2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Kızlar yaptığım lavanta keseleri ve kapı süsüyle alakalı nasıl yaptığımı soranlar için paylaşıyorum..Daha tam bitmedi,bitince tam olarak ne kadar malzeme gittiğini de yazarım diyordum ama çok acele edemiyorum farklı işler çıkıyor ben bitirene kadar siz başlamak için geç kalabilirsiniz o yüzden şimdilik kabaca bahsedeyim....Öncelikle 50 adet lavanta keseri ve kapı süsü için yaptım alışverişimi...

Malzeme Listesi:

-2 metre kumaş (ben puantiyeli tercih ettim,orjinali pötikareli--kumaştan biraz kaldı onuda süs yastığı olarak değerlendireceğim ben)

-Keçeleri 50x40 cm boyutlarında kesilmiş olarak aldım. Sarı ve turuncudan(yada koyu sarı tam olarak ne renk bilemedim) 2 adet diğerlerinden birer adet yetiyor hatta kalıyor bile.Ben sarıdan 3 adet almışım diğer keçelerdende baya bi kaldığı için magnet tarzı bir şeylerde yapmayı düşünüyorum.

-Kesenin ucundaki ponponlu şey adını bilmiyorum :) ondan 10 metre aldım ama henüz bitmediğinden yeter mi bilmiyorum.Ama şiöyle bir hesaplama yaptım keselerin ağız tarafı 10 cm..10 ön 10 arka diye düşünürsek 20 cm oluyor ve 50x20 100 cm yani 10 metre teoride yetmesi lazım :)))

-Kurdeleler makaravari birşeye sarılmış vaziyette sanırım 20m imiş uzunluğu tanesi 75 kr olduğundan ben baya bi aldım :)) Kurdeleyi bol bol alabilirsiniz dursun bir köşede lazım olur :) Bu arada şeffaf sarı ve şeffaf beyaz aldığım kurdele renkleri.

-Aslanlar için 100 adet küçük boy göz aldım,kapı süsündeki aslan için 2 adet büyük boy gözlerden aldım.

-1 adet siyah keçeli kalem.(Aslanlara ağız ve bıyık çizmek için)

-1 adet denizde batmamak için kullanılan sosislerden :) (bu kapı süsü için,,yuvarlağı bu sosisten elde ediyorsunuz )

-1 adet koli bandı (sosisin uçlarını birbirine bantlamak için)

-1 adet silikon tabancası ve bolca silikon (isteyen farklı yaıştırıcılar da kullanabilir)

-Lavanta ve Elyaf (bunlardan ne kadar gider kestiremiyorum şimdilik 250 gr elyaf ve bir poşet 2.5 liralık lavanta aldım yetmezse yine alma imkanım var eşim işten gelirken uğrayıp alıveriyor çünkü)

LAVANTA KESESİ YAPIMI:

Öncelikle kumaşı 15x10 boyutlarında kesmemiz gerekiyor.Ben bu kesme işlemini şöyle yaptım inşallah anlatabilirim :)) Kumaşın bir tarafından 10 cm işaretleyip sonuna kadar kestim.ince uzun bir kumaş elde ettim sonra bu kumaşı 30'ar cm boyunda böldüm.30 cm olan kısmı ikiye katlatınca sadece iki tarafından dikmek daha pratik diye düşündüm ve öylede oldu sanırım :)) Bu işlemi 50 tane kese olacak şekilde tekrarladım.. Keselerin dikimine gelince burada bir itirafta bulunmak istiyorum :)) Keseleri ben dikmedim daha doğrusu kumaşın kenarları söküldüğünden surfile denilen karın ağrısını yapmak gerekiyordu ve bunu yapamazdım.Terzime verdim 10tl.ye fıstık gibi yaptı hepsini :)))) Ponponlarıda keselerin ucuna sonradan ister dikin ister yapıştırın ben bir tanesini diktim ama diğerlerini yapıştırmayı düşünüyorum..

Üstündeki aslanlara gelince çok kolay ama uğraştırıcı biraz.. Öncelikle Koyu sarı olanların kalıplarını çay bardağıyla açık sarı olanları da tuvalet kağıtlarının içindeki karton kısmı varya onlardan çıkardım.Çıkardım derken ben onları direkt keçenin üzerine koyup 50şer tane yuvarlak çizdim ve kestim hepsi bu Siz faklı kalılarda deneyebilirsiniz önemli olan koyu sarı büyük açık sarı ondan biraz daha küçük olacak....Kulak ve burunları da göz kararı kestiğim bir kalıp yardımıyla yaptım ama benim tavsiyem onlarla uğraşmayın hazırı varsa hazır alın çünkü canım çıktı minik minik onları kesene kadar :)))
Bunların hepsini silikon yardımıyla birbirine yapıştırdım..son olarakra ağız ve bıyklarını bildiğin ilk okulda kullandığımız tarzda bir keçeli kalemle çizdim..Vee bu aslanları keselerin üzerine yapıştırdım..Son olarakta elyaf ve lavanta karışımıyla doldurabilirsiniz.Ben daha bu aşamayı yapmadım..


KAPI SÜSÜ YAPIMI:


Kapı süsü için önce sosisi istediğim boyutta kestim(oluşacak yuvarlağı hangi büyüklükte istediğinize bağlı..ben göz kararı kestim)..Sonra zorlu süreç başlaldı o kumaşla sosisi kaplayana kadar canım çıktı.Resmen milim milim sıkı sıkı çektirerek kumaşı üzerine toplu iğneyle iğneledim sonra üzerinden birde silikon geçtim sağlam olduğunu düşünüyorum..Kapı süsünün arkadaki görünmeyen tarafını da fotoğraflayıp koyarım :)) Uçları azcık açık bırakıp koli bandıyla birleştirmeyi unutmayın..Sonra bandın üzerinede kumaşı güzelce geçirin.Birleşim noktası pek güzel olmayacak ama oranın üzerini balonlarla kamufule ettim ben :)) Üzerindeki süsler için hiç kalıp kullanmadım Aslan ve ay hariç :)) Aslanımız bu sefer büyük olduğunda büyük boy kase ve ondan bir boy küçük kase kullandım :)))) Ay'ı yapmak için Normal yemek tabağı kullandım düzgün olsun diye.Binevi mutfağı yanıma taşıdım yiyebilirim :))) Siz tabi bunlar için pergel falanda kullanabilirsiniz :))) Bulutu,yıldızı,gök kuşağı şeritlerini,harfleri ve balonları elimle çizdim..Bir defa çizip kestiklerimi diğerleri için kalıp olarak kullandım..Tabi bu malzemelerden aslan,ay,yıldız,balonlar ve bulutları çifter çifter yapıp birbirine diktim ve köşeden az bir boşluk kalınca araya elyaf doldurdum ve dikişi tamamladım.Bunlarıda yuvarlak sosisimin üzerine silikon yardımıyla yapıştırdım vee bitiiiiii :)))))



Eki Görüntüle 1022454 silikon tabancası ve silikonlarım :) Eki Görüntüle 1022457 Eki Görüntüle 1022461 Eki Görüntüle 1022465 bunlar yakından incelemeniz için Eki Görüntüle 1022467 Bu da kapı süsünün görünmeyen tarafı :)))))



Bu arada kızlar tam olarak ne kadar harcandı bilmiyorum ama sanırım 60-70 lirayı bulmuştur..Ama bunların aynısından istiyorsanız bu şekilde yapılan kapı süsleri en kötü 50 tl ki o fiyata bile zor bulunur.Lavanta keselerinin de tane fiyatı 8 tl 50 ve üzeri siparişlerde yane fiyatı 6 tl.yani kabaca bir hesap yaparsak hazır almaya kalksak en az 350 tl tutuyor.Arada uçurum var,bence bu işe girebiliriz :)))))

Cnm oncelikle tebrik ediyorum.cok begendim fikir olarak senden ricam sık sık foto paylasirmisin...evime dondugumde detayli takipcin olacagim..
 
Cnm bence kiz ablamdan dolayi biliyorum onada oylle dediler kiz cikti sonra cnm:))

Sagolasin cilekcim sanada bbende senin kizini kocamann opuyorumm:))


Iyi gecrlerrr tatlm :))

Çok çok teşekkür ederim canım cevabın için bilmiyorum değişebilir tabi ama pipi görmedim yok diyince olasılık yükseliyor tabi bu zamana kadar pipisi oluşması lazımdı diye düşünüyorum
 
Özele gidiyorum canım. Zaten ayda 1 gidiyordum şimdi 5 hafta sonra gel dedi. 5 hafta sonra 32. haftaya tekabül ediyor. 32. haftada çalışabileceğime dair rapor düzenleyecek bu yüzden aralık uzun. Bu arada herhangi bir erken doğum riski de sezmedi herhalde. Tansiyonum çok şükür yüksek değil, rahim ağzı uzunluğu da gayet iyi dedi. Bunlar erken doğum belirtileri. Her hangi bir risk görmedi herhalde. Acaba diyorum hamileliğinde bir takım sıkıntıları olanları mı 2 haftada bir çağırıyor. Ben de merak ettim acaba benim doktor mu çok rahat...24::KK1:


Yok senin sonuçlar çok iyi çıkmış, onun için çağırmamıştır sık sık... Senin ayak şişliğin geçtimi canım, sebebi neymiş dr un birşey söyledimi? Birde bebeğin hareketlerini dinle dedi bizim dr, 4 saat içine 5-10 arası hareket etmezse gel dedi. Seninde aklında bulunsun canım.
 
GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER....

Güzel hafta sonları diliyorum size, kontrolü olanlardan iyi sonuçlar bekliyoruz....bol tekmeli bir gün olsun....
 
Bizim bugünkü takvim yorumumuz....


196. Gün
28. Hafta 0. Gün
16 Mart 2014
Geçtiğimiz iki hafta içinde bebeğiniz yaklaşık 170 gr. ağırlaştı ve yaklaşık 19 mm. uzadı. Rahminiz mesanenize baskı yapma ve kapasitesini azaltmaya devam ediyor. Hamilelik boyunca böbreklerinizden mesaneye giden tüpler kolayca genişler, bükülür ve sıkışır. Artık doktorunuz veya sağlık kuruluşunuz sizi iki haftada bir kontrol için çağırıyor olmalı... [/B]
 
Hediye konusu konusulmus. Gerekli gorenler olmus gormeyenler olmus. Ben her iki tarafa da hak verdim dusunceleri okuyunca. Duruma gore degisiyor galiba hediye olayi. Benim ilk bebisimde kayinpederim zincir almisti bana hosuma gitmisti tabi. Esim birsey almamisti ama bende beklenti icerisinde degildim. Simdi yine hazirmis hediyemiz kayinpeder bilezik takacakmis.. Ama ben bu sefer kocisten de birseyler bekliyorum. Sanirim gozum acildi :KK1::KK1: simdiye kadar hic hediye lafi etmedim ona ama bu sefer zarf atsam mi diye dusunmuyo degilim :KK1:

ne kadar sanslısın canım ınce dusunen bı kayınpederın var,benım esımın aılesı boyle bısey asla yapmaz durumları cok ıyı oldug halde,banada dıger oglumda ailem bılezık almıstı esım bısey almadı ama beklemedım de o gecen sene anneler gununde almıstı,bu senede anneler gununde alır dıye dusunuyorum dogumda ondan bısey beklemıyorum,bu dogumumda yıne annemler yuzuk kupe alacakmıs,ben hedıye almayı sevıyorum:)
 
Özele gidiyorum canım. Zaten ayda 1 gidiyordum şimdi 5 hafta sonra gel dedi. 5 hafta sonra 32. haftaya tekabül ediyor. 32. haftada çalışabileceğime dair rapor düzenleyecek bu yüzden aralık uzun. Bu arada herhangi bir erken doğum riski de sezmedi herhalde. Tansiyonum çok şükür yüksek değil, rahim ağzı uzunluğu da gayet iyi dedi. Bunlar erken doğum belirtileri. Her hangi bir risk görmedi herhalde. Acaba diyorum hamileliğinde bir takım sıkıntıları olanları mı 2 haftada bir çağırıyor. Ben de merak ettim acaba benim doktor mu çok rahat...




Kız ne iyi tosun gibi oldum :KK1: Darısı senin başına bu kilolardan
walla randevu işini doktor ayarladı, akıllı kadın ne dim :KK1:
normal canım ayda 1 cagırması zaten bı terslık hıssedersen daha erken gıdersın,benım dıger doktorum 6 haftada bı cagırırdı,sımdıkı ayda bır cagırıyor ama ıstersen 2 hafta sonra kontrole gel dıyor ben gıdıyorum genelede bı bu ay gıtmedım,sıkıntı varsa ıkı haftada bır hatta gerekırse her gun cagırır benım dıger oglumda suyu azdı son haftalarda nomalde ayda bır cagırırım ama 3 gunde bır gel demıstı suyuna felan balkıyordum
 
Yok senin sonuçlar çok iyi çıkmış, onun için çağırmamıştır sık sık... Senin ayak şişliğin geçtimi canım, sebebi neymiş dr un birşey söyledimi? Birde bebeğin hareketlerini dinle dedi bizim dr, 4 saat içine 5-10 arası hareket etmezse gel dedi. Seninde aklında bulunsun canım.

ayak şişliğim geçti canım ama % 100 değil tabi, %80 geçti. Aşırı beslenmeden kaynaklandığını :KK1: düşündüğüm için son 10 gün diyet yaptım öyle geçti.2 hafta önce misafirlerim vardı tatlılar-dondurmalar havada uçuşunca bir de baktım 6 kilo almışım 3 haftada, hemen diyete başladım 3 kilo gitti. Doktorun tartısında 1 ayda 3 kilo almış şekilde çıktım. Doktor fazla kilo almamaya dikkat et dedi. Şimdilik bebeğin hareketleri iyi canım. Sabah erken uyandım eşim uyanana kadar oturma odasında televizyon izleyim dedim ama durdurmadı beni, sürekli tekmeler. Acıktı herhalde kalktım kahvaltıyı hazırladım, şimdi de mutluluktan tekmeliyo kerata :KK1: Ama senin dediklerin de aklımda canım, en ufak bir rahatsızlıkta anında doktorun kapısında olacağım Allah korusun.

normal canım ayda 1 cagırması zaten bı terslık hıssedersen daha erken gıdersın,benım dıger doktorum 6 haftada bı cagırırdı,sımdıkı ayda bır cagırıyor ama ıstersen 2 hafta sonra kontrole gel dıyor ben gıdıyorum genelede bı bu ay gıtmedım,sıkıntı varsa ıkı haftada bır hatta gerekırse her gun cagırır benım dıger oglumda suyu azdı son haftalarda nomalde ayda bır cagırırım ama 3 gunde bır gel demıstı suyuna felan balkıyordum
İnşallah dediğin gibidir canım. Bir terslik görseydi daha sık çağırırdı herhalde diye düşünmeye başladım ben de... Allah korusun hepimizin bebeklerini canım...
 
Özele gidiyorum canım. Zaten ayda 1 gidiyordum şimdi 5 hafta sonra gel dedi. 5 hafta sonra 32. haftaya tekabül ediyor. 32. haftada çalışabileceğime dair rapor düzenleyecek bu yüzden aralık uzun. Bu arada herhangi bir erken doğum riski de sezmedi herhalde. Tansiyonum çok şükür yüksek değil, rahim ağzı uzunluğu da gayet iyi dedi. Bunlar erken doğum belirtileri. Her hangi bir risk görmedi herhalde. Acaba diyorum hamileliğinde bir takım sıkıntıları olanları mı 2 haftada bir çağırıyor. Ben de merak ettim acaba benim doktor mu çok rahat...




Kız ne iyi tosun gibi oldum :KK1: Darısı senin başına bu kilolardan
walla randevu işini doktor ayarladı, akıllı kadın ne dim :KK1:

Banada banada :KK1: bende istiyorum o kilolardan yaaa :KK52::KK52:
 
Sende 32. Haftadamı ayrılcan doğum iznine canım

Evet, heyet raporlu olduğum için 32 yi uzatma şansım yok. Prosedürüde hiç bilmiyorum ama zaman yaklaştıkça öğrenirim herhalde...

Teşekkür ederim cevabın için. Peki 4 boyutlu ultrasonlamı bakmıştı doktorun?

Doktorumun ultrason aleti çok kaliteli, renkli fotoğraf gibi, 3-4 boyutunu anlamıyorum, haftalardır babasının oğlu olduğu çok belli :) Eşimin ve benim ailemde 6 erkek torun var, benimki 7. olacak inşallah, o nedenle gönlümden kız geçiyordu ama hiç önemli değil. Allah hepimize hayırlı, sağlıklı evlat versin inşallah.
buraya alıntı yapayım bari :KK49:


merhaba aralık ayı anneleri sizler güzelmutlu haberinizi almadan notlarımı paylaşıyım


vajinal kaşıntı olursa sirkeli su ile temizleyin
bebeğinizi ilk 24 saat kesinlikle yıkatmayın
dogum yapıcağınız hastaneye önceden gidip doguma gırıceklerı tanıyıp
sartlarınızı belırtınız
proteın agırlıklı beslenın
ödem kontrolu her sabah kalktıgınızda parmagınızla bacak bılegınızın az ustune basınız
içerı dogru göçme varsa ödeminiz var
ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın:)

28. haftadan sonra bebek hareketleri azalırsa dikkat et enaz 10 defa günde hareket etmeli
sırt üstü sakın yatma bacaklar yukarı doğru kıvır
sag yada sol tarafa yat
otururken dık otur ozellıkle 30. haftadan sonra cocugun yerlesımı ıcın önemlıymıs
plates topu şiddetle tavsiye ediyor ustunde en az 1 saat dık otur bacaklar asagı sarkıcak bu vajına kaslarını kuvvetlendırıyor
agrımız olursa bol bol su ıcıcez
Allah muhafaza son donemde kordon falan vajıden sarkarsa anında secde pozısyonunu alıp ambulans cagrılmalı

24.28. hafta seker yuklemesı
...............................

Çok güzel bilgiler :KK16: gerektiğinde bulamayabilirim , bilgisayarıma kopyalayacağım.
 
Kızlar bugün şeker yüklememiz vardı bizim de...Buradan okuduğum kadarıyla ve ablamın da tecrübeleri nedeniyle eşimle gittim hastaneye Ama korktuğum gibi olmadı, çok şükür ayılma bayılma göz kararması hatta açlık hissi bile olmadı. Yalnız heyecandan gece gözüme doğrudüzgün uyku girmemişti. Bu yüzden öğleden sonra tahlillerin çıkmasını bekleyemedim, eve geldim uyudum uyandım ama başım ağrıyor.
Gelelim doktorun söylediklerine:
-Bebeğin baş gelişimi 27+1 çıktı, 3-4 gün önden gidiyormuş, maşallah...
-Bebeğin iç organlarına baktı, böbrek mi dalak mı artık neyse işte o 4 mm çıktı. sınırda dedi, takip edeceğiz bunu dedi.
-Rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 4,5 mm çıktı, o da iyi dedi.
-Tansiyonum 9/7 çıktı. Aç gittiğim için düşün çıktığını söyledi.
-Kilo olarak 89 çıktım tartıda toplamda 14 kilo almışım.
-Bu ay 3 kilo almışım.
-Bebeğin kilosu 974 gr dedi. Ortalama bir kilosunun olduğunu söyledi.
-Boyu 34 cm.
-Bebeğin tahmini olarak doğacağı tarih 16 haziran dedi.
Doktorum doğum iznimi ne zaman başlatmak istediğimi sordu. Eğer önceki 5 haftayı doğum sonrasına aktarmak istersen 32. haftaya randevu vereceğim dedi. Ben de aktarmak istediğimi söyledim ve 5 hafta sonraya randevu verdi. Bazı arkadaşlar doktorunun artık 15 günde bir çağıracağını yazmış. Ben 5 hafta sonra gideceğim bir sonraki kontrole...

öncelikle gözünaydın maşallahhhh maşallahhhh:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: benimde ptesi günü kontrolüm bakalım doktorum beni kaç günde bir çağıracak...demekki herşey sağlıklı ve normal ki çok takip etmesi gereken bir durum yokki 5 hafta sonraya ayarlamış..için rahat etmesse ki bir ağrın sızın birşey olursa (Allah korusun) hemen gidersin zaten..artık son aylardayız..Allah hepimize sağlıklı doğumlar versin..

Aynısı bende de var canım, benim varisli bacağim dediğin gibi sabah kalkarken gerildiğimde kıvranıyorum. eşime bağırıyorum bacağımda damar damar üstüne geliyormuş gibi. sonra geçiyor, daha sonra üstüne basmakta zorlanıyorum. ben varisten olduğunu düşünüyorum. çunku diğer bacağımda varis yok ve ona hiç olmadı. çok ayakta yada oturarak kalma. bacaklarını yukarıya dik devamlı.

ah arkadaşım..sabah 2 dehşet verici kramptan sonra magnezyum hapımı düzgün kullanmaya karar verdim ki işe geldim hala deli gibi ağrıyor sağ bacağım...eşimde korkuyor çığlık atıyorum bazen acıdan o derece.sanki biri bıçak saplıyor döndürüyor döndürüyor bacağımda...

Gunaydin kizlar
Bugun bizim kontrolumuz var dua edin kizimla bana bir sorun cikmasin...

negifimm iyi haberlerle gelirsin inşallah canım..Allah yardımcın olsun...teyzelerinden kızına kocaman bir öpücük ve selam :KK54:

Gunaydin valide sultanlar....
Kamplarla uyuyamayan bi benim sanirim...

yalnız değilisn canım..bende sabah 2 dehşet acı verici krampla uyandım..öyle böyle değil..işe geldim hala ağrıyor...

GÜNAYDINNN İNSALLAH BOL BOL TEKMELERR OĞLUŞUM :nazar::KK54::nazar::nazar::nazar::nazar:

günaydın kızlar iyi hafta sonları

GÜNAYDIN GÜZEL ANNELER....

Güzel hafta sonları diliyorum size, kontrolü olanlardan iyi sonuçlar bekliyoruz....bol tekmeli bir gün olsun....

günaydın..günaydın..güzel anneler ve sizin kadar güzel ve yakışıklı kuzucuklarınız.....güzel endişesiz mümkünse bol tepikli bir gün istiyorum hepimiz için..rahatsızlığımdan dolayı sanırsam bebeğimin pazar-ptesi-salı günkü yoğun ve sert tekmelerinden eser yok ve bende yine bir endişe yine bir endişe..rahatsızım muhtemelen ondandır deyip içimi rahatlatmaya çalışıyorum...:KK50:
 
sanırım şu dogum hedıyesı işi bı tek bana sacma gelıyo topıkte, hele de altınlar fılan :26: bu bı adet fılan mı :26: ne bıleyım yanı eşimle bizim butcemız ortaktır, maaşlarımızı aldıgımız anda ortaya koyar nereye ne odenecek hesabımızı yaparız, gerı kalan parayala da o ay gecınmeye calısırız.. doğum yaptım dıye bana ısterse mılyarlık yuzuklerle kolyelerle bılezıklerle gelse ne olcak ki, bu bızım zaten ortak bütcemiz, ordan gıdıcek mıktar benım cocugumun rızkından kesilmış olur benım için :26: zaten hamılelığımı oğrendıgımızden berı ıkımızde karı koca elımızden gelenı yapıyoruz, cocugumuz eksıklerını gıdermek ıcın cabalıyoruz; o yuzden boyle seyler bana sacma gelıyo, doğum hedıyesı dıye alacagı buyuk bıseyı hıc ıstemem dogrusu, alsa kızarım da bununla bebeğe neler yapardık bız dıye, ben mi değişik düşünüyorum bılemıyorum ama :44: doğum yaptığım zaman eşimin benim yanımda olduğunu hıssetmek ve sevgı dolu bakışları ve gozlerındekı mutluluğu gormek bana en guzel hedıye, illa elimizde somut bısı olacaksa alsın eline bı demet çiçek üstüne de yazdırsın "dünyanın en guzel annesine, senı sevıyorum canım karıcım, oğlumuzun bı tanecık annesı" diye, benı baska hıc bısı boyle mutlu edemez :KK16:

Canım çok haklısın bizdede aynı artık kendimize hiçbirşey bakmaz olduk eşimde bende oğlumuza birşeyler bakıyoruz dışarıya çıktığımızda..Ben de istemem doğum hediyesi falan,hatta çoğu kez birşey almaması konusunda durdurmuşumdur onu ama eşim alır biliyorum..hatta hiç sormamama rağmen ne alacağını bile tahmin ediyorum.Başka özel günlerde bana alma oğluma al diye geçiştirdim ama doğumda birşey demeyeceğim çünkü adamın hevesi kursağında kalıyor sonra bunu hissedebiliyorum.. Zaten milyarlarda harcamıyoruz böyle şeyler için,ama ben eşimin doğum gününde bir hediye aldığımda nasıl mutlu oluyorsam o da bana bişeyler aldığında mutlu oluyor biliyorum.Bazende makul şeylerle hem kendimizi hem karşımızdakini mutlu etmek iyi geliyor insana :KK16:
 
ayak şişliğim geçti canım ama % 100 değil tabi, %80 geçti. Aşırı beslenmeden kaynaklandığını :KK1: düşündüğüm için son 10 gün diyet yaptım öyle geçti.2 hafta önce misafirlerim vardı tatlılar-dondurmalar havada uçuşunca bir de baktım 6 kilo almışım 3 haftada, hemen diyete başladım 3 kilo gitti. Doktorun tartısında 1 ayda 3 kilo almış şekilde çıktım. Doktor fazla kilo almamaya dikkat et dedi. Şimdilik bebeğin hareketleri iyi canım. Sabah erken uyandım eşim uyanana kadar oturma odasında televizyon izleyim dedim ama durdurmadı beni, sürekli tekmeler. Acıktı herhalde kalktım kahvaltıyı hazırladım, şimdi de mutluluktan tekmeliyo kerata :KK1: Ama senin dediklerin de aklımda canım, en ufak bir rahatsızlıkta anında doktorun kapısında olacağım Allah korusun.


İnşallah dediğin gibidir canım. Bir terslik görseydi daha sık çağırırdı herhalde diye düşünmeye başladım ben de... Allah korusun hepimizin bebeklerini canım...


İyi şişliklerinin geçmeside iyi, aman olmasın bir aksilik ama olursa da gidersin hemen ...allah korusun birciklerimizi:KK16::nazar::emir_bebek:




Evet, heyet raporlu olduğum için 32 yi uzatma şansım yok. Prosedürüde hiç bilmiyorum ama zaman yaklaştıkça öğrenirim herhalde...
Çok güzel bilgiler :KK16: gerektiğinde bulamayabilirim , bilgisayarıma kopyalayacağım.


Rahatsızlığın ne bilmiyorum ama canım kadın doğumcu 32. Haftada çalışabilir veya çalışamaz rraporuna göre iznimiz başlıyor. Şu anda heyet raporun başka şeyle ilgili bile olsa heyet raporun geçmiyor ve 32. Haftada doğum iznini başlatıyorlar. Eğer gerçekten ihtiyacın yoksa evde dinlenmeye kadın doğumcun çalışabilir raporu versin, çünki bu 3 hafta sonra daha çok işimize yarayacak
.



günaydın..günaydın..güzel anneler ve sizin kadar güzel ve yakışıklı kuzucuklarınız.....güzel endişesiz mümkünse bol tepikli bir gün istiyorum hepimiz için..rahatsızlığımdan dolayı sanırsam bebeğimin pazar-ptesi-salı günkü yoğun ve sert tekmelerinden eser yok ve bende yine bir endişe yine bir endişe..rahatsızım muhtemelen ondandır deyip içimi rahatlatmaya çalışıyorum...[/COLOR]:KK50:



Hadibakalım canım p.tesi günü güzel haberlerini bekliyoruz. Bu ara çok yoruldun ve hep ayakta olduğun için daha az hissetmişsindir hareketlerini. Ben raporlu olduğum hafta kızımın tepiklerinden uyuyamadım, ama çalışmaya başlayınca okadar hissetmedim, birde çok su içince karın şişiyor ve çocuğun hareketleri daha az hissediliyor.. Aslında su artınca çocuk daha hareketli ama bizim hissetmemiz daha az oluyor.
 

İyi şişliklerinin geçmeside iyi, aman olmasın bir aksilik ama olursa da gidersin hemen ...allah korusun birciklerimizi:KK16::nazar::emir_bebek:


Rahatsızlığın ne bilmiyorum ama canım kadın doğumcu 32. Haftada çalışabilir veya çalışamaz rraporuna göre iznimiz başlıyor. Şu anda heyet raporun başka şeyle ilgili bile olsa heyet raporun geçmiyor ve 32. Haftada doğum iznini başlatıyorlar. Eğer gerçekten ihtiyacın yoksa evde dinlenmeye kadın doğumcun çalışabilir raporu versin, çünki bu 3 hafta sonra daha çok işimize yarayacak.
Hadibakalım canım p.tesi günü güzel haberlerini bekliyoruz. Bu ara çok yoruldun ve hep ayakta olduğun için daha az hissetmişsindir hareketlerini. Ben raporlu olduğum hafta kızımın tepiklerinden uyuyamadım, ama çalışmaya başlayınca okadar hissetmedim, birde çok su içince karın şişiyor ve çocuğun hareketleri daha az hissediliyor.. Aslında su artınca çocuk daha hareketli ama bizim hissetmemiz daha az oluyor.

olabilir canım....zaten çok su içiyorum üstelik yorgunluk rahatsızlık etkiliyor demekki..pazardan beri çok hareketliydi..işte endişeler hiç bitmior ki..Allah hepimize vaktinde sağlıklı sıhhatli doğumlar versin...bebeğimden çok ben kendimi üzüyorum endişe yaratıyorum hep..
 
hepinize iyi hafta sonları güzel annişler bol bol dinlenin çalışan anneler ben öyle yapmayı düşünüyorum zira boğazım çok ağrıyor bademciğim yok ama faranjit oldum bende bugün 1 e kadar çalışıyorum çıkışta doktora gitcem yutkunamıyorum iğne gibi batıyo çünkü.....:2::2::2::2::2:
 
X