2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
bende becerebilirsem keçeden bebek şekeri yapıcam ama mevlüt için değil hayırlı olsuna gelenlere vermek için. işte mevlütte de muhtemelen bu kolonya şişeleri verilir. ben karışmıcam mevlüt olayına kayınvaldem halletsin... :KK1::KK1:

Bende diyorumki hastane de işte birde eve gelenlere hayırlı olsuna anahtarlık kendi yaptıklaırmdan ve hazır olanlardan mevlüde de bu şişelerden yanınada şekerini tül içinde iliştiririm :)
 
Bacilarim saglik ocagindan aramislar beni cagiriyorlar....
Agrim var asiyi olunca daha da kotu olurum diye korkuyorum...:18:
3 gundur kaytardim asidan yakalamislar :KK9:

canım ebeye ağrın olduğunu söyle mutlaka geciktirebilirler aşıyı..

amniyon sıvın fazla mı az mı acaba canım..onu öğrenseydin net olarak..sınır deyince ikiside olabilir...banada doktorum amniyon sıvın sınırda demişti boıl sıvı tüket dedi..günlük 3lt çıktı 3,5 lt.ye..oyüzden sorayım dedim canım... burun kanaması bendede oldu doktorum su çek burnuna dedi..eğer çekemezsen kulak burun boğazcıya git okyanus suyu diye satılan spreyler var onlardan al sık dedi...normal dedi burun kanamaları....
geçmiş olsun canım şeker yüklemesi içinde korkma asıl 100 mglıktan sonra ki sonuçlara bak..çünkü testten birkaçgün önce yediklerinde etkiliyormuş..bu hafta dikkat edeceğine göre net sonucu 100mgdan sonra öğreniceksin üzülme stres yapma oldumu..meleğinde üzülür :)
:KK54:

çilekciğim beni yanıtsız bırakmadığın için teşekkür ederim. :KK16: amniyo sıvım fazla ben zaten çok fazla su tüketiyordum günde 4-5 litre kadar , doktor bu kadar su tüketmemin sebebinin şekerimin yükselmesi olduğunu söyledi. yani bana çok su iç demedi. şekerimi düşürmem gerekiyor ama ne yiyip ne yemiyeceğim konusunda net bir şey söylemedi 100 mg den sonra bakarız duruma dedi ,kafam karıştı internetten de net bir bilgi alamadım.

canlar şeker olayı beni de korkutuyor. 3 martta testim ama kilo alımımdan ve dediğiniz gibi bol sıvı içip bol tuvalete çıkmamdan dolayı şüphelerim yüksek şekerden yana. :KK53::KK53::KK53: ben de şimdiden dikkat etsem diyorum ama illa canım tatlı çikolatalı şeyler çekiyo. sabah bal yiyorum meyvemi yiyorum ama illa ekstra tatlı istiyo bünyem:18::18::18::18: pofff tutmalıyım kendimi hem kendim hem de bebiş içinn:KK52::KK52::KK52:
 
Canim iyi yapiyorsun, listeyi sana aksama gondereyeim, cok sayfa var, hepsinin fotosunu cekip gondereyim. Ama sen yinede git kisisel diyet alman daha iyi olur. Amniyon sivisi gecen gittigimde normale donmustu ama diyet yaptim 3 haftada duzeldi. Duzelmezse bebek biraz kilolu dogarmis. Kilolu dogsun ne olacak diyorlarda, cocugun sonraki hayati icin iyi degilmis, seker hastasi veya obez olma durumu oluyormus. 3200 en ideali dedi doktor.... Bakalim hayirlisi kismet... Saglikla dogsunlar ...

amin canım rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. suyun normale dönmesi mümkün yani diyetle buna çok sevindim. inş. ben de olumlu sonuçlar alırım :)
 
canım ebeye ağrın olduğunu söyle mutlaka geciktirebilirler aşıyı..





canlar şeker olayı beni de korkutuyor. 3 martta testim ama kilo alımımdan ve dediğiniz gibi bol sıvı içip bol tuvalete çıkmamdan dolayı şüphelerim yüksek şekerden yana. :KK53::KK53::KK53: ben de şimdiden dikkat etsem diyorum ama illa canım tatlı çikolatalı şeyler çekiyo. sabah bal yiyorum meyvemi yiyorum ama illa ekstra tatlı istiyo bünyem:18::18::18::18: pofff tutmalıyım kendimi hem kendim hem de bebiş içinn:KK52::KK52::KK52:

evet canım gerçekten tutmalısın kendini bebişlerimiz için bu çok önemli ki ben çok dikkat ediyordum son iki hafta çok bozdum herşeyi yemeğe başladım ama çok yanlış yapmışım. neyse ki hemen fark ettik ona göre önlem alacağız artık.
 
Merhaba kızlar dün tetanoz aşısı oldum
Kolum hiç ağrımadi çok şükür :)
İlk hamileligimde oldugumda çok agrimisti çünkü. Önümüzdeki hafta içinde ayrıntılı usg.için gün alicam inşallah :)
 
Merhaba kızlar dün tetanoz aşısı oldum
Kolum hiç ağrımadi çok şükür :)
İlk hamileligimde oldugumda çok agrimisti çünkü. Önümüzdeki hafta içinde ayrıntılı usg.için gün alicam inşallah :)

geçmişşşşş olsunnnnn :) ayrıntılı ultrason sonuçlarında iyi olur inşallah :) :KK16:
 
vay çok uygun fiyatları hazırlar bşle daha pahalı. Üzerinde eskisin diycem ama okadr kullanamıcaksın maalesef. Fil olsaydık 23 ay kullanablirdik:KK1:

Walla canım, bir sonraki hamileliğimde (inşallah) nerede olurum bilmiyorum, bir daha böyle bir imkanı da başka şehirde bulamam herhalde.

Bu yüzden diktirebildiğim kadar diktirmeye çalışacağım. 3 Tane de yazlık model tasarladım şimdi, terzi 1 aya kadar da yazlıkları dikecek.

2. veya 3. hamileliğe kadar giyme imkanım olabilir :KK1: Eğer böyle bir imkanım olmazsa da biraz daraltır elbiseye çevirtir giyerim artık :KK1:
 
hmm.. anladım canım. biz evde yapıcaz ama dediğin gibi bizimkilerin adeti de baya şaşalıymış. aslında ben pek sevmem öyle törenleri ama mecburen idare edicem.:KK34: bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım da gerisi önemli değil. :KK16:
evet cnm bebişlerimiz iyi olsunda gerisi kolay Allah'ın izniyle
canım bende bu şişelerden diyorum 50 adet alayım. eminönünden. Şişelerin süslerini de oradan alıp silikonla yapıştıracağım. İçine koyacağım şeyde klararsızım. Fresh kokular güzel olur. hastanede de dağıtılabilir bunlar gelenler için. Ben birde anahtarlık yaptırmak istitorum

anahtarlıkta hoş bir fikir bunun içine sıvı sabun koymuşlar renkte hoş olmuş bakalım koku fikrinide değerlendiricem
 
Ayyyy mujjum buyuk gecmis olsun ....
Kiyamam ya kim bilir nasil korkmussundur yazarken bile gozlerim doldu bacim....
Ben ufak yukses seslerde korkuyorum duduklu yanimda patlasa Allah (c.c.) muhafaza direkt bayilirdim sanirim korkudan :KK5:
Bol bol felak nas sureleri okumak farz oldu bize sanirim :KK34:




Haydi hayirli haberlerle gel bacim :KK19:
Bakalim ne kadar buyumus bizim yigen :nazar:



Bacim sacdan kaynaklaniyor ise eger benim oglan baya killi olacak demektir :KK9:
Cunku bulantilar son gaz devam ediyor :KK52:
Ki sac falan bunlarla alakasi yokmus dedigin gibi :KK54:



Canim bence o celikli olarak sekere degilde bence sivina odaklanmalisin....
Bol bol sivi tuketmeye bak yanindan suyun eksik olmasin...
Bende de sivi eksikligi olmustu bol su ile atlattik sukur darisi basina :KK19:
Bir daha ki seker yuklenmende de fazla cikmaz ins. Degerlerin :KK54:

Allah korumuş canım çooooookkkk geçmiş olsun çoookkkk..çok korkmuşsundur ben bile düşününce bir garip oldum...:KK53::KK53:ayy aman nazarlardan korusun hepimizi maşallah maşallah.:nazar::nazar::nazar:..tehlikeli bir durum atlatmışsın..tekrar geçmişolsun..:KK54:

Evet gerçekten de çok korktum o an ama Allah tan o anda ordan uzaklaşabildim ..Annemler hemen etrafa bişiyler dağıttılar Allah korudu.Siz de dikkat edin.Sağolun kızlar
 
Kizlar ben uc doz asi yaptirmistim. Bu gebeligimde de yaptirmam gereken bir doz kalmisti. Asm ye gittim bugun ve asilarimi daha once yaptirmis oldugum icin son dozu nisanda yapacaklarmis. Iyi oldu bende tirsiyordum zaten:KK52::KK52: bugunlerde yogunum bide asiyla ugrasamam.
Bu arada hemsire bebegin kalp atislarini dinledi ve duyamadi hareket ediyorsa sorun yok dedi. Evet hareket ediyo kipirtilarini hissediyorum ama kafam bulandi sizin bu konuda bilginiz var mi kizlar. Neden duyamadi ki acaba:18::18:
 
Selam kızlar nasılsınız bakalım doktora gideceklerden hayırlı haberler gelsin , hastalar umarım biraz daha düzelmiştir.

Kızlar model almak isterseniz diktirdiğim diğer hamilelikler...


Eki Görüntüle 986187 Eki Görüntüle 986188

Çok şıksınız efendim her zaman ki gibi çok yakışmış cnm:KK76:

kızlar teşekkür ederim cevaplar için, durum aynen dediğiniz gibi... 37.haftada izne ayrılıyoruz ve o saatten sonra erken doğum olsa bile izinler aktarılıyor yani her durumda 16 hafta... personeldeki memur bu konuda doktorunuzun yazdığı rapora dikkat edin,bazı doktorlar eski uygulamaya takılı kalıyor erken doğumdan kaynaklanan ek süreyi eklemiyor dedi...

ben derslerimi bırakamam ortalık karışır diyince de 16 haziran olan doğum tarihinizi doktorunuz 21 haziran diye yazarsa tam 30 mayısta izne ayrılmış olursunuz ve dönemi resmen tamamlamış olursunuz dedi... tabi bu süreyi fiilen evde geçireceğim için bana olabilir gibi geldi...

asıl canımı sıkan konu ise şu; (sizin kurumlarınızda nasıl bilemiyorum) örnekle anlatacağım; 30 mayısta başlayan doğum iznim yaklaşık 22 Eylül de sona erecek... benim planım bu tarihten hemen sonra kurban bayramına kadar yıllık izne ayrılmak sonra da raporlarla güz dönemini tamamlamaktı... ancak çalıştığım kurum özellikle 5 er günlük raporlar konusunda sıkıntı çıkarıyormuş... doğum izniniz biter bitmez size ücretsiz izin veririz hocam demez mi:KK53: ee zaten tatil dönemine geliyor doğum iznim... ben ücretsiz izne bahar döneminde ayrılıcam diyince de , " toplam 24 ay ücretsiz izin hakkınız var ve hemen ayrılmazsanız ücretsiz izin hakkınız geri saymaya başlar dediler" yani ücretsiz izne ekim de değil de şubatta çıkarsam ve ekim-şubat aralığını heyet raporu ile geçirirsem 24 ay olan ücretsiz izin hakkım 20 aya düşmüş olacakmış.... diyecğim o ki benim kurumum rapordan ziyade ücretsiz izin kullandırmaya odaklanmış... aranızda uzun ücretsiz izin kullanmak isteyen varsa bu durumu gözönünde bulundurun kızlar....

canım böyle bişey yok sakın hakkını yedirtme aç torba konunu oku ya 562 ya 652 numaralı kanun hükmünde kararname ( devlet memurları için) yada özelse iş güvenliği yasasını oku :KK4: çok kızıyorum bu insanlara kendilerine göre iş yapıyorlar.

cnm doğundan sonra 24 ay ücretsiz izin hakkın var bunu istediğin zaman kullanabilirsin. mesela benim arkadaş eyllde doğum yaptı izni bitti göreve başladı şimdi izne çıktı.kısacası ister bütün ister parca parca izin hakkını kullanabilirsin ve istediğin zaman kullanabilirsin ama en net bilgiyi kanunda okuyarak bulabilirsin
 
Kizlar ben uc doz asi yaptirmistim. Bu gebeligimde de yaptirmam gereken bir doz kalmisti. Asm ye gittim bugun ve asilarimi daha once yaptirmis oldugum icin son dozu nisanda yapacaklarmis. Iyi oldu bende tirsiyordum zaten:KK52::KK52: bugunlerde yogunum bide asiyla ugrasamam.
Bu arada hemsire bebegin kalp atislarini dinledi ve duyamadi hareket ediyorsa sorun yok dedi. Evet hareket ediyo kipirtilarini hissediyorum ama kafam bulandi sizin bu konuda bilginiz var mi kizlar. Neden duyamadi ki acaba:18::18:

canım cihazlarından kaynaklı. benim de duyulmuyo genelde... ama allaha şükür bir karete kid im var içerde.. :KK52::KK52:
 
amin canım rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. suyun normale dönmesi mümkün yani diyetle buna çok sevindim. inş. ben de olumlu sonuçlar alırım :)


evet diyetle su normale dönüyor. zaten benim suyun çok dediği gün kızımı hareketli göreyim diye bir paket damak çikolata yemiştim. :KK52::KK52: olacağı buydu:KK53:

canım ebeye ağrın olduğunu söyle mutlaka geciktirebilirler aşıyı..





canlar şeker olayı beni de korkutuyor. 3 martta testim ama kilo alımımdan ve dediğiniz gibi bol sıvı içip bol tuvalete çıkmamdan dolayı şüphelerim yüksek şekerden yana. :KK53::KK53::KK53: ben de şimdiden dikkat etsem diyorum ama illa canım tatlı çikolatalı şeyler çekiyo. sabah bal yiyorum meyvemi yiyorum ama illa ekstra tatlı istiyo bünyem:18::18::18::18: pofff tutmalıyım kendimi hem kendim hem de bebiş içinn:KK52::KK52::KK52:


canım şimdiden kendini kısıtlama, ailede şeker hastası olan varsa özellikle anne, anneanne, hala, teyze dikkat et derim. en azından çaya attığın şekeri kessen, veya hergün çikolata yiyiyorsan günaşırı yapsan, bir iki dikkat bile sonucunu etkiler. evet ben kendim için değil bebiş için tutuyorum. yine canım çok istiyorsa dayanamayıp yiyorum göz hakkı diyorum ama miktarını azaltıyorum mesela. ama yaşın gençse canım şeker sorunun olmaz. ben 35 yaşındayım ve ailede de var hem anne hem baba sülalemde:KK37::KK37: onun için çıkması normal ama sen korkma testi bekle, inşaalah iyi çıkar.

veeeeeeeeeeeee soonnnnn 1.5 saat :emir_bebek: :18: :nazar:


hadi bakalım heyecanla bekliyoruz seni:KK52:
 
kızla merhaba.hazırlıklar nasıl gidiyor? ben bu ara hastanede dagıtmak için yaptıracagım sabunlara karar vermeye başladım.ayrı olarakta çikolata dağıtmayı dşünüyorum ama süslenmiş bir şekilde değil normal kutusundan. $Tam ekran yakalama 20.2.2014 133810.bmp.jpg bu sabun olayı daha çok hoşuma gidiyor hem çok şık hemde kalıcı.insanlar banyolarına aksesuar olarak koyabilir siz ne düşünüyosunuz nasıl görünüyor :KK34:
 
Cnm seni yanıltmayayım doğumdan itibaren 24 ay ima istediğin zaman kullanabilirsin. ( bu kısmı doğru söylemiş) ama raporu kabul etmeme gibi bir hakları yok
 
Öncelikle kendim kocaman bi maşallah diyorum köfteme :KK69: veeeeee haftamızlı uyumlu olarak herşeyimiz güzel olarak karşınızdayız Efe'ciğim ile :KK66: ilk defa büyüdüğünden beri bu kadar net görebildim heryerini.. Pipisi hele hahahahaha çok belliydi..

525 gr ve 27 cm :KK69: rahim ağzı kapalı, bebişin bikaç organı kaburgası çiş torbası falan saydı güzel dedi.. yarın ya da önünüzdeki hafta detaylı ultrasonu yaptır dedi, burda yaptırmaya kalkarsam 371 tl'cik
:26: Offff yaaa amma pahalı bu hastane yahu!! Ama konuştum eşimle burda yaptırmaya karar verdik :KK34:

1 ay sonraya şeker yüklemesi için sabah aç gel dedi.. Tetenozu istersen burda da yaptırabilirsin dedi ama ben sağlık ocağını tercih edicem, ücretsiz ya o bakımdan :KK70: gerçi burda da 20 tl'ymiş bişey değil :KK1:

sezeryan için doğum tarihim 17 haziran görünüyormuş :KK34: normali 27 haziran.. Ama tabi sezeryan tercihim biliyorsunuz :KK1:

Sanırım haberler bu kadar canlar.. Stres ve tedirginliğim, heyecanım ile detaylı ultrasona kaldı şimdi, bakalım.. Hayırlısı inşallah.

$image.jpg
 
kızla merhaba.hazırlıklar nasıl gidiyor? ben bu ara hastanede dagıtmak için yaptıracagım sabunlara karar vermeye başladım.ayrı olarakta çikolata dağıtmayı dşünüyorum ama süslenmiş bir şekilde değil normal kutusundan.Eki Görüntüle 986699 bu sabun olayı daha çok hoşuma gidiyor hem çok şık hemde kalıcı.insanlar banyolarına aksesuar olarak koyabilir siz ne düşünüyosunuz nasıl görünüyor :KK34:

Kesinlikle cok hos.cok beğendim nerdeb bulabilirim. Sen nerden aldin?
 
Öncelikle kendim kocaman bi maşallah diyorum köfteme :KK69: veeeeee haftamızlı uyumlu olarak herşeyimiz güzel olarak karşınızdayız Efe'ciğim ile :KK66: ilk defa büyüdüğünden beri bu kadar net görebildim heryerini.. Pipisi hele hahahahaha çok belliydi..

525 gr ve 27 cm :KK69: rahim ağzı kapalı, bebişin bikaç organı kaburgası çiş torbası falan saydı güzel dedi.. yarın ya da önünüzdeki hafta detaylı ultrasonu yaptır dedi, burda yaptırmaya kalkarsam 371 tl'cik
:26: Offff yaaa amma pahalı bu hastane yahu!! Ama konuştum eşimle burda yaptırmaya karar verdik :KK34:

1 ay sonraya şeker yüklemesi için sabah aç gel dedi.. Tetenozu istersen burda da yaptırabilirsin dedi ama ben sağlık ocağını tercih edicem, ücretsiz ya o bakımdan :KK70: gerçi burda da 20 tl'ymiş bişey değil :KK1:

sezeryan için doğum tarihim 17 haziran görünüyormuş :KK34: normali 27 haziran.. Ama tabi sezeryan tercihim biliyorsunuz :KK1:

Sanırım haberler bu kadar canlar.. Stres ve tedirginliğim, heyecanım ile detaylı ultrasona kaldı şimdi, bakalım.. Hayırlısı inşallah.

Eki Görüntüle 986717

maşallah köftene... güzel haberlerle gelmişsin çok sevindik darısı haber bekleyen diğer annelerin başına inşallah...:KK16::KK16:
 
kızla merhaba.hazırlıklar nasıl gidiyor? ben bu ara hastanede dagıtmak için yaptıracagım sabunlara karar vermeye başladım.ayrı olarakta çikolata dağıtmayı dşünüyorum ama süslenmiş bir şekilde değil normal kutusundan.Eki Görüntüle 986699 bu sabun olayı daha çok hoşuma gidiyor hem çok şık hemde kalıcı.insanlar banyolarına aksesuar olarak koyabilir siz ne düşünüyosunuz nasıl görünüyor :KK34:

valla canım ben doğumda hastaneye veya hayırlı olsuna gelenlere 4-5 çeşit farklı şey hazırlıyorum onları dağıtacağım. çubuklarda hoşgeldin Ela yazan kartlar, keçeden küçük süsler magnet şeklinde, Kendim şeker hamurlu kurabiye yapıyorum anlardan, kaartondan şekilli kutular kesip içine lokum vs. gibi...
mevlitte ise kurabiye ve yanında ????? bunu daha bulamadım. küçük çantalar yapıp kartondan içine koyup, üzerine etiketle kızımın ismini basıp dağıtacağım.

hazırlıklara şimdiden başladım..

sabun çok güzel aslında onuda kendim yaparım ama sıcak hammadde ile uğraşmak istemiyorum ne olur ne olmaz kendimi yakmayayım..:KK52:
 
Kesinlikle cok hos.cok beğendim nerdeb bulabilirim. Sen nerden aldin?

canım bunları bi arkadaş yapıyor tanesi 6 lira.kutusuz 5 lira.ben kendim yapmayı düşünüyorum malzemelerini hesapladım hemen hemen ayn fiyatı buluyor ama kendim yapak istyorum yine de :KK34:
 
X