2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Ama ben eminim babam baya kizmistir bizimkilere....
Cunku babam o aradigi saatlerde isten geliyordu....
Geldiginde bizi goremeyince hemen aradi canim babam....
Neyse gecti gitti bitti :KK36:
Gorur o annem torunu dogunca gostermeyecem ona :KK52:
Size yazmasam rahatlayamazdim sanirim :KK19:

Sende bebeğine kırk mevlüdü yap çağırma dermişim ayyy sakın öyle bişey yapma :KK52: :KK52: Kıyamazsınn bak sende anne oluosun hiç annene kıyabilirmisin.Bu arada burası terapi oluyo hepimiz için :KK52: :KK52:
 
Kızlar ben deliyim valla
ocak annelerinin ve şubat annelerinin doğum hikayelerini okudum gözlerim bi doldu bi boşaldı bazen güldüm resmen kahkaha attım ,

Allah'ım bizlerede nasip et yarabbim bence okuyun kızlar çok faydalı valla tecrübe sonuçta

bide insan nelere hazırlanacağını hesaplıyo hastaneye giderken nasıl olmalı ne alınmalı felan
ay bitanesi doğum fotoğrafçısı tutmuş kardeşleri o doğumdayken odayı süslemiş ikramlıkları felan herşeyi hazırlamışlar bi çıkmış odaya herşey muhteşem Mevlam sen hepimize o günleri görmeyi nasip ett AMİNNNNNNN

AY bi an yarın doğurcakmışım gibi geldi valla
bide öyle 40 haftayı bekleyen olmamış hiç 30 dan 38 e kadar 38-34 arası genelde olmuş doğumlar belki hepimiz mayıs annesi oluruz hee ne dersiniz :))) (burayı yazarken bildiğiniz hahah diye kahkaha attım resmen )

bende okuyorum zaman zaman iyi oluyor hemde ne yapılması nasıl hazırlıklar olacağını felan öğreniyorum
 
Canım ben tekrar bugun kontrole gıttım bebegın pozisyonu tum ölçumlerı normal servikal uzunluktada değişiklik yok hala 3.2 doktorum 1 ay daha rapor verdi ilacı kullanmaya devam edıcem ağır iş yapmak yorumak yok istirahat etceksin dedi 28 haftaya kadar çok onemliymiş bu değerlerı sabıt tutabılırsek rahatlarız bıraz dedı 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı çok önemliymiş bu ölçüler erken doğum riski varmış ve bu haftalrda allh korusun doğrsa yaşamazmız :KK14: lütfen sende biran önce doktorunla konuşup istirahate çekil

Canım ilgin ve cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sen yazana kadar da bu işin ciddiyetini çok anlamamıştım. Ya da doktorum stres yapmayım diye bişey söylemedi. Yarın benim de Prof. Dr. Recep Has la detaylı ultrasonum var. İyi bir doktormuş. Bakalım neler söyleyecek, inşallah güzel haberler veririm. Ben raporluyum daha farklı sıkıntılardan, evdeyim. Bilgisayar dışında neredeyse hiç oturmuyorum. Yarın veya sonraki gün bi aksilik olmazsa yazarım. Kendine ve bebeğine iyi bak. :nazar::KK49::nazar:
 

Ya bunun olmayacağını biliyorum ama garip duygular var içimde , down sendromu hiç aklıma bile gelmiyor. Böbreği içinde Allahım beterinden esirgesin düzelir umuduyla bakıyorum yada en kötü ihtimalle tedavisi varmış. Ama en çok aklıma gelen , hani burda bile annelerin böbreğinde büyüme oluyor ve ağrıları oluşuyor , kendimde böbrek hastasıyım tek böbreğim var , neler çektiğimi bir ben bilirim. Aklımdaki tek şey acaba onunda canı yanıyormudur , acaba böbreği ağrı yapıyormudur?:KK43: ne kadar yok canım da desem üzülüyorum kıyamam ben yavruma ya :KK5:

Oyyyy canim kiyamam sana ya neler dusunmussun oyle....
Gercekten insan evladina gelecegine kendine gelsin istiyor....
O acilari agrilari yasamissin ve o kucucuk masumun ayni agrilari yasar mi endisesi kaplamis seni gayet normal ....
Rabb'im buyuktur.....
Ins. Bebegin dogdugunda sag salim olarak alacaksin kucagina bacim :nazar:
Kendini ve bebegini fazla uzme lutfen senin ona onunda sana ihtiyaci var :KK16:
 
bende tabi son ay hepsini kendim yapamam özellikle kurabiyeleri doğuma 1 hafta kala kardeşimle birlikte yapacağız... doğumlarımızın arasında süre olursa ben değilse bile kardeşim sana kurabiye yapabilir istersen cnm :)
Sagol canım söylemen yeter ne düşüncelisin sen öyle kıyamam:-)
kızlaar geçen paylaşamamıştım şimdide pek fotomuz iyi değil ama maşallah diyin kızıma :nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 987197
Maşallah yine cok güzel bir bebek;-)
Şekeri kesenin içinde yanına iliştirerek veririz
Şekeri tıpalı şişeye koymayı düşünüyorum ben de. O kadar güzel şeyler var ki
Bacilar sizlere birsey danismak istiyorum....
Simdi ablami bugun istemeye gelecekler....
Bana hicbirsey soylemedi annemler falan....
Normalde benim ve esimde orada bulunmasi gerekmez mi ?
Hamileyim alinganlik mi yine yapiyorum diyecegim ama madem kendi aralarinda isteme olacak beni artik o aileden biri olarak mi gormuyorlar ???
Hamileyim kiyamiyorlar diyecegim bir durumda yok ki....
5 dk. Yurume mesafesi var uzak yerde degil.....
Aile apartmani beni cagirinca diger yengemleri amcamlari falan cagirmak zorunda degiller sonucta degil mi....
Ben o ailenin bireyiyim ... (bireyi idim diyecegim artik )
Ne bileyim icim acidi fazla uzmemeye calisiyorum kendimi....
Yazarken yine gozler durmadi ama ne yapayim elimde degil...
Ablami verecekler ve beni tenezzul edip cagirmadilar bile....
Bundan sonra annemlere mumkun oldugunca daha az gidecegim anlasinlar kirildigimi...
Tabi umursalar ise :KK5:

Canım doğrusunu söylemek gerekirse ablanın istemesinde en baştan en sona kadar her yerde olman lazımdı. Kendimi senin yerine koyuyorum da davet edilecek biri olmazdım ben, aksine herseyin tam ortasında olurdum. Ama ailenin de seni üzmek için birşey yapmayacağını düşünürsek, belki onlar başka şekilde düşünmüslerdir.Bence onlara bunu söylemelisin
 
İyi dileklerini ve dualarını yollayan canım arkadaşlarım hepinizden Allah razı olsun , hepimize inşallah hayırlısıyla bebeişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip olur. Bu hafta eşimde evde pek fazla giremiyorum ama bütünn mesajlarınızı okudum alıntı yapamadım kusura bakmayın. Tek tek hepinize teşekkür ediyoruz oğluşumla birlikte..





Çok sağol canım inşallah doğuma kadar düzelir , hepimizin sıkıntısı..



İnşallah canım benim inşallahh..


Ya bunun olmayacağını biliyorum ama garip duygular var içimde , down sendromu hiç aklıma bile gelmiyor. Böbreği içinde Allahım beterinden esirgesin düzelir umuduyla bakıyorum yada en kötü ihtimalle tedavisi varmış. Ama en çok aklıma gelen , hani burda bile annelerin böbreğinde büyüme oluyor ve ağrıları oluşuyor , kendimde böbrek hastasıyım tek böbreğim var , neler çektiğimi bir ben bilirim. Aklımdaki tek şey acaba onunda canı yanıyormudur , acaba böbreği ağrı yapıyormudur?:KK43: ne kadar yok canım desem üzülüyorum kıyamam ben yavruma ya :KK5:

Hayiir bence o cok iyi hatta annesi iyi olsun diye icerde cirpiniyor ondan tekmeliyor.kotu şeyler dusunme lutfen.

Canim aile baglarimiz oldukca kuvvetlidir....
Babam daha yeni aradi sonradan bana darilma kizim dedi....
Ablanin goruculeri gelecek falan filan dedi....
Gelmesenizde olur dedi.....
Bu saatten sonra cagiriyorlar gidecegiz sanki esimde sinirlendi....
Ayrica bana hicbirsey soylemediler ki geleceklerini halamdan ogrendim...
Babam bu saat olmus daha yeni soyledi....
Neyse madem onlar icin boyle bir konumum varmis bende bundan sonra ona gore davranirim olur biter.....
Bence sen bir kac gundur rahatsizsin ya ondan soylemediler. Oraya gidince rahatsiz olmayasiin diye.baban da anenlerin kas yapalim derken goz cikardiklarini anlayip hemen arafi onlarin hatasini telafi etmeye calisti.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar bebegım olması nıyetıyle 500 yasıne nıyetlendım [13 yıldır olmuyorda] yardımcı olurmusunuz kaç tane okuyabılırsenız...:KK17:
 
günaydın hayırlı cumalar hamişler dün sonunda ilk tetenoz aşımı oldum biraz ağrı var şimdilik iyiyim şükür yalnız son bi haftadır bulantım oluo arada ve burun kanamalarım var mı böyle şeyler olan bu haftalarda :KK53:
 
Gunaydin güzellikler guzel bir cuma ve hafta sonu olmasi dilegiyle.Herkeslere kolay gelsin:KK54::KK54::KK9::KK9:
 
Son düzenleme:
Kızlar biraz moralim bozuk dün yapılan kan sonclarında tsh sınır 4iken benm 5 cıktı Dr da hamilelik guatr ı olduğunu benm tiroid hormonlarının yetersiz kaldığı için tsh I'n yüksek çıktığını ve ilaç kullanmam gerektiğini söyledi eğer tsh yüksek olrsa bebekte zihinsel ve fiziksel gelişim geriliği olabiliyormuş bzmki fiziksel olarak iyi ancak umarm zihinsel olarak da iyidir size tavsiyem her kontrole gittginzde tsh ve ft3 ft4 e baktırn

Günaydın canım. Bende hamileliğimi 6 haftalıkken öğrenmiştim. Yapılan testerin sonucu hormon değerlerim seninki gibi çıktı. Çok korktuk. Devlete gittik zehirli guatr gibi görüntoer deyince özel dr. arayı.ına girdik. Sonra acıbademde Endokrinoloji bulduk gittik testlerimiz yaptırdık değerler aynı çıkınca ilaca başlamalıyız dediler ilacımı her gün sabah aç karnına içiyorum . 4. ay da kendiliğinden kaybolurmuş gebelik guatrı ki bende de gerçekten 4. aydaki verdiğim test değerlerim çok ii çık ama dr. dediki belki ilacın sayesinde düzeldi ilacını içmeye devam et. Bebek büyüdüğü için sürekli senden alacak bu hormonu yine dengesizlik olabilir. Her ihtimale karşı ilacını kesmeyeceğim dedi. Bebeğe zararı olan birşey değil sonuçta. Ben de dr. dinleyerek her sabah aç karnına özenle içiyorum ilacımı. Şubat ayında randevu alamadığımdan mart ayının sonunda gideceğim yine değerlerime baktırmaya.
İhmal etme sakınn!!!!!!!!!!!!!!!!!1
 
arkadaşlar bebegım olması nıyetıyle 500 yasıne nıyetlendım [13 yıldır olmuyorda] yardımcı olurmusunuz kaç tane okuyabılırsenız...:KK17:

tatlım selahattin tefriciye duası var 4444 kere okunuyor ben bunu tavsiye ederim. kim okuduysa dileği oldu. Ama bu suayı okumak zahmetlidir. Ne bir eksik ne bir fazla olmaması lazım. Allah yardımcın olsun
 
arkadaşlar bebegım olması nıyetıyle 500 yasıne nıyetlendım [13 yıldır olmuyorda] yardımcı olurmusunuz kaç tane okuyabılırsenız...:KK17:

Ben de sebepsiz infertilite yüzünden 5 yıl uğraştım. Şimdi bebek bekliyorum. Nasipse Haziran annesi olacağım. En son Düzce'de gittiğim doktora kadar bütün doktorlar yumurtlamada sorun olmadığı halde yumurta uyarıcı tedavilerle beni oyaladılar. Düzce'deki doktor rahimde taşlaşmış şekilde iltihap olduğunu ve bu nedenle rahim şeklinde yamukluk oluştuğunu söyledi. Yurtdışından getirdiği ilaçlarla tedaviye başladı. İlk olarak 10 Temmuzda gitmiştim. 7 Ekimde hamile olduğumu öğrendim. Gitmediğimiz özel doktor kalmamıştı. 15 günde bir doktora 250 TL ödüyorduk. Artık tüp bebek düşündüğümüz sırada 16 yıldan sonra çocuk sahibi olmuş bir akrabamızın tavsiyesiyle bu doktora ulaştık. Yalnız tedavisinin belli bir maliyeti var tabii. İnşallah siz de en kısa zamanda annelik duygusunu tadarsınız. Özel mesaj yazmaya çalıştım ama mesaj sayım yeterli olmadığından sistem izin vermiyor.
 
günaydın hayırlı cumalar hamişler dün sonunda ilk tetenoz aşımı oldum biraz ağrı var şimdilik iyiyim şükür yalnız son bi haftadır bulantım oluo arada ve burun kanamalarım var mı böyle şeyler olan bu haftalarda :KK53:

geçmiş olsun şeker. Bulantı ve sabah kusmaları sabah yine oluyor bende. Burun kanaması da normalmiş hamilelikte. Takılma:KK34:
 
Canım ben tekrar bugun kontrole gıttım bebegın pozisyonu tum ölçumlerı normal servikal uzunluktada değişiklik yok hala 3.2 doktorum 1 ay daha rapor verdi ilacı kullanmaya devam edıcem ağır iş yapmak yorumak yok istirahat etceksin dedi 28 haftaya kadar çok onemliymiş bu değerlerı sabıt tutabılırsek rahatlarız bıraz dedı 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı çok önemliymiş bu ölçüler erken doğum riski varmış ve bu haftalrda allh korusun doğrsa yaşamazmız :KK14: lütfen sende biran önce doktorunla konuşup istirahate çekil

canım benim sen dikkat ediyorsun ne güzel bak doktorunda ilgilenmiş çok güzel..değerlerin hep sabit kalacak..üzülme endişe etmemeye çalış ki stres tetiklemesin ...geçmiş olsun canım..dualarımız seninle..canın sıkıldığında atma içine yaz bize :) öptüm çok...
:KK54:

Kizlar bu da benim kizimmm :KK23: :nazar:

maşallahh maşallaaahhh ..sağlıcakla kavuşursun yavruna inşallah :KK16::KK16:

bak şimdi daha çok kızdım:KK47::KK47: o hemşireye vallaha bizim hemşire verse onu bir güzel benzetirim, beni arayıp sorsun böyle hizmet var istermisiniz diye, ben istersem ararım. cep telefonumun bana sorulmadan başkasına verilmesi çok sinirlendirir beni.ma neyse sen en azından öğrenmişsin...:KK28:

bende aynen çok kızarım...ama Allahtan kötü bir durum yokmuş ama sormadan telini vermeseymiş iyimiş...
:KK20:

Kızlar ben deliyim valla
ocak annelerinin ve şubat annelerinin doğum hikayelerini okudum gözlerim bi doldu bi boşaldı bazen güldüm resmen kahkaha attım ,
Allah'ım bizlerede nasip et yarabbim bence okuyun kızlar çok faydalı valla tecrübe sonuçta bide insan nelere hazırlanacağını hesaplıyo hastaneye giderken nasıl olmalı ne alınmalı felanay bitanesi doğum fotoğrafçısı tutmuş kardeşleri o doğumdayken odayı süslemiş ikramlıkları felan herşeyi hazırlamışlar bi çıkmış odaya herşey muhteşem Mevlam sen hepimize o günleri görmeyi nasip ett AMİNNNNNNN
AY bi an yarın doğurcakmışım gibi geldi vallabide öyle 40 haftayı bekleyen olmamış hiç 30 dan 38 e kadar 38-34 arası genelde olmuş doğumlar belki hepimiz mayıs annesi oluruz hee ne dersiniz :))) (burayı yazarken bildiğiniz hahah diye kahkaha attım resmen )

kimbilir dimi...hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle doğsunlarda artık ne gün olacaksa beklicez :) ben bayağı haziran diye alıştırdım kendimi..normal istediğim için..tabi herşey bebeğimin pozisyonuna bağlı..:emir_bebek::emir_bebek:

Benim 11.haftadan beri ölçülüyo serviks uzunluğu ve o zamandan beri 31mm değişmedi çok şükür ben de hala günde 3 defa progestan 200 kullanıyorum bol bol istirahat edin,kendinizi yormayın ben de neredeyse devamlı yatıyorum diyebilirim

canım benim geçmiş olsun sanada..inşallah vaktinde güzle doğumlar yaşarsın...dualarımız seninle...
:KK16::KK16:

Bacilar sizlere birsey danismak istiyorum....
Simdi ablami bugun istemeye gelecekler....
Bana hicbirsey soylemedi annemler falan....
Normalde benim ve esimde orada bulunmasi gerekmez mi ?
Hamileyim alinganlik mi yine yapiyorum diyecegim ama madem kendi aralarinda isteme olacak beni artik o aileden biri olarak mi gormuyorlar ???
Hamileyim kiyamiyorlar diyecegim bir durumda yok ki....
5 dk. Yurume mesafesi var uzak yerde degil.....
Aile apartmani beni cagirinca diger yengemleri amcamlari falan cagirmak zorunda degiller sonucta degil mi....
Ben o ailenin bireyiyim ... (bireyi idim diyecegim artik )
Ne bileyim icim acidi fazla uzmemeye calisiyorum kendimi....
Yazarken yine gozler durmadi ama ne yapayim elimde degil...
Ablami verecekler ve beni tenezzul edip cagirmadilar bile....
Bundan sonra annemlere mumkun oldugunca daha az gidecegim anlasinlar kirildigimi...
Tabi umursalar ise :KK5:

bende şahsen kırılırdım..ablam yani en nihayetinde..elbet vardır bir bildikleri ama ne bileyim garip geldi banada..en iyisi azerim anneyle ablayla konuşmak..
:KK50:

İyi dileklerini ve dualarını yollayan canım arkadaşlarım hepinizden Allah razı olsun , hepimize inşallah hayırlısıyla bebeişlerimizi sağlıkla kucağımıza almak nasip olur. Bu hafta eşimde evde pek fazla giremiyorum ama bütünn mesajlarınızı okudum alıntı yapamadım kusura bakmayın. Tek tek hepinize teşekkür ediyoruz oğluşumla birlikte..Çok sağol canım inşallah doğuma kadar düzelir , hepimizin sıkıntısı..İnşallah canım benim inşallahh..
Ya bunun olmayacağını biliyorum ama garip duygular var içimde , down sendromu hiç aklıma bile gelmiyor. Böbreği içinde Allahım beterinden esirgesin düzelir umuduyla bakıyorum yada en kötü ihtimalle tedavisi varmış. Ama en çok aklıma gelen , hani burda bile annelerin böbreğinde büyüme oluyor ve ağrıları oluşuyor , kendimde böbrek hastasıyım tek böbreğim var , neler çektiğimi bir ben bilirim. Aklımdaki tek şey acaba onunda canı yanıyormudur , acaba böbreği ağrı yapıyormudur?:KK43: ne kadar yok canım da desem üzülüyorum kıyamam ben yavruma ya :KK5:

deme öyle benimde gözleirm doldu şimdi..iyidir annesi o iyidir..sen onu koruyorsun Allahım melekler kouyor yavrunu..canı yanmıyordur onun...ay kıyamam ben ona korkma annesi..ay canım benim ya...içimi cızz ettirdin..:KK14:

Canım ilgin ve cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Sen yazana kadar da bu işin ciddiyetini çok anlamamıştım. Ya da doktorum stres yapmayım diye bişey söylemedi. Yarın benim de Prof. Dr. Recep Has la detaylı ultrasonum var. İyi bir doktormuş. Bakalım neler söyleyecek, inşallah güzel haberler veririm. Ben raporluyum daha farklı sıkıntılardan, evdeyim. Bilgisayar dışında neredeyse hiç oturmuyorum. Yarın veya sonraki gün bi aksilik olmazsa yazarım. Kendine ve bebeğine iyi bak. :nazar::KK49::nazar:
canım çok çok çok iyi bir doktora gidiyorsunuz...Recep Has çok iyidir...İstanbuldaydı enson ...benim bebeğin kalbinde sıkıntı çıktığında görüşmüştük..alanında lider isimlerden biri..güzel haberlerle gelirsin inşallahh..:KK16:

günaydın hanımlar

günaydın hayırlı cumalar hamişler dün sonunda ilk tetenoz aşımı oldum biraz ağrı var şimdilik iyiyim şükür yalnız son bi haftadır bulantım oluo arada ve burun kanamalarım var mı böyle şeyler olan bu haftalarda :KK53:

Gunaydin güzellikler guzel bir cuma ve hafta sonu olmasi dilegiyle.Herkeslere kolay gelsin:KK54::KK54::KK9::KK9:

günaydın günaydın günaydın...güzel günler olsun hepimize..endişesiz sağlıklı tepikli huzurlu mutlu günler cumalar olsun...meleklerimizin büyüdüğü sağlıkla geliştiği günler olsun..hasta ve endişeli arkadaşlarımın hastalıklarının ve endişelerinin geçtiği bir gün olsun...:KK19::KK19::KK19::KK19:

benimde burnum ara ara kanıyor sakıncalı bir durum değil burnuna su çekmen iyi geliyor..birde eczanede satılan okyanus suları..bu haftalarda oluyormuş canım doktorumla görüşmüştüm bende.
:KK16:
 
Gunaydin kizlar. dun kizimin fotografina yorum yapan tum arkadaslarima tesekkur ederim. rabbim hepimizin yavrusunu nazarlardan korusun. sabahin korunde uyanip doktorumun ayrintili ultrason icin bugunu soylemesi uzerine hastanenin yolunu tuttuk. gittigimizde ultrason ekibi randevu alinmadigi icin pazartesine oteledi. sevgili doktorum bize randevu sisteminden bahsetmedigi icin bizde direk gittik. ve elimiz bos donduk. halbuki dun cok hevesle uyumustum kizimi detayli ve uzun uzun gorecegim icin. :KK25:
 
belki şeker direk bu şişelerin içine de konabilir... tabi ağız genişlikleri nasıl bir bakmak gerek. :KK34:
o olmazsa da, zeytin kolonyası filan koymayı düşünürüz heralde biz.
Şeker olmaz canım çok far ağızları. Şekeri tül içinde yanında ilştirebilriiz. Zeytin kolonyası nasıl oluyıor?
 
Gunaydin kizlar. dun kizimin fotografina yorum yapan tum arkadaslarima tesekkur ederim. rabbim hepimizin yavrusunu nazarlardan korusun. sabahin korunde uyanip doktorumun ayrintili ultrason icin bugunu soylemesi uzerine hastanenin yolunu tuttuk. gittigimizde ultrason ekibi randevu alinmadigi icin pazartesine oteledi. sevgili doktorum bize randevu sisteminden bahsetmedigi icin bizde direk gittik. ve elimiz bos donduk. halbuki dun cok hevesle uyumustum kizimi detayli ve uzun uzun gorecegim icin. :KK25:

sabah sabah sıkıntılı olmuş tabi..ama napalım canım hayırlısı deyip geçmek lazım..iyi bari senin sinirlenmek için sebebin var ben olur olmadık zamanda yerde sinirlenip duruyorum.. :) suratımı asıyorum :) ah bu hormonlar başa bela..Allah kocama çevremdekilere sabır versin ne deyim.. :KK53:
 
X