- 21 Mart 2014
- 4.095
- 15.583
- 178
- Konu Sahibi cilgin_anne_
- #3.481
Kızlar sizce ek gıdaya geceimmi bende tabi doktor kontrolünde mama veriyorum ek olarak . bizimkinin sindirim sistemi ole çok oturmadı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vegaferon canım bizimkikızlar demir ilacı olarak ferrosanol mü kullanıyorsunuz .. çok kötü bir kokusu ve tadı vardı ,, oğluma içiremiyordum sonra değiştirdim ferrum verdim onun tadı da kokusu da daha iyiyidi..
bakalım kızıma henüz başlamadım..
Urla canım sen nerdesin ugrayimİzmit rn neresine gidiosun kesin Balçova narlıdere falandr uzaktr
sağol canımÇılgınanne geçmiş olsun canım...
Herkese mutlu yıllar bebekleriyle sağlıklı yıllar diliyorum...
Benim kız uyumamak için direndi resmen sanırım yeni yıla uyuyarak girmek istemiyor )
sağol canımCilginanne gecmis olsun ......herkesin yeni yili saglik huzur mutluluk getirirsin inslh 2014 cok sukur guzel gecti ...tum dunyaya barus getirmesi dilegiyle....dun annemlere davetliydik cok guzel gecti ablamlar abimler herkes vardi gukduk eglendik sesiz sinema oynadik...massallahhh cok guzel di...cig kofte yapip tatli yedik 3.5 eve geldik darisi 2015 olsunnn..
ah canım bi anlatsam bu kız ne çok çekmiş dersin emin ol .RABBİM beterinden korusun yinecılgın anne cok gecmiş olsun ALLAH annene acil şifalar versin dertlerın olabilir ama dertlerıne dön ve deki benım buyuk allahım var de canım ben sıkıntıya girdigimde hep bunu derım ve rahatlarım
çok takılma ilk çocuğun değil biliyorsundur bu işleri illa doktorun dediği şekilde olması gerekmiyor ,ek gıda bebeğe de bağlı bir durum biraz ona göre yönlendir kendiniğ benceMerkaba arkadaslar hepinize hayırlı sağlıklı huzurlu ve sevdiklerinizle musmutlu yıllar diliyorum .,
Çılgın geçmiş olsun canım Allah şifa versin .
Geçmişi okuyamadım umarım herkez iyidir .
Biz 4. Ayımızı doldurduk
Karma aşımız rota aşımız ve bir aşı daha olduk unuttum Adını
Bebeğim yine 670 gr almış sanırım miyon tipli bir çocuk olacak kilosu ortalamada boyu ve baş Çevresi maşallah 6 aylık çocuk ölçüsünde dedi doktor
Bu ay demir damlasına ek kan damlası verdiler sağlık ocağında birde ek gıdaya başladık ilk deneyim çok kötü sonuçlandı kan damlasını vermeden en az 40 dak önce emmemiş ve mama yememiş olması gerekiyor ve verdikten sonrada 40 dak aynı şekilde emmeyecekmiş çünkü süt demirin emilimini yok ediyormuş hiç vermemiş gibi olur dedi hemşire ve doktorumuz.
Doktorun önerisi ile dün meyve suyuna karıştırıp verdik çok büyük bir hata yaptım yani daha ilk denememizdi vermesem daha iyi olurdu çocuk meyve suyunun tadını alamadan tadını damla ile bozdum zaten
Neyse verdiğim azıcık bişeydi zaten onuda komple kustu ve çok rahatsız oldu.
Bugün uyanır uyanmaz önce meyve suyu verdik 30 cc onu içti dibinde kalanla da kan damlasını kaşığa koyup verdim çok şükür sorun olmadı bugün ama benim oğlan normalde uyanır uyanmaz emer sonra en fazla 1.30 2 saat durur ve yine emerek uyur bu şekilde de damla yı aç olarak vermek çok sorun olacak nasıl düzene sokacağım bilmiyorum ..
Ilk 2 gün meyve suyu verip sorun olmazsa 3. Gün Püre ver dedi doktor
Sonra armut
Havuç vs ile devam et dedi 10 gün sonra keçi sütü ile yoğurt yapıp 2 Kaşık olarak ver hergün artır dedi doktor keçi sütünü nerden bulacağız bakalım araştırıyoruz sonra sebze çorbasına geçeceğiz..
Markette ki pastörize keçi sütü nü alıp mayalamak sağlıklı olmaz bence bakalım araştırıp bulacağız inşaşlah yer ben hic sevmem keçi koyun ürünlerini ...
sağol canım ama nazar değdi bugün valla hep ağladı hiç susmadıAyyy ne kadar uslu ve neşeli maşallah benmki hic böle olmadı hep huysuz sinirli
Allah kabul etsin bende de o kadar borç var yaa napıcaz bilmiyorum valla daha başlamadım tutmaya malesef . neden günde 4 aktivite orasını anlamadım çocuk sıkılmasın ,ben her gün yaptırmıyorum bazen es geçiyorum duruma göre ,sürekli yapınca iyice sıkılıyorlar .slm kızlar.. bebeleri uyuttum ilk kez bu kadar rahatım kocamın ailesi bakıyoz gerçi kavgalıyız ayrı koltuklardayız ama :) geçen pazar bi de bugün oruç tuttum. 90 güne yakın borcum var iki sene hamile bi sene emzrme derken tutamamıştım çoğunu.. hazır 11-12 saate düşünce biraz tutayım dedim adam evde olduğu günlerde. oruçtn önce sütüm iyice çekildi sanki. çocuk gecede 10 kere bazen 20 kere kalkıyor. bakalım bu gece nasıl uyuyacak? gerçi yorgunluktan çekildiğini düşünüyorum.
esmankara canım kan tahlili yaptırmadan demir ilacı verme zaten. eğer sen kendine iyi bakarsan hiç gerek kalmaz. bizimki hiç almadı drlar en sonunda eksiği varsa verelim dediler baktılar ki yok o zaman gerek yok dediler bize ilk bebede. içerisinde birsürü koruyucular var çoğunda da paraben ve bebekler nefret ediyor haliyle. bi daha düşün derim. kuzuya da maşallah.. püreye de ne kadar geç geçersen o kadar kar. çok zordaysan yeni aldığım kitabın içinde çok doğal öneriler var ek gıda öncesi için foto çekip pm atarım sana.
cilgin_anne_ canım annene geçmiş olsun bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum tatsız konular. keser döner sap döner gün gelir hesap döner işte özeti.. sen de kendini çok yorma. bizim etkinlikleri sormuştun geçenlerde. genelde fasülye, su kaptan kaba aktarma, bardaklarla müzik aleti yapma, hamur, parmak boyası, yaprak sarma, içli köfte, et köfte, güllaç dahil bilumum ev yemekleri, süpürge toz alma yer silme ve daha birsürü şey yapıyoruz. bazen tamir yapıyoruz vidaları tornavidayla söküyor takıyor tekrar. benim kafama ne eserse kitaplarda olmayan etkinlikler de icat ediyoruz bazen her biri max 40 dk oyalıyor. günde en az 4 farklı etkinlik üretmem gerekiyor senin bloga da bakacağım bundan sonra :)
Whisper84 kuzum en önce benle çılgın doğurmadık mı yaa? ne bu aşı acelesi sizde:) tam 4 ayı doldurmamıştır ondan az çekmiştir kuzucuk :)
bu arada herkes gezmiş tozmuş ohh sefanız olsun. biz wc yüzünden evdeyiz bakalım belki arabayla bi yerlere gideriz bugünlerde.. bizimkiler hasta olacak gb dışarı çıkmayınca daha çok hasta oluyorlar keratalar işte :)
canım ben de erken geçilmesi taraftarıyım ben erken ek gıdaya geçmenin faydasını çok gördüm ama ben püre ile filan uğraşmadım hiç ,bunda da öyle yapıcam ,çorba veririm ben direk tuzsuz az salçalı olarak ,meyveyi püre yaparım sadece sebzede püre eziyet yaaJang canım nasıl gidiyor wc eğitimi??
Ben kendime ne kadar dikkat edersem o kadar kilo alıyorum cAnım benim sütüm olmuyor ve biz mama ile takviyeli gidiyoruz
Kan damlasını kızım dada verdim ben ve kızımın Kanı düşük çıkar ..
Bundada şimdilik deniyoruz bakalım .
Püre konusuna gelince neden geç geçmenin daha iyi olacağını düşündün bilmiyorum ama zaten verilen şey 1-2 çay kaşığı meyve suyunu hele bir oturtayım zaten sonra püreyi tekrar deneyeceğim ama bence ne kadar erkek alışsa o kadar iyidir ..
Kitabı'n ismini de yazarsan çıktığımda bakarım inşallah
Yinede sen at fotoları incelerim ..
Canım sizde aşı düzeni yokmu?
Rota aşısı sağlık Ocağında yapılan aşılarla aynı gün olmak zorunda biz ona göre randevu alıyoruz kendi doktorumuzdan da.
Whisper84 ne zaman doğum yaptı bilmiyorum ama zaten vakti gelmeden aşı yapılmaz heralde
..
biz de 5 eylül doğumluyuzGünaydın kızlar benim kızım 5 eylül doğumlu. Kismetse 6 ocakta annemlerin yanına izmire gidicez. O yüzden aşıyı biraz erken yaptirdim Huysuzluk ateş olursa diye.oluyomus ama geçen ay aşı olmadığı için. Sorun yok dedi saglikocagi.
canım annem 1 hafta daha hastanede ama göğüs kemiklerinde iki kırık akciğer ve bacaklarında ezilme var heryeri ağrıyor günde kırk kere ağrı kesici yapıyorlar ,tam olarak düzelmen 3 ayı alır demiş doktor ,yok canım bana kalamazlar ben bakmam çünkü ,bir sürü çocuğu var onlar baksın üzgünüm ,zaten hastaneye de yabancı gibi gittim geldim ,hastaneden çıkarken çok ağladı sarıldı bana ,öpücem seni dedi ,sanırım hatasını anladı hastane psikolojisi de olunca ama geç oldu o ayrı ..selam güzel anneler..yeni yılınız mutlu geçsin hepimşze mutluluk huzur getirsin..
cilgin_anne_ canım geçmiş olsun annene.. son durumunuz nedir bilmem ama sanki yine senin eline kalacaklar gibi geliyor ..inşallah olmaz ama..sen yine de gurur yapma derler ya insanlık sende kalsın..
meyve suları için biberon emzik uçları var eczanelere sor onlarla rahatça verebilirsin canım .bence ateş olmadan ilaç vermek saçma ..edsofi canım ben aşı öncesi ilaç vermedim ama verem aşısı yapıldığı gün sağlık ocağı akşam 22:00 de fitil koyun demişti
Doktorumuzda da aynı gün rota oldu doktor Akşamı beklemeyin eve gider gitmez koyun verem ateş yapar dedi o gün fitil koyduk
Bu defa verem olmadığı için ateş yapmaz dedi doktor hiç ilaç vermedik ama 2 gün çok huysuzlandı yavrum sonra gecti
Whisper84
Canım damlayı vermeden ve sonrasında emmemesi gerekiyor ya 1 saat yada en az 40 dak nasıl ayarlıyorsun bu zamanı ?
Bugün meyve suyu biberonun ağzını tıkamış kuzum çekiyor çekiyor gelmiyor öyle biberonu emzik niyetine emip uyuyakaldı bi iki defa Açtım ama yine tıkanmış kızlar bir öneriniz var mı ?
Meyve suyunu tülbentten mi geçireyim acaba?
Biberonun deliğini biraz genişlettim mama verirken ar mama hemen koyulaşıyor çünkü onuda deliği Büyüyünce içemedi Boğazı'na kaçtı hep
O yüzden meyve suyu verirken normal 2 delikli biberon la veriyorum ama tıkanıyor sürekli
Takdir ettim canım seni ve eşini. Büyüklük sizde kalmış. Zaman zaman benim de azalır gbi oluyo sonra düzeliyo. O güzel sutlacindan yap ye bi kase şakır şakır gelir sütün benim sütü çok artırıyo sutlac bi de sıcak duşsağol canım
sağol canım
ah canım bi anlatsam bu kız ne çok çekmiş dersin emin ol .RABBİM beterinden korusun yine
çok takılma ilk çocuğun değil biliyorsundur bu işleri illa doktorun dediği şekilde olması gerekmiyor ,ek gıda bebeğe de bağlı bir durum biraz ona göre yönlendir kendiniğ bence
sağol canım ama nazar değdi bugün valla hep ağladı hiç susmadı
Allah kabul etsin bende de o kadar borç var yaa napıcaz bilmiyorum valla daha başlamadım tutmaya malesef . neden günde 4 aktivite orasını anlamadım çocuk sıkılmasın ,ben her gün yaptırmıyorum bazen es geçiyorum duruma göre ,sürekli yapınca iyice sıkılıyorlar .
annem için sağol canım ..
canım ben de erken geçilmesi taraftarıyım ben erken ek gıdaya geçmenin faydasını çok gördüm ama ben püre ile filan uğraşmadım hiç ,bunda da öyle yapıcam ,çorba veririm ben direk tuzsuz az salçalı olarak ,meyveyi püre yaparım sadece sebzede püre eziyet yaa
biz de 5 eylül doğumluyuz
canım annem 1 hafta daha hastanede ama göğüs kemiklerinde iki kırık akciğer ve bacaklarında ezilme var heryeri ağrıyor günde kırk kere ağrı kesici yapıyorlar ,tam olarak düzelmen 3 ayı alır demiş doktor ,yok canım bana kalamazlar ben bakmam çünkü ,bir sürü çocuğu var onlar baksın üzgünüm ,zaten hastaneye de yabancı gibi gittim geldim ,hastaneden çıkarken çok ağladı sarıldı bana ,öpücem seni dedi ,sanırım hatasını anladı hastane psikolojisi de olunca ama geç oldu o ayrı ..
canım gurur değil ben 3 çocukla zaten onlara bakamam ,ha bakacak olsam da bakmam ,diğer çocukları uğraşsın biraz da ,benim ALLAH katında vicdanım rahat ben onlar için herşeyi yaptım sonuçta ..
meyve suları için biberon emzik uçları var eczanelere sor onlarla rahatça verebilirsin canım .bence ateş olmadan ilaç vermek saçma ..
dün ikizlerle annemi görmeye gittim ,annemi aradığımda çok özlediğini söylemiştim ,melek kocam götür görsün biz onlar kadar vicdansız olamayız dedi zorla yolladı beni ,gittim abim ablam ordaydı ,aldılar sevmeye çalıştılar ,utanmıyorlar ,senelerce aramadıkları yiğenlerine göstermelik sevgi gösterisi ,insanın valla boğası geliyor yaa ,annem çok duygulandı görünce ,ağladı bi süre ,ben çıkarken getirdiğin için sağol dedi ,bir bakışı vardı ben sana ettim ama sen etmedin sağol der gibiydi ,ALLAH affetsin ne diyeyim ,eden bulur hesabı oldu anneminki ve ben bunları ona çok söylemiştim hiç dinlemedi ..
şimdi de eşim gitti görmeye .bu benim kocam kesin melek .adama o kadar şey yaptılar ,adam tuttu biz onlarla aynımı olalım ,hastalık bu ,biz onlar gibi vicdansız deiliz ,onlar utansın dedi ve anneme geçmiş olsuna gitti ..ben bu kocayı nerden buldum bilmiyorum ,ALLAH bana acıdı sanırım , bana yapsalardı kocama yaptıklarını selam bile vermezdim .
benim ufaklık sabahtan beri çığlık çığlığa memeyi almıyor ,sağdım verdim içti ,açmış demekki mememde süt yok çok üzgünüm sütüm mü kesiliyor anlamadım yaaa
Ne güzel. Benim sütüm hiç yok maalesef. Birde alerji olunca, üstüne idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ve antihistaminikler derken bebeğim hiç almamaya başladı. Çok üzülüyorum çoook...Takdir ettim canım seni ve eşini. Büyüklük sizde kalmış. Zaman zaman benim de azalır gbi oluyo sonra düzeliyo. O güzel sutlacindan yap ye bi kase şakır şakır gelir sütün benim sütü çok artırıyo sutlac bi de sıcak duş
Sağol canım ateşi ben sormadım ama sagol bilgi icin allah yavrularimizi korusun hastalıklardan ve tüm kötülüklerdenesmankara canım kaşıkla ver madem, yahut ille biberon diyorsan süz öyle ver kuzuya.
edsofi biz de 6 si doğumluyuz 5inde asi dediler.
Whisper84 iyi yolculuklar kuzum şimdiden. Ateş düşürücü yu sen mi sormustun. Bence önce ateş çıksın yahut ağrı olsun ondan sonra ver yarım saatte etki ediyor zaten. Ateş de sonuçta gerekli birşey vücuda. Benim büyük oğlan atessiz havale geçirdi ona rağmen vermiyorum 39 u bulmadikca. Kaderde kötü yazı varsa ateşi beklemeden de oluyor hacettepe de ne vakalar var bi bilseniz :-( :-(
Hay Allah geçmiş olsun canım. Üzülme tatlım süt kadar belki daha değerlisi annenin sevgisi şefkati benceNe güzel. Benim sütüm hiç yok maalesef. Birde alerji olunca, üstüne idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik ve antihistaminikler derken bebeğim hiç almamaya başladı. Çok üzülüyorum çoook...
bende Eylül annesiyim bu arada...
Öyle ama daha minnacık bebeğimin hazır mama almasına çok üzülüyorum. Ek gıda konusunda ne düşünüyorsun? Pazartesi günü doktora gidip danışmayı düşünüyorum.Hay Allah geçmiş olsun canım. Üzülme tatlım süt kadar belki daha değerlisi annenin sevgisi şefkati bence
Selam...sağol canım
sağol canım
ah canım bi anlatsam bu kız ne çok çekmiş dersin emin ol .RABBİM beterinden korusun yine
çok takılma ilk çocuğun değil biliyorsundur bu işleri illa doktorun dediği şekilde olması gerekmiyor ,ek gıda bebeğe de bağlı bir durum biraz ona göre yönlendir kendiniğ bence
sağol canım ama nazar değdi bugün valla hep ağladı hiç susmadı
Allah kabul etsin bende de o kadar borç var yaa napıcaz bilmiyorum valla daha başlamadım tutmaya malesef . neden günde 4 aktivite orasını anlamadım çocuk sıkılmasın ,ben her gün yaptırmıyorum bazen es geçiyorum duruma göre ,sürekli yapınca iyice sıkılıyorlar .
annem için sağol canım ..
canım ben de erken geçilmesi taraftarıyım ben erken ek gıdaya geçmenin faydasını çok gördüm ama ben püre ile filan uğraşmadım hiç ,bunda da öyle yapıcam ,çorba veririm ben direk tuzsuz az salçalı olarak ,meyveyi püre yaparım sadece sebzede püre eziyet yaa
biz de 5 eylül doğumluyuz
canım annem 1 hafta daha hastanede ama göğüs kemiklerinde iki kırık akciğer ve bacaklarında ezilme var heryeri ağrıyor günde kırk kere ağrı kesici yapıyorlar ,tam olarak düzelmen 3 ayı alır demiş doktor ,yok canım bana kalamazlar ben bakmam çünkü ,bir sürü çocuğu var onlar baksın üzgünüm ,zaten hastaneye de yabancı gibi gittim geldim ,hastaneden çıkarken çok ağladı sarıldı bana ,öpücem seni dedi ,sanırım hatasını anladı hastane psikolojisi de olunca ama geç oldu o ayrı ..
canım gurur değil ben 3 çocukla zaten onlara bakamam ,ha bakacak olsam da bakmam ,diğer çocukları uğraşsın biraz da ,benim ALLAH katında vicdanım rahat ben onlar için herşeyi yaptım sonuçta ..
meyve suları için biberon emzik uçları var eczanelere sor onlarla rahatça verebilirsin canım .bence ateş olmadan ilaç vermek saçma ..
dün ikizlerle annemi görmeye gittim ,annemi aradığımda çok özlediğini söylemiştim ,melek kocam götür görsün biz onlar kadar vicdansız olamayız dedi zorla yolladı beni ,gittim abim ablam ordaydı ,aldılar sevmeye çalıştılar ,utanmıyorlar ,senelerce aramadıkları yiğenlerine göstermelik sevgi gösterisi ,insanın valla boğası geliyor yaa ,annem çok duygulandı görünce ,ağladı bi süre ,ben çıkarken getirdiğin için sağol dedi ,bir bakışı vardı ben sana ettim ama sen etmedin sağol der gibiydi ,ALLAH affetsin ne diyeyim ,eden bulur hesabı oldu anneminki ve ben bunları ona çok söylemiştim hiç dinlemedi ..
şimdi de eşim gitti görmeye .bu benim kocam kesin melek .adama o kadar şey yaptılar ,adam tuttu biz onlarla aynımı olalım ,hastalık bu ,biz onlar gibi vicdansız deiliz ,onlar utansın dedi ve anneme geçmiş olsuna gitti ..ben bu kocayı nerden buldum bilmiyorum ,ALLAH bana acıdı sanırım , bana yapsalardı kocama yaptıklarını selam bile vermezdim .
benim ufaklık sabahtan beri çığlık çığlığa memeyi almıyor ,sağdım verdim içti ,açmış demekki mememde süt yok çok üzgünüm sütüm mü kesiliyor anlamadım yaaa
Yarın bizim kontrol var canım. ben de sorar yorumunu söylerim yarinÖyle ama daha minnacık bebeğimin hazır mama almasına çok üzülüyorum. Ek gıda konusunda ne düşünüyorsun? Pazartesi günü doktora gidip danışmayı düşünüyorum.
Teşekkür ederim canım. Bizim kontrolümüz Pazartesi günü inşallah...Yarın bizim kontrol var canım. ben de sorar yorumunu söylerim yarin
Seninki kız mi canım foto koysanaTeşekkür ederim canım. Bizim kontrolümüz Pazartesi günü inşallah...
Oğlum var teyzesi. Çok çektim var tabi ama bilgisayara atmadım. Atınca koyarım ...Seninki kız mi canım foto koysana
Hiii, maşallah annesi, ömrüne bereket. Yerim onu ben. Bu ne güzellik böyle?Evet kız benimki adı da eylülEki Görüntüle 1359740
Hehe Sağol canim:) allah hepsini bagislasin. Senin yakışıklıyi öp benim yerimeHiii, maşallah annesi, ömrüne bereket. Yerim onu ben. Bu ne güzellik böyle?
Bu aralar bana gülmeye başladı. Çok tatlı ya. Bazen içime geri alasım geliyor ...Hehe Sağol canim:) allah hepsini bagislasin. Senin yakışıklıyi öp benim yerime