• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Estagfurullah canım, utandırdın beni.:17::17:
Bende de şu an eski basımlardan kpss seti var. İlk önce elimdekileri bitirmeyi planladığım için şu an yeni kitap almayacağım. Benim elimdeki de 2010 galiba. En azından temel atmış olurum. :1:
Bu arada, diğer derslere hiç başlamamıştım ki. :36: Matematik kitabımı ve konularımı bitirdim. Birkaç gün içinde coğrafyaya başlamayı planlıyorum.

diğer derslerede başladın sanıyorum. mattan hala temeldeyim ben şuan yeni konuya mutlak değere geçicem. antrenmanlarla mat kitabı bitincede . adım adım matematik kitabı almıştım ondan ilerlerim. geçenlerde kitaplığa baktımda ne kadar çok mat kitabı alıp atmışım kenara :26:

$WP_20131211_003.jpg

aslında cevap doğru sadece -1/6 da sorun var. o eksiyi nasıl yok etmiş ki?

yazımda pek çirkin :37:

diğer derslerede başladın sanıyorum. mattan hala temeldeyim ben şuan yeni konuya mutlak değere geçicem. antrenmanlarla mat kitabı bitincede . adım adım matematik kitabı almıştım ondan ilerlerim. geçenlerde kitaplığa baktımda ne kadar çok mat kitabı alıp atmışım kenara :26:

Aynen benim de çok kitabım var. Ama bir yönden iyi. En azından sözel çalıştığımız günler o matematik kitaplarını değerlendirebilmek adına bol bol soru çözeriz. Yani ben böyle yapmayı planlıyorum. "Adım adım matematik" kitabı nasıl? Hangi yayının?

adım adım matematik kitabı sanıyordum ama değişmiş. fem yayınlarının ygs konu anlatımı ve 3 lü set güvenderim ygs matematik kitabı var. ygs olması kötü mü bilemedim:26:

adım adım matematik kitabı sanıyordum ama değişmiş. fem yayınlarının ygs konu anlatımı ve 3 lü set güvenderim ygs matematik kitabı var. ygs olması kötü mü bilemedim:26:

Bende de öss, dgs, les (ales'ten önceki sınav) vs. değişik kitaplar var. Hepsi de bizi geliştirir, merak etme. :1::1:

Bu arada posta girişin doluymuş :52:

$Adsız.jpg

burdada daire içine aldığım l-xl dışarı -x olarak çıkıyor anlamadım. hani mutlak değer içi dışarı pozitik olarak çıkıyordu?

Eki Görüntüle 893686

burdada daire içine aldığım l-xl dışarı -x olarak çıkıyor anlamadım. hani mutlak değer içi dışarı pozitik olarak çıkıyordu?

Mutlak değeri şöyle düşün:

Eğer, mutlak değerin içi pozitif ise, sayı aynen çıkar.

Mutlak değerin içi negatif ise, önüne (-) işareti alarak çıkar. Burada x dediğim şey, 0'dan küçük olduğuna göre negatiftir. Mesela -2. Bu -2 nin önüne tekrar bir (-) gelirse pozitif olmaz mı? Dolayısıyla, x'in önüne gelen (-) mutlak değerin içini pozitif yapar. Ve sayı aynen (-x şeklinde de olsa) çıkar.

Mutlak değeri şöyle düşün:

Eğer, mutlak değerin içi pozitif ise, sayı aynen çıkar.

Mutlak değerin içi negatif ise, önüne (-) işareti alarak çıkar. Burada x dediğim şey, 0'dan küçük olduğuna göre negatiftir. Mesela -2. Bu -2 nin önüne tekrar bir (-) gelirse pozitif olmaz mı? Dolayısıyla, x'in önüne gelen (-) mutlak değerin içini pozitif yapar. Ve sayı aynen (-x şeklinde de olsa) çıkar.

ama - ile çarpsak + oluyo:5: bu durumda x olarak çıkması gerekmez mi?

Tamam diyelim ki, x olarak çıktı. x dediğim şey, 0'dan küçükmüş. O halde negatif. Yani önüne (-) alması şart. Şöyle gösterilmesi lazım. -x gibi.

yani şöyle,

x<0

l-xl=x x<0 olduğu içinde önüne - koyuyoruz? bişi daha sorcem hazır seni yakalamışım:54:

$Ads&#305;z.jpg

şimdiii lx-3l yazan yerde büyük olan x değil mi? başta verilen ifadede 2<x<3 yani mutlak değer içinde ki -3 ,2 den bile küçük. ama şenol hoca -3 ün büyük olduğunu söyleyip üstüne işaretine koydu. ve o eksiyi artıyla çarptığı için mi bi alt kısımda -x+3 oluyor?

yani şöyle,

x<0

l-xl=x x<0 olduğu içinde önüne - koyuyoruz? bişi daha sorcem hazır seni yakalamışım:54:

Aslında şöyle:

x < 0 ise;

|-x| = -x ilk başta anlamak zor geliyor olabilir. Şöyle düşün, mutlak değerin içine bak, içerisi pozitif oluyorsa ( o veya bu şekilde) aynen çıkar. Ve yazdığım ilk yorumu dikkatlice okursan anlayacağına eminim.

Eki Görüntüle 893696

şimdiii lx-3l yazan yerde büyük olan x değil mi? başta verilen ifadede 2<x<3 yani mutlak değer içinde ki -3 ,2 den bile küçük. ama şenol hoca -3 ün büyük olduğunu söyleyip üstüne işaretine koydu. ve o eksiyi artıyla çarptığı için mi bi alt kısımda -x+3 oluyor?

x-3 yazan yerde büyük olan x değildir. Çünkü x, 2 ile 3 arasında bir sayı diyor. Mesela, x=2,5 olsun.
2,5 - 3 işleminde sonuç negatif olmaz mı?

Ve bir şey daha söyliyim. -3 ün büyük olduğunu söylememiş orda. mutlak değerin içinin (-) olacağını söylemiş. Her ne olursa olsun, içerisi (-) dir.

|x-2| ye gelirsek, burda da x her şekilde 2 den büyüktür. Dolayısıyla sonuç pozitiftir, yani mutlak değerin içi pozitiftiir.

x-3 yazan yerde büyük olan x değildir. Çünkü x, 2 ile 3 arasında bir sayı diyor. Mesela, x=2,5 olsun.
2,5 - 3 işleminde sonuç negatif olmaz mı?

Ve bir şey daha söyliyim. -3 ün büyük olduğunu söylememiş orda. mutlak değerin içinin (-) olacağını söylemiş. Her ne olursa olsun, içerisi (-) dir.

|x-2| ye gelirsek, burda da x her şekilde 2 den büyüktür. Dolayısıyla sonuç pozitiftir, yani mutlak değerin içi pozitiftiir.

bi öncekinde dedik ki l-xl dışarı -x olarak çıktı ama bu örnekte ki lx-3l dışarı -x+3 olarak çıktı. bunu görünce kafamm karıştı aslında benim. madem negatif dışarı negatif olarak çıkıyorsa -3 nasıl +3 oldu? (çok uğraştırıyorum seni de :17:)

Back