- 6 Kasım 2014
- 839
- 448
- 73
- Konu Sahibi cilgin_anne_
-
- #3.501
Aynen canım yaaa hele emerken ağzında meme öyle muzur muzur gülüyo ki :) agu guuu falan konusma cabalari :))kesinlikle allahin bi mucizesi.Bu aralar bana gülmeye başladı. Çok tatlı ya. Bazen içime geri alasım geliyor...
Yok ccanım bu sefer cok azaldo.strrsten mi bilmyrm.bugun incir tatlısı yaptın o bitsin sutlac yapayım bari.Takdir ettim canım seni ve eşini. Büyüklük sizde kalmış. Zaman zaman benim de azalır gbi oluyo sonra düzeliyo. O güzel sutlacindan yap ye bi kase şakır şakır gelir sütünbenim sütü çok artırıyo sutlac bi de sıcak duş
hosgeldin kapımız herkes e açık gel buyurSelam...
Bende topiğinize katılmak isterim...
Sıkma tatlım canını bence kimse yavrularından kıymetli değil. Sütün de düzelir inşallah bu hayırlı gecenin hurmetine Rabbim kabul etsin bize bol süt yavrularimiza sağlık mutluluk versinYok ccanım bu sefer cok azaldo.strrsten mi bilmyrm.bugun incir tatlısı yaptın o bitsin sutlac yapayım bari.
hosgeldin kapımız herkes e açık gel buyur
Oooo urlami ben izmirdeim tam ortasinda urlaya iznirmi denio vallahi blmiodumUrla canım sen nerdesin ugrayim
Geçmişi düşünüp üzülme canım.masallah Esinle mutlusun yavruların sağlıklı bunlar en büyük mutluluk. Edenler de ettiklerini buluyorlar.Esim gittiğinde annem Ağlamış ben seni çok seviyorum aslinda oglum filan demis, esim baya pişman gobiydi dedi ama malum hasta psikolojisi ayaga kalksin hemen döner eskiye , annem iste vbilmem mi hem pisman olsa ne ben onca zorluklari yaşamisim.benim cocuklarimdan biri hasta olurduda mecbur dordumuz gider surunurduk hastanelerde cunku birakicak kimsem yokti.bak agliyrm yine .her gun o hastane kapilarindaydik ve hep kendimi geneleve dusmus bir kadi kadar bile kiymet verilmemis bir evlat olarak hissettirdiler iliklerime kafar.kaldiki geneleve dusenleri bile anasi babasi ariyo tvlerde sirf sagmi diye ogrenmk icin.off off .hastaneye gideaim gelmiyo yasadiklarm aklima geliyo ağlama krizine gryrm.o hastanelerde 5aylik hamileykn oglumu ameliyat ettrdm ben bir hafta hamile hamile kuzuma baktim .
Haha bilmem ne diyim Çeşme mi daha havalı gerçiOooo urlami ben izmirdeim tam ortasinda urlaya iznirmi denio vallahi blmiodum
Yok biz Urla diyoruz sadece tatil yeri olarak adlandirioruz orası tek başına Urla isteHaha bilmem ne diyim Çeşme mi daha havalı gerçi
Cumbocum sen doktorsun Arkadaşım ben jangın yazdıklarından sonra epey araştırdım bu damlaların içinde bir sürü koruyucu ve paraben var sence verilmesi sakıncalı olurmu ?ki sende kullanmışsın daha önce ...bizede vegaferon verdilerkızlar demir ilacı olarak ferrosanol mü kullanıyorsunuz .. çok kötü bir kokusu ve tadı vardı ,, oğluma içiremiyordum sonra değiştirdim ferrum verdim onun tadı da kokusu da daha iyiyidi..
bakalım kızıma henüz başlamadım..
Canım nasıl silkeleniyor bir görsen hiç sevmiyor damlayıCanim emziriyorum biraz oyun falan 45 dakika sonra damlayı veriyorum ve uyutuyorum. Uyutmaya çalış uyudu derken 1 saat geçiyo zaten ondan sonra emziriyorum. Ben damlayı tek veriyorum canım bisiyle karistirmiyorum. Yarın Dr kontrolmuz var eğer ki ekgidaya geçelim derse ben de damlanin arkasından 1 2 kaşık meyve suyu veririm hem emilimi artar hem de o kkötü tat gider diye düşünüyorum
Kaşığı sevmiyor o yüzden püreyi de erteledim birazesmankara canım kaşıkla ver madem, yahut ille biberon diyorsan süz öyle ver kuzuya.
edsofi biz de 6 si doğumluyuz 5inde asi dediler.
Whisper84 iyi yolculuklar kuzum şimdiden. Ateş düşürücü yu sen mi sormustun. Bence önce ateş çıksın yahut ağrı olsun ondan sonra ver yarım saatte etki ediyor zaten. Ateş de sonuçta gerekli birşey vücuda. Benim büyük oğlan atessiz havale geçirdi ona rağmen vermiyorum 39 u bulmadikca. Kaderde kötü yazı varsa ateşi beklemeden de oluyor hacettepe de ne vakalar var bi bilseniz :-( :-(
Hangi konuda takılma yazdın canım anlamadım ama şu an tek takıldığım konu keçi sütü yoğurdu konusu inek sütü bağırsakta gizli kanama ve Kabızlık yapabiliyormuş ve keçi sütü anne sütüne daha yakın olduğu için keçi sütünü öneriyorlar ama bakalım pastörize harici bulabilirsem deneyeceğim ..sağol canım
sağol canım
ah canım bi anlatsam bu kız ne çok çekmiş dersin emin ol .RABBİM beterinden korusun yine
çok takılma ilk çocuğun değil biliyorsundur bu işleri illa doktorun dediği şekilde olması gerekmiyor ,ek gıda bebeğe de bağlı bir durum biraz ona göre yönlendir kendiniğ bence
sağol canım ama nazar değdi bugün valla hep ağladı hiç susmadı
Allah kabul etsin bende de o kadar borç var yaa napıcaz bilmiyorum valla daha başlamadım tutmaya malesef . neden günde 4 aktivite orasını anlamadım çocuk sıkılmasın ,ben her gün yaptırmıyorum bazen es geçiyorum duruma göre ,sürekli yapınca iyice sıkılıyorlar .
annem için sağol canım ..
canım ben de erken geçilmesi taraftarıyım ben erken ek gıdaya geçmenin faydasını çok gördüm ama ben püre ile filan uğraşmadım hiç ,bunda da öyle yapıcam ,çorba veririm ben direk tuzsuz az salçalı olarak ,meyveyi püre yaparım sadece sebzede püre eziyet yaa
biz de 5 eylül doğumluyuz
canım annem 1 hafta daha hastanede ama göğüs kemiklerinde iki kırık akciğer ve bacaklarında ezilme var heryeri ağrıyor günde kırk kere ağrı kesici yapıyorlar ,tam olarak düzelmen 3 ayı alır demiş doktor ,yok canım bana kalamazlar ben bakmam çünkü ,bir sürü çocuğu var onlar baksın üzgünüm ,zaten hastaneye de yabancı gibi gittim geldim ,hastaneden çıkarken çok ağladı sarıldı bana ,öpücem seni dedi ,sanırım hatasını anladı hastane psikolojisi de olunca ama geç oldu o ayrı ..
canım gurur değil ben 3 çocukla zaten onlara bakamam ,ha bakacak olsam da bakmam ,diğer çocukları uğraşsın biraz da ,benim ALLAH katında vicdanım rahat ben onlar için herşeyi yaptım sonuçta ..
meyve suları için biberon emzik uçları var eczanelere sor onlarla rahatça verebilirsin canım .bence ateş olmadan ilaç vermek saçma ..
dün ikizlerle annemi görmeye gittim ,annemi aradığımda çok özlediğini söylemiştim ,melek kocam götür görsün biz onlar kadar vicdansız olamayız dedi zorla yolladı beni ,gittim abim ablam ordaydı ,aldılar sevmeye çalıştılar ,utanmıyorlar ,senelerce aramadıkları yiğenlerine göstermelik sevgi gösterisi ,insanın valla boğası geliyor yaa ,annem çok duygulandı görünce ,ağladı bi süre ,ben çıkarken getirdiğin için sağol dedi ,bir bakışı vardı ben sana ettim ama sen etmedin sağol der gibiydi ,ALLAH affetsin ne diyeyim ,eden bulur hesabı oldu anneminki ve ben bunları ona çok söylemiştim hiç dinlemedi ..
şimdi de eşim gitti görmeye .bu benim kocam kesin melek .adama o kadar şey yaptılar ,adam tuttu biz onlarla aynımı olalım ,hastalık bu ,biz onlar gibi vicdansız deiliz ,onlar utansın dedi ve anneme geçmiş olsuna gitti ..ben bu kocayı nerden buldum bilmiyorum ,ALLAH bana acıdı sanırım , bana yapsalardı kocama yaptıklarını selam bile vermezdim .
benim ufaklık sabahtan beri çığlık çığlığa memeyi almıyor ,sağdım verdim içti ,açmış demekki mememde süt yok çok üzgünüm sütüm mü kesiliyor anlamadım yaaa
Hoşgeldin canım üzülme benimde sütüm az ne denediysem Olmadı başkaları yediğinde yada içtiğinde onların sütünü artırıp taşıran besinler bende hiç işe yaramadı ne yapalım nasip bünye meselesiNe güzel. Benim sütüm hiç yok maalesef. Birde alerji olunca, üstüne idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ve antihistaminikler derken bebeğim hiç almamaya başladı. Çok üzülüyorum çoook...
Bende Eylül annesiyim bu arada...
Sadece anne sütü veriyorum canım ama bu ay çok az kilo aldı o yuzden belli ekgdaya başlar diye düşündüm. Bakalım gorucez bugünCanım nasıl silkeleniyor bir görsen hiç sevmiyor damlayı
Sen mama da veriyormusun sadece anne sütü alan bebeklere 6. Aya kadar ek kıda vermiyorlar genelde doktorlar ..
Canım benim oğlum kaşığı hiç sevmiyor malesef kustuğu için bir ara ar mamayı kaşıkla vermeye çalışmıştık çok koyulaştığı için o yüzden hiç sevmiyor kaşığı biberonu severek alıyor artık ya farklı biberon emziği bakacağım yada tülbenten süzeceğim
Günaydın canım.Sende bendensin ha! Hamileyken ne olur ne olmaz diye bir paket Hero Baby almıştık. Sonra Aptamil' e geçtik. Gaz sorunumuz olunca doktor Humana verdi. Bebeğimiz için daha iyi olur diye Humana Antikolik kullandık. Birde ne görelim? Bebeğimin kakası yemyeşil. Sanki kına karmışsın gibi. Çok korktum o ara. Gazı da çok kötü kokuyordu. Bunun üzerine doktor Aptamil Confirmil verdi oda yeşil kaka sorununu çözmedi. Bizde Aptamil' e döndük. Gazımız azaldı ama Sap Simplex' le takviye ediyorum arada. En azından kaka rengimiz normal. Pazartesi günü doktora gideceğiz, kontrolümüz var. O zaman müsade ederse yavaş yavaş ek gıdaya geçeceğim.Hoşgeldin canım üzülme benimde sütüm az ne denediysem Olmadı başkaları yediğinde yada içtiğinde onların sütünü artırıp taşıran besinler bende hiç işe yaramadı ne yapalım nasip bünye meselesi
Hala emziriyorum ama kussada azda olsa gidiyor dur bişiler ..emdiği kadar emzireceğim.
Hangi mamayı kullanıyorsun ?
Anladım canım hadi bakalım hayırlısı olsun ..haber ver kontden sonra merakta Bırakma bizi :)Sadece anne sütü veriyorum canım ama bu ay çok az kilo aldı o yuzden belli ekgdaya başlar diye düşündüm. Bakalım gorucez bugün
Sorma canım yaa benim kızımdada olmamıştı sütüm o sadece 3 ay emmişti çok şükür bunda en azından tamamen kesilmedi böyle gider inşallah ..Günaydın canım.Sende bendensin ha! Hamileyken ne olur ne olmaz diye bir paket Hero Baby almıştık. Sonra Aptamil' e geçtik. Gaz sorunumuz olunca doktor Humana verdi. Bebeğimiz için daha iyi olur diye Humana Antikolik kullandık. Birde ne görelim? Bebeğimin kakası yemyeşil. Sanki kına karmışsın gibi. Çok korktum o ara. Gazı da çok kötü kokuyordu. Bunun üzerine doktor Aptamil Confirmil verdi oda yeşil kaka sorununu çözmedi. Bizde Aptamil' e döndük. Gazımız azaldı ama Sap Simplex' le takviye ediyorum arada. En azından kaka rengimiz normal. Pazartesi günü doktora gideceğiz, kontrolümüz var. O zaman müsade ederse yavaş yavaş ek gıdaya geçeceğim.
600 g almış cok sukur boyu falan da iyi. Ama idrarda enfeksiyon çıktı. Antibiyotik verdi Dr. Inşallah geçer. Canım sıkıldı ama Dr kız çocuklarında olan bişi tekrar etmemesi önemli dedi. O kadar da dikkat ediyorum ki temizliğine ıslak pamukla silip elbeziyle kuruluyorum her seferinde. Olacağı varmış demek ki.insallah geçer ve tekrar etmez.Anladım canım hadi bakalım hayırlısı olsun ..haber ver kontden sonra merakta Bırakma bizi :)
Benişin neladarlik bö 24eylulde oldu bende meyve sıyuna yavastan baslfımBen bu akşam yatarken muhallebi vermeyi planlıyorum mamayla pirinç unlu pekmez ve Tereyağ karışandan çocuk resmen lokmalarmı sayıyor gözü hep sofrada.
Sabah krem peynir ve iki Kaşık Çay verdim çok sevindi :)
Yavaştan başladım bugün ben drA sormadım ama bir lokmadan bişey olacağını sanmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?