2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    497
Size kocaman bir masaallah diyelim canim :nazar:
Sukur sorun falan yokmus daha ne olsun annesi :KK19:




Ayaz12 ve gurbet adli bacilarim .....
Insaallah saglikli bir sekilde dogurursunuz bebislerinizi....
Lutfen fazla uzmeyin ke dinizi ve cocuklariniz icin guclu olmaya calisin....
Rabb'im yardimciniz olsun ♥


Tatlim bu aralar bende de oyle bir durum var....
Yalniz ben uzanip ayaklarimi kendime dogru cekince gaz cikartiyorum....
Gaz falan olmadigindan emin misin sen ?
Bende daha yeni kesfettimde gaz cikmayinca karnim cok kotu agriyor ve yururken birseyler saplaniyor gibi oluyordum....
Gaz cikarinca normale donuyorum sukur ♥

haha şöyle oğluş da sıkılmış çocukları görünce şımarmış annesiii:KK52::KK52::KK52:





Alangu arkadaşım tam ben de aynısını yazıcaktım azeri kızım yazmış. gaz sancısı olabilir. bende aynı problemi sürekli yaşıyorum. akşam azıcık yürüyüş yapıyorum ilk bi adım atamıyorum kasılıyorum yavaş yavaş da olsa azıcık yürüyüş yapıp devam ediyorum yürüyüşe sonra rahatlıyo..

ben de gaz sandım ama dün gece sabaha kadar geçmedi sabah biraz hafiflemiş gibiydi yine başladı yürürken oluyo zaten sanki oraya bir çubuk yerleştirmişler ayağa kalkınca batıyo gibi


c
 
canım yaa inan bilmiyorum doğum ne kadar... geçen sene normal doğum 1000-1500 arası bişeydi diye hatırlıyorum arkadaşım orada doğum yapmıştı çünkü. bu sene bakalım ne kadar çıkacak bahtımıza :KK52:muayene ücreti de ocak ayından beri zamlandı 110 ya da 120 oldu canım... canım ben fatma reşide önalanın adını da duydum bu arada. bir arkadaşım da ona gidiyor ve çok memnun. ben hatta koruya gitmesem ona gidecektim açıkçası. hastaneni de kendin seçiyorsun sanırım medicanada ya da güvende falan yapıyorsun doğumu ona gidersen. o da normalcidir diye duymuştum. aslında kime gidersen git ama bir an önce karar ver ki doktorun da sen de birbirinize alışın

evet canım işte bende memnun kaldım dr. fatma reşide önalandan. sadece normal doğum taraftarımıdır diye bir fikrim yok. yoksa çok iyi bir bayan. çok tatlı ve bilgili.
senin hamile olan arkadaşın kaç aylık? bizimkinden büyük mü canım? öyleyse ve benden önce doğum yaparsa normal yapıp yapmadığını senden öğrenebilir miyim? :KK17:
doğuma gitmeden önce aklımda tereddüt kalmasın diye merak ediyorum. benden önce bir örnek olması çok iyi olur.
ama benim bebiş daha büyükse, ben ona örnek olabilirim tabi :KK1::KK1:
 
sanırım herkes uzatmayı düşünüyor bende öyle düşünüyorum fakat çok fazla zorlanmazmıyız diye düşünüyorum karnımız baya büyücek ve dinlenmek isticez nefes almak bile zorlaşacak dayanabilecekmiyiz sizce kızlar?:26:

ben dayanırım gibime gelmiyor hayatım.....ben anlaşma yapmayı düşünüyorum..haftanın 3 günü geleyim 4 günü dinleneyim dicem..bizim en yoğun olduğumuz günler hsonu..beraber çalıştığımız arkadaşımın izin günü cuma ..cuma-ctesi-pazar gelirim ..ptesi-salı-çarşamba bebek hazırlıkları ile uğraşır dinlenirim diye düşünüyorum..perşembe günüde belki giderim..tabii patron kayınpeder olunca böyle bir teklif ile gideyim diyorum...yoksa ona kalsa doğuma kadar çalışayım istiyor ama bende bu yoğun tempoda duramam..:KK52::KK52::KK52:
 
ben dayanırım gibime gelmiyor hayatım.....ben anlaşma yapmayı düşünüyorum..haftanın 3 günü geleyim 4 günü dinleneyim dicem..bizim en yoğun olduğumuz günler hsonu..beraber çalıştığımız arkadaşımın izin günü cuma ..cuma-ctesi-pazar gelirim ..ptesi-salı-çarşamba bebek hazırlıkları ile uğraşır dinlenirim diye düşünüyorum..perşembe günüde belki giderim..tabii patron kayınpeder olunca böyle bir teklif ile gideyim diyorum...yoksa ona kalsa doğuma kadar çalışayım istiyor ama bende bu yoğun tempoda duramam..:KK52::KK52::KK52:

ben çok kararsızım ya napsam diye düşünüyorum ama zaman ve durumum belirlicek sanırım şuan bile işkence geliyor bana işe gelip gitmek martın sonuna rapor alayım bi hafta bi dinleneyim kendime geleyim sonra devam edeyim diyorum canım:KK49:
 
Günaydın güzel hatunlarr :) Ben çok çirkin bişey oldum yahu , cildim çok kurudu, burnum sürekli soyuluyor, saçlarımda beyazlar çıkmaya başladı falann, Yaşlandım sanırsam :KK37: aynaya bakınca kendimi hiç beğenmiyorum ama ellerimi göbişime koyunca kötü olan herşeyi unutuyorumm :KK17:
 
günaydın annişler ve minik melekleri bugün göbeğimdeki kahverengi çizginin dahada belirginleştiğini farkettim ne ilginç bişe değilmiya sizinde belirginleştimi kızlarr:KK49:

evet benimde 1 haftadır dikkatimi çekiyor bayağı belirginleşmeye başladı.....evet çok ilginç :KK16:

kızlar bu gün de dert hiç bitmedi bende önce aşı yerim şişti şimdi de karnımın sağ tarafında bi ağrı var bir saattir geçmedi otururken bir şey yok ama ayağa kalkınca sanki bıçak saplanıyo :KK50: çok korkuyorum neyin nesi bu ağrı daha önce yaşayan var mı aranızda .yarın olsun doktoru arayacağım ama endişeleniyorum yürüyemiyorum ağrıdan :KK43:

canım kesin gaz ağrısıdır..ama sen yinede sor ihmal etme..geçmişolsun canım..:nazar:

Canım benim oğlusumdada var aynı şey dün doktor beni çok korkuttu down sendromu olan çocuklarda sık görülür amiyosentez yapalım dedi , ben istemedim imza atıp çıktım. Bugün başka bi yere gittim 45dk inceledi doktor 5 mm civarı her iki böbrekteki büyümede takibe alıcaz ama diğer ikili test , ense kalınlığı ve diğer tüm organları iyi olduğu için ben down sendromunu çok düşünmüyorum dedi. İki hafta sonra tekrar gidicez işte bakalım büyüme devam ediyor mu :KK43:


ayazımmmmm....çok çok geçmiş olsun canım..dert etmemeye çalış :KK20:dicem ama benimde ayrıntılı ultrasonda kalbinde sıkıntı çıkınca dünyalar başıma yıkıldı ama Allaha şükür endişelerim attık gitti..sıra sende ..inşallah herşey normal olur ama böbreklerinde bir rahatsızlık olursa zaten doğumdan sonra müdahale ediyorlar..ama yoktur bişi daha küçücükler..gün geçtikçe normale döner inşallah canım..down sendormunu düşünme canım...bende çok düşündüm ama bir bulgu ile teşhis koyunmaz diyor doktorlar ki biliyorsun istanbuldan ankaraya eskişehirdeki doktorlarda olmak üzere uzun bir araştırma yapmıştık..:nazar::nazar::nazar::nazar:


Canlarim artik herkes bebegini hissediyor bende uzun zamandir hissediyorum ama bugun ilk defa cok az hareket etti kipirtilarini yalniz hissettim. Benim gibi az hissettiginiz gun oldumu. Endiselenmeli miyim yoksa normal mi



Dun ben de hissetmedim yada tekme d3gilde sanki calkslanma gibi az bisiyler hissettim gece o yuzden tedirgin yattim sabah uyandigimda sagdan tekmeledi.yoksa artik doktora soracaktim epey sure hsreketsizdi cunku.


canım aynı şey 2 hafta önce benim de başıma geldi kızımın hareket ettiği saatler belli zaten durup dinliyordum çok az hareket ediyordu baya endişelendim netten araştırdım bebeğin suyu az olursa hareketlerinde azalma olur yazıyordu bende daha çok su içmeye başladım bu az hareketler 3-4 gün sürdü hatta merak edip dr randevumu bi hafta erkene aldım gittik baktı dr her şeyi normal dedi bende az hareket etti geçen hafta deyince olabilir dedi bu dönemde önemli olan az mı çok mu hareket ettiği değil hareket var mı yok mu önemli dedi sonra zaten kızım normale döndü.
hatta başıma komik de bi şey geldi..kızım hareket etmiyordu ve çok merak ettiğim için müzik dinlediğim kulaklığı müziğin sesini biraz açıp karnıma dayamak suretiyle kızımı baya bi rahatsız ettim o an da zaten tekmeyi yedim yavrumdan :KK1: ama içim nasıl rahat etti hem ağlıyorum hem gülüyorum çok komikti.yani endişelenecek bir şey yok yine de için rahat edecekse dr unu arayıp sor:KK16:
sorma cancanıımmm mujummm alangum..bende pazartesi akşam çok ufak hareketler hissettim bir daha hissetmedim salı sabah doktora gittim hiç hareket yok birde gece hiç su içmedim sabah şeker yüklemem olacak diye aç susuz öyle kaldım..çok korktum doktor muayane ederken de hareket etmedi..stres mi yaptın dedi bende ptesi veli toplantısı vardı işyeri çok yoğundu dedim..oda muhakkak etkilenmiştir..kalp atışları normal dedi beyin damarlarına baktı normal dedi..suyunu 3,5 lt ye çıkar dedi..susuz kalma dedi.sanırım suyumda biraz azalma gördü bende soramadım..ama dün akşam ben yatınca dinlenince başladı kıpır kıpır tekmelere...:nazar::nazar::nazar::nazar:

Kızlar merhaba dün bi numara aradı kendileri ebeymiş hamileisnz deil mi size eğitim vermek için ziyaretinize gelmek istyrz dediler sizi,ben de pazt günü müsaittim kabul ettim ama kv mi de cagrdm yalnz olmayım ne olr ne olmaz sizi de böyle arayan oldu mu

canım aile sağklıktan yada hastanenden bilgi al..onların bir hizmeti ise bilemem ama devir kötü...seni takip edip hamileliğini anlayan kötü niyetli insanlarda olabilirler..lütfen geri ara ve sor hastanene aile sağlık ocağına.

Kızlar merhaba. Normal doğumdan korkuyorum ama sezeryan olamam. Annem babam trafik kazasinda on yil once vefat etti. Akrabam yok. K.validemse dogumdan sonra yardım içinorali bile degil. Torunu da onemli degil, zaten bir sürü varmış. Ne yapacağım bir akil verin

başın sağolsun canım..diyecek kelime bulamıyorum...bebeğin sana ömrün boyunca yoldaş olsun..hayırlı evlat olsun..annenin babanın kalan ömürleri yavrunun ömrüne ömür olsun..canım bende normal doğum isteyenlerdenim..yani fiziken müsait olursa normal istiyorum..toparlanması çok daha kolay oluyormuş...yalnızsan yanında kalacak biride yok anladığım kadarıyla normal doğum içinde müsaitse durumlar normal olman daha iyi gibi olur diye düşünüyorum..

Selamlar güzel annişlerimiz vee onların minik kuzucukları..
Bildiğiniz üzere çok hastaydım va hastane de yatıyordum. 1 haftanın sonunda hastaneden dün şifa ile taburcu edildim.. Allah a şükürler olsun kızımda ben de şu an iyiyiz. ama çok zor bir haftaydı bizim için..
Enfeksiyon olduğu için ve fmf atağı geçirdiğim için 1 hafta boyunca antibiyotik tedavisi uygulandı..
Sürekli drlar NST ye baağladı kalp atışı dinlediler.. ama benim minikkıızm NST yi hiç sevmedi.
Sürekli sert tekmeler attı içerden
:KK1:.. Bu süreçte kim neler yaptı takip etmeye çalıştım ama olaylara çok da hakim olamadım..
Yine bildiğiniz üzere bebeğimin bağırsaklarında hiporohojen izlenmişti ve çok korkmuştuk.
Ayrıntılı ultrason da netleşeceğini söylemişti dr..
Hastanedeyken ayrıntılı ultrasonumu da başhekimliğin radyoloji uzmanı yaptı. Yarım saat kadar inceledi.
Rabbime şükürler olsun sonuçlarımız güzel çıktı. Yine de içim rahat etsin diye druma gösterdim. Doktorum karın yapılarının normal olduğunu bebeğimizin iyi olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu.. Ayrıca benim tetanoz aşım da ayrıntılı ultrason sonucuma göre yapılacqktı. Temiz çıktı çok şükür ama drum önermedi. Çünkü 1 haftadır ateş enfeksiyon ve ağrılarla mücadele ediyorm. Tetanoz yine ateş yapabilirmiş ve vücut direncim de tam yerine gelmedi zaten. Anlayacağınız tetanoz olamıycam.. Doğumdan sonra bebekle birlikte olucaz artık inşallah.
Bizden haberler böyle kızlar.. Aman sağlığınıza dikkat edin hamilelikte hastalanmak çok çok zor.. Ve bebeğe çok zarar veriyor..
Kendinize ve bebişlerinize çok çokk iyi bakın..
:KK34:

hoşgeldin tekrar tekrar...çok çok geçmişolsun yine.. çok sevindim hastaneden çıkmana..haklısın hamileyken hasta olmak gerçekten zormuş..ama Allahbaşka dert tasa vermesin hiçbirimize..sağlıcakla kucağımıza alalım bebişlerimizi...:nazar::nazar::nazar::nazar:

AYAZ ve YEŞİLDOSTU ARKADAŞLARIMIZDA İNŞALLAH ENDİŞELERİNDEN TEZ ZAMANDA KURTULUR SAĞLICAKLA BEBİŞLERİNİ KUCAKLARINA ALIR..:KK54::KK54:
 
Son düzenleme:
Bilmez miyim bacim....
Banada baslarda amniyonik bant bebek buyuk ihtimal ozurlu dogacak kendini hazirla gibisinde laflar soylenmisti....
Banta bebegin nereyi takilirsa takilsin kangren olurmus ve gelisimi dururmus yada bogazina dolanip bebek anne karninda yasamini yitirirmis falan filan....
Benim haftalaarca icim icimi yemisti ama uzulmemeye de calisiyordum bebegim korkmasin diye hep guluyordum ....
Rabb'ime bolca dua ettim cok sukur ki o bagimiz kaybolmakta uzere ki bant degilmis zararsizmis....
Sizler icinde dua edecegim ....
Rabb'im saglicakla kucaklarimiza almamizi nasip etsin :nazar:
Sagol cnm, sen ve diger arkadaslarin dualarinizi bekliyorum...Allahim bebeklerimizi saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin
 
kızlar hepinize merhaba sonunda kızımıza bir isim bulabildik :) pufpuf teyzesi yazarsan seviniriz adımız YADE :)
 
Günaydın güzel hatunlarr :) Ben çok çirkin bişey oldum yahu , cildim çok kurudu, burnum sürekli soyuluyor, saçlarımda beyazlar çıkmaya başladı falann, Yaşlandım sanırsam :KK37: aynaya bakınca kendimi hiç beğenmiyorum ama ellerimi göbişime koyunca kötü olan herşeyi unutuyorumm :KK17:

bende aynaya baktıkça garip oluyorum...dün doktora gittim makyaj yok dedi..fondoten allık yok dedi..özel bir krem verdi günde 3 defa sür dedi..pc nin veridği ışık , spotların ışıkları ve güneş lekelenme yapar dedi..hassas cildin var beyaz tenlisin dedi..rimel sürebilirsin dedi..bende allıksız çıkmam fondoten nadir kullanırım ama..iyice kendimi çirkin hissetmeye başladım..bebeğim sağlıklı olsunda napayım :)
 
Sagol cnm, sen ve diger arkadaslarin dualarinizi bekliyorum...Allahim bebeklerimizi saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin

gurbet hayırdır arkadaşım..geçmişi bayağı okudum ama birşey kaçırdım sanırsam ..hayırdır bir sıkıntımı var.. alıntıda yaptım ama...
 
alıntı yapmaktan bende derdimi anlatamadım size...

dün doktora gittim..şeker yüklemem vardı... açlık şekerim 87 çıktı 1 saat sonraki 139..yani tam sınırda..korkuma doktorumuda arayamıyorum...100mglık tekrar yapıcaz dicek diye korkuyorum...dün zaten bana bayağı birşey yasakladı..hamurişi yok ekmek yok günde 2 dilim...et yok.. idrarda kalsiyum biraz var dedi...günde 1 bardak süt 1 kase yoğurt 1 kase meyve..2 kase salata ..işte birde normal yemek çorba+sebze yemeği ...ama ben çalışıyorum nasıl yapayım ki..dedimde benim mümkün değil işyerinde hepsini uygulamam akşam engeç saat 7de yemek ye diyor ben daha 7de işyerinde oluyorum dedim...20 dak sabah 20 dak akşam yürüyüş...haftada 1 pilates..iyiliğim için söylüyor biliyorum ve çok seviyorum doktorumu ama..nasıl yapıcam bilemedim bu yemek işini..

anlamıyor ki beni kimse..ben sabahın köründe kalkıyorum işe geliyorum yanıma bazen yumurta haşlıyorum getiriyorum peynir zeytin falan bazen de simit poğaça ne varsa...öğlen dışardan sulu yemek yemem hem masraflı hemde çok lezzetli değil...çorba+sebze yemeği+salata : 14 tl. yağ içinde hepsi lezzetlide değil ki....hergünde salata yiyememki..aman sıkıldım bu beslenme olayından..
hızlı kilo alıyoruz dedi..:KK43:((
elim ayağım şişiyor dedim tuzu yasakladı..ki salatayı bile tuzsuz yerim eşimde bende sevmeyiz tuzu..ama madensuyu yapar dedi..bende günde 1 şişe içiyorum dedim..onuda içmicem yada su il ekarıştırıp..magnezyum+kanhapı verdi birde cildim hassasmış leke yapar diye bir krem vardı onada 79 tl bayıldım..

bebeğime gelince meleğim 621 gr 23 cm olmuş...haftasıyla uyumlu gidiyoruz dedi..2 hafta ileride yada geride olabilir ama bizimki tam uyumlu sıkıntı yok dedi..eliyle yüzünü kapadığı için meleğimin yüzünü göremedim..hareketi azdı meleğimin..zaten bir gece önceden aç susuz kaldım şeker yüklemesi için..suyumu sanırım az gördü ki 3,5 ltye çıkar dedi...sonra ben eve gidip dinlenmeye başladıkça bebeğimde başladı harektlenmeye..birşey farkettim..çalışan annelerede sorayım benim bebeğim genelde hep gece hareketli gündüz işyerinde daha sakin..yattığımda başlıyor tekmelemeye..
 
Alangu arkadaşım tam ben de aynısını yazıcaktım azeri kızım yazmış. gaz sancısı olabilir. bende aynı problemi sürekli yaşıyorum. akşam azıcık yürüyüş yapıyorum ilk bi adım atamıyorum kasılıyorum yavaş yavaş da olsa azıcık yürüyüş yapıp devam ediyorum yürüyüşe sonra rahatlıyo..

ben de gaz sandım ama dün gece sabaha kadar geçmedi sabah biraz hafiflemiş gibiydi yine başladı yürürken oluyo zaten sanki oraya bir çubuk yerleştirmişler ayağa kalkınca batıyo gibi

canım bi doktoru ara sor olmadı bi git doktora.. benim de ağrılarım oluyo rahim genişlemesinden sanırım veya gazdan ama çok çabuk geçiyo. anlık gibi oluyo. bi git için rahatlasın.. bize de haber ver..:KK53::KK53:

haha şöyle oğluş da sıkılmış çocukları görünce şımarmış annesiii:KK52::KK52::KK52:


Aynen :KK1::KK1::KK1::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: yat yat yat kolay mı :KK1: gezince rahatladı:KK1:
:KK52::KK52::KK52::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek: maşallah oğluş kuzuşa:nazar::nazar::nazar:
 
arkadaşlar herkese selamlar. nasılsınız?
benim böbreğim ağrıyordu. doktor böbreğimde 2. derece büyüme olduğunu söyledi. canım sıkıldı. rahim böbreğime ve mesaneme baskı yapıyormuş. Allah korusun 3. derece ve üstü olursa müdehale edilmesi gerekiyormuş... hatta bebeğin erken alınması gerekebilirmiş... (Allah korusun)
o yüzden biraz üzüldüm...:KK5:
sizlerde böyle bir sorun yaşayan var mı? varsa nasıl bir tedavi yöntemi var bilen var mı?
ben daha ürolojiye gitmedim bakalım gitmeyi düşünüyorum... :KK5::KK5:
 
günaydın annişler ve minik melekleri bugün göbeğimdeki kahverengi çizginin dahada belirginleştiğini farkettim ne ilginç bişe değilmiya sizinde belirginleştimi kızlarr:KK49:

Benim henüz o çizgi hiç çıkmadı :/
Oglumda da 6 ayimda cikmaya başlamıştı
Beyaz tenli olduğumdan sanırım.

oooooooo seni tekrar aramızda görmek güzel canım nerelerdeydin?:KK49:

Merhaba canim :)
Face grubu var ordaydim sürekli
Ama geçen buraya ugrayinca anilarim depreşti :))) ogluma hamileykende haziran anneleri grubundaydim kknin yeri benim için bambaşka ♥ artık hem facedeki grupta hemde burdayım inşallah :)

kızlar hepinize merhaba sonunda kızımıza bir isim bulabildik :) pufpuf teyzesi yazarsan seviniriz adımız YADE :)

Merhaba :) Yade ne kadar güzel bir isim ♡
Bende kizima Eslem Mina düşünüyorum :)
Tabi şimdilik :KK66: mina kesin ama eslem konusunda daha güzel ve anlamli bir isim bulursam değişebilirim :) yade nin anlami nedir?
 
alıntı yapmaktan bende derdimi anlatamadım size...

dün doktora gittim..şeker yüklemem vardı... açlık şekerim 87 çıktı 1 saat sonraki 139..yani tam sınırda..korkuma doktorumuda arayamıyorum...100mglık tekrar yapıcaz dicek diye korkuyorum...dün zaten bana bayağı birşey yasakladı..hamurişi yok ekmek yok günde 2 dilim...et yok.. idrarda kalsiyum biraz var dedi...günde 1 bardak süt 1 kase yoğurt 1 kase meyve..2 kase salata ..işte birde normal yemek çorba+sebze yemeği ...ama ben çalışıyorum nasıl yapayım ki..dedimde benim mümkün değil işyerinde hepsini uygulamam akşam engeç saat 7de yemek ye diyor ben daha 7de işyerinde oluyorum dedim...20 dak sabah 20 dak akşam yürüyüş...haftada 1 pilates..iyiliğim için söylüyor biliyorum ve çok seviyorum doktorumu ama..nasıl yapıcam bilemedim bu yemek işini..

anlamıyor ki beni kimse..ben sabahın köründe kalkıyorum işe geliyorum yanıma bazen yumurta haşlıyorum getiriyorum peynir zeytin falan bazen de simit poğaça ne varsa...öğlen dışardan sulu yemek yemem hem masraflı hemde çok lezzetli değil...çorba+sebze yemeği+salata : 14 tl. yağ içinde hepsi lezzetlide değil ki....hergünde salata yiyememki..aman sıkıldım bu beslenme olayından..
hızlı kilo alıyoruz dedi..:KK43:((
elim ayağım şişiyor dedim tuzu yasakladı..ki salatayı bile tuzsuz yerim eşimde bende sevmeyiz tuzu..ama madensuyu yapar dedi..bende günde 1 şişe içiyorum dedim..onuda içmicem yada su il ekarıştırıp..magnezyum+kanhapı verdi birde cildim hassasmış leke yapar diye bir krem vardı onada 79 tl bayıldım..

bebeğime gelince meleğim 621 gr 23 cm olmuş...haftasıyla uyumlu gidiyoruz dedi..2 hafta ileride yada geride olabilir ama bizimki tam uyumlu sıkıntı yok dedi..eliyle yüzünü kapadığı için meleğimin yüzünü göremedim..hareketi azdı meleğimin..zaten bir gece önceden aç susuz kaldım şeker yüklemesi için..suyumu sanırım az gördü ki 3,5 ltye çıkar dedi...sonra ben eve gidip dinlenmeye başladıkça bebeğimde başladı harektlenmeye..birşey farkettim..çalışan annelerede sorayım benim bebeğim genelde hep gece hareketli gündüz işyerinde daha sakin..yattığımda başlıyor tekmelemeye..

canım bu çalışan annelerin kaderi sanırım bu.. :KK14::KK14::KK14: bana da ebe kızdı çok kilo almışsın diye. aynen sana denileni dedi. akşamları eve gidip yemek yapmaya bile halim olmuyo maalesef ve eşim de dışardan söylüyo ya da dışarda yiyip öyle geçiyoruz eve.. dışardan da sadece belirli yerler bulduk köfte tavuk yiyip geçiyoruz. öğlenleri de pilavı makarnayı kes dedi ama fabrika yemeği ne kadar güzel olur ben onları yemezsem diğer yemekler hiç güzel değil. anca onlarla doyuyorum. sabah hiç olmazsa kahvaltımı düzgün yapayım diye erken kalkmaya başladım. yarım saat önce kalkıyorum yumurta haşlayıp hemen kahvaltılıkları koyup 2 dkda yiyip öyle çıkıyorum. azıcık uykusuz kalıyorum ama poğaça yemeden iyidir diyorum. ama öğlen ve akşam için neyi nasıl yapıcam ben de şaşırıyorum :KK53::KK53::KK53:
benim kızım aşırı hareketli sabah kahvaltı saatine uyandırıyo, kahvaltıdan sonra azıcık uyuyo, öğle yemeğine yakın gene basıyo tekmeyi, sonra biraz daha uyuyup akşamüstü tekrar uyanıyo, akşam yemeğinden sonra biraz daha oynaştıktan sonra gece beni rahatsız etmiyo.. umarım çıkınca da böyle olur kuzuşum gece uykumuz iyi :KK52::KK52::KK52:
 
bende aynaya baktıkça garip oluyorum...dün doktora gittim makyaj yok dedi..fondoten allık yok dedi..özel bir krem verdi günde 3 defa sür dedi..pc nin veridği ışık , spotların ışıkları ve güneş lekelenme yapar dedi..hassas cildin var beyaz tenlisin dedi..rimel sürebilirsin dedi..bende allıksız çıkmam fondoten nadir kullanırım ama..iyice kendimi çirkin hissetmeye başladım..bebeğim sağlıklı olsunda napayım :)

Canım ben kullanıyorum fondoten, bi onu sürüyorum zaten ama kullanılmaması gerektiğini bilmiyordum :KK43: bende beyaz tenliyim , Kremin isminii alabilir miyim :))
 
alıntı yapmaktan bende derdimi anlatamadım size...

dün doktora gittim..şeker yüklemem vardı... açlık şekerim 87 çıktı 1 saat sonraki 139..yani tam sınırda..korkuma doktorumuda arayamıyorum...100mglık tekrar yapıcaz dicek diye korkuyorum...dün zaten bana bayağı birşey yasakladı..hamurişi yok ekmek yok günde 2 dilim...et yok.. idrarda kalsiyum biraz var dedi...günde 1 bardak süt 1 kase yoğurt 1 kase meyve..2 kase salata ..işte birde normal yemek çorba+sebze yemeği ...ama ben çalışıyorum nasıl yapayım ki..dedimde benim mümkün değil işyerinde hepsini uygulamam akşam engeç saat 7de yemek ye diyor ben daha 7de işyerinde oluyorum dedim...20 dak sabah 20 dak akşam yürüyüş...haftada 1 pilates..iyiliğim için söylüyor biliyorum ve çok seviyorum doktorumu ama..nasıl yapıcam bilemedim bu yemek işini..

anlamıyor ki beni kimse..ben sabahın köründe kalkıyorum işe geliyorum yanıma bazen yumurta haşlıyorum getiriyorum peynir zeytin falan bazen de simit poğaça ne varsa...öğlen dışardan sulu yemek yemem hem masraflı hemde çok lezzetli değil...çorba+sebze yemeği+salata : 14 tl. yağ içinde hepsi lezzetlide değil ki....hergünde salata yiyememki..aman sıkıldım bu beslenme olayından..
hızlı kilo alıyoruz dedi..:KK43:((
elim ayağım şişiyor dedim tuzu yasakladı..ki salatayı bile tuzsuz yerim eşimde bende sevmeyiz tuzu..ama madensuyu yapar dedi..bende günde 1 şişe içiyorum dedim..onuda içmicem yada su il ekarıştırıp..magnezyum+kanhapı verdi birde cildim hassasmış leke yapar diye bir krem vardı onada 79 tl bayıldım..

bebeğime gelince meleğim 621 gr 23 cm olmuş...haftasıyla uyumlu gidiyoruz dedi..2 hafta ileride yada geride olabilir ama bizimki tam uyumlu sıkıntı yok dedi..eliyle yüzünü kapadığı için meleğimin yüzünü göremedim..hareketi azdı meleğimin..zaten bir gece önceden aç susuz kaldım şeker yüklemesi için..suyumu sanırım az gördü ki 3,5 ltye çıkar dedi...sonra ben eve gidip dinlenmeye başladıkça bebeğimde başladı harektlenmeye..birşey farkettim..çalışan annelerede sorayım benim bebeğim genelde hep gece hareketli gündüz işyerinde daha sakin..yattığımda başlıyor tekmelemeye..

merhaba canım. bence arayıp söyle doktorunu. yapcak bişi yok sonuçta...
yeme konusuna gelince de, benim doktorum da 8den sonra bişi yeme dedi. ben 7 gibi evde oluyorum ve hemen yemek yiyorum. o konuda sorun olmuyor. ama öğlen ve sabah yemeklerine dikkat et bence. öğlen evden bişiler getirmeye çalışsan olmaz mı? sabahları da biraz erken kalkıp kahvaltını evde yap bence. güzel bi kahvaltının ardından sabah erken kalkarsan işe giderken yürüyüş de yapabilirsin. bir kaç durak önce inip işine yürüyebilirsin. umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur.
bebek hareketi de bebekten beğe değişiyor bence bazıları gece bazıları gündüz daha hareketli canım. bi önemi yok onun bence.
 
arkadaşlar herkese selamlar. nasılsınız?
benim böbreğim ağrıyordu. doktor böbreğimde 2. derece büyüme olduğunu söyledi. canım sıkıldı. rahim böbreğime ve mesaneme baskı yapıyormuş. Allah korusun 3. derece ve üstü olursa müdehale edilmesi gerekiyormuş... hatta bebeğin erken alınması gerekebilirmiş... (Allah korusun)
o yüzden biraz üzüldüm...:KK5:
sizlerde böyle bir sorun yaşayan var mı? varsa nasıl bir tedavi yöntemi var bilen var mı?
ben daha ürolojiye gitmedim bakalım gitmeyi düşünüyorum... :KK5::KK5:


canım çok geçmiş olsun tanıdığım bildiğim yada bende öyle bir sorun olmadı ama bak şimdi linke tıkla yaşayanlar var bir oku istersen

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=282845

alıntıdır...

[h=3]GEBELİKTE ANNEDE HİDRONEFROZ (BÖBREKTE GENİŞLEME, BÜYÜME)[/h]

HAMİLELİKTE ANNENİN BÖBREĞİNDE PELVİS GENİŞLEMESİ (HİDRONEFROZ)
Gebelikte olan hormonal değişimlere bağlı bir miktar annede böbreklerde genişleme olması (maternal hidronefroz) normaldir ve hamilelerin çoğunda görülür buna fizyolojik hidronefroz denir. Genişleme sağ böbrekte daha sık görülür. Bu genişleme doğumdan sonra kısa sürede düzelse de nadiren düzelmesi 1-2 ay alabilir. Gebelikte böbreğe olan kan akımı %30-50 oranında artmıştır. Gebelikte böbrekte olan genişlemelerin çoğunda bir şikayet oluşmaz ve farkedilmez.

Gebelikte idrar yollarındaki darlıklara bağlı, enfeksiyonlara bağlı veya taşlara bağlı veya gebeliğin basısına bağlı olarak böbreklerde aşırı genişleme olması durumunda böğür ağrısı, karın ağrısı gibi şikayetler meydana gelebilir, bu duruma semptomatik hidronefroz denir. Ağrının akut döneminde bulantı, kusma, ateş gibi şikayetler de eşlik edebilir. Hidronefroz varlığında ayrıca böbreklere enfeksiyon yerleşmesi kolaylaşır.

Hidronefroz tanısı ultrason ile kolaylıkla konulabilir. Tedavisinde eğer aşırı miktarda genişmeme yoksa ve şikayet yaratmıyorsa sadece takip önerilir, doğumdan sonra kendiliğinden düzelmesi beklenir. Şiddetli ve hastada şikayetlere neden olan genişleme varlığında üroloji uzmanları tarafından üretere (idrar yollarına) double J kateter (ince tel şeklinde boru, stent) takılması uygulanır.

Annenin böbreğinde genişleme olması tek başına bir sezaryen gerekçesi yaratmaz genellikle, normal doğum da mümkündür. Normal dıoğum mu sezaryen mi kararı genişlemenin ve şikayetlerin derecesine, eşlik eden diğer obstetrik kriterlere göre verilir.
 
Oğlumda 1 doz olmuştum diye hatırlıyorum
Doktoruma bir önceki gidisimde sordum
Aşını ol dedi şuan 21+3'üm olmazsa gidip bi sorarım artık napim :/
Az olmussun tekrar olman gerekebilir ben 3 doz oldum 2 si hamileyken biride doğumdan sonra o yüzden hemşire gerek olmadigni söyledi
 
X