• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 DGS + KPSS İçin Haydi Buraya:)

Canım, 2x <eşit 14 ifadesinde, x=> 1,2,3,4,5,6,7 değerlerini alabiliyor. Bunların toplamı da 28 ediyor. Yanlış toplamış olabilir misin?
Bir de, 3 ve 14 arasında olması gerekiyor niye dedin onu anlamadım.

kuzum sonradan farkettim 14 ü 2 ye bölüp kalan sayıları toplamamışım. hemen çıkmayacaksan anlamadığım bi soru daha var onuda koysam olar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
kuzum sonradan farkettim 14 ü 2 ye bölüp kalan sayıları toplamamışım. hemen çıkmayacaksan anlamadığım bi soru daha var onuda koysam olar mı?

Tabii koy canım. Başka zaman, ben online olmasam da soru ekleyebilirsin buraya.
En azından bilgilerimizi güncel tutmuş oluruz.

Bu arada ben de, nihayet permütasyon-kombinasyonu bitirmiş bulunmaktayım. :52::52:

Tabii koy canım. Başka zaman, ben online olmasam da soru ekleyebilirsin buraya.
En azından bilgilerimizi güncel tutmuş oluruz.

Bu arada ben de, nihayet permütasyon-kombinasyonu bitirmiş bulunmaktayım. :52::52:

netlerin ne durumda bu arada?

$1491070_775646115795583_67877280_n.jpg

sorunun çözumunden hiç bişi anlamadım. X leri çarparken -2 -2 yi çarpmamış. 6 ları çarpmış. Y de de aynı şey -2 ve -1 i çarpmamış 6 ve 8 i çarpmı

Eki Görüntüle 887065

sorunun çözumunden hiç bişi anlamadım. X leri çarparken -2 -2 yi çarpmamış. 6 ları çarpmış. Y de de aynı şey -2 ve -1 i çarpmamış 6 ve 8 i çarpmı

Bu soruyu şöyle bir tanımla daha iyi anlayabilirsin.
Verilen eşitsizliklerde alt sınır negatif ise, kare alındıktan sonra alt sınır 0 olur.

Genelde kare alma sorularında alt sınırı 0 seçersin. (Seçilir yani) Kare alınca negatiflik olmuyor ya ondan.
x için, 6 ile 6yı çarpmasının sebebi de üst sınırda en büyük değeri seçmek istemesi.

Umarım açıklayabilmişimdir birazcık da olsa.

x.y çarpmını seçerken de, en küçük sayıyı nasıl elde ederim diye düşünmüş. Ve -2 ile 8i çarpmış.

Soruna da cevap vereyim. Ben şu an sadece çalıştığım konuların sorularını çözüyorum. Karışık çözmedim hiç. Genel de doğru sayım yüksek oluyor. Yanlışım pek çıkmıyor ama boşum oluyor. :1:

x.y çarpmını seçerken de, en küçük sayıyı nasıl elde ederim diye düşünmüş. Ve -2 ile 8i çarpmış.

Soruna da cevap vereyim. Ben şu an sadece çalıştığım konuların sorularını çözüyorum. Karışık çözmedim hiç. Genel de doğru sayım yüksek oluyor. Yanlışım pek çıkmıyor ama boşum oluyor. :1:

k şimdik anladımm.. x kare negatif olamaz o yüzden direk 0 yazdık ama sağ taraftakinde kareli olmadığı için negatifleri kendi aralarında çarpmış. tşk ederimm :48::48:

peki senin matematiğin önceden iyimiydi_? kpss ye çalışmaya başladığında mı iyi oldu?

k şimdik anladımm.. x kare negatif olamaz o yüzden direk 0 yazdık ama sağ taraftakinde kareli olmadığı için negatifleri kendi aralarında çarpmış. tşk ederimm :48::48:

peki senin matematiğin önceden iyimiydi_? kpss ye çalışmaya başladığında mı iyi oldu?

Evet canım. Aslında önceden alt yapım var diyebilirim. Çünkü liseden sayısal çıkışlıyım. (Yani Fen bölümü)
Bu yıla kadar hep bir önyargım vardı, yapamıyorum, edemiyorum diye. Bu yüzden üzerinde hiç durmadım.
Ama şimdi işler değişti. Yapmak zorunda olduğumu farkettim. Ve şu an daha iyiyim. :)

data 2014 konu anlatımlı set mi alsam karar veremedim. modüler almayı düşünüyorum

Bugün olasılık konumu bitirmeyi ve test çözmeyi planlıyorum. :52::52:
Tek başına ders çalışmak çok sıkıcı ama :((

Neden sevmedin ki?
Dengesiz arkadaşımın lafına bakarak 2012 aldım. Vatandaşlıkta konuları birbirinin içine geçirmiş. Başkanlık sistemi konusu içinde tam ehliyetliler,sınırlı ehliyetliler konularını okuduğumu bilirim:37:

Bugün olasılık konumu bitirmeyi ve test çözmeyi planlıyorum. :52::52:
Tek başına ders çalışmak çok sıkıcı ama :((

Sana nasıl hayranım bi bilsen :31: diğer derslerde hangi konulardasın ?

Dengesiz arkadaşımın lafına bakarak 2012 aldım. Vatandaşlıkta konuları birbirinin içine geçirmiş. Başkanlık sistemi konusu içinde tam ehliyetliler,sınırlı ehliyetliler konularını okuduğumu bilirim:37:

Sana nasıl hayranım bi bilsen :31: diğer derslerde hangi konulardasın ?

Estagfurullah canım, utandırdın beni.:17::17:
Bende de şu an eski basımlardan kpss seti var. İlk önce elimdekileri bitirmeyi planladığım için şu an yeni kitap almayacağım. Benim elimdeki de 2010 galiba. En azından temel atmış olurum. :1:
Bu arada, diğer derslere hiç başlamamıştım ki. :36: Matematik kitabımı ve konularımı bitirdim. Birkaç gün içinde coğrafyaya başlamayı planlıyorum.

Back