2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Hosgeldin gecmis olsun,neden kanaman oluyor doktorlar ne diyor?
O dediğin sigortayı duymuştum medicalpark icinde
Paket program gibi bisey ama sadece o hastanede geçerli,benim özel saglık sigortam var alliazn yataraktedavileri ve dogumu %100 karşılıyor doktor muayene ve tahlillerde indiirm sağlıyor hemen hemen bütün özellerde geçiyor bu yıl 2500 oduyorum


Günaydn eylülgülü teşekkür ederim sorumu cevaplandırdığın için. Plasenta previa yani bebeğin işinin rahim ağzına yerleşmesi yüzünden kanıyorum. o yüzden biraz sıkıntılı ve yatak istirahatinde geciyor. Çok şükür ki bebek'te bende iyiyiz :) alianz sigortaya da bir bakayım ben o zaman. şöyle ki bu paket tamamlayıcı sigortada yarı yarıya gelcek masraflar. iyi den araştırayım grubu da bilgilendiririm. teşekkür ederim tekrardan :)
 
Sagol canim. bebisin nasildi annesi :-) cok guzel bir duygu uzun sureli bebegimizi gorebilmek ;-) Benim hafta olarak 22-5 oldu bugun. bebegimin kilosuda on gun once 308, dunku olcumde 418 cikti. acaba haftasina gore uyumlu mu yaa. cok merak ediyorum. doktorumuza sordum bir problem yok dedi ama icime bir kurt dusmedi degil kilo konusunda. seker yuklemesi icin gun falan vermedi. 20 gun de bir kontrolumuz oluyor. artik o zaman gittigimizde mi yapar bilmiyorum hic
bende 22+1de gıtmıstım 526gr dedı bı kac gun ondeymıs bence senınkının kılosuda normal doktorlar olcumlere gore tahmın yurutuyorlar bırazcık kaydırsa elını kılosu degısır,bence takma bunlar doktor herseyı normal demıs onemlıolan bu,
seker yuklemenı muhtmelen bırdahakı kontrolde yaptırcaktır sana yaptırmazsa hatırlatırsın
 
olmaz mı bacım benim gibi yapmışın sende bende işten çıkınca hadi yemeği annelerde yedik diyelim topla düelt eve geç bi kaç ütü yap derken ağrılar başlıyor bu aylarda böyle geçecek demek ben geçen dayanamadım bi tane parol içtim napayım :KK53:
parol zaten baş ağrılarım için mecbur içtiğim bir ilaç..çalışınca çok zor bu ağrılar kızlar işimde çok yoğum püff :2:
Günaydın herkese

2 gündür çok az hatta hiç e yakın bebişimin hareketlerini hissetmiyorum :KK43:
yarın kontrolüm var ama beklemek artık cok sıkıcı :KK43: sizinde böyle şeyler başınıza geliyormu bu dönemde ?
hani bebek çok büyüdü artık hareket edeceği yer kalmadı desem oda değil, nedir bilemedim
bi kere banada oldu cnm cuma akşamı cumartesi günü hiç hissetmedim ama çok şükür bişey yokumş endişelnme cnm snede
Günaydınlar herkese....dün akşam doktorumuz aradı kan sonuçlarımız eline ulaşmış...çok şükür herşeyimiz normal çıkmış... açlık kan şekerimiz,glikoz yüklememiz,demirimiz,idrarımız ve tsh'ımız hepsi normal değerlerdeymiş :) en tedirgin beklediğim bu şeker sonucuydu onuda sağ salim atlattık çok şükür :) darısı bekleyen herkese olsun inşallah....
çok şükür..inşallah bizimde şekerler iyi çıkar darısı başımıza :KK34:
 
parol zaten baş ağrılarım için mecbur içtiğim bir ilaç..çalışınca çok zor bu ağrılar kızlar işimde çok yoğum püff :2:

bi kere banada oldu cnm cuma akşamı cumartesi günü hiç hissetmedim ama çok şükür bişey yokumş endişelnme cnm snede

çok şükür..inşallah bizimde şekerler iyi çıkar darısı başımıza :KK34:

sagolasın, biraz sakin olmaya karar verdim bende, nasıl doktorda anlıcaz inşallah
 
hepinize günaydınn kızlaar... :KK16::KK16::KK16:
umarım genel olarak hepiniz iyidir.
gerçi bu aralar grip salgını gene tavan yaptı malesef. girip olan arkadaşlarım çok geçmiş olsun... benim de oda arkadaşlarımın hepsi hasta. bana geçmesin diye cebelleşmekteyim... :2:

bebişlerimizi kucağımıza almaya bir hafta daha yakınız. umarım hepimiz sağlıkla, mutlulukla tamamlarız bu süreci.
öpüyorum hepinizi güzel anneler...
:KK16::KK16::KK16:
 
Günaydınlar herkese....dün akşam doktorumuz aradı kan sonuçlarımız eline ulaşmış...çok şükür herşeyimiz normal çıkmış... açlık kan şekerimiz,glikoz yüklememiz,demirimiz,idrarımız ve tsh'ımız hepsi normal değerlerdeymiş :) en tedirgin beklediğim bu şeker sonucuydu onuda sağ salim atlattık çok şükür :) darısı bekleyen herkese olsun inşallah....

amin canım hadi hayırlı olsun... :KK34:
 
Kizlar gune ne enerjik başladım simdi ise canim sıkkın biraz bazi seylere bunalip icim sıkildi tutamadim kendimi agladim biraz .o zamandan beri sag kaburgamin altinda pinpon topu kadar bir alanda kasilma ya da yumru gibi bir sey hissediyorum .allahtan bugun diger doktora gidicektik soyliycem umarim ters bir sey yoktur.

geçmiş olsun canım. sanmıyorum ama umarım bişi yoktur. gittin mi doktora dün?
 
Inşallah bişey yoktur canım evham yapma. Hava da karışık ya çeşmeleri açtın mı hemen?

işlh bişey yoktur canım genelde endede oluyor göğsümün altında sıkışma nefes daralması burun kanaması tansiyon daha doktora gidemedim ama bu aralar benimde ağlamalarım sıklaştı herşeye dertleniyorum ondan sanırım


aaah bizler aaah hemen kötüye yoruyoruz işi :KK1: canım inş kötü bi durum değildir stres yapmamaya çalış lütfen..




şahsen kendi adıma söyliyim ben iyiyim.. Ama nezle oldum + kulak ve boğaz ağrısıda eşlik ediyor gibi bi o durum kötü.. Bideeeee 2 gün sonra (çarşamba günü) detaylı ultrasonum var onun heyecanındayım :KK34: sen nasılsın bakalım?

önemli birşey değildir canım, ama yine de söyle aklında kalmasın, sıkma canını bu dönem çok hassas dönemlerimiz, hemen gözlerim doluyor herşeye:KK43:



vallaha ben tatlı ile hiç aram yok ben nasıl içecem diyordum, ben içtikten sonra herkes içer....yalnız ben yanımda limon götürdüm, orada verdikleri sıvının içine 1-2 damla sıktım:KK34: sende götür unutma.





bence sor doktoruna bu 100 lüğün sonucun yüksek çıkarsa ilaçmı verecekmiş. eğer ilaç vermeyip diyetisyene gönderecekse boşuna yaptırma. hele özel hastaneler sırf para kazanamak için yaptırıp duruyorlar.... 100 gr şeker iki günlük şekeri 5 dakikada yüklüyorlar. mesela çoğu hastane yapmıyormuş artık (Hacettepe bildiğim) annemde şeker hastası ve artık endokrin şeker yükleme testini yasaklamış.




anladım canım, sağol yine birşey duyarsak haber veririz biribirimize.




güzel takım canım, vallaha ben çocuk odasına park yatak ve kendim için sallanan (veya esneyen koltuk) düşünüyorum, biraz büyüdükten sonra kızımın zevkine göre bir çocuk odasına geçeriz diye düşünüyorum. ama bu iki takımda benziyor biribirine, ama yinede kendin gözünle gör mağazaya gidip sonra internetten sipariş verirsin.

Gecmis olsun cnm

geçmiş olsun canım. sanmıyorum ama umarım bişi yoktur. gittin mi doktora dün?

Günaydın kizlar oncelikle biz iyiyiz tesekkur ederiz.Doktor bunun kaslarin ayrilmasindan kaynaklanan bir durum oldugunu , problem olmadigini söyledi. Cok rahatladim o an.Doktor bu kizi Balerin yapın neler neler yapıyor dedi o sirada gobek deligimi ittiriyordu nerdeysr ayaklari gobek deligimden firliycakti:) hatirlarsaniz ben iki farkli hadtanedeki iki ayri doktor a gidiyorum.Biri hep kiloyu söyler biri ise hep boyu söyler:) dunku kiloyu soylemedi boyunu söyledi. Boya 35 cm dedi ama ben pek inanamadim.Fazla olctu sanki.Bana magnormu birakip imom omega diye bir ilaca baslamami tavsiye etti.Diger doktor tok karna 50 lik seker tarama testi onermisti bu da ac karna 75 lik:) bakalim neler yapcam:))

Onun haricinde her sey cok guzeldi.bizi nerak eden soran ve dedtek olan herkese tesekkur ederiz.birazdan dogum ücretleri bilgileri ile aranizda olucam cok az sonraa:))
 
Aaaa beşik çok kullanışlı görünüyor canım, güle güle kullanın şimdiden :KK66:
Ben de taşınmak zorunda kalacağım sanırım önümüzdeki 1-2 ay içinde, apartmanı müteahhite verecekler, yönetim ve bir kaç kişi görüşmeleri tamamlamışlar bakalım :KK43: o yüzden hiç heveslenemedim de... bakalım ben de bir beşik ve şifonyer almayı düşünüyorum şimdilik. yerleşik düzene geçince oda işine bakınacağız.
Kıyafet de çok alamadım daha, yakınların ve arkadaşların aldığı 2-3 bişeysi var prensesimin şimdilik. ben sadece 2 badi ve bir pijama takımı aldım o kadar. aaa bir de patik ve 3 tane çorap :)
sağlıkla gelsin de prensesim o zaman donatırız :) son aya kalacak bir çok şey ama napalım :KK43: babamız olmadan da tek karar vermek istemiyorum herşeye yaaaa :KK43:

evet tesekkur ederım cnm
 
Bende persembe gidiyorum :KK1::KK1:
Herkese yagmurlu bir Adana sabahindan gunaydinlaaaarrrrr :KK16::KK16::KK16:
Nasilsiniz canlar kac gundur yokum arada girip okumaya calisiyorum ama hiziniza yetisemiyorum. Insallah kimsenin bir sikintisi yoktur. Hepinizi cok ozledim:KK54::KK54::KK54:
 
günaydın 3 günlük bir aradan sonra herkese selammmmm...inşallah herkes iyidir..bir sıkıntı yoktur..MUJUMMM ağlamışsın canın sıkılmış inşallah şimdi iyisindir....hsonu çok yoğundum..dünde izinliydim..bugün bir bakayım neler yapıyorsunuz dedim...hepinizi öpüyorum..doktor randevularından gelip iyi haber alan herkese gözünaydın..2 sayfa gittim dahada geçmişe gidemedim..atladığım umarım bir şey yoktur..iyi çalışmalar iyi dinlenmeler :KK16:
 
yok canım kocaman karnım ve içerden sağlam tepişlerim var ama bizimkiler erken diyo:KK14::KK14::KK14: dün k.validemle konuşuyoruz kızım daha dur erken daha şöyle 7 aylık bi olsun ben alcam kıyafetlerini diyo. eşimde bak ne güzel alcak işte ne alcam diye uğraşıyon diyo. hevesimi kırıyo öyle :KK14::KK14::KK14: ama bu hafta kararlıyım. gitcem olmadı kendim bakıcam :KK52::KK52::KK52::KK52:

tamam kayınvalide 7. Ayda alsın o zaman :KK52: Onun alacağının yeri ayrı seninkinin zevki ayrı.. Hem belki 7. Ayda çok ağırlaşacaksın hiç gezemeyeceksin. Mesela ben geçen alışveriş merkezine gittim. İnan iki dükkana girdim çıktım yorgunluktan öldüm bişey alamadan eve döndük:KK1: Gaza getirmeyim seni ama bence çık bu haftasonu:KK52::KK52:

nası dayandın bişi almadan rapunzelciğim. :) ben sanırım 16. haftada filan başlamıştım. bi de ben de DumaDumaDummcuğuma katılıyorum. hem kayınvaldenin aldıklarını da giydirirsin ama insanın kendi aldıkları içine bir başka siniyo bence. ben o yüzden mesela hastaneye kendi aldığım hastane çıkışını götürmeyi tercih edicem. başkalarının aldıklarını değil :)
 
Hangi hastane burası merak ettim

hisar hastanesi :KK1: İst Anadolu yakasında...


İyi aksamlar kizlar :-) biz bugun detayli ultrasona girdik kizimla. masaallah bir sıkıntimiz yokmus. herseyi bormalmis bebegimin. renkli olarak yuzunu de gorduk ama kizim rahim duvarina yanagini dayamis hic donmedi. eliyle yuzunu kasiyor. parmagini agzina goturuyor. :-) cok tatliyfi. surekli hareket etti sonra yoruldu basladi esnemeye yavrum. gozlerini kasip duruyordu.
pufpufcum gecmis olsun nezle olmussun. dikkat et kendine. son sayfalari okuyabilfim insaallah sizlerde bir problem yoktur kizlar. rabbim hepimizi nazarlardan saklasin.:nazar:

teşekkürler canım sağol :KK69:
bu arada atlatmışsın ne güzel mutlulukla.. Darısı yarın başıma inş
:18:

İyi akşamlar; ben gruba ve kadınlar kulübüne yeni üye oldum. İnşallah haziran gibi bizde kızımızı kucağımıza alacağız. Riskli bir gebelik (hemen hemen her gün kanıyoruz) geçirdiğim için 7/24 sağlık hizmettinden rahatlıkla faydalanabileceğim özel bir hastane seçmek durumunda kaldım. Yakın zamanda tamamlayıcı sağlık sigortası diye bir özel sigortanınn varlığından haberdar oldum. bu sigortaya göre (mapfre) gebelik süresince yapılan testler, detaylı usg, glukoz yüklemesi, NST, 2li tarama ve doğum ücretini, ister normal ister sezaryan hatta epidurallı normal doğumu bile toplam 2500-3000 tl arası hastaneye göre değişiyor, sigorta karşılıyor. Ankarada yasıyorum ben ve sadece medicana ve koru hastanesi kapsıyor bu sigorta. bende bu hastanelerden birine gidiyorum. Aranızda böyle bir sigorta yaptırıp memnun kalan var mı? beni bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum. haydi öptüm göbüşlerden :)

tatlım aramıza hoşgeldiiinnnnn :KK3:
ama bahsettiğin sigortayı hiç bilmiyorum ben...


bugün dr gideceğim dualarınızı bekliyorum kızlar....

hadi canım güzel haberlerle gel inş... :nazar:
 
şekerler 3-4 gündür bakamıyordum herkes gibi ben de geçmişi çok kontrol edemedim. Deli gibi ilerliyor sayfalar. Önemli bişi olsa gözüme çarpardı sanırım genel anlamda keyifler iyi.

Dün detaylımız vardı, kızım kocaman olmuş ilk kez yüzünü gördüm aynı babası :KK1:
Her şeyi normal çok küşür, röntgen doktorumuz çok kibardı ve her detayı anlattı bize. Göbek bağında 3 damar olmalı o var, kalp 4 odacıktan oluşmalı oluşmuş, idrar torbasında idrar var bu böbreklerin iyi olduğunu gösterir ( ben o anda idrar salgılıyor mu diye sordum doktor evet dedi. Kocamla aynı anda şok olup nasıl yani çişini yapıyor mu nereye yapıyor dedik, doktor da güldü kesesinin içine yapıyor kesesi sirkülasyonla temizlenior dedi. Ay kuzucum çişli suyunda duruyor hatta bide onu yutuyor:KK1: )

Kilosu 624 gr, kafası biraz büyükmüş, koca kafalı kızım ( babası da koca kafalı ama kabul etmiyor :KK53: )

Burnu büyük görünür ona aldırmayın daha düzenlenecek küçülecek dedi doktor ( herkes kendi bebeği için niye böyle patlıcan gibi kocaman burnu var diye soruyormuş, normalmiş bu arkadaşlar, şuan şişmiş, kendi bebeğiniz için böyle düşünürseniz diye detay vereyim dedim )

bu da kızımın yüzü maşallah deyin teyzeleri

$IMG_0129.jpg $IMG_0130.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana günler hiç geçmiyor gb yaa. Sizede öyle mi

evet blackim girlim :) hiç geçmiyor sanki ..halbuki 6.ayımıza girmişiz ... yavaş yavaş keyif almaya başlıyorum hamilelikten..birde izne çıkabilsem...:KK31::KK31:geçmşte yaşadığım 3 kötü tecrübeden sonra hep dike üstündeydim ama şimdi yavaş yavaş atıyorum stresi üstümden..:KK16:
 
X