2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Kızlar ben çalışıyormuyum yoksa sabahtan akşama kadar internette fink mi atıyorum belli değil


şimdide mevlüt yapan annelere taktım kafayı ne güzel seyler hazırlamışlar aman allahım görmeniz lazım
ikram peçetelerini bile ne zahmetler çekmişler katlamışlar süslemişler kurdela bağlamışlar şekilden şekile sokmuşlar
bardaklar süslenmiş duvarlar süslenmiş el işi kağıtlarıyla resimler çıkartıp üzerlerine hoşgeldin yazıları yazılmış bayıldım resmen hepsine

bide bi fikrim daha oldu küçük poşetlere tuz,şeker felan koyup kurdelalarla bağlamışlar kuranda okunmuş isteyen olursa diye ince fikirli anneler ya valla bayıldım
hele bitanesi oglu için küçük frak diktirmiş kuyruğu bilem vardı yaaa yerim onları

linkini at cicim öve öve merak ettirdin :KK1:
 
CAnım benimki de aynı durumda :26: bende bi tek biz böyleyiz sanıyordum en son ultrasonda elleriyle gözlerini ovuşturuyordu eşim öyle gördü ya ben yapamam yok o içerde gözlerini ovalarken biz şey mi yapacaz olmaz diyor :KK1: bi türlü bi şey olmaz diye ikna edemiyorum bi alemler :KK49:

yok yok bizle birlikte babalara da bişiler oldu :KK9::KK9::KK9:

inanın okadar canım sıkkın ki.buraya bile giremedim.
ilk kez sayfaları incelemeden direk yazıyorum.
dün kontrolümüz vardı.oğlum iyi maşallah 620 gram,30 cm. 23+5 teyiz.
ama su bizim plesanta yukarı hiç çıkmamış hala öndeymiş.riskli bi gebelik dedi
ayakların havada uzan dedi en ufak bi kanamada serum falan takılacakmış.
en kötüsüde bebeğim rahim ağzına inmiş,doğarsa yaşama şansı pek olmazmış.
ama benim oğlum bana tutunacak ve zamanında doğacak inşallah.
kan verdim tahliller için öğleden sonra sonuçları alıcam bari onlar iyi çıksa......
hepinizi seviyorum,birazda olsa rahatladım yazınca...

canım hiiç canını sıkma bak oğlun da üzülür.. onu düşün sağlıkla geleceğini düşün.. Allah'ın izniyle annesi dinlenince o da zamanında gelecektir. ama dinlenmeyi ihmal etme annesi :KK54::KK54::KK54::KK54:
 
günaydın hayırlı cumalar hamişler dün sonunda ilk tetenoz aşımı oldum biraz ağrı var şimdilik iyiyim şükür yalnız son bi haftadır bulantım oluo arada ve burun kanamalarım var mı böyle şeyler olan bu haftalarda :KK53:

canım bende de burun kanaması var. doktora gittim hamilelikte normal olduğunu söyledi. yoğun bir kanama olursa çatlamanın olduğu damarı yakacaklarını söyledi. içini ferah tut .
 
Ben de sebepsiz infertilite yüzünden 5 yıl uğraştım. Şimdi bebek bekliyorum. Nasipse Haziran annesi olacağım. En son Düzce'de gittiğim doktora kadar bütün doktorlar yumurtlamada sorun olmadığı halde yumurta uyarıcı tedavilerle beni oyaladılar. Düzce'deki doktor rahimde taşlaşmış şekilde iltihap olduğunu ve bu nedenle rahim şeklinde yamukluk oluştuğunu söyledi. Yurtdışından getirdiği ilaçlarla tedaviye başladı. İlk olarak 10 Temmuzda gitmiştim. 7 Ekimde hamile olduğumu öğrendim. Gitmediğimiz özel doktor kalmamıştı. 15 günde bir doktora 250 TL ödüyorduk. Artık tüp bebek düşündüğümüz sırada 16 yıldan sonra çocuk sahibi olmuş bir akrabamızın tavsiyesiyle bu doktora ulaştık. Yalnız tedavisinin belli bir maliyeti var tabii. İnşallah siz de en kısa zamanda annelik duygusunu tadarsınız. Özel mesaj yazmaya çalıştım ama mesaj sayım yeterli olmadığından sistem izin vermiyor.

allah saglıklıca dogum yapmayı nasıp etsın 2 defa tüp bebek yaptırdım kısmet....:KK43:
 
evet aslında öyle.halamın kızı sanki ben kan alınca üşüdüm diyor o kadar başka bişey olmadı diyor.halam ise almışken 1-2 ünite daha alayım dedim diyor.onların anlattıkları öyle umarım benimde öyle olur..elimden geldiğince sakin rahat olmaya çalışıyorum ama inşallah sonu iyi olurr..çok teşekkür ederim cnm desteğin için..

rica ederim canım benim..inş bahsettiğin örnekler gibi olur ama inan içimden hiç kötü bişey geçmedi benim iyi olucak herşey gör bak :KK34:
 

aaaaay ben sezeryan istediğim halde korkuyorum yaaa.. Ama ameliyattan narkozdan falan değil.aslında ağrı olur diyede değil (sonuçta 2 kez düşük yaptım ve o düşük ağrısı nasıl bi ben bi Allah bilir) ama bazı sezeryan doğumlarda duydum,sonda takılması veya lama yapımı,diren takılması falan olabiliyormuş.. Aaaay iyi bi araştırmam lazım bunu :KK1: ben böyle şeylerden tırsıyorum anacım

Pufpufum ben sezaryen oldum biliyosun :KK1: ama bana ne lavman yaptilar ne sonda taktilar. Ama oyle bisey yapmislarki sonra cok cektim bogazimdan hortum sokmuslar galiba kucuk dilim yara icinde gunlerce iyilesmedi yemek yerken sorun olmustu.
 
Sezaryen hakkinda merak ettiklerini sorabilirsin bildigim kadariyla yardimci olmaya calisirim sekerim :KK1: tabi normal dogumcu olarak :KK33::KK33::KK33:
 
U
canım güzel haber oğlunun gelişimi iyi maşallah ona plesanta konusunda ise senin yapacağın şey canım yatmak benimde hamileliğimin üçüncü ayı bittiğinde aşağıda demişti doktor üzülmüştüm doktor üzülme yukarı çıkmazsa eğer normal doğum olmaz sezeryan olur yatacaksın demişti bir ay sonra yukarı çıkmıştı ben o zaman araştırmıştım internetten yukarı çıkmayanları yatarak beklemişler doğumu kanamaları olanlar olmuş ama hepsi sağlıklı bir şekilde bebeklerini kucaklarına almışlar yat canım bebeğin için şurada az kaldı doğumlarımıza hem doğumdan sonra çok yatamayacaksın onu düşün annesi inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın oğlunu canım benim biz de seni seviyoruz moral bozmak yok

Canım ya Moralini bozma lütfen , arkadaşım ve yeğenim de gebelik dönemlerinde aynı sorunları yaşadılar , Şimdi Ecrin bebeğimiz 14 aylık oldu , Yeğenimin ise doğumuna 1 ay kaldı. Çok şükür Sorunsuz sıkıntısız bugünlere geldiler , Sakın kötü şeyler getirme aklına. Dinlen güzelce canım Allaha emanet olun.

Aysenazim canim arkadasim Allah sifa versin. Yatmak gerekiyorsa yatacagiz tabiki ama senin bir kizin vardi dimi canim onunla ilgilenecek kimse var mi
hEn Büyük TÜRKİYE


canım arkadaşım inancını daima koru.. duanı eksik etme,Allah'a inan.. devamlıda konuş bebeğinle,bana tutunacak sağlıklı olacaksın biliyorum de.. onu sevdiğini söyle.. dilerim ki korkulan hiçbişey olmaz ve herşey olması gereken zamanda olması gerektiği gibi gerçekleşir
:nazar:
u

yok yok bizle birlikte babalara da bişiler oldu :KK9::KK9::KK9:



canım hiiç canını sıkma bak oğlun da üzülür.. onu düşün sağlıkla geleceğini düşün.. Allah'ın izniyle annesi dinlenince o da zamanında gelecektir. ama dinlenmeyi ihmal etme annesi :KK54::KK54::KK54::KK54:

Kizlar hepinizden allah razi olsun.rabbim yoklugunuzu hissettirmesin.
Biliyorum dualarla yanimizdasiniz.simdi kendimi daha iyi hissediyorum.
Okula giden bi kizim var canim benim o bile anne ben yaparim sen kalkma diyo
saolsun annemde hergun gidip geliyo esim ev islerinde hep yardimci.sizlerinde destegi cok mutlu ediyo beni.
Hepiniz allaha emanet olun...
 
ayol ben aylardır arıyorum bulamadım doğrudürüst şeyler. Hay allah razı olsun ne güzel şeyler

anacım ben çalışıyor gibi görünüp çalışmıyorum yerime eleman aldılar ya onu eğitiyorum sadece yaptıklarını kontrol etmeye başladım artık bir bucuk ay daha böyle geçecek o yüzden sürekli araştırıyorum internetten
 
deme öyle deme deme :KK53::KK53::KK53::KK53: dayanıyorum valalhi. benim koca aldırmamak için çarşıya çıkarmıyo.. çıksak girmiyoruz öyle yerlere.. elime kredi kartı vermiyo biliyo alacağımı.. :KK52::KK52::KK52: öyle bakıp sepete atıp çıkıyorum ben de internette :KK52::KK52::KK52:


aynen bende öyleyim daha çocuğuma sadece ilklerini yazacağım bir günlük aldım. babası internetten 2 tulum ve ateş ölçer ve emme yastığı aldı. daha ben kızcağızıma bir çorap bile almadım. çok sıktım:KK43: çok tuttum:KK14: kendimi ah ah ah bir patlama yaşayacağım belli, bu ay ki maaşım olduğu gibi kızıma:KK52::nazar::emir_bebek:

ayyy heyecanlandım şimdi...hazırlamak lazım aslında bende bir bakınmaya başlayım bari..:KK52::KK52::KK52: evet ya günler geçiyor arkadaşlar..daha düne kadar kalbi atıyormu diye bakarken şimdi doğacağı günü düşünür bekler olduk...:KK31::KK31:


ya evet geçen gün tüm ultrason fotolarını ve sonuç dosyamızı düzenledim, allahım ilk b-hcg sonucu görünce o gün nasıl ağladığımı hatırladım, bir daha ağladım:KK43::KK43::KK43: mutluluk ağlaması ama ben çok sulu göz oldum bu aralar...:KK1::KK37:


bende genelde hep soluma yatardım ama artık sağda daha rahatım....ama mecbur yine uyumaya başlarken sola yatıyorum uyuduktan sonrası Allah kerim... :) bende sırtüstü yattığımda çok hareketleniyor..diyorum rahatsızdamı başlıyor hareket etmeye...
:26:

vallaha şu yastıklardan aldım her yönüme rahatça yatıyorum doktora sordum yatabilirsin dedi. sadece sırt üstü yatarken bacaklarının altına yastık koy dedi, bende özel yastıklardan aldık dedim. iyi o zaman bir sorun olmaz rahat bırak kasma dedi, gece ne kadar rahat uyursan bebeğe o faydalı dedi. :KK16::KK16:

inanın okadar canım sıkkın ki.buraya bile giremedim.
ilk kez sayfaları incelemeden direk yazıyorum.
dün kontrolümüz vardı.oğlum iyi maşallah 620 gram,30 cm. 23+5 teyiz.
ama su bizim plesanta yukarı hiç çıkmamış hala öndeymiş.riskli bi gebelik dedi
ayakların havada uzan dedi en ufak bi kanamada serum falan takılacakmış.
en kötüsüde bebeğim rahim ağzına inmiş,doğarsa yaşama şansı pek olmazmış.
ama benim oğlum bana tutunacak ve zamanında doğacak inşallah.
kan verdim tahliller için öğleden sonra sonuçları alıcam bari onlar iyi çıksa......
hepinizi seviyorum,birazda olsa rahatladım yazınca...

üzme kendini canım, yat dinlen, allahın izniyle vaktinde gelsin kuzun...:KK55::KK55::KK16::nazar::emir_bebek:


Ben diyorumki 50 tane kolonya şişesi 50 de fide yaptıryım. 50 de anahtarlık.anahtarlık ve şişelerden hastanede de kullanılır. Fideler ve kalan şişeler mevlid ve eve sonradan gelener için. Yada çok dallandırıp budaklandırmadan az çeşit mi tutsam. yaaa offff

az çeşit yeter bencede 2 çeşit yeter, yoksa çeşit çok olunca herkese herçeşitten vermen gerekir daha masraflı, hastaneye tek çeşit, mevlüde tek çeşit, arada hayırlı olsuna gelene tek çeşit verecem. yani 3 farklı şey olacak ama farklı zamanlarda çıkacak meydan:KK53::KK1:


canım üçüncü kez anne olacak birisi olarak bildiklerimi paylaşayım dedim şimdi çanta için biraz erken olduğunu düşünüyorum çantada havasız kalacak giysiler kırışacak o yüzden bir ay sonra hazırla bence yanına mutlaka herşeyin üç dört tane yedeğini al ben bebeğin kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip çekmecelere yerleştireceğim orada hazır şekilde dursun acil birşey olursa çantaya yerleştirip çıkarım diye düşünüyorum çantamı ise sekizinci ayda hazırlamayı düşünüyorum ama bu arada senin eksiğin varsa doğum için onları al derim ben daha almadım ama yakın zamanda alacağım daha fazla ağırlaşmadan gecelik,pijama,terlik,iç çamaşırı,ped vb şu an aklıma gelenler bunlar ama yanına iç çamaşırını ve pijamayı bol al çünkü doğum sonrası kanama olacağı için lazım olacak bir de diğer arkadaşlara da tavsiyem alışverişlerinizi çok sonraya bırakmayın sonra zor oluyor ağırlaşıyorsunuz gezemiyorsunuz zaman varken almak daha iyi oluyor eksik olan birşey varsa aklınıza geliyor benden bu kadar canlarım inşallah yardımcı olabilmişimdir

ay evet canım sağol, böyle akıl verin bizim gibi ilkelere, tamam alayım, yıkayım, ütüleyim, çekmeceye koyayım, valize 8. ayda koyarım:KK1: 9. ayda da arabaya iner bu nasıl:KK1::KK1:

şaka bir yana bir arkadaşım dedi vallaha ben sallandım sallandım 8. aydan sonra dr yerinden kalma dedi rapor verdi, tüm alışverişi kocamla kayınvalidem yaptı, sıkıntıyı ben çektim, en zevkli kısmını kaynana yaptı, çocuğum onun seçimleriyle büyüdü dedi. ben de kafayı yedim bunu duyunca, kurtlandım:KK52::KK52::18::18:allahım bebişimin herşeyini kendim seçmeliyim inşaallah...:nazar::nazar::nazar:


ya durum galeyena getirmeyin milleti:KK1:

siz bir ay önden mi giriyosunuz ya anlamadım ben şimdi
23. haftadayım 5 ay 3 haftalık yani 5 buçuk aylık diye yuvarlıyorum aramızda 3 hafta var nasıl 7 oluyorsunuz:KK1:

bak hesabı kendin yapmışsın, sen 23. haftadasın ben 26. hafta bugün tam 180. gün/30 = 6 ay dolu dolu bitti.:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: seninde 17 martta tam 6. ay bitiyor.:KK52::KK52::nazar::nazar:
 
bak hesabı kendin yapmışsın, sen 23. haftadasın ben 26. hafta bugün tam 180. gün/30 = 6 ay dolu dolu bitti.:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: seninde 17 martta tam 6. ay bitiyor.:KK52::KK52::nazar::nazar:[/QUOTE]

aya vurunca çok oluyormuş ben hafta olarak sayınca bi de kesinmiş gibi 40 diye düşünüce daha yarısındayım diyorum haliyle :KK1:
 
bak hesabı kendin yapmışsın, sen 23. haftadasın ben 26. hafta bugün tam 180. gün/30 = 6 ay dolu dolu bitti.:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: seninde 17 martta tam 6. ay bitiyor.:KK52::KK52::nazar::nazar:

aya vurunca çok oluyormuş ben hafta olarak sayınca bi de kesinmiş gibi 40 diye düşünüce daha yarısındayım diyorum haliyle :KK1:[/QUOTE]


yok canım hafta olarak da saysan aynı, bak bu kadınlar klubundaki takvimden günlük takip ediyorum, sen de 6. ayın içindesin zaten 5,5 aylık demek dolu dolu 5 ay bitmiş üzerinede 15 gün yani iki hafta geçmişsin... :KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::KK16:

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/gun-gun-hamilelik-gebelik-takvimi
 
zaten canım ay hesabı biraz kafa karıştırıcı o yüzden hafta hesabı daha iyi ama insanlar kaç haftalık değil kaç aylık diye sordukları için ona göre cevap veriyoruz ben adetimin başladığı tarihi baz alıyorum 26 sıydı ayın ben de her ayın sonunda ayım bitti diye hesaplıyorum ki doğrusu böyle aslında benim de 5 gün sonra 6.ayım bitiyor ama şu anda 7 değilim

seninde yarın 180. gün yani 6 ayın bitiyor, 7. ayın içinde oluyorsun canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/gun-gun-hamilelik-gebelik-takvimi

bak bu takvimde bebeğin tahmini doğum gününü giriyorsun, bebeğin kaç günlük, kaç haftalık, kaç aylık veriyor.
 
geçenlerde bahsetmiştim otobüste yer vermiyorlar sinir oluyorum öküzlere diye.
Dün iş çıkışı bindim tramvaya, tıklım tıkış. Dikildim birinin başında karnım kocaman baya da belli hamile olduğum, vicdan azabı gibi duruyorum tepesinde hiç oralı oldukları yok. Üni'li zıpırlar. Oturduğu koltuğun tepesinde BU KOLTUK YAŞLILAR, HAMİLELER, ENGELLİLER VE KUCAĞI ÇOCUKLULAR İÇİN AYIRTILMIŞTIR. GEREKTİĞİNDE LÜTFEN BOŞALTINIZ yazıyordu. (özellikle o koltukta durdum zaten ) herkesin duyacağı bi sesle " gençler burası hamile öncelikli koltuk oturabilir miyim" dedim, karnıma baktı "tabi" dedi ayağa ayağa kalkınca bi de yukardaki yazıyı okudu. Hödük ilk kez görüyor galiba o yazıyı.

İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Artık istiyorum valla, onların insanlık yapmasını beklersek daha çok bekleriz. Sizlerde durum nedir
 
geçenlerde bahsetmiştim otobüste yer vermiyorlar sinir oluyorum öküzlere diye.
Dün iş çıkışı bindim tramvaya, tıklım tıkış. Dikildim birinin başında karnım kocaman baya da belli hamile olduğum, vicdan azabı gibi duruyorum tepesinde hiç oralı oldukları yok. Üni'li zıpırlar. Oturduğu koltuğun tepesinde BU KOLTUK YAŞLILAR, HAMİLELER, ENGELLİLER VE KUCAĞI ÇOCUKLULAR İÇİN AYIRTILMIŞTIR. GEREKTİĞİNDE LÜTFEN BOŞALTINIZ yazıyordu. (özellikle o koltukta durdum zaten ) herkesin duyacağı bi sesle " gençler burası hamile öncelikli koltuk oturabilir miyim" dedim, karnıma baktı "tabi" dedi ayağa ayağa kalkınca bi de yukardaki yazıyı okudu. Hödük ilk kez görüyor galiba o yazıyı.

İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Artık istiyorum valla, onların insanlık yapmasını beklersek daha çok bekleriz. Sizlerde durum nedir

aynen öyle canım, görmemezlikten gelene söylemek lazım:KK53:, iyi yapmışsın..:KK9::KK9:
 
Kızlar ben çalışıyormuyum yoksa sabahtan akşama kadar internette fink mi atıyorum belli değil


şimdide mevlüt yapan annelere taktım kafayı ne güzel seyler hazırlamışlar aman allahım görmeniz lazım
ikram peçetelerini bile ne zahmetler çekmişler katlamışlar süslemişler kurdela bağlamışlar şekilden şekile sokmuşlar
bardaklar süslenmiş duvarlar süslenmiş el işi kağıtlarıyla resimler çıkartıp üzerlerine hoşgeldin yazıları yazılmış bayıldım resmen hepsine

bide bi fikrim daha oldu küçük poşetlere tuz,şeker felan koyup kurdelalarla bağlamışlar kuranda okunmuş isteyen olursa diye ince fikirli anneler ya valla bayıldım
hele bitanesi oglu için küçük frak diktirmiş kuyruğu bilem vardı yaaa yerim onları

güzel şeyler var çok özendim..:) paylaşımına sağlık..:KK24:
 
U



hEn Büyük TÜRKİYE

u



Kizlar hepinizden allah razi olsun.rabbim yoklugunuzu hissettirmesin.
Biliyorum dualarla yanimizdasiniz.simdi kendimi daha iyi hissediyorum.
Okula giden bi kizim var canim benim o bile anne ben yaparim sen kalkma diyo
saolsun annemde hergun gidip geliyo esim ev islerinde hep yardimci.sizlerinde destegi cok mutlu ediyo beni.
Hepiniz allaha emanet olun...
Yardimci olanlar varmis oh iyi. Sende mumkun oldukca kalkmamaya calis canim. Tedbir senden takdir Allahtan. Insallah saglicakla alirsin yavrunu kucagina
seninde yarın 180. gün yani 6 ayın bitiyor, 7. ayın içinde oluyorsun canım.

http://www.kadinlarkulubu.com/portal/hesaplamalar/gun-gun-hamilelik-gebelik-takvimi

bak bu takvimde bebeğin tahmini doğum gününü giriyorsun, bebeğin kaç günlük, kaç haftalık, kaç aylık veriyor.

Beybim benide hesaplayiver :KK1: bende karistiriyorum bu ay hafta hesabini
 
X