Ayy Çok tatlı kıyafet eminim çok da yakışır.dogum günlerini kutluyorum canım yavrucaklarin. Nice mutlu sağlıklı çok güzel bi ömürleri olsun sizlerle birlikte inşallah
TTeşekkürler canım sağolasın amin
Slm kızlar. Çılgın çocukların doğumgünü şimdiden kutlu olsun. Whisper maşallah iyi bakmışsın
esma canım şimdilik sadece cimlendirilmis arpa suyu verilebildigini okudum. Okuyup eleyip öyle yazayım dedim o yüzden gecikiyor.
Bizimkiler çok huysuz bu ara. Ev fena değil de yine de korkuyorum banyo yaptırmaya. Küçük banyo yaptığı gün yarım saat bile uyumuyor ne gece ne gündüz. Ee adam evdeyken sürekli disaridaydik şimdi de evde iki bebeyle yeniden kalınca zorlanıyorum. Bi de adam her sabah çıkmadan fındık yediriyor gizli gizli. Resmen fitili atesleniyor bizim büyüğün. Evi. .. götürüyor bütün gün temizlikteyim. Günde bi makine elde yikadiklerimi c.makinesinde yikiyorum mutlak. Bulaşık makinesinde de doğal deterjana geçtim limon tuzu ve karbonat. Zaten iyi yikamiyordu makine bi tur onlarla yıkanıyor gerisini bi daha elde yikiyorum. Küçüğe de pamuklu bez kullanıyorum onu da yıka derken ellerim asiniyor bütün gün. Sirke yaptım o oldu haftasonu suzduk 2haftaya kadar kullanilabilecek. Aşı ya gitmedim. Asi yaptırmaya mecbur değilim hareketi ilgimi çekti halen araştırma safhasindayim kafam karışık. Aşıların yan etkisinin havale olması ve kucugumun abi ve benden dolayı riskinin bizden bile kat kat yüksek olması beni çok düşündürüyor. Buyumedi de sanki bu ay tartida 7 kg bile gelmiyor çoğu zaman. Boyu zaten 3 aylıkken 60 cm di. Hayret şaşıyorum ama bu kadar minyon çocuğa 9 aylık kıyafet oluyor çoğu markada. Az kullanılsın diye mi o.kadar küçük tasarliyorlar anlamadım. Ruseymli portakalli revani yaptım dün. Bi paket ruseym aldım marketten 1 ayda bozuluyormus buzdolabında bile kofteye dahi koydum neye koyacagimi şaşırdım anlayacağınız
Şu asi hareketine bi de siz göz atın dosyalara filan da Bi fikir söyleyin bana. Hımm bu arada ek gıdaya geçenler olmuş. Mandalina portakal genelde pisik yapar haberiniz olsun dikkat edin popolara
elma suyu en az alerjik besin olduğu için ondan başlatır dr lar. Bize sonrasında havuç sonra elma havuç sonra armut sonra 3 u bir olarak 3 gün verip 3 gün bekletiyordu dr. Bu şekilde geçtik ve kesinlikle günde 1 bardak sütten yeni mayalanmis yoğurt vardı menumuzde. Sutum kesilmişti neredeyse mecbur 4 ayda geçmiştik. Bunda sütüm yettiği kadar emzirecegim inş. Bu arada oruç tutunca sütüm çok arttı. Çok şu içtim bol yeşillik yedim canım yemek değil salata çekti hep belki ondan. Tabi sadece 2gün tutunca
sagll canim.ne yaptin sen oyle.hem makine hem sonra elde yıkamamı abartmışsın iyice ,hiyjen delisine döndün sanırım ,ben bile senin kadar değilim, hem o kadar takılma sonuçta vücuda mikrop da lazım ,bu kafayla gidersen işin zor senin söyleyeyim :) benim makine de iyi yıkamıyor ben de elde yıkıyorum bulaşıkları ,sıcak su akıyo nasılsa musluktan hemen elden geçiriyorum beş dakikada ..aşı konusunda ben yine de vurulması taraftarıyım sonuçta zararı yok faydası olursa karımıza .. o havale vs yan etkiler binde bir olucak şeyler ki o da olacağı varsa olur aşıya kabahat bulmamak lazım .sen herşeyi en kötüsünden düşünüyorsun ,aşıdan havale geçiren ben hiç görmedim doğrusu .rahat ol biraz çok kasıyorsun .
ben de sütü sağarak artırmaya çalışıyorum ,6aya gelsek ek gıda başlayınca süt yeter o zaman nasılsa bi öğün ek gıda yiycek
Dün ilk dönüşümüzu koltuktan aşağı atlayarak öğrendik maalesef :-( bi daha koymam. Korkudan o da Bi daha dönmedi zaten. Büyükle korebe oynuyorduk görmedim bile :-( bu arada küçüğü oturtmaya başladım günde 5 dk yi bulmuyor çok meraklı oturmaya ben ne yapayım
Küçük sabah kusar gb yaptı yeşil balgam çıktı. Öksürük yok. Burnu tikanmisti 2 gün önce bi de sabah genelde tıkalı oluyor yattigimiz odada kalorifer yanmiyor. Ne kadar tulum da giydirsem öyle sabahları. Çok şaşırdım balgam görünce. Ondan mi kusuyor acep sürekli :-(
benim oğlan da yattığı yerden kalkmaya uğraşıyor yarıya kadar kaldırıyor kendini yakında döner ,ben de hep beşikte kemerini bağlıyorum artık .
Selam canım
Ne için çimlendirilmiş arpa suyu veriliyor canım ben bişey mi sormuştum kusura bakma unutmuşum !!
Sen kendine epey iş çıkarmışsın maşallah sanırım az geliyor bebelerle uğraşmak :)
Şaka bir yana herkesin yaşam tarzı farklı işte .
Büyüğün wc eğitimi nasıl gidiyor ?
Yoğurdu hangi sütle yapıyordun büyük oğluna benim keçi sütü epey kafamı karıştırdı yaa hala bulamadım pastörize olmayan günlük keçi sütü satan bir yer
Bizim burda organik sertifikası olan ürünler satan bir yer vardı oraya sordum yavrulama dönemleriymiş şimdi Nisan Mayıs'tan önce olmaz dedi
Birde tek Başına keçi sütü çok zor tutuyormuş çok sulu oluyormus o yüzden inek sütü karıştırılıyormuş keçi yoğurdu yaparken ..
Okullar tatil burda büyük 2 gündür evde
Küçükte çok Mızmız
Jang benim oğlanda hiç uyumuyor banyo yaptığı gün aynı seninki gibi ne gece ne gündüz ..
Neden acaba ??
Bu arada geçmiş olsun bişey yoktur umarım ben uzun zamandır hiç bırakmıyorum koltukta sürekli Dönüyor çünkü oyun halısında bile yatırdığım yerde durmuyor hiç daire çiziyor resmen dönerek :)
cilgin_anne_
kuzuların doğum gunü kutlu olsun nice yaşlarını görürsünüz inşallah ..
Whisper84
canım maşallah kuzu ne güzel büyümüş yolculukta iyi geçer inşallah ..
Bizde tatilde gep birlikte anneme gideceğiz annem geri gelmeyecek bizimle ama
ya canım sen acemi anne değilsinki illa keçi sütüne neden takıldın ki ,al sütçünden sütü mayala ,keçi sütünü ve yoğurdunu da herkes sevmez çocuk da sevmeyebilir ,evet anne sütüne en yakını o ben bi denedim de öğüre öğüre bi hal oldum çok tuhaf geldi bana bebek nasıl içsin yesin..
bi de bizdeki bu en doğal olsun takıntısı gerçekten içimizi yiyip bitiriyor ,ben artık tecrübeliyim kasmıycam ,yoğurt işte inek yoğurdu olsun ne olacak bu kadar heryeri araştırmaya gerek yok bence .
sağol canım doğum günü için.
Baktım benim kilolar gitmeyecek burasıda çok çok soğudu kabanın zor kapanıyor rahatsız ediyordu beni özelliklede göğüslerden fena sıkıyordu dün kapitone bir kaban aldım ohh dedim dünya varmış ..öyle büyüdüler ki süt dolmuş taşıyor zanneder gören boş olduğu halde birde sütüm bol olsaydı düşünemiyorum bile göğüslerimin halini ...
Allah bu karda Kışta evi barkı olmayanlara yardım etsin..
güle güle giy canım .amin canım amin dışarıya çıkınca sıcacık evin kıymetini anlıyor insan
Ek gıda yahut mamadan önce tarifler vardı ya kitapta onu yazmaya çalıştım
yaa okuyunca bildikce artık içim razı gelmiyor, üstelik sabundan bile cildim tahriş oluyor artık. Neler yaptığımı bi anlatsam deli dersiniz. Kocam diyo ama destekliyor da
keciyi bilmiyorum ama koyun sutunu annem karışık mayalardi hem ağır olurmuş hem tutmazmis. Koyun sütü senede 1 ay anca oluyor derler keçi de mi öyle acep? Burada bi dükkanda günlük keçi sütü bulunur yazıyor çok merak ettim de eşim hala gidip almadı var mi yok mu bilmem. Wc ye gelince çiş kolay gb oldu. Sorun kakada. Günde en az 1 kez don hali kilim ne varsa batirigoruz. Kalanı yahut ilk posta yi da wc ye yapıyor üstelik. Anlamıyor mu geldiğini yoksa kivamsiz olduğundan mi kaçırıyor hala anlamadım. Wc ye gitmiyoruz şimdilik orası uzak kalıyordu yolda hep kaza oluyordu oturak ta başladık. Çiş kendi yapıyor bazen bazen bana bez bağla diye ağlıyor bazen de gece bez bağlıyoruz o uyuduktan sonra ben bez istemiyorum kim takmış bunu bana diyor ama sabaha kadar da isiyor
kakadan korkuyoruz halen galiba. Bi kere yapmaya başladı mi damlacik bile çıksa oradan kalkıyor başka yere oturup yapıyor. 1 ay bitti. İkinci aya girdik. Onerin varsa açığım canım
aboooo sizin wc niye o kadar sürdü ki yaa anlamadım en fazla 1 hafta diyorlar ,bezliyken kakasını söylüyormuydu seninki peki ,hazır değildir belki ,yaza ertelesen bu kış kıyamet bi de yıka pakla uğraşıyorsn .inş. bir an önce alışır .
ben dün bebeği komşuya bırakıp çocukların pasta ve ufak tefek işlerini hallettim .hava çok soğuktu bebeği dışarı çıkarmak istemedim ,aceleyle çıktım yanımda nakit yok bazı ufak şeyleri karttan çekmiyorlar alamadan döndüm :)
bu ara sinirlerim çok bozuk ,inanılmaz gerginim ,eşime de sataşmaya başladım ,hep senin yüzünden üç çocuk neyimizeydi korunacaktım izin vermedin diye ,tamam sen bırak ufaklığı ben bakarım diyor öyle deyince ,ilerde oğlum annen seni istememişti diycem diyo :)
dün akşam 5ten 8 e kadar çığlık çığlığa ağladı ne yaptıysam susturamadım ..gece sabah 5 te dikiliyo ayağa 930 a kadar uyumuyo ,uykusuzum yine ,hayır uyumasın sorun değil de sürekli ağlıyo ,zaten yeterince yorgunum bi de ağlama sesi beni iyice yıpratıyor ,sabah eşime ben artık çocuk bakmak istemiyorum dedim ,adam beni neşelendirmek için ne gerekiyorsa yapıyor ama stresimi atamıyorum bi türlü ,akşam oğlanı 3 saatte zorla uyuttum ,Büşra bebeğin odasının kapısında yarım saat ağladı ,ben o kadar zorla uyuttum o sanki inadına uyandırmaya çalışıyor ,delircem yakında yemin ediyorum ,ben böyle bir anne olmak istemiyorum ,nerdeyse doğurduğuma pişman olucam ,kalbimde sıkışma oluyor yaklaşık 2 haftadır ,öyle böyle değil ama sanki kalp krizi geçiriyorum ,iki kolumda da uyuşma var sanırım sinir sıkışması gibi bir şey .. inanın haftasonu olsun istemiyorum 3 ü birden çok zor oluyor ,yani artık yılların birikimi patlamaya hazır bomba gibi kapımda .eşim de az kaldı işe başlayacaksın stres atarsın şurda bi senemiz var sabret diğye teselli ediyor ama sanırım o bi sene geçmiycek ,herşeyi sil baştan yaşıyorum ,çocuk ağlaması ,gazıydı ,dişiydi ..
hayatımda ilk defa ruhi bunalıma girdiğimi hissediyorum ki birine söylesen güler benim bunalıma girdiğime inanmaz ,öyle biri değilim çünk ,hep sebebe değil sonuca bakar çözüm üretmeye çalışırım ,ama artık çözüm üretmek yerine sebeb bakar ona takar oldum ,niye 3.çocuğu yaptıkki diye sebepsiz ağlıyorum ,sonra sakinleşince kendime kızıyorum .yok yok benim psikolojik destek almam lazım ,ağlama krizlerim çok ama çok arttı ..
ufaklık da büyüdükçe huysuzlaşmaya başladı ,milletinki ilk 3 ay huzursuz olur ,benimkiler de ilk 3 ay uslu sonra azman oluyor ,ikizler de öyleydi ..valla bakıcı bu huysuzluklarını görürse ufaklığa bakmaz diye korkmaya bile başladım ,gerçi tüm nazları anneye o ayrı ..
ayy bilmiyorum sürekli kalbimde sıkışma ,depresiflik halim var ,eşim olmasa çokta nkendimi atmıştım camdan aşağı ,öyle bir ruh haline büründüm çünkü ,adam da bana bişey olucak diye gece gündüz çocuklara bakıyo ,memesi olsa ufaklığa da bakıcak o derece ..bu gerginlik nasıl geçicek bilmiyorum şubatın başında eşimin doğumda yanıma gelen yengeis kızıyla gelicek o zaman gezip tozarız inş. bana da iyi gelirvalla bebeği de özlemişlerdir vericem ellerine ,bebek ağlaması duymaktan çıldırcam yoksa ... kötü bir anne mi oluyorum ben yaaa .yine ağlamam tuttu ..