 3 ay kullanmamız gerekli demişti bana bu gittiğimde soracağım bende bırakacakmıyım artık diye
 
Son düzenleme:

ben doktora gıcık oldum verdiği ilaçları filan da kullanmadım akşam tekrar başlayım bari. 11. haftadayım daha.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…