2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Ya ben de merak ediyorum doğrusu, yarın dr randevum var,bir sorayım madem. Ay yarın dedim ama 4 saat sonra dr randevum :)

Erken doğum riski olanlara ve bebişlerine şifa diliyorum, umarım bebişlerimizi sağ salim ve hayırlısıyla, vaktiyle kucaklarımıza almak nasip olur...


iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yayamazlık yapıyorlardır kesin :) ama yine de sor doktora canım ne yaptıklarını öğrenelim.
Çok çok güzel haberlerle gel inşallah :KK16:

Evet canım haftada 1 vurulcam dün ilkini vuruldum

Bende kullanıyorum o iğneden biraz fazla can yakıyor ama bebişler için katlanıyoruz.
Sende hiç üzülme canım bol bol dinlen strese giripte bebeği de üzme.İnşallah vaktinde doğacak evlatlarımız.


Hayırlı cumalar canlar.Bugün hepinizin ettiği dualar hayırlısıyla kabul olsun inşallah.
Doktora gidecek arkadaşlar güzel haberlerle gelsinler inşallah.
Hepinizi kocaman öpüyoruz :KK16::KK16::KK16:
 
canım ben de de var bu havalarda oluyo hatta senin yazını okurken bile gözlerim sulandı psikolojik heralde ben delodey isimli bi hap kullanırdım hamile değilken tabi şimdi kullanamıcaz ama bu tip alerjilere terenin faydalı olduğunu duymuştum bu aralar tere ye bakalım belki fayda





Saol canm denicm keşke psikolojik sabah gözüm yüüzüm şiş uyandm inş gecer ilaçsız



iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Arkadaşlar günaydın :KK76::KK76::KK76:

hava çok güzel, içim açıldı... biri yazmıştı denize atlayasım, çimlerde yuvarlanasım var diye, bende aynen öyle düşünüyorum :KK9:
hatta vakti olan varsa gitsin sahilde iki tur atsın

bu arada ben ödem ve şişlikten yoruldum artık, sizde de oluyor mu ?
özellikle sabahları yüzüm gözüm şiş kalkıyorum, gün içinde yüzüm düzeliyor ama bu sefer ayaklarım şişiyor, malum bütün gün oturuyorum, onunda etkisi olabilir :KK20:

sizde var mı böyle sıkıntılar, nasıl atlatıyorsunuz ?

günaydın kızlar
yoğun bir hafta yaşadık
melodiyle başladı hareketlilik sonrasında bir çok kişide ağrı veya erken doğum riski oluştu. hepimize rabbimden şifalar diliyorum. bugün cuma ve biz hamişlerin dualarının zaten kabul olduğunu söylüyorlar yani iki kat kabul:KK1: bu sebeple herkesin duaları kabul olur inşallah diyorum.
hasta olanlarımıza acil şifalar diliyorum.
mujjum eşine mülakatında kolaylıklar diliyorum.
doktora gidecek olanlarımıza güzel haberlerle dönmeleri nasip olsun.yeşil erik inşallah yarın böbrek sonucu çoookk iyi çıkar sen de rahatlarsın.
neslihancım maşallah kızına düzmüşsün çeyizi bir ara bu kıyafetleri sererek fotola da biz de görelim olur mu?
puffpuff tacını ve kutunu gördüm çok şekerler. ben kendim yapacaktım bişeyler ama işten hiç vaktim olmuyor galiba ben de sonunda sipariş vericem her şeyi..
bu arada benim de ayaklarım 2-3 gündür şiş kızlar. ayak bileklerimdeki kemik görünmüyor. tombik oldum iyice. bu hafta işe gelmek beni çok yordu mayısın 16sına kadar nasıl dayanıcam:KK14:

Arkadaslar bu yaziyi okumanizi tavsiye ederim.Odem, hemoroid, varis hepsi ayni sebepten kaynaklaniyor.

*****
Alinti
HAFTANIN ÖNERİSİ

Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem)..Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir..Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".

İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir..Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.


****

Bu arada tesekkurler dumadumadumm iyi dileklerin icin cok tatlisin.
kızlaaarrr size bişiy danışıcam şuan çalışıyorum dogum iznine 32 . haftada cıkmalıyım mı yoksa son 3 haftaya kadar çalışıyım mı karar veremiyorum şuan iyiyim rahatım işdede rahatım siz olsanız neyapardınız işleri sıkıştırmış mı olurum :26::KK49:
Ben de lste rahatim bu sebeple calisabilirsem 37 ye kadar calismak istiyorum
 
Pzt tekrar çağardı sanırım vajınal ölçücek raporumu uzatıcak durumla ılgılı tum detayları konusucam ciğer geliştirici iğneylede ilgili
 
"Topu atan alırdı. Bizden 1-2 yaş büyüklerimize abi diyecek kadar saygılıydık. Su kücüğün söz büyüğündü her zaman.. Küfür etmeyi bile bilmezdik çoğu zaman.. Kızarma gibi özelliğimiz vardı. Utanma duygusu ile büyüdük biz..

Top oynarken forvette Hagi defansta bülent korkmazdık.. Kaleye geçince taffarel oluverirdik bi anda. Erkeklerle kızlar toplandığında yakar top oynardı. Yine de centilmen adamdık biz yakmazdık bile bile kızları.. Amacımız kötü olmadı hiç bi zaman.. Karnımız acıkırdı öğle vakti güneşin altında " anneeee yarım ekmek yap " derdik.. sepetle gelirdi ekmeğimiz. Bakkaldan kola alırdık bazen , veresiye defterine yazdırırdık Babamın haberi var abi nidalarıyla..

Dudağımız patlardı , kimse dayak mı yedin demezdi o zamanlar.. Cünkü kimse kimseye zarar vermezdi. Ya düşmüşüzdür ya da top gelmiştir.. Her hafta dizimizde yara olurdu , kabuk tutardı. Soyması da bi zevk , kaşıması da bi zevkti.. Tasolarımız vardı , bazıları erken kalkar inerdi sokağa biz o " çıt, çıt " sesiyle uyanırdık.. Bi kaybettik mi , oturur ağlardık kimi zaman gitti " misty tasom " diye.. Zor cıkardı cünkü cipslerden. Bisiklete biner hava atardık arkadaslara.

2002 senesi Dünya kupası macları esnasında sokağa cıkma yasağı getirirdik kendimize.. TÜRKİYE maç yapacak diye yüzümüzü boyardık televizyon karşısında. En kötü hareketimiz , bisiklete pompa eşliğinde havalı korna yapmaktı belkide. Gürültü yapardık , arka lastiğe sıkıştırırdık pet şişeyi motosiklet havası katardık. Yeni dökülmüş asfaltın üstünde cıplak ayak koşmanın zevkini yaşadık biz ! Sonunda zenci ayağımız olsa da.. Bizim için en büyük mutluluk , bugs bunny bitti zannederken arkasına yeniden bir bölüm başlamasıydı belkide.. Oturur izlerdik.

Biz iyiydik , güzeldik.. Noldu bize diye sormak bile , tüm bunları yaşayanlarda bi kaç göz yaşına sebep olur belki.. Cünkü içimiz de hala o cocukluğumuz ve anılarımız var.. He unutmadan , camiiye girip içtiğimiz suyun tadı hangi damacanada"
 
Pufpufum tacın çok gzl güle güle tak inşallah...:emir_bebek:

erken doğum riski olan arkadaşlar Allah vakitlice doğum nasip etsin sizlere ve hepimize...:nazar::nazar:

Yaren bebeği o kadar çok merak ediyorum ki anlatamam...

Benimde yarın kendi dr umda randevum var..1 aydır gitmiyordum..umarım kızımın böbrek büyümesi durmuştur...Bu arada artık alt baldırıma giren kramplardan uyuyamıyorum...Sizlerin kullandığı ilaç var mı kramp için..
İçimde bi sıkıntı var..Akşamdan beri boğuyor beni eşimde yok bu gece evde yalnızım..:KK50::KK50:

kramp için magnezyum verıyor sanırım doktorlar, bir de maden suyu - meyveli sodalar değil ama- ve muzun kramplara ıyı geldığını bılıyorum :KK34:

hehehe kızlar şaşırdınız biliyorum ben bebe üzerine tekstilde çalışıyorum annemde 8 yıldır patronların çocuklarına bakıyo yani annem evin içinden biri çok severler benide kızları gibi görürler..bu hediyelerde numune çıkartmak için yurt dışından getirtilmiş kıyafetler..hiç kimseye vermeyip kolileyip eve götürüyolardı bana göndermişler :KK34: doğsun daha veririz demişler..pek iyi oldu Allah razı olsun..oyüzden bukadar çok 2 yaşına kadar rahat bi sürü kıyafet var :KK1:

oooo güzel ve saglıklı gunlerde kullan canım :21:
 
kızlar kaburga ağrısı çekiyorum çok bir de bulantılar yeniden başladı sanki ilk 4 aya geri döndüm :/ var mı benimle aynı sıkıntıları yaşayan?
 
kızlar kaburga ağrısı çekiyorum çok bir de bulantılar yeniden başladı sanki ilk 4 aya geri döndüm :/ var mı benimle aynı sıkıntıları yaşayan?


Merhaba :) maalesef iki üç gündür bende de gece yatınca bulantılar başlıyor :KK43: ilk üç ayım çok kötü geçmişti zaten. Tüm gün boyunca bulantım ve iştahsızlığım oluyordu :KK43:
 
Kızlar hepinize yazdıklarınız için ve destegınız için ayrı ayrı teşekkur ediyorum moralın çok bozuk dunden berı kendıme engel olamıyorum sürekli ağrıyorum

canım ağlama lütfen bak 30 haftalık olmuşsun. 30 haftada yaşayan bir çok bebek var. gerçekten öylesine yazmıyorum sen de bilirsin 7,5 aylık bır çok bebek var. ciğer geliştiriici iğneni vurun dua et.Allahın izniyle bişey olmaz inşallah
 
kızlaaarrr size bişiy danışıcam şuan çalışıyorum dogum iznine 32 . haftada cıkmalıyım mı yoksa son 3 haftaya kadar çalışıyım mı karar veremiyorum şuan iyiyim rahatım işdede rahatım siz olsanız neyapardınız işleri sıkıştırmış mı olurum :26::KK49:

canım ben çalışabilirsem son 3 haftaya kadar çalışıcam. tecrübeli arkadaşlarımdan öğrendiğime göre doğumdan sonra bir gün bile fazldan bebeğinle vakit geçirmek pahabiçilemez değerde. bu sebeple izinlerimi doğum sonrasına saklayacağım
 
Arkadaslar bu yaziyi okumanizi tavsiye ederim.Odem, hemoroid, varis hepsi ayni sebepten kaynaklaniyor.

*****
Alinti
HAFTANIN ÖNERİSİ

Gebelikte büyüyen rahiminiz vücudun sağ yanında bulunan ana toplardamara ("vena cava") bası yapar. Bu nedenle özellikle vücudun alt yarısındaki büyük toplardamarlarının kalbe kanı geri götürme hızını yavaşlar. Bunun en önemli sonuçlarından biri ayaklarda ortaya çıkan şişliklerdir (ödem)..Çoğu anne adayının bu haftalardan itibaren ayakları şişer ve bu durum özellikle yorgun bir iş gününün sonuna doğru belirginleşir..Bunun nedeni basıya uğrayan ve akımı yavaşlayan toplardamarların içlerindeki fazladan kanın sıvı kısmını damar etrafında bulunan alana sızdırmalarıdır ("sıvı göllenmesi"). Bu açıdan bakıldığında vücudun yerçekimi etkisine en fazla maruz kalan bölgeleri olan ayaklarda şişme olması fizyolojik, yani normal kabul edilen bir tepkidir. Amaç, toplardamarların "rahatlatılmasıdır".

İstirahat halindeyken sol yanınıza yattığınızda bu toplardamarların rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Bu yatış pozisyonu aynı zamanda bebeğinize daha fazla kan gitmesine de katkıda bulunur.

Çalışan anne adayları akşam eve gelip birkaç saat yatma pozisyonunda dinlendiklerinde bu ödemin azaldığını görebilirler. Bazı anne adaylarında ise ayaklardaki ödem onları korkutacak kadar fazla olabilir..Ayaklarınızdaki şişmelerin çok fazla olduğunu düşünüyorsanız veya ellerinizde ve yüzünüzde şişmeler oluyorsa bu durumu doktorunuza iletmelisiniz.

Vücudun alt kısmındaki bu sıvı göllenmesinin bir sonucu da gece uykudan uyandıran idrara çıkmadır. Gece yatış pozisyonuna geçince basıdan kurtulmuş toplardamarların içine geri giren sıvı böbreklere geçerek idrar şeklinde atılmaktadır.

Vücudun alt kısmındaki sıvı göllenmesinin bazı anne adaylarında ortaya çıkardığı diğer iki sorun varis ve hemoroid (basur, mayasır) oluşumudur. Varisler bacaklardaki yüzeyel toplardamarların belirginleşmesi sonucunda, hemoroidler ise kalınbağırsağın son kısmındaki toplardamarların belirginleşmesi sonucunda oluşurlar. İleri seviyeye gelmiş varisler estetik sorunlara ve ağrıya, ilerlemiş hemoroidler ise dışkılama esnasında ağrı ve kanamaya neden olabilir.


****

Bu arada tesekkurler dumadumadumm iyi dileklerin icin cok tatlisin.

Ben de lste rahatim bu sebeple calisabilirsem 37 ye kadar calismak istiyorum

canım bilgilendirme için çok teşekkür ederim:KK19: aslında sol tarafıma yatıyorum ama belki de yeterli olmuyor işten geldikten sonra da hemen dinlenişe geçeyim olmadı... bir de burda yazan gibi gerçekten gece 3-4 kere tuvalete kalkıyorum:KK1: demek ki ondanmış:KK1: ama sabah bakıyorum ayaklarım hala şiş yeterli gelmiyor demek ki...
 
kızlaaarrr size bişiy danışıcam şuan çalışıyorum dogum iznine 32 . haftada cıkmalıyım mı yoksa son 3 haftaya kadar çalışıyım mı karar veremiyorum şuan iyiyim rahatım işdede rahatım siz olsanız neyapardınız işleri sıkıştırmış mı olurum :26::KK49:

canım ben 32. haftada çıkmayı düşünüyorum çünkü iş yerim çok stresli dayanılmayacak bir hal almaya başladı benim için bebeğimde stresten etkilenir sonuçta ve hamileliğimin son ayını ailemle sevdiklerimle ve rahatça hazırlık yaparak geçirmek istiyorum bide 40. haftayı bekleyen çok az kişi var dün haziran annelerinin doğum hikayelerini okudum çoğu mayıs annesi olmuş 37. haftadan sonra ardarda gelmiş doğumlar iznim bitincede raporla geçiştirmeyi düşünüyorum ben açıkçası çünkü çok bunaldım artık :KK50::KK50::KK50:
 
canım ben çalışabilirsem son 3 haftaya kadar çalışıcam. tecrübeli arkadaşlarımdan öğrendiğime göre doğumdan sonra bir gün bile fazldan bebeğinle vakit geçirmek pahabiçilemez değerde. bu sebeple izinlerimi doğum sonrasına saklayacağım

aynen bacım bende senin gibi düşünüyorum sağlığım el verirse zorlansam bile geleceğim diyorum yinede Allah bilir rabbim hepimize sayanma gücü versin
 
herkese merhabalar:KK3:

bıraz garıp olcak ama ben de fark ettiğim bı durumu sorucam kızlar size, nette bıraz baktım da bısı bulamadım :26:

şimdiii ben mesela yatakta, kanepede filan uzanır durumdayken bi yerden destek almadan filan kalkmaya çalıştığımda göbeğimin orta bölgede toplandığını hissedıyorum hıssetmeyı gectım bunu goruyorum, kas kütlesi gibi, üçgenimsi bi şekilde :26: bu normal bişi mi acaba:44:

aranızda boyle bısı yasayan, boyel bı duruma dıkkat eden var mı :nazar:
 
herkese merhabalar:KK3:

bıraz garıp olcak ama ben de fark ettiğim bı durumu sorucam kızlar size, nette bıraz baktım da bısı bulamadım :26:

şimdiii ben mesela yatakta, kanepede filan uzanır durumdayken bi yerden destek almadan filan kalkmaya çalıştığımda göbeğimin orta bölgede toplandığını hissedıyorum hıssetmeyı gectım bunu goruyorum, kas kütlesi gibi, üçgenimsi bi şekilde :26: bu normal bişi mi acaba:44:

aranızda boyle bısı yasayan, boyel bı duruma dıkkat eden var mı :nazar:

evet canım bendede var o eşime tutunarak kalkıyorum oyüzdennn:KK1::KK1:
 
1melodi'den msj var kızlar:

Kızlar, hastaneden bugün döndük. Bebeğim küvezde duracak tamamen iyi olana kadar... Sizi merakta bıraktım kusura bakmayın hastanede facebook bazen açılıyor, çoğu zaman açılmıyordu. İnanın Allah'ın bir hikmeti o gün, yani doğum yapacağım o gün facebook açıldı ve daha sonraki günler açılmadı facebook... Sizlerden dua alabilmek için sanırım Rabbim bu durumda bir kolaylık verdi. Allah hepinizden razı olsun, tüm destekleriniz için... Beni hastaneden telefonla arayıp destekleyen arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Hepiniz çok muhteşem bir destek verdiniz bana... Çok çok teşekkür ederim....
 
Son düzenleme:
X